Älkää nauttiko

Muistakaa, että ette nauti nyt yhtään näistä lämpimistä päivistä. Näiden helteiden ansiosta meidän polttoaineita verotetaan yhä suuremmilla haittaveroilla. Yli kahdeksankymppinen mies asuu yksin isoa taloa, isoa taloa josta ei saa edes pinen kaksion hintaa kerrostalosta, jos muuttaisi halvempaan asumismuotoon. Miehellä on talossaan öljylämmitys ja lämmityskuluihin menee jo nyt yli kolmannes miehen vuoden eläkkeistä. Joka kolmas kuukausi eläke menee lämmitykseen.

Haittavero rankaisee hänen ikäluokkansa ihmisiä, jotka ovat joskus uskoneet öljypolttimeen. Joskus oli kahden asunnon loukku, josta oli vaikea sevitä, mutta nyt on öljylämmityksen loukku vanhemmilla ihmisillä, joilla ei ole vara hankkia maalämpöä muutamalle jäljellä olevalle elinvuodelleen.

Jokainen innokas ilmastoapostoli huutaa kurkku suorana, että on oikein maksattaa haittaverot niillä jotka ”saastuttavat”. Meidän ihanat mummot ja vaarit ovat näitä ”pahiksia” joiden eläkkeet eivät enää riitä uusiin investointeihin. Vanha mies elää yksin isoa taloaan ja kiroaa syntyneensä Suomeen. Talon hinta on romahtanut, kun siitä on tehty ”aikapommi” kukaan ei uskalla vanhaa (homepommia) taloa ostaa, kun siinä on asbestia, öljylämmitys, mahdolliset putkivauriot, kattotarkastukset tekemättä ja sijainti ei paras mahdollin ja tonttikin jo ränsistynyt, ehkä vielä likakaivot uusimatta jne…

Mutta näille ukoille ja akoille voi surutta syytää haittaverot täysimääräisinä.

Hoitajamitoitus on tärkeä, mutta ilman hoitajaa sinnittelevät yksinäiset vanhukset ovat vailla huomiota. Vanhusten taidot eivät riitä nousemaan jatkuvasti nousevia asumiskuluja vastaan. Kiinteistöveroakin on täydennetty uudella hulevesimaksulla ja nyt sitten haittaverot päälle.

Ja kaikk vain sen takia, että saamme nauttia Suomessa muutamasta hellepäivästä .

 Voi Greta Thunberg, kun ottaa päähän tämä yksisilmäisyys. Uusi hallitus on kaikkien aikojen vihrein ja feministisin, mutta vanhuksilla ei ole vara asua omassa talossaan.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu