Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kaikki blogit puheenaiheesta Mäntyöljy

Suomen ilmastopolitiikassa bioenergian mentävä aukko

Koko energiajärjestelmämme täytyy muuttua, jotta onnistumme ilmastonmuutoksen hillinnässä. Se tarkoittaa montaa muutosta: älykkäät ja joustavat sähköverkot, ja energiantuotanto hajautetusti ja päästöttömistä uusiutuvista lähteistä. Bioenergian osalta tärkeää on, että sitä tuotetaan vain raaka-aineista, joille ei ole parempaa käyttöä, ja että niiden käyttö vähentää aidosti päästöjä. Korkean jalostusasteen raaka-aineiden ohjautuminen polttokattilaan tai auton tankkiin on järjetöntä ilmaston, työllisyyden ja talouden kannalta.

Leipäpussin ikkuna syntyy pian sellusta

Suomalaisen metsäteollisuuden hiipumista on liioiteltu vuosia. Peliteollisuuden kasvun huumassa monelta jää huomaamatta, että perinteisessä metsäteollisuudessa tapahtuu. Sellun keitto maistuu kovin vanhalta eikä tunnu älykkäältä ja tulevaisuuden tuotannolta. Mutta nano- tai mikrokuitusellu herättävät jo kiinnostusta. Prosesseissa puunkuidut rikotaan aina vaan pienempiin ja monikäyttöisempiin osiin.

-Insinööri  ja kemisti pystyvät tekemään mitä vaan, kun joku maksaa, sanoo Jukka Kankkunen Stora Enson Imatran tutkimuslaitoksessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä