Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kaikki blogit puheenaiheesta Moraalinen suurvalta

Kultarannassa todisteltiin EU' n "suurvalta-asemaa"!

Presidentti Sauli Niinistö kasasi jo kuudennen kerran [1 kierrätystelttaan vaikuttajia ja vaikuttamattomia – osaamista ja luuloa kuin pyrkyäkin Naantalin Kultarantaan. Kyseessä ulkopolitiikan näyttävä foorumi, jossa hymistellään ja varoitellaan. Luodaan myös uhkaa ja kehutaan omia.

 

Kiinteistönvälittäjä suurvallan johdossa

Olen miljoonien tavoin seurannut USAn käsittämätöntä itsensä lokaamista sen presidentin toimesta. Suurvallan johdossa on henkilö, jonka toimet ovat helppoheikki- kiinteistönvälittäjän tasolla tyyliltään ja älyltään. Mies on antanut täysin mauttomia lausuntoja ties mistä, laittanut oman hallintonsa kaaoksen partaalle, saattanut USAn ulkosuhteet arvaamattomiin tilanteisiin ja sotkeutunut merkittäviin väärinkäytösepäilyihin. Nyt käy ilmi, että hän on ryssinyt perhesuhteensakin käymällä kymmeniä kertoja vieraissa ja maksamalla seksipalveluista sekä vaitiolosta.

Länsi menettänyt moraalisen johtajuutensa

Länsivallat ovat Yhdysvaltain johdolla tehneet kansainvälisessä politiikassa raskaita virheitä. Karkeimmat ovat tapahtuneet Ukrainassa ja Lähi-idässä. Vahingon niistä kärsivät Euroopan maat – ei Yhdysvallat ainakaan välittömästi.

Saamme syyttää johtajiamme siitä, etteivät nämä ole maailmalla kyenneet rakentavaan yhteistoimintaan, eivät esittämään vaihtoehtoja kriisien ratkaisemiseksi, eivätkä edistämään Euroopan asiaa moraalisesti kestävällä tavalla.

Ruotsin tie ”moraaliseksi suurvallaksi”

Ruotsi ei ole ollut sodassa 200 vuoteen. Se on pysynyt sotien ulkopuolella osittain hyvän onnensa takia ja osittain tietoisesti harjoitetun reaalipolitiikan perusteella.  Ruotsi pysyi ensimmäisen maailmansodan ulkopuolella ja toisessa maailmansodassa maa esti talvisodan sodankäynnin leviämisen omalla maaperälleen sillä, että se painosti Suomen tekemään rauhan Neuvostoliiton kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä