Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kaikki tiesivät, miksi siis näin kävi?

Politiikka on huvittavaa, kaikki olevinaan tietää kaikesta kaiken, mutta silti käy aina huonosti.

Otetaan vaikka esimerkiksi surullisen kuuluisa vappusatanen. Kaikki tiesivät jo alusta alkaen että kyseessä on vitsi. Miksi nyt sitten pidetään kovaa haloota asiasta joka oli yhden vappupuheen tilke. No siksi että olemme pettyneet itseemme ja haluamme ruoskia masokistisesti omaa tyhmyyttä.

Eihän se vitsinkertojan vika ole, jos meitä ei naurata.

Jos seuraavien vaalien alla joku "keikari" lupa meille 500 euroa lisää lapsilisiin ja perusturvaan 1000 euroa me uskomme taas.

Se ei silti ole tuon "keikarin" vika, vaan katsokaa peiliin kenen. Monet poliitikot puhuvat kuin heillä ei olisi alaleukaa lainkaan, mutta äänestäjien ei pidä viisaampina uskoa kaikkea tuubaa, mitä toreilla kuulevat.

Ei helppoheikkiä kukaan siitä syytä, että on ostanut häneltä pinkan tavaraa halvalla. Jos poliitikon puheet on "ostanut" ja äänestänyt sen perusteella "helppoheikin" valtaan, niin pitäköön sellainen mölyt omassa mahassaan.

Se että keisarilla ei ole vaatteita pitää itse osata jo nähdä, eikä sitten syyttää keisaria tyhmyydestä, kun itse on sokea totuudelle.

Minä tiesin että vappusatanen ei toteudu, en ole katkera nyt, koska en mennyt halpaan. Pessimisti ei pety, mutta en ole pessimisti, olen optimistinen sen suhteen, että vaalikarja joskus tuhannen ja yhden vaalin jälkeen oppii äänestämään todellisen tiedon perusteella. Ehkä silloin ei tarvitse enää katkeroitua poliitikkojen takia, vaan homma luistaa ja köyhäkin oikeasti vaurastunee?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Se että keisarilla ei ole vaatteita pitää itse osata jo nähdä, eikä sitten syyttää keisaria tyhmyydestä, kun itse on sokea totuudelle."

On siis suurinta viisautta jättää äänestämättä tyystin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei, vaan äänestää vain sellaisia joiden tiedetään puhuvan totta, kuten minua;)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

On se vappusatanen osittain toteutunut, meille vain jää nähtäväksi, että toteutuuko se satanen koko vaalikauden aikana?

Etkö ole muka huomannut?:

Rinteen puhe oli vuodelta 01.05.2018 eli yli vuosi sitten. Useamman vuoden ohjelmalla eli yksi vaalikausi.

https://sdp.fi/fi/blog/puheenjohtaja-rinteen-vappu...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Äläs nyt, ihan kohta tulee voimaan se luvattu 0,7 hoitajamitoitus.

Lihaveroa odotellessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

0,7 on mahdoton yhtälö, lihaverokin toteutuu askel kerrallaan, kunnes askelia on niin paljon, että Antti Rinnettä ei enää näy.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Osoitus tosiaan siitä, että nykyään eletään paljon leveämmin kuin vielä puoli vuosisataa sitten. Silloin juuri kukaan ei pyrkinyt vähentämään lihansyöntiä. Pikemminkin toivoi, että saisi edes vähän lihaa sen perunan ja ruskean kastikkeen jatkoksi.

Joten ei se kasvisruokavalio mikään uusi keksintö ole vaan vanhan lämmittelyä. Sitä haluavat ennen kaikkea he, jotka eivät ole koskaan joutuneet joutuneet valitsemaan kasvisten ja nälän välillä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Kaikki tiesivät jo alusta alkaen että kyseessä on vitsi."

Joo, kyllä me tiedettiin, mutta ei ne äänestäjät :D

Yleensä sosialistisissa yhteiskunnissa menee niin, että ne jotka ovat riippuvaisia ilmaisesta rahasta äänestävät niitä, jotka jakavat ilmaista rahaa ja lupaavat niitä. Äänestäjää ei kiinnosta riittääkö valtion kassassa raha tai yleensä koko yhteiskunnan etu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

-Yleensä sosialistisissa yhteiskunnissa menee niin, että ne jotka ovat riippuvaisia ilmaisesta rahasta äänestävät niitä, jotka jakavat ilmaista rahaa ja lupaavat niitä. Äänestäjää ei kiinnosta riittääkö valtion kassassa raha tai yleensä koko yhteiskunnan etu.

Poliitikoilla odotetaan olevan jaettavaa, mitä heillä toki onkin, kunhan kaivavat sen sinun taskuista ensin. Siksi on typeryyttä kerjätä valtiolta lisää ilmaisia palveluita, koska sinä ne kuitenkin maksat.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Ehkä hieman aihetta sivuten.

Puolueilla on vaalitavoitteita ja sitten on ihan ääneen sanottuja lupauksia. Nämä kaksi asiaa menevät usein sekaisin ja vielä enemmän kun niitä ryhdytään selittelemään.

Jossain vaiheessa ei enää auta mikään selitys kun jokin asia on alkanut elämään ihan omaa elämäänsä. Tavoitteesta on tullut lupaus ja lupaus on petetty, kun se ei ole mennyt läpi täysmääräisenä.

Toisaalta, mikä on riittävästi?

Muistan erään tapauksen kansalaisen kohtaamisesta:

Henkilöllä oli kaksi asiaa kritisoitavanaan. Kansanedustajien ja ministerien palkat(aivan liian suuret) ja puoluetuet(liian suuret). Kun sitten vastasin hänelle, että a)ministerien palkkoja leikattiin 7% ja b)puoluetukia pudotettiin , niin oliko henkilö tähän tyytyväinen? Ei tietenkään ollut. Hän vaan jatkoi samaa humppaa, jolloin jouduin toteamaan, että ” kritiiikkisi kohdistui siis näihin kahteen asiaan ja minä vastasin mitä niille on tehty, eikö tämä ollutkaan mielestäsi oikein. Ja vastannut nimenomaan siihen mitä kritisoit?” En saanut mitään vastausta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oikein Jari, tämä on asia josta juuri kirjoitin. Eli osalla ihmisiä on oma totuus josta he eivät luovu, mutta syyt menee aina poliitikon piikkiin. Eli Antti Rinne lupasi, ja nyt Antti Rinne kieltää, että Antti Rinteen hallitus olisi mitään luvannut.

Satunnainen vaalipuhuja siis lupasi, mutta pääministeri ja hallitus ei ole mitään luvannnut.

Äänestäjät ovat niitä änkyröitä joita tulisi tukistaa, mutta aktiivimalli on hyvä esimerkki siitä miten tukistaminen ei ole suotavaa kuitenkaan.

Äänestäjät ovat kuin Kokoomus, kumpikaan ei halua kantaa vastuuta, vaan odottavat, että joku muu istuu tuleen. Jari istui tuleen ja ei ole enää eduskunnassa, Jarin selkä on suora äänestäjien ei aina.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Niin no jos kansanedustajan on mahdollista saada ilmainen asunto ja kyydit Helsingissä + 800-1800e matkakulukorvauksia, leikkauksia ei ehkä tehty tarpeeksi. 7000-8000e/kk ilman kuluja on aika kova raha.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#24

Avaatko hieman tätä käsitettä ”ilmainen asunto”? En ole kuullutkaan. Ne maakuntien kansanedustajat jotka minä tunnen, ovat joko vuokralla tai ostaneet omistusasunnon Helsingistä tehtävänsä hoitamista varten.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #55

Itse käsitin taas että tarvittaessa ulkopaikkakuntalainen Kansanedustaja saa Helsingistä työasunnon ja tämä olisi ns. työsuhdeasunto eli asukkaalle ilmainen. En epäile ettei kunnan koppi välttämättä kelpaa kansanedustajalle, minkä takia he vuokraavat itsenäisesti, mutta ilmaisvaihtoehto on käsitykseni mukaan olemassa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Juurikin näin, ken vaalilupauksiin uskoo, tulee pettymään.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Nämä "satas" heitot ovat kalastusta, oikein valitulla vieheellä. Se että kuka uskoo, niin yleensä vieheen syö "ärtynyt" ja nälkäinen kala. Turhat vaalilupaukset syö yleensä, ärtynyt ja pettynyt äänestäjä, pettyäkseen uudelleen.
Kertoohan vaalitulos myös sen kuinka ärtyneitä tai ja tyhmiä äänestäjät on. He äänestävät "päättömiä" puhujia Eduskuntaan ja heti perään vielä jopa EU;n Näistä ilman alaleukaa olevia päättömiä edustajia meni käsikädessä, ainakin pareittain yhdestä myös puolueesta, sen enempää nimiä sanomatta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Minäkin olen ärtynyt, mutta en pettynyt muuhun kuin Pääministerin "väripesuun", eli marsiin osallistumiseen, jossa hän menetti Pääministerin arvon ja arvokkuuden.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

No omapahan oli marssinsa, minua ei liikuta itse asia, mutta asian ympärille keräytynyt hömppä kyllä hieman vitu**aa.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #14

Tuli sellainen kuva, että kaikki ne jotka ei osallistu marssin eivät arvosta ihmisten tasa-arvoa. Jos tekee niin että, yhden päivän heiluttaa sateenkaarilippua ja marssii mukana jää ne 364 päivää tekemättä mitään asian puolesta. Johtuuko sitä että mediajulkisuus ei seuraa arkipäivän elämää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Taas Hannun kanssa samaa ajatusta kuljen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Alkujaan melkoinen innostus bloggaamiseen on huvennut sitä mukaa kun trollaavat dosentit ovat kehotelleet pakertamaan länteen päin. Sillä tavalla totalitarismi kehittyy; ei minkään YIT:n tai Otavan ylin johto näitä lue, vaan "mikaelit" ja "entiset viänäset Savosta" yrittävät saada hassuja suomalaisia juoksemaan yhteen suuntaan kuullakseen taputuksia päänsä päältä.

Sini(silmäi)sten kohtalo taitaa osoittaa ettei sentään ihan mikä tahansa mene enää läpi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Hallitus sitoutuu ilmaston lämpenemiseen yli 1.5 asteen" on kyllä kovin heitto minkä tähän hätään muistan.

edit:

Sen verran koominen nopeasti naputettu sanan tai parin välistä jättänyt lause että anti jäädä näin.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Ote Rinteen puheesta:
"-Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen alle 1 400 euron eläkkeisiin."

Ote blogauksestasi:
"Minä tiesin että vappusatanen ei toteudu..."

Blogikirjoituksesi on ennenaikainen. Tämä siten, että koko huntin korotusta ei oltu suunniteltukaan kerralla tehtäväksi. Voit copy pastata tämän kirjoituksen hallituskauden loppuun, sillä vasta silloin voit arvioida miten korotuslupaukselle on käynyt.

Pessimisti ei pety, mutta lukija pettyy, sillä koko postaus perustuu väärinkäsitykselle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

– Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen alle 1 400 euron eläkkeisiin, Rinne paalutti Heinolassa pitämässään vappupuheessa 1.5.2018.

No niin nyt vain puuttuu se lupaus siitä useamman vuoden ohjelmasta, eihän sitä ole. Olisi ollut aika luvata, mutta Antti sanoo, että hallitus ei ole luvannut mitään. Ja katsotaan nyt, eli missä olen väärässä?

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Onko ongelmasi siis se, että ohjelmaa ei ole?

Vai se, että hallitus ei ole onnistunut tavoitteessa, eli 100€ lisäyksessä eläkkeisiin vaalikauden aikana(eli tähän mennessä noin 2kk)?

Erittäin masentavaa on seurata keskustelua missä yhteen sanaan kiinnitetään huomiota ilman, että kokonaisuutta tarkasteltaisiin. Ohjelman, suunnitelman, lupauksen tai muiden vastaavien sanojen ottaminen maalitauluksi verrattuna siihen, että tehdään asialle jotain, ovat eri asioita.

Eli et voi valittaa ja kirjoittaa satasen nostamisen epäonnistumisesta vaalikauden aikana ennen sen loppumista. Sillä jos tämä hallitus jatkaa seuraaviin vaaleihin, niin aikaa vappusatasen täyttämiseen on vielä yli kolme vuotta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Tuossa menee iloisesti sekaisin Rinteen lupaama vappusatanen (Rinteen lupaus satasen nettokorotuksesta kaikkiin alle 1400 euron eläkkeisiin)

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-antt...

ja peruutusvaihde:

Hallitus avasi eläkekorotukset, mutta Rinteen mukaan hallitus ei ole luvannut vappusatasta – Ensi vuoden alussa suurin korotus 50 euroa

https://yle.fi/uutiset/3-10870552

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #27

Seijan kanssa samaa mieltä, kuten yleensäkin;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #26

Minulla ei ole ongelmaa, entä itselläsi? Uskottavuus on koetuksella kun luvataan 100 euroa, ja tuloksena on 19 euroa. Luvataan porrastus monelle vuodelle, mutta tuloksena on pelkkä ilmaan heitty viesti.

Minusta olisi reilua sanoa, että ensin 19 euroa sitten vuonna X seuraava korotus jne...

Nyt on vasta käsittelyssä 19 euroa ja työryhmään on haudattu loput.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #28

Eihän loppusummasta puutu nettona kuin 81.00€ ja bruttona 90 - 150.00€

Rinteen mukaan onnistuminen on kiinni kolmikannasta, eli Rinne siirsi vastuun työmarkkinajärjestöille, antamassaan TV haastattelussa. Työntekijäjärjestötkö lähtisivät syömään pienipalkkaisten alojen eläke-etuja?

tuohon sataseen ei päästä tällä eikä vielä tulevallakaan vaalikaudella.

Kohdentamalla korotukset takuueläkkeisiin, kaivetaan maata pienipalkkaisten alta, joita ovat ennen kaikkea monet naisvaltaiset alat. Herää kysymys miksi mennä töihin kun tuilla ja takuueläkkeellä saa isommat tulot kuin tekemällä töitä 30 - 40 vuotta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Näinkin se voi mennä

"Kun hallitusneuvottelijat päättivät siirtää eläkepallon työmarkkinajärjestöille, niin kyse saattoi olla myös puhtaasta poliittisesta pluffista. Sen jälkeen kun hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen neuvotteluissa on päädytty umpikujaan, Rinne voi tulla julkisuuteen ja todeta, että toki me olisimme sen koko satasen toteuttaneet, mutta työmarkkinajärjestöt vastustivat."

- Rinteen vappusatasen toteutuksessahan mentäisiin työeläkemaksujen korottamiseen ja siihenkin, että työeläkemaksuja maksamattomat nostettaisiin niitä maksaneiden rinnalle.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bfebb4f2-d13...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #26

Dear Kausti.

- Eli et voi valittaa ja kirjoittaa satasen nostamisen epäonnistumisesta vaalikauden aikana ennen sen loppumista. Sillä jos tämä hallitus jatkaa seuraaviin vaaleihin, niin aikaa vappusatasen täyttämiseen on vielä yli kolme vuotta.

Enhän valita mistään epäonnistumisesta, käännän vain huomiota hyväuskoisiin jotka ovat pettyneet lupauksiin jotka roikkuvat kirjoittamallasi tavalla. Tunnut yhä uskovan joulupukiin tai vappusataseen, sille minä en tietysti mitään voi. Kirjoituksen tarkoitus ei ole arvostella vappusatasen toteutumista, vaan sitä miksi äänestäjät uskovat joulupukkeihin. Ja sitten kirjoittelevat että olen pettynyt, kuten useana päivänä olemme voineet tälläkin lukea.

Minä en pettynyt, kun en uskonut, enkä usko porrastusten totetumiseen, ei ennen kuin on mustaa valkoisella. Väännät nyt asiaa pahasti sivuraiteelle ja väität, että en voi valittaa. Tottahan toki voin valittaa, mutta en valita osoitan sormellani peiliin, mutta en omaan peiliini.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen Vastaus kommenttiin #30

Niin, tuo 100€ luvattiin monelle vuodelle.

Mustaa valkoisella nähdään kolmen vuoden päästä. Se, että nyt kirjoitat siten, että se ei onnistu, ei perustu mihinkään. En tiedä toteutuuko tuo satasen nosto. Enkä pystyisi sitä sanomaankaan, sillä en ole ennustaja.

Hyväuskoiset pettyvät kolmen vuoden päästä, jos silloinkaan. Se, että nyt kirjoittavat pettymisestään tarkoittaa se käytännössä sitä, että he eivät ole ymmärtäneet lukemaansa tai kuulemaansa. Tämä siten, että Rinne ei luvannut sitä kerralla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31

Kausti jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi, en ala kinastelemaan, koska kirveesi ei osu minuun.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ihmettelin aikanaan sitä, että ihmiset pitivät hirvittävän epäoikeudenmukaisena sitä, että verotuksesta poistettiin sairauskuluvähennys. Totesin silloin, että pienituloisen on turha sitä itkeä. Mitä pienemmät tulot, sen vähemmän vähennyksestä oli hyötyä (ja päinvastoin).
Ainoa, mikä auttaisi pienituloisia (niin työläisiä, opiskelijoita kuin eläkeläisiäkin), olisi vastikkeeton perusturva. Kaikki muut tilkkutäkin parsimiset ovat vain sitä, että yhteen kulmaan lisättäessä toisesta kulmasta leikataan.
Mutta kun suurin osa äänestäjistä ei sitä ymmärrä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sitähän saa uhota mitä tahansa, mesimerkiksi että pankkituki on pankkien maksettava takaisin. Sehän tarkoittaa sitä, että kansalaiset maksaisivat pankkituen kahteen kertaan, ensin tukina pankeille ja sitten palvelumaksun korotuksina uudestaan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kaikki, ketkä tiesivät valtion taloudesta edes alkeita, nauroivat Rinteen vappusatasille. Oli täysin ilmiselvää ettei valtiolla ole varaa sellaiseen, ei niitä eläkeläisiä kiusaamisen vuoksi köyhyydessä pidetä.

Valitettavasti isolla osalla eläkeläisistä nämä alkeet eivät nähtävästi ole hallussa tai sitten ääni on halpa hinta edes toivolle siitä, että saisi lisää rahaa. Vaalit on siitä kivoja, että ne on vain 4 vuoden välein, ei tartte paljoa kuumotella palautetta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Älä levitä tahallasi väärää tietoa.

Kokoomuksen "vappusataseksi" nimeämä Rinteen vaalilupaus meni sanasta sanaan näin: "Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen alle 1 400 euron eläkkeisiin."

Hallitus on istunut nyt kuukauden. Niin että älä viitsi tehdä itsestäsi naurettavaa.

Se, minkä kaikki tiesivät epäonnistuvan, oli taksiuudistus/myllerrys. Ja silti se toteutettiin, koska ideologia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

100 euroa nettona, ensimmäinen kuukausi on osoittanut että hallitus ei ole Antti Rinteen lupuksen takana. Miten pitkä aika tarvitaan, että se kentällä ymmärretään?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Onko ymmärryksessärsi vikaa, vai oletko ideologian sokaisema?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #37

Samaa voisin kysyä sinulta, oletko silloin tyytyväinen?

Olen sitoutumaton ja ei ole kytköksiä mihinkään puolueeseen. Abvauksella ei ole ideologiaa, vaan ihmettelen sitä miksi niin moni uskoo poliitikkoihin, kun tulos on aina limbo. Itse väännät asiaa johonkin ideologiseen muottiin, vaikka tässä ei sellaista muottia missään ole.

Kyse on lupauksesta ja sen lunastamisesta. Lupaukseen uskomisesta ja siihen pettymisestä. Minä itse en ole pettynyt, ihmettelen jatkumoa, en itse asiaa laittaiai kovin isoon osaan. Onhan sitä maailman sivu luvattu vaikka mitä, ko asia oli vain tuorein esimerkki.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #38

Edelleen kysyn ymmärryksesi perään.

Puhutko nyt Rinteen (kokoomuksen nimeämästä) "vappusatasesta", vai mistä?

Nimittäin sitä lupausta on alettu nyt toteuttaa, ja kuten alkuperäisessä puheessa (tarkka sitaatti ylempänä) luvattiin, muutaman vuoden sisällä toteutus on tarkoitus saada päätökseen.

Vai puhutko ehkä jostain aivan muusta, kuten poliitikkojen epäluotettavuudesta yleensä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39

Tuleepa mieleeni eräs tapaus Ruskealasta vuosien takaa. Otin kyytiin venäläisen humaltuneen miehen, kun hän liftasi tien varressa hiukan enen Ruskealan keskustaajamaa. No hän tahtoi että lähtisin hänen kämpilleen ryyppäämään iltapäiväksi, kun hänellä oli kämpillä viinaa.

Tekeydyin ummikoksia ja sanoin venäjäksi, että en ymmärrä venäjän kieltä. Ehkä mies oli Mark kakkonen, koska hän alkoi yhä kovemmalla äänellä kysymään samaa asiaa. Vastasin, että en ymmärrä mistä hän puhuu. Mies kovensi taas ääntä ja kysymys pyysi saman, että lähde ryyppäämään viinat yhdessä pois kämpälleni. No jankutin samaa, että en ymmärrä.

Mark, ei auta vaikka kuinka yrität vääntää asiaa sivuraiteelle, ei osu.

Suurin osa kommenteista on kuitenkin ymmärtäneet mitä tarkoitin. Vain sinä Arto ja Kaisko ette ymmärrä, enkä anna perikksi vaikka huutaisitte kovempaa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Andersson, pääministeri Rinne on julkisesti ilmoittanut ettei hänen hallituksensa ole luvannut minkäänlaista vappusatasta. Eikö tuo ilmoitus jo todista, että Rinteen lupaus 100 euroa kaikille alle 1400 euroa kuukaudessa saaville oli pelkkää populistista äänten kalastelua. Olenko oikeassa vai väärässä vai kenties naurettava.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Olet.

Rinne puhui vappusatasesta SDP:n puolesta, hallituksessa on muutama muukin puolue.

Kukaan ei ole osoittanut, etteikö sataseen päästäisi joidenkin vuosien päästä kuten Rinne on kaavaillut, eikä osoita ennen kuin muutaman vuoden päästä, jos osoittaa.

Kommenteissa esiintyy pelkkiä poliittisia toiveunia siitä, ettei satasta saataisi aikaan. Köyhillä eläkeläisillä ei ole mitään väliä näissä toiveunissa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #53

Andersson, elätte ihmeellisessä toiveunimaailmassa. Uskotte varmasti joulupukkiinkin. Tietääkseni Antti Rinne on edelleenkin SDP:puheenjohtaja ja vappusatasen luvatessaan hän piti itseään jo tulevana pääministerinä vaikka taisi käyttää häveliäisyyttään sanaa jos. Näin ollen myönsitte minun olleen oikeassa! Kiitos siitä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ari, omille lapsilleni olen aina "toitottanut" ettei pidä mennä asioiden edelle. Ari, palataan asiaan vajaan neljän vuoden kuluttua jos aihetta siihen on, "ennustajaeukoksi" en suosittele sinun enkä kenkään muunkaan ryhtyvän koska kukaan meistä ei tiedä missä asennossa maailma ja Suomi sen mukana elää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Rinne ei tainnut sanoa vappupuheessaan että: Jos on mistä maksaa.

IS: Näin kalliiksi Antti Rinteen vaalilupaus voi oikeasti tulla

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006167603.html

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Seija olen jo helisemässä näiden älypäiden kanssa. Luoja heidän tautiaan lisätköön, eli autuaita ovat puupäät jotka perivät vappusatasen omissa haavemielikuvissaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ja sinä Seija olet sitä mieltä, että meillä on varaa pistää miljardeja hävittäjiin, jakamaan verohelpotuksia niille jotka jo nyt elävät yltäkylläisyydessä, muttei varoja ei pidä käyttää kansanosamme heikoimpien auttamiseen. Missä sivistys, missä inhimillisyys, toivottovasti kokoomuslainen ajatusmaailma "Minä, minä" muista viis, ei tuhoa hyvinvaltio Suomea.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #46

Oho, mikä tulkinnan älynväläys Artolta. Eihän Seija ole luvannut mitään, vaan hän on nimenomaan vaatinut, että Antin pitäisi pitää lupauksensa. Antti lupasi ja nyt on käymässä niin, että Antti on puhunut äänestäjille paskaa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bfebb4f2-d13...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #46

Arto asettelee omia ajatuksiaan Seijan pään sisään. Ei se Arto noin mene.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Enhän ole ennustanut yhtään mitään. Antti lupasi, hallitus ei ole Antin lupauksen takana. Ainakin Antti itse on näin sanonut, että hallitus ei ole luvannut vappusatasta. Miksi hallitus toteuttaisi vappusatasen, kun ei ole luvannut sitä? Hallitus on asettanut asian työryhmään , missä olen Arto ennustanut mitään.

Totean vaan, että en ole pettynyt, koska en koskaan ole uskonut vappusataseen, onko se ennustamista?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomea verraten muuhun Eurooppaan, meillä on kehno sosiaaliturva ja ylitsevuotavat edut julkisen sektorin työntekijöille, joita on huomattavasti enemmän, kuin mitä missään muualla koko Euroopassa.

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen

Itse aluksi suutuin Jungerin titityystä:

"Miksi vappusatasen kuihtumisesta on noussut niin kova poru? Tämähän on hyvä ratkaisu. Minusta hallitus joka EI toteuta typeriä vaalilupauksiaan on ehdottomasti parempi kuin sellainen hallitus joka toteuttaa ne."

Mietin hieman ja oikeassahan Mikaeli on.

Ari tais viedä myös asian astioille eli tyhmiä ovat äänestäjät elleivät tätä tienneet.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tämäkin olisi riehaannuksesi keskellä terveeellinen lukaista:

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset