Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Joka viides vastaantuleva on kepu.

Jokseenkin joka viides äänestää kepua seuraavissa vaaleissa, jos herra Gallupiin on uskominen. Kokoomusta äänestää lähes neljännes äänestävistä. Ihmettelen mikä hinku on tehdä tutkimuksia kannatuksesta, jos samalla ei mitata puolueen tehokkuutta oikeilla teoilla ja lupausten täyttymistä seuraten.

Mitä "puolue" tänään edustaa? Yksikään puolue ei ole mitään ilman kannattajia, mutta ilman tekoja olevia puolueita on lukuisia.

Mitä Perussuomalainen puolue on saanut aikaan - vastatkaa persut.

Mitä puolueet ovat saaneet aikaan?

Mitä Kokoomus on saanut aikaan, jos ei oteta kokoomuksen jäsenten tekoja lukuun, niin pelkkä puolue ei juurikaan pysty mihinkään.

Puolueen kannatus muodustuu siitä mitä on uskottavuus vaalihetkellä. Ei siinä gallupeilla ole juurikaan merkitystä, vaikka mielipidevaikuttajat juuri sitä näillä gallupeillaan hakevat. Olisihan se perin nurinkurista, että puolue määräisi mitä jäsenet saavat olla mieltä.

Kun pyritään nostamaan omaa arvoa toisten tekemillä mokilla ollaan vikapoluilla.

Tyypillinen viesti on, että kilpaileva puolue ei ole hyvä, kun pitäisi tyytyä kertomaan ainoastaan se kuinka hyvä itse oman puolueen teko on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

K Veikko

"Tyypillinen viesti on, että kilpaileva puolue ei ole hyvä"

Tätä keskustelua on todella paljon. Mistä se kertoo? Onko hallituksen linja niin hyvä että kukaan ei pysty panemaan paremmaksi?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

On tärkeää, etteivät puolueet, joiilla on kannatusta, ole mitään tavoitteita. Se nimittäin olisi toimeenpanovallan työrauhan ja länsimaisen talouden vastaista.

Ano Nyymi (nimimerkki)

Toi otsikko pistää kyllä ajattelemaan. Onneksi neljä seuraavaa vastaantulijaa on mitä todennäköisemmin ihan normaaleja ihmisiä!

Käyttäjän helenat kuva
Helena Tornberg

Samansuuntaisesti minäkin näitä asioita pohdin. Nyt tarvitaan tekoja, ei riitä että syyllistetään, haukutaan ja vihataan. Avoin demokratia tarkoittaa oikeuttaa esittää mielipiteitä ja vaihtoehtoja. Kauna ja kielteisyys on tunteiden purkua, ei politiikan sisältöä.

Missään maassa ei ole kielteisyydellä ja katkeruudella rakennettu hyvää tulevaisuutta. Tätä on jokaisen vaikuttajan syytä tiedostaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Onko hallituksen linja niin hyvä että kukaan ei pysty panemaan paremmaksi?

Jos näin on niin sehän on erinomainen asia ja vaatii juhlat eikä lamaa.

Pietu (nimimerkki)

Jos nyt ei ihan kepu, niin ainakin kepulainen. ;) Ehe....

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sitoutumattomuudessa on se hyvä puoli, että ei tarvitse sitoutua mihinkään. Se on kuin uskonto - anteeksiannon saa, kun vain älyää pyytää.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Olen Ari kanssasi täsmälleen samaa mieltä, mutta vasemmistossa tällaiseen ajatteluun omien vahvuuksien korostamisesta ei ole lämmetty, vaan he ilmeisesti ovat tyytyväisiä uhkakuvilla ryyditettyyn loanheittoon. Onhan se toki hieman helpompaa kuin etsiä ohjelmallista sisältöä. Ari Korhonenkin puheenjohtajapäivillä vieraillessaan korosti kuinka SDP on Kokoomuksen ideologinen vastavoima. Se on tarkemmin ajatellen ihan totta, koska kummatkin opintorahojen korotukset ovat tapahtuneet porvarihallituksen aikana, SDP jopa nousukaudella sitä vastusti, samoin nyt tulleet sosiaaliset uudistukset ovat mittavampia kuin mitä SDP:n ollessa nousukauden kirstunvartijana.

SDP:lle itselleen olisi etua olla väittämättä että ero olisi ideologinen, vaan heidän kannattaisi miettiä, että edustavatko he edes omasta mielestään sellaista käytännön politiikkaa jota monikin haluaisi aidosti kannattaa.

Frank (nimimerkki)

"Puolueen kannatus muodustuu siitä mitä on uskottavuus vaalihetkellä."

Eikös kepun kannatus muodostu siitä mistä KMS maksaa?
Joka kolmas vastaantulija on muuten työtön tai kunnalla töissä ;-)

Pietu (nimimerkki)

On kovin ihmeellistä Ari ettet ymmärrä tai halua ymmärtää sitoutumatonta politiikkaa.

Sitoudumme hyvään ja Suomen kansaa palvelevaan politiikan tekoon, mutta emme halua ja tarvitse siihen puolueita. Emme halua sitoutua puoluepoliittiseen korruptioon ja kähmintään. Luikurimainen puoluepolitiikka on mustavaate, jota haluamme katsoa vain kaukaa ja ihmetellen.

Sitä on lyhyesti Itä-Suomen Sitoutumattomien politiikka ja kuvaus meistä.

Suomen kansa ansaitsee myös eduskuntaan rehellisiä ihmisiä, jotta tämä eriarvoistava yhteiskunta saataisiin käännytetyksi oikeaan suuntaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

sitotumaton on sitoutumaton, vaikka voissa paistaisi. Jos ei ole mitään edes siteeksi niin missä mennään?

Frankin toteamus kolmanneksesta voi osua, mutta jos keput ja kokkarit yhdistysivät olisi joka toinen yhdistelty.

M-T Heikka

No kuule, jos olisikin vain joka viides. 9/10 -osa vastaan tallustelleista miehistäkin on ollut kepuja, loput on kommareita...jotka sanovat, että mie se sitten äänestän Vasemistoliittoa. Ota tai jätä. Siitä tietää heti kättelyssä erottaa ne kepulaiset ja kommarit.

M-T Heikka

kepulaiset miehet ovat yleensä umpivanhoillisia, ja kommarit ovat yhtä vanhoillisia, mutta vielä päälle jopa ittepäisempiä...jos mahollista.

Nuntius (nimimerkki)

Ja varmaan toivot että seuraavien vaalien jälkeen joka neljäs vastaantuleva olisi kako (KAnsallinen KOkoomus).
Arvelen että käytät Suomen Keskustastan kannattajasta ilmaisua kepu jotenkin halventaaksesi ja uskon että tiedät Keskustapuolueen (KePu) muuttaneen nimensä Suomen Keskustaksi jo vuonna 1988.Toki osa sosia(a)lidemokraateista puhuu vielä Maalaisliitostakin kun katsotaan siitä olevan itselle poliittista etua.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Milloin saadaan KEPUB-ravintoloita?
KEBAB-ravintoloitahan jo on..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

# 14
Kepu ja kokkari miksi ne muuttuvat. On kansanomaisempi tapa kirjoittaa kepu, kuin Suomen Keskustapuolueen jäsen. Mistään halventamisesta ei ole kyse, taidat Nuntius olla yliherkistynyt omalle puolueellesi, jos ajattelet kaikkien panettelevan kepuja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset