Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kaikki blogit puheenaiheesta Sanat

Hyötyruotsi - sanan maistelua

    Hyötyä korostava utilarismi on ajattelusuunta joka uskoo ihmisen valitsevan hyvän teon järjellisin perustein.

  Siinä mielessä se on kelpo sana meille jotka olemme kyllästyneet siihen auktoritääriseen keskustelutyyliin jota tämän palstan hyötyruotsin kyseenalaistaja käyttää.

   Jos olemme hyödyn puolustajia se ilmentyköön myös keskustelutavassamme. Jos emme lataa puhettamme liialla negatiivisuudella luomme ilmapiirin jossa on mahdollista valita järki ja sitä kautta hyvä vaihtoehto.

Suomen kielestä puuttuva sana

            Englannin kielen sana generosity on laajempimerkityksinen kuin suomen anteliaisuus. Generosity viittaa sosiaaliseen interaktioon yhtä paljon kuin konkreettiseen antamiseen.

           Meillä on generositeetin vastakohdalle sana ja se on nuivuus.

Mutta miten kuvata aktiiviseen vastavuoroisuuteen kannustamista oman aloitteellisuuden kautta mikä voisi olla yksi sosiaalisen gererositeetin määritelmä?

   Ehdotuksia?

 

"Harhalaukaus, työtapaturma"

    Ismo Soukola on huonosti perillä vaitiolovelvollisuuksistaan. Hän saa toki suoraa palautetta pääministeriltä joka on monella tapaa osapuoli siinä vahingossa joka tapahtuu.  Ja mitä tekee perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Jari Lindström; hän pahentaa tilannetta tuomalla siihen sanavalinnassaan vielä enemmän uhkaa Stubbia kohtaan. Lindröm sanoo että Soukolan lipsahdus oli "harhalaukaus" ja "työtapaturma". 

   Sanoilla on merkitystä, sanat aiheuttavat monenlaisia assosiaatiota.

Häväistys luonnonvalintaa kohtaan?!

Avaan keskustelun luonnonvalinnan nostamisesta suojeltavaksi arvoksi kuten edellisen blogin otsikossa tehdään.

Hiljainen minuutti

 

Näin kertoo verkkolehti uusisuomi:

"Pääministeripuolue kokoomuksen kansanedustaja Pelkonen puolestaan ilmoittaa tukevansa ravintolayrittäjien hiljaista minuuttia, joka järjestetään tulevan sunnuntain vastaisena yönä ”protestina Suomen harjoittamalle alkoholipolitiikalle”.

Jos ei kelleen tullut mieleen niin haluan huomauttaa että hiljainen minuutti on ennen teapartyn kielen tuhoamista ollut yhteisöllinen tapa siirtyä yhteisöä kohdanneesta surusta eteenpäin samana yhteisönä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä