*

Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

EU:n arvot

Niin EU vastaa kuin sinne huudetaan

Onneksi olkoon arvoisat eurooppalaiset suomalaiset. Kotipesään ei kannattaisi jatkuvasti paskoa, alkaa pursua reunojen ylitse.

Nyt meillä on sitten vaadittu eroa EU:sta sen perusteella, että osa meidän omista mepeistämme on kavanut maata jalkojemme alta. Sitä ei kuitenkaan sanota ääneen, vaan huudetaan, että EU on perseeestä.

Onko jäljellä enää vain Nato Euroopan pakolaisongelmaa ratkaisemaan?

EU-maat eivät ole kyenneet saamaan viime keväänä alkanutta pakolaisongelmaa hallintaansa. Pakolaisongelma on jo turvallisuuttamme uhkaava, eikä näköpiirissä ole mitään sellaista, että EU kykenisi pakolaiskriisin lähitulevaisuudessa ratkaisemaan. Ongelma on vain pahentunut keväästä lähtien, ja kärkkäimmät ovat ennustaneet jo EU:n tai vähintään Schengen-alueen hajoamista.

Brysselissä valitaan tänään EU:n ulkoministeri - ehkä myös presidentti

 

Nyt jännätään kenestä tulee EU:n uusi ulkoministeri. Valinta on tehtävä tänään. Yhtenä  kärkiehdokkaana on mainittu Italian untuvikko ulkoministeri, jota rasittaa kokemattomuus ulkopolitiikassa.Vahvuutena , että hän on nainen. Tukena Italian uusi vahva pääministeri. Isona EU-maana Italia haluaa osansa johtajakakusta. Tosin moni vielä muistaa Beslusconin pahana häirikkönä.

Maahanmuuttosta keskusteltava, ilman kukkahattu-tätien vihaa...

Tiedän kulkevani nyt kaltevalla pinnalla, koska tämä maahanmuuttoasiat ovat niin kovin herkkä ja tulenarka aihe meillä ja myös muualla Euroopassa.  En edes alkuun ajatellut kirjoittaa tästä omaa blogia, mutta kun vastasin kommenttiin tuolla Tossavaisen blogissa Jorma Myyryläiselle, niin tuli mieleeni, että olisikohan tästä taas keskusteltava täälläkin ilman syyttelyä ja vihanilmaisuja vastapuolille?

Kopioin nämä muutamat lauseet joihin olin vastaamassa eli näin minulle kirjoitti Jorma Myyryläinen:

Barroson reaktio kuvastaa ylimielisyyttä ja typeryyttä.

Euroopan unionin Komission pj. Barroso huolestui EU- skeptisten menestyksestä vaaleissa. Tästä johtuen hän kutsui EU- myönteiset ryhmät koolle, todeten, että nyt on aika ryhtyä puolustamaan yhdessä "eurooppalaisia" arvoja.

Barroso ei tietenkään oikeasti tarkoittanut puolustaa eurooppalaisia (kristilinen humanismi, demokratia yms.) ja kaikkien "eurooppalaisten" arvoja, vaan hän puhui niiden arvojen puolustyamisesta, joilla ajetaan EU:n oikeistolaisen eliitin omaa asiaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä