Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 37 min 25 s sitten

WWF:ltä uusi tiukka ruokasuositus: 6 kananmunaa kuukaudessa – punaista lihaa korkeintaan kerran viikossa

2 tuntia 14 min ago

Punaista lihaa korkeintaan kerran viikossa, kuukaudessa korkeintaan kuusi kananmunaa. Tällaiset linjaukset löytyvät ympäristöjärjestö WWF:n tiistaina julkaisemasta uudesta ruokasuosituksesta.

Ota osaa äänestykseen jutun alaosassa!

WWF:n uusi linjaus perustuu tiedejulkaisu Eat-Lancetin niin sanottuun planetaariseen ruokavalioon. Ruuantuotanto on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yksi suurimmista yksittäisistä kasvihuonekaasujen aiheuttajista.

Rkp:n Henriksson lyttää taksiuudistuksen - Kela-kyydeissä järjetön valuvika

2 tuntia 46 min ago

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tyrmää liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) ja hallituksen taksiuudistuksen, joka on nostanut taksikyytien hintoja ja aiheuttanut kaaosta kaupunkien taksitolpilla.

Henriksson arvelee, että taksiuudistus ei onnistunut ihan niin kuin oli tarkoitus.

”Aika harva on kovin tyytyväinen siihen”, hän toteaa.

Erityisen epäonnistuneena Henriksson pitää taksien kela-kyytien uudistamista, josta Berner tosin on syyttänyt Kansaneläkelaitosta.

Näkökulma: Kokoomuksen märkä uni Antti Rinteen tv-hapuilusta kävi toteen

3 tuntia 12 min ago

Sdp:n kanssa pääministerin paikasta tiukimmin taisteleva kokoomus on laskenut jo kuukausia paljon sen varaan, että sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ei onnistu eduskuntavaalien alla käytävissä tv-tenteissä.

Tämä Kansakoulukujan märkä uni kävi toteen maanantai-iltana, kun Antti Rinne joutui Ylen puheenjohtajasarjassa Kirsi Heikelin ja Olli Seurin tenttiosuudessa koville.

Huuhkajat haastavassa pelissä Jerevanissa – pistemenetyksiin ei ole varaa

25.3.2019 23:50

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat jatkaa EM-karsintoja tiistaina. Vastaan tulee Jerevanissa Armenia.

Suomi aloitti karsinnat viime lauantaina Udinessa. Siellä kotijoukkue Italia otti 2-0 -voiton. Suomen pelissä oli paljon hyviä asioitakin, mutta maalinteko oli Italian tasoista joukkuetta vastaan ylivoimaista.

Suomi on kahdessa viimeisessä Kansojen Liigan ottelussaan sekä EM-karsintojen avausottelussaan jäänyt maaleitta. Armeniaa vastaan maalinteossa olisi pakko onnistua.

Kärpät ja Tappara voiton päässä välieristä – yleisömenestystä ei tullut

25.3.2019 22:16

Jääkiekon Liigan suurimmat mestarisuosikit Kärpät ja Tappara saivat ottelusarjansa puolivälierissä katkolle jo keskiviikoksi. Kärpät voitti maanantaina Ilveksen 2-1 ja Tappara Lukon 3-2. Ottelusarjojaan Kärpät ja Tappara johtavat voitoin 3-0.

Kokenut NHL-jyrä Jussi Jokinen oli ratkaisevassa roolissa Kärppien maanantain voitossa. Jokinen teki itse toisessa erässä Kärppien tasoitusmaalin ja syötti kolmannessa erässä Ville Leskisen voittomaalin.

Oulun ottelu ei ollut maanantaina yleisömenestys. Katsojia oli 4932, vaikka kyse oli kuitenkin pudotuspeliottelusta.

Naisleijonien MM-joukkueessa iso ikähaitari – vanhin syntynyt 1973 ja nuorin 2002

25.3.2019 18:36

Naisten jääkiekon MM-turnaus pelataan Espoossa 4.-14. huhtikuuta. Suomi lähtee turnaukseen tietysti mitalisuosikkina.

Peräti viidettätoista kertaa jääkiekon arvoturnauksessa pelaava Jenni Hiirikoski valmistautuu toisiin MM-kotikisoihinsa. Edellisen kerran Hiirikoski pääsi pelaamaan MM-kiekkoa Suomessa 2009. Silloin pelattiin Hämeenlinnassa ja Suomi saavutti pronssia.

”Onko sdp nostamassa tavallisten suomalaisten ruokalaskua?” – Kaikkonen ihmettelee Antti Rinteen kannanottoja

25.3.2019 18:24

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ihmettelee tiedotteessaan sdp:n ja sen puheenjohtajan Antti Rinteen linjauksia useista eri kysymyksistä.

Kaikkonen ja Rinne kisaavat eduskuntavaaleissa samassa Uudenmaan vaalipiirissä.

Keskusta on muutenkin tarttunut viime päivinä hanakasti sdp-johtajan kommentteihin.

Brexit: Koeäänestystä ajetaan Britanniassa – Jeremy Corbyn vaati päätösvallan antamista parlamentille

25.3.2019 18:08

Pääministeri Theresa May antoi brexit-päivityksen parlamentille EU:n päätettyä viime viikolla lisäajasta Britannian erolle. May myönsi, ettei erosopimukselle ole riittävästi tukea sen tuomiseksi kolmanteen äänestykseen.

”Jatkan keskusteluja alahuoneen eri puolilla olevien kollegoiden kanssa tuen rakentamiseksi niin, että voimme äänestää tällä viikolla ja turvata brexitin. Jos emme voi, hallitus on luvannut, että työskentelemme yhdessä alahuoneessa enemmistön löytämiseksi tielle eteenpäin”, May totesi.

Perussuomalaiset hämmästyi Finnkinon päätöksestä: ”Ei ole mitään lopetettavaa – kampanja päättyi jo 21.3.”

25.3.2019 16:38

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo hämmästelee Finnkinon ilmoitusta päättää puolueen vaalivideon esittäminen mainoksena elokuvateattereissa 26. maaliskuuta alkaen. Finnkinolta oli ostettu näkyvyyttä yli 6-minuuttisen vaalivideon 30 sekunnin mittaisen mainosversion esittämiseksi.

Slunga-Poutsalon hämmästys johtuu siitä, että perussuomalaisten mainoskampanja oli hänen mukaansa ostettu ajalle 18.–21. maaliskuuta.

Finnkino: Perussuomalaisten mainoksen esittäminen loppuu 26.3.2019

25.3.2019 15:52

Finnkino kertoo lopettavansa perussuomalaisten eduskuntavaalimainoksen esittämisen.

”Finnkino puolustaa suvaitsevaisuutta, sananvapautta ja demokratiaa eikä toiminnassaan hyväksy rasismia eikä syrjintää. Esityksessä ollut 30-sekuntinen PS:n vaalimainoskampanja päättyy teattereissa huomenna tiistaina 26.3.”, Finnkino ilmoittaa Twitterissä.

Antti Rinteen junakommenteista hämmennys – Li Andersson: Raideyhtiömalli voi olla järkevä

25.3.2019 15:48

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ei tyrmää erillisten hankeyhtiöiden perustamista uusille ratainvestoinneille. Sen sijaan yksityisen rahan mukaan tulemisen suhteen hän on selvästi kriittisempi.

”Suhtaudun varauksella tähän yksityiseen rahoitukseen ennen kaikkea siksi, että yksityisellä rahalla on kovempia tuottovaatimuksia. Siinä helposti käy niin, että jos tuottovaatimukset ovat kovia, se näkyy lippujen hinnoissa, jolloin ei saada ehkä niin suurta siirtymää matkustajamääriin kuin oli tarkoitus”, Andersson sanoo.

”Ottakaa time out, puolueen paketti on oikeasti hajoamassa” – Sdp:lle kova ryöpytys ex-puoluesihteeri Mikael Jungnerilta

25.3.2019 15:28

Sdp:n entinen puoluesihteeri ja kansanedustaja, nykyisin Liike Nytissä ja viestintäpuolella vaikuttava Mikael Jungner kritisoi sdp:tä raidepuheista.

Kaisa Mäkäräiseltä kriittistä palautetta – pelastaisiko Italian malli?

25.3.2019 14:56

Suomalaisen ampumahiihdon ainoa tähtitason urheilija Kaisa Mäkäräinen ei ole päättänyt, jatkaako hän uraansa ensi kaudella. Jos Kaisa päättää lopettaa, putoaa suomalainen ampumahiihto tylysti parrasvaloista.

Mäkäräisellä on valtava julkisuusarvo, jota Ampumahiihtoliitto ei ole osannut hyödyntää taloudellisesti. Lupaavasti nuorten MM-kisoissa pärjänneistä suomalaisurheilijoista ei ole saatu kehitettyä uusia maailmanluokan kilpailijoita.

”Finnkino, levitätte rasistista mainosta” – Kuohunta perussuomalaisten vaalivideon ympärillä jatkuu

25.3.2019 14:54

Finnkinon tulisi ottaa vastuuta siitä, että se näyttää perussuomalaisten mainosvideota elokuvateattereissa. Näin katsoo vihreiden kansanedustaja Touko Aalto.

Kansanedustajaehdokas Suldaan Said Ahmed: Minut pahoinpideltiin metroasemalla

25.3.2019 14:51

Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas Suldaan Said Ahmed kertoo tulleensa pahoinpidellyksi Helsingin Itäkeskuksen metroasemalla.

”Mua pahoinpideltiin just äsken Itiksen metroasemalla ja pahoinpitelijä haukkui mm. vääräuskoiseksi ja pedofiiliksi. ’Älä unta nää, että meet eduskuntaan’. Olen vieläkin shokissa”, myös Mustana Leijonana sosiaalisessa mediassa tunnettu Said Ahmed kertoo Twitterissä.

Antti Rinteen junapuheista ihmetys – Sdp tyrmää Anne Bernerin yhtiömallin

25.3.2019 14:01

Sdp:n johto on kiirehtinyt oikomaan uutisointia siitä, että puolue haluaisi jäädyttää Tampereen ja Helsingin välisen tunnin junan valmistelun. Antti Rinteen mukaan sdp on sitoutunut tunnin junaan, mutta Sipilän hallituksen ratayhtiöitä puolue ei edistäisi.

Näkökulma: Paljastus Alexander Stubbin vaalikuviosta – Tämän takia kokoomus panttaa nyt yhtä ehdokaspaikkaa

25.3.2019 12:12

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb (kok) kyttää nyt eduskuntavaalien tulosta. Se ratkaisee, lähteekö Stubb ehdokkaaksi eurovaaleihin ja hakemaan Suomen paikkaa Euroopan komissiossa. Perinteisesti komissaariksi on noussut pääministeripuolueen ehdokas.

Jos komissaarin paikka ei kokoomukselle tipu, ei Stubbkaan ole ehdolla, kertoo asiasta hyvin perillä oleva lähde. Paikka riviparlamentaarikkona ei entistä pääministeriä kiinnosta ja Stubbin kerrotaan todenneen, että Euroopan parlamentti on hänen osaltaan nähty.

Näkökulma: Sanna Marinille tulossa valtava potti – Tony Halmeen brändintekijä vahvoilla

25.3.2019 11:27

Sdp ja vihreät ovat ottamassa vaalivoittoa Pirkanmaalla, mikäli ennusteisiin on yhtään uskominen. Vaalipiirin perinteinen kisa sdp:n ja kokoomuksen välillä on näin ollen kääntymässä demareille.

Vaalipiirin kovin nimi on sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, joka on ollut näyttävästi valtakunnan politiikassa esillä tuurattuaan sdp:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä alkuvuonna 2019.

Poliisi hyökkäyksestä Soinia kohtaan: Ei suunnitelmallisuutta

25.3.2019 11:03

Poliisin tiedossa ei ole, että ulkoministeri Timo Soiniin kohdistuneeseen hyökkäysyritykseen liittyisi erityistä suunnitelmallisuutta. Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti tapauksen tutkinnasta hetki sitten.

Vuonna 1967 syntyneen miehen epäillään yrittäneen hyökätä Soinin kimppuun maalaismarkkinoilla Korsossa sunnuntaina. Tilaisuudessa paikalla olleet poliisit saivat hyökkäyksen estettyä ja epäilty tekijä saatiin pian poliisin haltuun.

Perussuomalaisten väkivaltainen video kuohuttaa: Halla-aho ei laita hyllylle – Finnkino ”ei suosi mitään puoluekantaa”

25.3.2019 10:37

Perussuomalaisten väkivaltaa sisältävä vaalivideo herättää keskustelua. Puolueen mainosta on näytetty myös Finnkinon elokuvateattereissa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset