Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Anni Sinnemäki hapuilee valoon.

Työministeri Anni Sinnemäki on esittämässä aivan oikeita asioita nuorisotyöttömyyden hoitoon. Anni Sinnemäki siis esittää palkkatukea heti 25 alkaen ja oppisopimuksen renesanssia.

Kiitos Anni.

Toimenpiteitä on hyvä laittaa täytäntöön hetimmiten ja nyt ei ole aikaa vitkasteluun eikä mihinkään tyhjänpäiväiseen poliittiseen vääntöön. Nuoriso tarvitsee työajan pidennystä. He tarvitsevat työtä.

Käykää ministerit nyt jo vihdoinkin asiaan ripeästi. Anni Sinnemäelle kymmenen pistettä ja papukaijamerkki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Aivan, tuo on ihan kelpo ehdotus. Toivotaan, että asiassa alkaa myös tapahtua jotain konkreettista mahdollisimman pian.

terv. Eeva

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näillä keinoilla olisi todella jo vaikutusta. Oppisopimuksen uudistaminen tuntuu olevan niin suuri urakka, että kukaan ei halua edes puhua siitä.

Suomessa kaikki on perseetä aina politiikassa. Keskusta nokkii Kokoomusta, Kokoomus nokkii demareita ja yhdessä kaikki nokkivat vihreitä. Persut haukkuvat vanhoja puolueita ja vanhat puolueet eivät arvosta persuja, mutta hommat jää kaikilta tekemättä.

Persuilla ei ole tarpeeksi kannatusta ja he eivät voi kuin potkia toisia nilkkoihin.

Vihreät ovat hallituksen joojoo porukkaa, koska heidän kannatus on vaa'ankielikannatuksen tasolla,eli yksin ei rahkeet riitä mihinkään.

Kepulla ja kokkareilla on sama ongelma demareihin, eli yhdessäkään he eivät onnistu kampittamaan demareita, vaan demarit pystyvät SAK:n turvin jarruttamaan porvarihallituksen toiminnan olemattomaksi hymistelyksi.

Kepu ja kokoomus yrittivät aitoa yhteistyötä Kataisen ja Vanhasen veljesliitolla, mutta Vanhasen uskottavuus hupeni naisasiain tiimoilta ensin ja sittemmin tuppeen sahattu vaalliraha vei loputkin tehot.

Nyt Anni Sinnemäki on löytämässä oppisopimuksen keinoksi nuorisotyöttömyyden hoitoon ja se on hyvä. Opiisopimus tulisi kuitenkin tehdä joustavammaksi ja siihen ei demarit suostu. Jos suostuvat niin heidän mukana olo vie uudistuksen vuosien päähän, sillä niin toimii demokratia ja hyvinvointi heillä.

Haapio (nimimerkki)

60-luvulla vielä toiminnassa olleet "siirtotyömaat" ovat Sinnemäkeläisessä katsannossa muuttuneet huomisen oppisopimushankkeiksi.

Näillä teeseillä on vaikea aktivoida nuoria äänestämään saati saada heidän tukeaan.

Esa Kärnä

Tämä on hyvä pelinavaus työministeri Anni Sinnemäeltä. Toivotaan että tästä lähtee putki auki myös meihin 60- ja 70-luvulla syntyneisiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jotu hyvä juuri esittämäsi asia on hoidettavissa palkkatuki nimisen nimikkeen takaa, jos byrokratia laitetaan nollille ja valtio suostuu luottamaan yrittäjään. Jos työttömyyskorvaus maksettaisiin työnantajalle vaikkapa vuoden ajalta, kun hän palkkaa työttömän niin samalla rahalla, jonka työtön kuittaisi kuitenkin saataisiin työpaikka ja työttömälle täysi palkka vuodeksi.

Pasi Turunen

Poliittinen muisti on näemmä kuukauden mittainen :-D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset