Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Urpilaisen unelmasta pannukakku?

Valtiovarainministerimme nousu ja tuho samalla viikolla. Keskeytetty kokous Lapissa ja nyt sitten kriisi Euroopassa.

Kataiselta suuri virhe ottaa vakuusvaatimus hallitusohjelmaan, nyt sen kanssa on vaikea elää.

Euromaat ovat hermostuneet Suomelle ja ei edes blondin aseilla siitä selvinne Jutta Urpilainen. Katainen ei voi kuin nyökytellä, mutta olisi pudistanut päätään sielää hallitusneuvottelussa Säätytalolla, niin olisimme paljon selkeimmillä vesillä vakuuspaketti vaatimuksemme kanssa.

Maailman hölmöin asiahan on, että valtio aloittaa pankkitoiminnan kirjaamalla sen vielä hallitushohjelmaan hakematta silti lain vaatimaa toimilupaa pankkitoiminnalle.

Pankkitoiminnastahan nyt alkaa olla jo kyse, kun rahaa lainataan vakuuksia vastaan. Hupaisaa on myös se, että Suomi panostaa noin 2mrd ja saa vastineeksi nyssäkän suoraa rahaa ja option pitkän aikavälin odotusarvojen kanssa.

Tämähän oli alun alkujaankin silmänkääntötemppu, joten miksi se muuttuisi muuksi matkanvarrella, kun huijjaus on huijausta, vaikka sen tekisi vakaissa aikeissa ja vaalilupauksiin nojautuen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niinpä kaikkea sitä perussuomalaisten kannatuksen pelossa oli keksittävä. Nyt kuulemma silmukka kiristyy ja muut uhkaavat kaataa koko sopimuksen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvin Seppo tiivistit. Miksi ihmeessä perussuomalaisia pitäisi pelätä. Heidän kanssaan olisi pitänyt muodostaa hallitus, mutta oppositoon pyrkivä puolue ei siihen suostunut.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Viimeksi aamulla Soini kertoi miksei menty hallitukseen ja Tuure tuossa samaa asiaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hallitusmuodostus kariutuikin välillä ja Heinis laitettiin häälomalle, mutta kuka olisi laittanut jäitä hattuun tässä vakuusasiassa. Kataisen se olisi pitänyt tehdä selväksi, edellisenä rahasalkun hoitajana, että vakuuksia on turha pelkästään vaalilupausten vastineeksi hallitusohjelmaan kirjata.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Stop tykkänään. Jos jakaa rahaa ulkomaille pyllistää suomalaisille, myös muille kuin The Finns.

Jos ei jaa rahaa, pyllistää eurooppalaisille pankkiireille. Tekisi varmaan hyvää heillekin nähdä suomalaisen blondin takapuoli edes kerran elämässä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaikki tämä on totta, mutta miksi se piti hirttää itselleen hallitusohjelmaan?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kataisen oli pakko saada hallitus aikaiseksi. Perussuomalaisten kanssa se ei käynyt, koska Katainen oli myönteinen tukipaketille. Nykyinen tilanne on tulos kuuden puolueen "loistavasta kompromissista".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Loistavasta kompromissista on tulossa kivulias kompurointi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kataisen oli pakko. Demarit vaativat vakuuksia ja ilmeisesti se oli Kataisenkin mielestä ihan hyvä asia. Tunnelma tukipakettien kohdalla on Suomessa synkistynyt. Piti saada edes hieman kohotettua profiilia tulevaa varten.

Toiseksi, pari kuukautta vatvotut neuvottelut olivat johtamassa siihen, että hallitustunnustelija vaihtuu. Se olisi mahdollisesti tiennyt jyrkkää käännöstä eurosotkupolitiikkaan. Hallitus olisi voinut muodostua demarit + persut + kepu ja kaikilla kielteinen asenne eurolinjaan. 116 edustajan hallitus. Vasemmistoliitto olisi ehkä halunnut jäädä ulos, vaikka ei sitä tiedä. Jos olisivat olleet mukana niin 130 edustajan hallitus olisi tosiasia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Henrin analyysi on lähellä omaa ajattelutapaani asiasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Urpilaisen pannukakun kunniaksi teinkin oman pannukakun, joka valmistuu uunissa tuota pikaa.

Kolme munaa
1 tl merisuolaa
puoli dl pellavansiemen rouhetta
puoli dl vehnän lesettä
1 tl vanilliini sokeria
1 tl leivinjauhetta
puoli dl sokeria
hiukan juoksevaa margariinia
4-5 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa

Munat sokerit ja pellavarouhe ja leseet vispataan vaahdoksi. Lisätään rasva ja jauhot sekä maito.

Paistetaan 175 ja syödään mansikkahillon ja jäätelön kera.

Mikko Mäkinen

Epäilen, että kaksi munaa, kaksi desiä vehnäjauhoista, kaikki sokerit ja kolme desiä maidoista putoaa persujen laariin. Leseet jäävät vihreille, puolet suolasta vassareille ja loput aineksista demarien ja keskustan jaettaviksi. Hillo tottakai kokonaan RKP:lle ja niukka kermavaahto kristillisille. Tosin epäilen jälkimmäisen riittävyyttä ensi vaaleissa. Pelavansiemenistä ja vanilliinista ei ole viin väliä. Mutta ilman hilloa se ei maistu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Meni pari palaa ilman hilloakin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pellavansiemenrouhepannaria kannattaa kokeilla, siitä saa kuituja. Vehnän lese antaa mahtavan makulisäyksen. Lese ja rouhe pitää sekoittaa ensin, koska ne vaativat hieman aikaa liuetakseen oikeaan loistoonsa.

Mikko Mäkinen

Alsio. "Meni pari palaa ilman hilloakin."

Ei ainuttakaan vaalikautta sitten ..... kuka muistaa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuitu on terveellistä, se auttaa myös dementiaan???

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Hallitus ei ole pitkäikäinen, kun näitä joudutaan tuomaan eduskuntakäsittelyyn, vastoin hallitusohjelmaa, ilman edes näennäistäkään vakuutta. Vl. hajoaa varmasti, ja joku demarikin saattaa livetä riveistä!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hallitus kaatuu ammuttuaan ensin Säätytalolla omaan jalkaansa.

Pekka Roponen

Suomellahan on aina Venäjä-kortti. Jos ette tottele, Suomi siirtyy ruplaan ja liittoutuu Venäjän kanssa. Ahvenanmaa vuokrataan tukikohta-alueeksi. Ruotsalaisetkin menevät hiljaisiksi, kun Venäjän risteilijöitä näkee kiikarilla Slussenilta...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Venäjä-korttia ei tässä edes tarvittu, kun hallituspuolueet tekivät sen itse ja vieläpä ehdoin tahdoin.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Tästä tulee pannukakku joka tapauksessa eikä siinä Suomen hallitukselta kysytä mitään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tulee siitä riita vielä eduskunnassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/urpilainen-synka...

Jutta on nyt kiirastulessa pitkään, sillä kiima Euroopassa ei ota laantuakseen.

Hallituksen tulisi nyt välittömästi ja vieläpä yhdessä tuumin luopua vakuusvaatimuksistaan.

Torbjörn Liimatainen

Päinvastoin. Nyt on erinomainen mahdollisuus irroittautua mielettömästä Kreikan rahoittamisesta. Velkaa ei hoideta lisävelalla. Urpilaisen olisi vaadittava Saksaa ja Ranskaa seuraavaksi järjestelmään pankkisektorinsa. Suomen ei pidä olla mukana tekohengittämässä suurten maiden pankkeja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei kaikkien päivänselvyyksien tule silti olla hallitusohjelmassa. Nyt olemme ilman vaihtoehtoa ja sellainen on aina hyvä olla mukana.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Euromaat ovat hermostuneet Suomelle ja ei edes blondin aseilla siitä selvinne Jutta Urpilainen. Katainen ei voi kuin nyökytellä, mutta olisi pudistanut päätään sielää hallitusneuvottelussa Säätytalolla, niin olisimme paljon selkeimmillä vesillä vakuuspaketti vaatimuksemme kanssa."

Ari taas avasi vähän pöntösti,- ja vei keskustelun sitten pannukakun paistamiseen, joka onkin sopivaa kommentointia aloitukselle.

Miksi aina poliittista hömppää Ari?

Sinä siis toivot, että Suomi jälleen kerran antaisi periksi, niille voimille, jotka ajavat vain SIJOITTAJAN asiaa, eivätkä yhteistä asiaa.

Jos euro kaatuu, kaatuu samalla suuria sijoittajia,- ja realisoituu kuplatalous, jossa tyhjästä on luotu voittoja.

Kansallisiin valuuttoihin palaaminen hajottaa koko unionin,- ja on aluksi korkojenkin kannalta hankalaa, mutta, kun sijoittajien nollakuplatalous realisoituu, realisoituu myöskin hinnat oikealle tasolle. Nyt ne ovat kuplatalouden huippuunsa nostamat.

Hyötyjiä ovat rehelliset yrittäjät,- ja ostavat asiakkaat. Myös työllisyys kohenee. Tottakai, kun keinottelijoiden,- joita sijoittajiksikin nimitetään,- löysät otetaan pois.

Epärehellisten yritysten kaatuminen on yhteiskuntien hyöty. Nyt on tilanne, jossa kaikkien yritysten pitää olla vähän rikollinen jos meinaa kilpailla tosirikollisyhtiöiden kanssa. Kokoomus on luonut tämän tilanteen, joka on kyllä Suomen leijonaa käyttävälle puolueelle häpeä.

Suomen ei nyt pidä MISSÄÄN TAPAUKSESSA ANTAA PERIKSI.
Jos sen teemme, tulemme olemaan aina löysäperseinen periksi antava kansakunta.

Jos vakuuksia ei hyväksytä, Suomi ei myöskään osallistu Kreikkapakettiin.

Tämän pitää olla täysin selvä asia.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Kaiken kaikkiaan Alsion blogissa ja sen kommenteissa ylipursuaa valittelu, että miten käy, jos Kreikan lainapaketti kaatuu. Jos se on niin heikolla pohjalla, ettei se kestä Suomen vaatimusta, ei se kestä pystyssä muutenkaan, että mitä sitä suremaan. Lopputuos näillä näkymin on se, että Suomi jää sivuun ja Kreikkaa pidetään pystyssä ilman Suomea. Miten se yleensäkään on Suomen ongelma?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei kai Viljokin syyllistynyt nyt pieneen valitteluun.

On aivan totta, että blogistanin seura tekee kaltaisekseen. Missä on positiiviset asiat ja kehuvat sanat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset