Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kaikki blogit puheenaiheesta Budjettialijäämä

Lastenhoitajat ovat Suomessa ylikoulutettuja, eivät alipalkattuja

Ei, en ole asiantuntija, en työskentele alalla. Kokemukseni julkisen sektorin päiväkodeista ovat yli 20 vuoden takaa. Kirjoitan tämän velvollisuudentunteesta. Jos jollain oikealla asiantuntijalla on korjattavaa, kommenttikenttä on avoin.

Ainoa, joka ei ikinä lakkoile

... on veronmaksaja. Suomessa on satoja tuhansia ruokakuntia, joissa eletään aivan kohtuullisen tasoista elämää ansaitsematta lainkaan työtuloa. Veronmaksajat sen kustantavat, ja yhä enenevässä määrin tulevaisuuden veronmaksajat velkojemme takaisinmaksajina, kun budjetin alijäämä on miljardeja - nousukauden jatkuttua jo vuoden. 

 

Hallituksen kouluarvosana

Kun talous kasvaa enemmän kuin mitä on ennakoitu, verotulojakin pitäisi tulla valtiolle enemmän.  Valtion pitäisi sada kassaan enemmän verotuloja, eli rahaa, kuin mitä on arvioitu.

Tämän pitäisi vaikuttaa sillä tavoin että valtio pystyy kattamaan menonsa vähemmällä velanotolla mitä on suunniteltu.  

Valtiovarainministetri ilmoitti että ensi vuoden menot on suunniteltu rahoitettavaksi vähemmällä velkamäärällä kuin mitä tämän vuoden menojen kattamiseen on budjetoitu,  mutta niinhän oli suunniteltukin.  

Valtio velkautuu yhä

Pientä orastavaa kasvua näyttää Orpon talousarvio, eli velkamäärä tässä kasvaa edelleen. Kuusi miljardia ei ole paljon rahaa, mutta jos se puuttuu tilistä niin on se iso lovi.

Petteri Orpo lupaa turvata kansalaisen elintason ja siksi velkaa pitää ottaa. Kun ei osata leikata niin sitten pitää feikata, eli kusta omiin housuihin.

Kuinka huolissaan tarvitsee olla budjettialijäämistä

Jos yksittäisessä kotitaloudessa menot alkavat olla säännöllisesti suurempia kuin tulot, säästöt hupenevat niiden suuruudesta riippuen joko muutamassa vuodessa tai jopa vain muutamassa kuukaudessa. Laskujen jäädessä hoitamatta velkojat riitauttavat ne ja seuraa maksuhäiriömerkintä, joka vaikeuttaa elämää huomattavasti. Tästä syystä suurin osa ihmisistä kiinnittääkin huomiota tiliotteisiinsa, vaikka Kela, työvoimatoimisto tai kunnan sosiaalitoimisto ei tällaiseen seurantaan pakottaisikaan.

Kaksi jymy-yllätystä Suomen velkakierteessä

Vuoden 2016 budjetin käsittely alkoi tänään eduskunnassa. Asiasta käytiin kiivasta väittelyä, joka jatkuu vieläkin. Olen hyvilläni siitä, että yleensä melko laiskasti istuntosalissa viihtyvät päättäjät ovat nyt panostaneet väittelyyn seuraavan vuoden tuloista ja menoista.

Lisää veroja rikkaille, palveluja muille

Lisää veroja rikkaille ja palveluja muille,

vai puoli ääntä kokoomukselle?

 

Mistä velkaantuminen ja kehnot palvelut johtuvat? On ikävä kertoa kysyjälle, että tämä on tahallista, suorastaan suunnitelmallista.

Vähin erin on vähennetty hyvätuloisten veroja ja vastaavasti on vähennetty valtionapuja kunnille. Kun valtio on luopunut euron myötä rahan luomisesta, niin on otettu lainaa pankeilta, joita toisaalta tuetaan Kreikan nimissä. Velan korkoja on maksettu 70 miljardin euron luokkaa oleva summa!

Politiikan hyönteissarjalainen

Antti Rinne (sd.) on huolestunut mahdollisuudesta kalastaa. Nimittäin yli 65-vuotiaiden ääniä!

Drive-In terveydenhoito ja kansallinen hätätila

Elämme vaikeita aikoja ystävä hyvä!

Tämä Aku Ankasta tuttu huokaus sopisi erittäin hyvin maamme nykyiseen tilaan.

Samaan aikaan kun huoleton mediajulkisuus hihkuu pääministerin housumuodista ja ilakoi Alexin saavuttamalla suosiolla pikkutyttöjen keskuudessa, maa syöksyy tyhjyyteen.

Samalla kun vapaa lehdistömme toistelee Helsingin Sanomien perässä maamme ensimmäisen risteily-isännän fraaseja, on normaalien suomalaisten arjessa käynnistymässä suurin sodanjälkeinen katastrofi.

Fyrkat on finito

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä