Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kun hallinnon rahat loppuu - keksitään joku haittavero

Sanotaan, että porukassa tyhmyys tiivistyy ja näin näyttää käyneen myös hallinnossa. Kun hallinto paisuu hallinnon tase kasvaa, joka päivä pitää olla enemmän ja enemmän rahaa. Suomessa on kohta vain valtion ja kuntien työpaikkoja, yrittäminen ei kannata. Tai kannattaa jos pääsee valuttamaan hyvävelikerhon eli virkamiseten välityksellä verorahaa omaan taskuunsa.

Suomessa on al-vero tapissa, tai enää prosentti pelivaraa, sitä kasvuvaraa jos ja kun byrokratia kasvaa ja sehän kasvaa. Koska sitä viimeistä kasvuvaraa ei haluta vielä käyttää on keksittävä joku uhka, jonka tiimoilta saadaan kerättyä haittamaksuja. Liikenne on yksi uhka ja ylinopeudet. Peltipoliisit tuottaa hyvin, mutta peltipoliisit ovat kääntyneet itseään vastaan. Niiden kyttääminen stressaa ja onnettomuudet alkavat lisääntyä.

Ranskassa on nyt otettu käyttöön lentovero ja kohta se on kiirinyt läpi Euroopan. 

Kun Latvia laskee alkoholiveroa, niin Suomi nostaa. Verot kipittävät Latviaan ja Suomen ahdinko kasvaa, koska se Latvian alkoholi joudaan pääosin Suomessa ja haitat jäävät meille.

Miten voi olla edes mahdollista, että Suomen kokoinen maa, joka verottaa rankimmin, ei ole taseeltaan kunnossa, vaan elämme edelleen velkaa ottaen. Milloinka demokratia saa sellaisen vaalivoiton, että velaksi eläminen loppuu ja verotus oikeasti kevenee?

Onhan se nähty jo, että verotus ei höllene, eikä vappusatasia lentele eläkeläisten tileille.

Kuka laittaa hallituksen ja eduskunnan edesvastuuseen? Ei kukaan, koska demokratiassa sinä olet syyllinen tekipä hallitus tai eduskunta kuinka tyhmiä päätöksiä tahansa.

Siellä hallinnossa on pähkäiltävä miten rahat riittä, kun ei riitä, nostetaan joku haitta esille ja lisätään lakiin uusi haittavero. Yhdenkään poliitikon pieneen päähän ei mahdu, että syömävelkaa ei enää oteta vaan laitetaan suus säkkiä myöten. Karsitaan kuluista ei paisutetta enää menopuolta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tässä joitakin verovihjeitä Rinteen hallitukselle:

Lentovero (100 euroa/maasta lähtevä matkustaja)
Kesämökkivero (1200 euroa/vuosi)
Lihavero (10 euroa/kilo)
Kalavero (15 euroa/kilo)
Omakotitalon savupiippuvero (600 euroa/vuosi)

Jo näiden verojen tuotoilla voidaan palkata monta poliittista valtiosihteeriä!

PS. Jokaisen perheen ruokapöydässä syö yksi...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kansalle tulee kostaa kun eivät ole uskoneet peloittelua, siis seuranneet YLE:ä ja Hesaria, ja lentely ja lihansyönti on jopa kasvanut. Toisaalta tätä tulee jalostaa koska moiset tasaverot eivät sovi sosiaalis-solidaariselle hallitukselle eli pitäisi perustaa työryhmä pohtimaan ryhmiä jotka saavat veroista vapautuksen tai helpotuksen siitä ja ryhmiä joille verot voisi lätkäistä tuplana. Tähän kyllä luultavasti tarvitaan ensi alkuun pari poliittista valtiosihteeriä lisää työryhmän rungoksi ...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Yläpään. Entäs alapään? Tämähän voisi olla feministien uusi keksintö.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Sehän olisi silloin posliinivero.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Bloginkirjoittamisvero - Puheenvuorojen yms. nettikeskustelujen seuraaminen haittaa sosiaalista elämää ja vie aikaa tärkeämmiltä tekemisiltä. Työteho heikkenee ja kansantalous kärsii ...

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Optimistina toivon että juurikin kirjoittajan toiveen mukainen hallitus saadaan tämän nykyisen jälkeen. On sen verran vero- ja velkamyönteinen kokoonpano seuraavat neljä vuotta että luulisi äänestäjän huomaavan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ilmastohysterian lietsominen lisää myös byrokratiaa ja sen takia ilmastoaneita pitää kerätä koko ajan enemmän kiihtyvään tahtiin. "Penniäkään" aneista ei tietenkään käytetä ilmastoon vaan byrokratiaan. Kuinka monta tuhatta byrokraattia on veronmaksajien taakkana pelkästään sen takia että hysteriaa lietsotaan?

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Näinhän se menee kuten blogissa ja kommenteissa on todettu. Lisää veroja jotta voidaan palkata lisää byrokraatteja palkkioksi puoluetyöstä.
Ja nythän on keksitty CO2 huuhaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mitä enemmän verotetaan, sitä enemmän kansalaiset tarvitsevat toimeentulotukea.

Verorahoille on käyttöä myös ministereiden "toimeentulotukeen". :)

HS: ”Valtiosihteereitä on tulossa yhteensä 15 ja erityisavustajia noin 70. Pääministeri on saamassa seitsemän, muut puolueiden puheenjohtajat viisi ja loput ministerit kukin kolme avustajaa, kerrotaan Rinteen esikunnasta.

Ministereitä Rinteen hallituksessa on 19, kun Sipilän hallituksessa heitä oli lopulta 17.

Suuri  avustajajoukko tarkoittaa myös suurempia menoja.

Ministereitten erityisavustajien palkkaus on valtioneuvoston kanslian mukaan 4 500–7 100 euroa kuukaudessa riippuen koulutuksesta ja kokemuksesta. Pääministerin valtiosihteerin palkka on yli 12 000 euroa ja muiden valtiosihteereiden noin 9 800 euroa kuukaudessa".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Haittaveroista koituu sellainen haitta, että niitä haittoja tarvitaan jatkossakin valtion budjetin tulopuolen saavuttamiseksi. Eikö olisi tarkoituksenmukaisempaa pyrkiä pääsemään haitoista eroon, kuin toivoa niistä lypsylehmää?

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Juha on oikeassa. Kumpaa on halvempi hoitaa terveyttä, vai sairautta. Tällä en ota kantaa sairauden hoitoon sen enempää..

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Vihreän vasemmiston ehdoton suosikkitermi on tulonsiirto.
Tulonsiirtoja yhteiskunnassa tarvitaan, mutta vasemmistolta sen perimmäinen merkitys on hävinnyt. Heille tulonsiirto merkitsee verotusta, verotusta ja verojen päälle verotusta. Ellei tulonsiirroille olisi enää järkeviä kohteita, demari keksii jonkun uuden kohteen jotta saa verottaa. Vasemmisto kokee epäonnistuneensa veropolitiikassa jos tässä maassa on wahlströmejä ja liliuksia. Demaripääministeri alkaa voida pahoin, jos maahan kehitetään jjotain uutta toimeliaisuutta, jolla ei ole vielä omaa veroa.

Nykyinen vihervasemmistofeministihallitus sai tulonsiirrot uudelle tasolle. Siirretään verorahoja pääministerin palkankorotukseen, uusien valtiosihteereiden palkkoihin ja virkamiesbyrokratian kasvattamiseen. Mihinkä he ehtivätkään neljän vuoden aikana!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyvä blogi Arilta. Verorahoja ja verotettavia tarvitaan aina vain enemmän, kunhan uusi hallitus pääsee varsinaiseen vauhtiin. Hallituksen käsi on antelias niin vieraille, kuin kotimaammekin lukuisille ongelmille. Perustetaan vaan lisää virkoja - niin saadaan niiden myötä uusia ongelmia ja niiden tuoreita keksiöitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Aikovat vielä laajentaa verojaan koko EU:n alueelle:

Hallitus selvittää mahdollisuuden ottaa käyttöön kansanterveyttä edistävä vero, joka kohdistuisi esimerkiksi sokeriin. Hallitus vaikuttaa myös EU:ssa siihen, että uudenlaisia terveyttä edistäviä veroja voidaan ottaa käyttöön.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dd48af35-ee5...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Ylipaino on suuri terveysriski.

Samoin kuin autoilijaa sakotetaan ylinopeudesta maantiellä niin jalankulkijaa voitaisiin verottaa ylipainosta jalkakäytävällä.

Painonvartijapartiot vaakoineen voisivat suorittaa yllätysratsioita kadulla ja havaitessaan ylipainoisuutta verottaa kertaluontoisesti kansalaisia ihannepainon ylittämisestä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Juu jalkakäytäville vaaka joka suojatien eteen ja parkkimittaria muistuttava raha-automaatti ylipainoisilla ja tasapuoisuuden nimissä myös alipainoisille. Normaalipaino olisi 100 gramman sisällä, joten maksajien määrä olisi taattu.

Jone Virtanen

Kuntatalous on tästä julkisen talouden "verovaroin ylläpidettävästä" työllisyydestä hyvä esimerkki. Jotain outoa on (minusta) siinä, että kunta-ala on ylivoimaisesti Suomen suurin työmarkkinatoimiala niin henkilöstömäärältään kuin palkkasummaltaan. Kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa oli vuonna 2016 yli 400 000 palkansaajaa eli viidennes työllisestä työvoimasta. Se on paljon se. Toki tuosta väestä paljon on tarpeelista porukkaa, mutta on siellä tarpeetontakin jengiä ja esim. kunnanjohtajia tuskin tarvitaan ihan joka kunnassa. (Ulkoistettu KJ voisi olla ihan hyvä ratkaisu) Ja koska väkeä onpaljon kunta-alalla tehtävien työmarkkinaratkaisujen vaikutus ulottuu koko kansantalouteen. Muistakaamme "Sari sairaanhoitajaa".

Oma lukunsa on monesn seudun työllisyyden vinouma. Jo vuonna 2013 oli verovaroin rahoitetut työpaikat ovat 35 kunnassa enemmistönä alueen kaikista työpaikoista. Mikähän mahtaa olla tilanne nyt? Väitän, että luku on kasvanut ja kasvamaan päin. Jo 33% osuus kunnan työpaikoista on paljon ja se taisi olla silloin keskiarvo. Tämä vain kertoo, että julkiselle taloudelle on tehtävä jotakin. Ja kepunkin on pakko hyväksyä maaseudun rakennemuutos. Nykymenossa ei ole mitään järkeä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Helsingin työpaikoista kaksi kolmesta on yksityisellä sektorilla. Osuus on säilynyt vakaana vuosien saatossa ja kasvua vuodesta 1987 vuoteen 2016 on vajaa neljä prosenttia. Sen sijaan valtion työpaikat ovat vähentyneet
Helsingissä neljänneksellä, eli 13 600:lla ja kunnan työpaikkamäärä kasvanut vastaavasti saman verran. Suurin suhteellinen muutos työnantajasektorilla näkyy yrittäjien määrän kasvussa. Vuonna 1987 yrittäjien osuus Helsingin työpaikoista oli neljä prosenttia ja heitä oli 15 600. Yrittäjien määrä on kasvanut lähes 30 vuodessa
26 000:een, lähes 70 prosenttia. Samalla yrittäjien osuus kaikista työpaikoista on noussut seitsemään prosenttiin, ja osuus on voimakkaassa kasvusuunnassa. Tosin yrittäjien osuus on edelleen melko pieni."
https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/...

"Helsingin osuus valtion työpaikoista oli 33 prosenttia ja väestöstä 12 prosenttia."
https://kuntalehti.fi/uutiset/talous/kolmannes-val...

Kun kaksi kolmannesta on yksityisellä sektorilla niin yksi kolmannes eli noin 33% on julkisella sektorilla, Helsingissäkin. Helsingin etuna on moneen muuhun kuntaan nähden huomattava ylimäärä valtion työpaikkoja suhteessa väestöön. Valtion työpaikathan maksetaan koko maan veropotista mutta kuntaveron osuus palkkatulosta jää Helsinkiin. No, kieltämättä moni valtion virkamies asuu Espoossa tai Vantaalla...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Miksi yksikään hallitus ei ole valmis vähentämään valtion kuluja? Koska kuluja on mahdollista vähentää merkittävästi vain supistamalla byrokratiaa. Mutta suomalainen byrokratia on kasvanut jo niin suureksi, että se vaikuttaa merkittävästi myös ihmisten äänestyskäyttäytymiseen. Miksi Sosiaalidemokraattinen puolue sai vaalivoiton? Koska siitä tiedetään että se ei vahingossakaan vähennä byrokratiaa.

Suomen massiivinen byrokratia koostuu äänestysikäisistä kansalaisista, joista hyvin harva on valmis äänestämään sellaista puoluetta joka vaarantaisi hänen työpaikkansa, hänen rakkaan eläkevirkansa. Olisitko sinä valmis äänestämään sellaista puoluetta joka lähes varmasti pian vaalien jälkeen lähettäisi sinutkin tuhansien muiden samanlaisten kanssa työttömyyskortistoon?

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Sama probleema myös kunnissa.

Liikaa kunnan työntekijöitä kunnanhallituksessa.

Vähennä nyt siinä sitten kuluja, koska jokaisen tulee saada pitää byrokraatin paikkansa ja lisää rahaa ja työntekijöitä omalle hallinnonalalleen, jotta sen tärkeys vain korostuisi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Millainen kertavaikutus byrokratiaan oli vaikkapa uusien valtiosihteerien nimittämisellä? Heidän kulunsa menevät puhtaasti menopuolelle.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9336b175-7f4...

Kestävyysvajeen kasvaessa nämäkin kulut olisi pitänyt sijoittaa vaikkapa harmaata taloutta tutkiviin poliiseihin, jotta valtio olisi saanut sitä kautta tuloja.

Valitkaa minut karsimaan yhteiskunnallisia kuluja ja tulette huomaamaan, kuinka valtion talous hiljalleen kääntyy plussalle ilman, että yhdenkään suomalaisen tarvitsee kärsiä siitä.

Parin miljardin säästöt löytyy heti takataskusta ja toiset pari miljardia pienen tuumaamisen jälkeen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ei saa vaipua pessimismiin. Jos vappu satanen onkin pienemmän porukan 19€/kk niin miksei sama toimisi verotukseenkin, pienempi porukka sitten käytännössä maksaisi vaippa löpöstä loppupeleissä vain 1/5 korotuksen siitä millä peloteltiin?

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Jos valtion ja kuntien palveluksessa on n.kuusisataatuhatta ja työttömänä n. viisisataatuhatta ja lisäksi työllistettyjä nettoveronsaajia, kuinka monta henkilöä on maksamassa näiden palkat.

Yli miljoona veroista suoraan tai välillisesti tulonsa saavia, jääkö nettomaksajia edes miljoonaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Lisätään vaan ”asiamiehiä, valtuutettuja, kulttuuritulkkeja ja kuraattoreita (poislukien koulukuraattorit). Joku keksi ehdottaa jotain sananvapausvaltuutettuakin taannoin.
Kehitetään ongelma ja sitten ongelmalle ohjaajat sekä valvonta-asiamiehet, saadaan verorahoille lisää käyttöä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Itse asiassa se on mennyt jo kauan toisin päin: Ensin on tullut joku virkaheitto poliitikko. Sitten tälle täytynyt keksiä kohtuupalkkainen, lue hyväpalkkainen, homma ja se on keksitty myös.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Asia on hyvin pitkälti näin. Byrokraatteja tarvitaan, mutta ovatko ihan kaikki tarpeellisia.
En kadehdi henkilöä, joka viettää päivänsä teeskennellen jotakin tekevänsä. Pahempi on se joka kehittelee itselleen sitä tekemistä väenvängellä. Koska se tarkoittanee mulle ja muille yrittäjille taas lisää turhaa työtä tähän omien hommien kaaokseen.

Tilanne on varsin kinkkinen täällä jo aiemmin mainituista syistä.
”Kouluttaudu hyvään virkaan ja elä työelämäsi virkamiehenä”, amikset on elämämkoululaisia. Ei siis ihme, jos pulaa on työntekijöistä ja virkamiesarmeija vain kasvaa kasvamistaan.
Tilanne voi jatkua näin vielä niinkauan, kun valtiolla riittää luottoa ja ympäröivän maailman talous jatkaa kasvu-uralla.

No voiko tilanteelle tehdä mitään. Virastoista koostuu sellainen äänestäjäkunta, ettei kansa ainakaan vaadi muutosta.
Mitä jos itsensä tarpeettomaksi tunnustaville luvattaisiin tuntuva sopeutuseläke. Jos he jokatapauksessa ovat valtion leivissä, niin ei menetettäisi mitään. Päin vastoin. Turhia virkoja karsiutuisi vapaaehtoisesti. Työmarkkinoille vapautuisi koulutettua väkeä. Ja pitkällä juoksulla verotus kevenisi, josta seuraisi hintojen laskun positiivinen kierre.
Ei käytettäisi keppiä, vaan porkkanaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Byrokraatteja tarvitaan, jos he tekevät sitä, mistä palkkansa saavat. Kun lastensuojelulaki uudistettiin ja oli aluksi joiltakin osin vaikeasti tulkittava, jouduin kysymään erästä laintulkintaa Tietosuojavaltuutetun toimistosta. Vastaus oli suurinpiirtein että, tee niin tai näin tai toisinpäin, mutta muista että tietosuojarikkomuksista rangaistaan. Neuvot olivat yhtä tyhjän kanssa ja tuntui, ettei toimistossa oltu edes halukkaita tulkintaan - ainakaan sellaiseen, jota olisi ehkä joutunut myöhemmin perustelemaan.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Kaksi mieliveroa olisivat
1. panovero eli sukuouoliyhtydestä pitäisi maksaa veroa, jos ei ilmoita niin heti 1000 €.
2. Olemassaolovero eli vero, jonka pitää maksaa ollakseen olemassa tai todistaakseen olevansa olemassa. Tähän on melkein jo totta, kun tunnistaminen vaatii jo monesti henkilökortin tai passi. Mutta olemassaolovero voisi olla myös sellainen, jos muutoksen ilmoittaminen tulisi verolle. Jos mitään ei tapahdu missään maksat vain perusveroa mutta jos teet ilmoituksen esim. muutoksen olemassaolevaan tilanteeseen niin vero mätkähtäisi. Erittäin kätevä, jonka seurauksena ei muita veroja tarvitakkaan, koska kaikki on koko ajan muutoksessa.
Ansiovero ei olisi vaan palkanmaksu olisi muutos, josta sen maksaisi. Pääomat samalla lailla tai osakkeiden osto jne.

Ja kaikki olisivat onnellisia. Ainakin kateellisimmat ja ahneimmat.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Karheapintaisten kontoomien käyttö- ja säilytysvero.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabikselta puuttuu haittavero kokonaan. Tolkun asia olisi laittaa se verolle. Verojen lisäksi syntyisi säästöjä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei niitä haittaveroja tarvitse keksiä, kyllä hallitus niitä keksii varsinkin jos tulee taantuma.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto
Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Laitetaan haittavero ruotsinkielisille

Äskettäin havaittiinkin, että erityisesti maamme sosiaali- ja terveysalalla ilmenee jo nyt työnvoimapulaa eläketöitymisen takia . Huomattava osa alan asiantuntijoista ja työvoimasta on hakeutunut saamansa ruotsin kielen taidon turvin nimenomaan Ruotsiin ja Norjaan.

Nyt Rkp onkin huolissaan ruotsinkielen vähenemisestä. Yksi syy millä halusi vahvistaa ruotsin kielen asemaa, tämä koskee hallituksen muutosta toisen kotimaisen kielen pakollisuutta. Ainoastaan peruskoulu maksaa jo yhden henkilön osalta ( 80 415 )+ päälle kustannukset aina ammatti sekä korkeakouluihin saakka + menetetyt verotulot joka aiheutuu poismuuton osalta, menetäänkin jo useita miljardeja.

Onko ruotsin kielen oppivelvollisuuden yhtenä tärkeänä perusteena se, että köyhä Suomi kouluttaa asiantuntijoita sekä työvoimaa myös rikkaille länsinaapureillemme. Koska siellä on sama tilanne osaavasta työvoimasta eläketöitymisen takia, sekä palkkataso parempi- mitä Suomi saa tilalle ?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Entäpä saunavero? Sillä olisi ainakin laaja veropohja.

Ja veronmaksulla suotuisat terveysvaikutukset ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kun olin pentu olisin toivonut selkäsaunaveroa ja tuotto lapselle jota hakattiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Koettakaa kestää, sillä tämän hallituksen jälkeen saadaan varmaan kokoomuksen ja persujen hallitus, ja silloin ei ole pelkoa mistään veronkokoruksista.

Ei ole myöskään pelkoa, että mitään jaettaisiin eläkeläisille, tai köyhille, sillä hehän ovat se paras leikkaamisen kohde.

Kaikki turhat panostukset opiskeluun ja eläkeläisten toimeentulon nostamiseen on silloin poissuljettu, eiväthän he tuotakaan mitään, kuluttavat vaan meidän rahoja.

Viime hallitus jo valmisteli lääkekaton poistamista, joten siinä on kokoomuksen ja persujen ensimmäinen toimi.

Syököön ne lääkkeitä, keillä on varaa, ja muut sitten kuolevat pois rasittamasta valtiontaloutta.

Valtiontalous ja ja valtiontaloudentasapaino, nämä tulevat ensin, paljon ennen ihmistä.

Eli, koettakaa kestää, kyllä se verotus helpottuu muutaman vuoden päästä, sen alentaminen nimenomaan keskiluokalta ja rikkailta tulee olemaan hallitusohjelman pääkohdista.

Ei ole siis pelkoa tällaisista turhista lisäyksistä eläkeläisille, kuten hallitus tänään julisti, seuraava hallitus sitten voi leikata sen pois, vaikka kaksinkertaisena.

Kansa ei mitään tarvitse, paitsi verohelpotuksia, sillä se maailma pelastuu :)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Trollivero putsaamaan palstoja. Mies tulee räkänokastakin, vaan ei tyhjänpuhujasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Haittaverohan kuuluu Kokoomuksen vakiosanastoon, kun se pyrkii perustelemaan siirtymistä progressiivisestä tuloverotuksesta hyvätuloisia suosivaan tasaveron suuntaan. Vihreät taas löytävät haittaverokohteita mistä tahansa arkielämään liittyvistä toimista.

Käyttäjän ilpopenttinen1 kuva
Ilpo Penttinen

Tunnistin nilkkaan jokaiselle ja askelvero.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Onhan olemassa oikeakin verottamaton tulo. Tuskin sitä tullaan verottamaan koska se kävisi juuri varakkaiden kukkarolle.
Tarkoitan niiden asunto-osakeyhtiöiden verotusta joilla on vuokrattavia tiloja ja joista saaduilla vuokratuloilla katetaan osakkaiden vastikkeita.
Tällaisessa tapauksessahan asunto-osakeyhtiö tuottaa voittoa jonka se jakaa osakkaille alennettuina taio jopa nolla - vastikkeina.
Ensin verotetaan asunto-osakeyhtiötä voitosta, 30%, ja sitten osakkaita osingosta, 30 %.
Saattaisi kertyä sievoinen summa valtion kassaan.
Tai sitten asunto-osakeyhtiö käyttäisivät kertyvät varat rakennusten ja tontin kunnossapitoon.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Voi on paljon hyviä veroja keksimättä.
Polkupyörävero tai polkupyörän käyttömaksu. Auton renkaisiin vuosileima, joka on voimassa vain vuoden, joka vuosi pitää vaihtaa renkaat.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Verot valtion maksettaviksi! Hallintovero, joka kohdistuisi hallinnon organisaatioihin ja johtajiin (ylempiin virkamiehiin) siten, että supistaminen ja säästäminen olisi aina kannattavaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomen julkisella sektorilla maksettujen palkkojen osuus maan kokonaispalkoista on ylivoimaisesti koko Euroopan suurin, vaikka merkittävä osa julkisesta sektorista on jo sinänsä valmiiksi " kätketty " yksityiselle puolen erilaisin liikelaitostusjärjestelyin.

Veroastetta saadaan manipuloitua lievempään suuntaan erilaisin veroluontoisin palvelumaksuin. Suomessa on siirrytty suuntaan, jossa meillä on maailman korkein verotus ja samalla maksulliset julkiset palvelut.

PS. Tolppakameroiden rahastus on helppo välttää netistä ilmaiseksi saatavilla sovellutuksilla ja ajamalla ilman kiirettä niillä seuduin, jossa kameroita on. Keski-Suomen Korpilahdella on valtiolle varmasti hyvin tuottoisa sakkorysä, jolla ei ole mitään tekemistä liikenneturvallisuuden perustein, vaan pelkästään kaksisatasten keräys valtiolle.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kun puhutaan julkisen sektorin palkkojen kokonaismäärästä täytyy huomioida myös kaikki se mikä nykyään tehdään ostopalveluna. Vaikkapa esimerkiksi terveyskeskukset joissa työt tekee ostettu yritys. Yrityksen työntekijät ovat yksityisen palveluksessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset