Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kaikki blogit puheenaiheesta Separatismi

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy

Onko pääministeri Mariano Rajoy enää tehtäviensä tasolla, puhuessaan, että Espanjassa on toimittu ainoastaan lain mukaan?

Mariano Rajoy on oikeustieteen lisensiaatti ja varsin kokenut poliitikko.

On siellä Espanjassa ihmeellinen käsitys demokratiasta, kun kumiluodeilla estetään äänestäminen.

Tämä Katalonian tai katalonialaisten asia on ollut esille ja vuosikymmenet, joten ei tämä mikään uusi asia ole. Se miksi alue pyrkii pois vanhasta hallinnosta tuli aika selväksi kaikille. Eihän Espanjan laillisuudessa ole mitään järkeä.

Venäjän kuumat perunat

Venäjän federaation autoritääristä keskushallintoa kritisoivan siperialaisen Älä syötä Moskovaa! -kansanliikkeen nettisivut suljettiin viime elokuun alussa. Saman kuun 17. päivälle suunniteltu - ja kiperän sarkastisesti nimetty - Siperian federalisaation puolesta -marssi jouduttiin peruuttamaan Venäläisten viranomaistahojen huumorintajuttomuuden ja raskaskätisyyden vuoksi.

Merkittäviä sepraratistiliikkeitä maailmalla

Merkittäviä sepraratistiliikkeitä maailmalla

 

Sitä on ilmassa.  Separatismia.

Kuten kaikki olemme huomanneet, monet haluavat eroon isännistä.

Ihan luonnollista liikettä.

Toisaalla kaivataan lujia isäntiä.  Kootaan leluja isoon kekoon.

*

Stratfor/Geopolitical Weekly julkaisi keskiviikkona 23.9.2014 mielenkiintoisen artikkelin separatistisista liikkeistä Kiinan suunnalla.

Italian valtio kieltää mielenosoittamisen ja Yle heiluttaa leimakirvestä

Yle uutisoi "parinkymmenenen separatistin" pidättämisestä Italiassa.  Tapaus liittyy Pohjois-Italiassa, ennen kaikkea Venetian maakunnassa, nousevaan kansallistunteeseen ja haluun itsenäistyä Italiasta.

 

Venetiassa pidettiin nettiäänestys puolitoista viikkoa sitten, siinä valtaosa alueen ihmisistä kannatti itsenäistymistä. Asiaa ei suuremmin uutisoitu Suomessa, vaikka voimakkaan separatismin nousun suuressa EU-maassa luulisi kiinnostavan täkäläistäkin mediaa.

Ukrainassa palaa nyt "noitaroviot"

Ukrainan äärikansallismielinen parlamentti on aloittanut toisinajattelijoiden ja venäjämyönteisten henkilöiden noitavainot.

Alueiden puoleen sivut ja media tietävät kertoa, että Harkovan aluehallinnon johtaja Mihail Dobkin ja Luganskin johtaja Arsene Klnchneva ja Donetskin kaupunginjohtaja Paul Gubarev olisi pidätettty.

Mihail Dobkin ennätti jo ilmoittautua presidenttiehdokkaaksi, mutta siitä ei taidakkaan tulla mitään. 

2014 – Separatismin vuosi

Edessä on separatismin vuosi. Ainakin tuntuu siltä, että Euroopan Unionissa, vaikka vahvoja merkkejä on havaittavissa muualtakin maailmalta.

Mitä on separatismi?

Sivistyssanakirja kertoo: ... separatismi tarkoittaa eristäytymis-, irrottautumispyrkimys. (pol.) pyrkimys irrottautua keskushallinnosta tai valtiomuodostumasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä