Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kaikki blogit puheenaiheesta Pohjois-Suomi

Väestön keskipiste liikkuu etelään vielä 30 km lisää, koska who cares?

YLE uutisoi tänään, että väestökehityksen asiantuntija Timo Aro ennustaa väestön keskipisteen liikkuvan vielä seuraavat 20-30 vuotta etelään päin kilometrin vuodessa. Sen lisäksi, että se on tehnyt samoin jo viimeiset 30 vuotta, Suomen väestön poistuessa Keski-Suomesta ja Pohjois-Suomesta kohti etelää, erityisesti kohti Helsinkiä.

Pidetään koko Suomi asuttuna!

Ilmastonmuutoskeskustelusta on syntynyt myrkky pohjoisen elinkeinoille. Olisikin syytä muistaa, että kun kivillä aletaan etelästä pohjoisen ihmisiä heittelemään, käännetään keskustelu siihen, että lähes kolme neljäsosaa päästöistä tulee energiasta. Helsinkiä lämmitetään kivihiilellä.

Kysymys toimittaja Pasi Peiposelle

A-studion toimittaja Pasi Peiponen pohdiskeli syyskuussa blogissaan ansiokkaasti Itä- ja Pohjois-Suomen autioitumista. Peiponen kirjoitti tuolloin, että ”Suomi peittyy tällä hetkellä alueisiin, joiden olemassaolosta ei enää tiedetä mitään”. Peiposen mukaan mikään niissä ei enää nosta päätään - ei yrittäminen, ideat, rohkeus, eikä synnytystalkoot. Peiposen on blogissaan hyvin vaikea löytää mitään tulevaisuutta näille seuduille.

Läpimenijä pohjoisesta

Jokaiseen vaaliin kuuluu yllätysmomentti, mutta myös varmuutta. Pudasjärven pohjoisreunan (Siuruan kansantasavallan) lahja maailmalle, Kari Tykkyläinen, lienee varma läpimenijä ja hyvä niin. Tehdäänpä miehestä samantien kulttuuriministeri, joka olisi pitkästä aikaa (sympaattisen Claes Anderssonin jälkeen) riittävän pätevä ja avarakatseinen kyseiseen hommaan.

Ruotsi de facto liittyi NATO:on, koska Suomi?

 

Näinhän on:

 

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/71602-nato-joukkoja-ruotsiin-enta-suomi...

 

Suomi kai odottaa, että Venäjä liittyy ensin?  Ruotsi on aina meitä edellä viisaudessa, tekee eikä jaarittele, täällä vaan kuunnellaan korva maassa, mitä mieltä Kreml on asiasta.

 

Mehän tämän päätämme, ei Venäjä?

A. Stubbille kolme pointtia pohjoisesta

Asioita positiivisesti tiivistävälle pääministeri A. Stubbille ja hänen johtamalleen Etelä-Suomen hallitukselle ”kolme pointtia” pohjoisen Suomen näkökulmasta. Nämä ovat työ ja leipä, sivistys ja turvallisuus. 

Historiallinen eurovaalimahdollisuus Kainuulle

Aamun Kainuun Sanomissa olevan uutisen mukaan suomussalmelaiset ovat nousseet Suomen kärkeen kasvattamalla eniten äänestysaktiivisuuttaan. Ennakkoäänestyksessä äänestysprosentti Suomussalmella oli 21,6. Syystä ei liene epäselvyyttä. Paikkakunnalta kotoisin olevan Merja Kyllösen (vas.) kannatus ylittää koko maassa yleisesti, mutta Kainuussa erityisesti puoluerajat. Sama aiempaan nähden vilkas ennakkoäänestys on nähty muuallakin Kainuussa, jossa kokonaisuutena äänestysaktiivisuus on noussut vuoden 2009 vaaleihin nähden kolme prosenttiyksikköä (18,2%).

Kadonnutta osuuskauppa-aatetta etsimässä

Osuuskauppa Arinan vaalit järjestetään tänä keväänä maalis-huhtikuun vaihteessa. Vaaleissa valitaan kaupan edustajistoon kaikkiaan 65 jäsentä kuudelta alueelta ympäri Pohjois-Suomea. Vasemmistolaiset ovat mukana myös näissä vaaleissa, koska vaikuttaminen kannattaa kaikissa kanavissa. Keräämiltämme listoilta löytyy nelisenkymmentä ehdokasta kolmelta jäsenalueelta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä