Seitsemän vuotta puhetta nollaseiskasta

Eduskunta puhuu ja puhuu, mutta tulosta ei synny. Mutta annas olla kun joku vero pitää korottaa se tapahtuu hetkessä tai peltipoliisien lisätilaukset, niistä ei edes hiiskuta.

Jo ainakin seitsemän vuotta on hoitajamitoitus ollut tapetilla.

http://jenni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114310-07-hoitajaa-ja-lappu-luukulle

Tilanne on toivoton, eli olemme äänestäneetkin tässä välillä, mutta mitään ei tapahdu, puhe vain jatkuu, vaikka ajatus on jo katkennut vuosia sitten.

Poliitikot kusettaa meitä ja me nielemme kaiken kusen.

Hoitajamitoitus, aktiivimalli ja maahanmuutto. Köyhien auttaminen, leipäjonot ja eriarvoisuus. Ilmastonmuutos, EU ja Trump.

Siinäkö on meidän ongelmat, voi pyhä yksinkertaisuus. Kun Anne Berneristä päästiin saatiin tilalle Sanna Marin, mutta samat ongelmat säilyvät.

Hoitajamitoitus on yhä auki, sote on auki, maakuntamalli on auki, kaikki kansalaisetkin ovat auki ja valtio lainaa lisää, jotta paskanpuhuminen voi jatkua. Kuka muistaa Matti Ahde nimisen eduskunnan puhemiehen? Entäs kuka muistaa milloin alettiin puhua solidaarisuudesta tai hoitajamitoituksesta?

Kukaan ei jaksa katsella tätä saamattomuutta selvinpäin ja siksi Tallinnan ja Ruotsin laivat ovat täynnä humalahakuisia.

Suomen pörssiyhtiöiden omistajat ovat ulkomaisia ja osingot menevät Suomesta pääosin ulkomaille. Siitä on syytä olla huolissaan. Suomalaisten ahkeruus tuottaa voittoa ulkomaille. Kysymys kuuluukin pitääkö yrityksen Suomessa pyrkiä tuottamaan miljardeja ulkomaille, vaiko työllistää suomalaisia? Kansallismieliset puolueet ovat hiljaa tästä asiasta vaikka muuten vaativat rajojamme suljetuiksi.

Hölöhölö-politiikkaa jatkuu eduskunnan kyselytuntia ei jaksa täysipäinen minuuttiakaan katsella. Hölöhölö- keskustelu kun ei johda mihinkään , paitsi hölöhölö-perinteen jatkumiseen.

Tehkää vihdoinkin jotain!

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu