Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaavoitus Matkailu Työpaikat

Kaavoitus- ja lupamenettely ei enää perustuslain 12, 14, 20 ja 21 §:n mukainen?

 

... vain sähköisenä: vanhusten ja vammaisten edut eivät tule huomioiduiksi.

 

Normien purku - enää tästä nykytasosta pidemmälle - kaavoituksessa ja ympäristöluvissa tulee lopettaa välittömästi. Nyt on menty jo liian pitkälle! angry

 

"Hallitus esittää sähköistä asiointia ympäristö- ja vesilupien käsittelyyn"

Mummoille myös oma saari, kun vaarillakin on

Vaarilla on saari se ikioma on! Mutta saako naisilla olla oma saari Suomessa? Amerikkalainen yrittäjä Kristina Roth on saanut suurta vastustusta, kun haluaa järjestää saarellaan ohjelmaa vain naisille. Suomalaiset urhoolliset urokset ovat kyseenalaistaneet sen valittamalla tasa-arvon toteutumisesta.

Valituskäsittely on murentamassa hanketta järjestää turistimatkailua Suomeen. SuperShe -konseptin mukaisesti saarella olisi tarkoitus tarjota ”vain naisille” mahdollisia rentotumis- ja rauhoittumisriittejä.

Keinot paikalliseen vaikuttamiseen heikkenevät EU:ssa

Ruotsissa kunnissa ei enää olisi mahdollista päättää tuulivoimaprojekteista. Suomessa käytännössä kunnilla olisi vielä päätöksenteko-oikeus tästä jäljellä viimekädessä. Mutta englantilaiset asukkaat saavat nyt päättää paikallisella tasolla tuulivoimasta. Suomi kuitenkin saattaa seurata Ruotsia tässäkin asiassa? Nyt jo näyttää selvältä, että meluun liittyvässä tutkimuksessa Suomen hallitus on ottanut ohjaimet käteen. Saksalaisen esimerkin mukaan meluasiat alistetaan toimikunnalle, joka istuu asian päällä niin kauan kun on tarve. Mitään haittaa ei melusta ole viimeisimmän tutkimuksen mukaan.

Kunnan kaavoitustoimen kytkökset

Tietämystä infraäänen vaikutuksesta ihmiseen on ollut Saksassa, joten oli odotettavissa tutkimustuloksia tältäkin alueelta.

Suomessa on myös edetty mittausten ja seurannan suhteen liittyen infraääneen voimala-alueen läheisyydessä. Tuloksia tästäkin tutkimuksesta odotellaan.

Helsingin kaavoitus ja matkailu.

Helsingin mahdollisesti suurin ongelma on asuntopula. Samalla kaupunkiin tarvitaan myös työpaikkoja ja investointeja. Kaupungin alueella on paljon tyhjää toismistotilaa. Näitä tiloja voisi käyttää hyväkseen luovemmilla tavoilla kuin tähän mennessä on tehty.

Matkailu on ala, mikä tulee työllistämään lisää väkeä sekä Helsingissä, että muuallakin Suomessa. En ole nähnyt juurikaan puhetta matkailun tiimoilta näissä vaaleissa. Matkailun kautta ihmiset investoivat Suomeen. Yksi matkailija jättää vähän rahaa maahan, mutta kun heitä on paljon summa kasvaa huomattavasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä