Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Jotain vikaa pitää aina olla

Vaalit olivat ja menivät, uusi hallitus istuu ja voi hyvin. Pitkin kevättä rivienvälistä tuli selväksi, että kokoomus on ja pysyy paitsiossa. Jotain vikaa kokoomuspolitiikassa täytyy olla jotain heikkouksia on pakko löytyä myös Petteri Orposta.

Kokoomuskammo ei ole uusi keksintö, mutta nyt selkeästi tuulee Petteri Orpon nenään voimakkaasti.

Antti Rinne jymäytti hallituskuvioissa 6-0 kokoomusta ja Petteri vain viheltelee vanhaa virttä. Kokoomuksessa muutos siirtyy aina tuonnemmaksi. Ville Itälä oli virhe valinta, Pertti Salolainen oli myös pommi puheenjohtajana. Jyrki Katainen riekkui aikansa Taru Tujusen ansiokkaalla strategialla, joka oli yksinkertaisesti se, että pysytään otsikoissa, haastetaan demarit heidän omilla lääkkeillään.

Taru Tujusen opit toimivat silloin, nyt on eri puolueet keksineet sen jujun, turha sitä enää on toteuttaa, kun se ei enää toimi. Katainenkin jo poistui politiikasta vonkumaan vihreää oksaa Sitrasta itselleen. Siellä Sitrassa on oikein ruuhkaa vanhoista politiikaan rumihista.

No Stubb sai Kataiselta ensin ulkoministeriyden ja sitten vielä pääministeriyden ja kokoomuksen puheenjohtajuuden. Ei tullut muutosta Stubbin johdolla. Limbo mikä limbo. Tuli Orpo, mutta muutos antaa odotuttaa itseään. Kokoomuslaiset ovat laiskoja muuttamaan politiikkaansa sellaiseksi, että puolue kuuntelisi jäseniä, saati että kuuntelisi äänestäjiään.

Orpo saa mielestäni jatkaa, ei minulla ole häntä vastaan yhtään mitään, mutta ei myöskään puolesta. Tyhjänpäiväinen mies turhassa puolueessa, joka ei kehity.  Hjalliskin jo kyllästyi, Jan Vapaavuori hyppäsi sivuun.  Häksy hyppäsi hui hai ajat sitten EK:n leipiin, Sale on kansalaisliikkeen valitsema jne...

Kokoomuksessa ei ole uutta nousijaa, vanhat ovat hyppineet kuka mihinkin ja oppositiossa puolue on persujen jälkeen seuraava. Kaukana on julkisuuskuva jonka Taru Tujunen rohkeasti sai luoduksi. Tarukin hyppäsi sivuun ja on nyt kuin kuka tahansa Ellun kana.

Kuka ohjaa puoluetta nimeltä Kansallinen Kokoomus? Petteri Orpo ei siihen näytä pystyvän, varapuheenjohtajat ovat tuiki tuntemattomia. Antti Häkkänen? Eli kuka muistaa vanhoja ministereitä kun meillä on uudet salkunkantajat,  mielenkiinto siirtyy heihin. Sanni Grahn-Laasonen? Hän voi mennä lehdistöavustajaksi, siinä hän on kuullemma todella hyvä. Mari-Leena Talvitie? Voi hyvää päivää ja päälle vielä puoluesihteeri Janne Pesonen, oman puolueen kasvatti. Miten hänellä voisi olla mitään uudistumisen konseptia, kun on kehittanyt itselleen leipäpapin roolin ja palkka juoksee vaikka kannatus laskee.

Jossain näissä mainituissa on vika, kun kannatus laskee. Kannatus on sitä, että on tehty asioita oikein, nyt ei sitten ole.

Ei edes tule ponnistelematta mieleen ketään puolueen sisältä joka nyt voisi auttaa, ei edes Lepomäki.

Kokoomus on laskusuhdanteessa, mutta puolue ei aio uudistua, ja sehän tietää, että näkemiin ja hyvästi Kokoomus. Ehkä joku keksii positiivistakin sanottavaa kykypuolueesta, mutta minä en näe mitään valopilkkua kyseisen poppoon toiminnassa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Kokoomus on ollut myrkkyä kaikille hallituskavereilleen, aina. SDP ja keskusta ei vapaaehtoisesti taida kokoomusta enää valita kumppaniksi, ikinä. Kokoomuksen eduskuntaryhmässä ei montaa opposition kokenutta taida olla ja se näkynee nöyryyden puutteena.
Lisäksi kun rahasta ei ole puutetta vaaleissa niin on tainnut olla liian helppoa..

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kokoomukselle jää ainakin RKP ja ehkä vielä KD kavereiksi...

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

No, onhan kokoomuksella sentään Ben Z, joka varmistaa edes sen, että kokoomus ei jää eduskunnan kyselytunneilla täysin persujen varjoon.

Sitten on vieä muuan Vapaavuori, jonka ansiosta kokoomus oli viime vaalikaudella näppärästi samaan aikaan hallituksessa ja oppositiossa kuin vasemmistoliitto ikään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jotta arvot pysyvät elävinä ja ihmisille merkityksellisinä, myös niiden on uudistuttava.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

No, katsotaan muutama vuosi Antti Rinteen suhmurointia, niin eiköhän se kokoomuskin ala kelpaamaan.

Kepu:n 2-ketjun hallituskiima pelasti Antti Rinteen pääministeriyden. Kaikkosilla, Kulmunilla ja kumppaneilla oli niin kova hinku ministeriksi, että hallitukseen hinnalla millä hyvänsä, vaikka Sipilä ilmoitti jo heti alkuunsa, että Kepu jää oppositioon. Veikkaan, että seuraavissa vaaleissa Kepun äänimäärä alle 10 %. Vuotoa vasempaan ja oikeaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kepu on aivan eri juttu, avaus oli kokoomuslaisten vian etsimistä. Se voi tietysti löytyä oppimalla vaikka kepun virheistä, mutta Kokoomus seilaa nyt tuuliajolla.

Janne Pesosen rahkeet eivät riitä. Mistä löytynee viisaus ja into, ei ainakaan kepun alamäestä, sehän kiihtyy nopeammin kuin kokoomuksen alho.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, tuosta Janne Pesosesta kokoomuksen puoluesihteerinä sen verran, että eikös kaveri ole jo ilmoittanut ettei jatka toimessaan. Kokoomuksen on siten valittava uusi. Toivon ettei tämä ole "eroaminen" ole untani vaan uutisesta peräisin.

Ei ollut untani, sillä sen verran kiinnosti että googlasin ja kesän jälkeen eroaminen on kuin onkin totta.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4600306/Kokoomuk...

TS: Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan Pesosen panos on ollut vaalikampanjoiden vetämisessä vahva.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Kokoomuksen tila ei ole noin huono. Sillä on edelleen oma lokero, jonka täyttää ne joilla yhteiskunnassa menee hyvin. Ja ne jotka kokevat niin tai olettavat näin olevan lähitulevassa.

Kokoomuksella on vankka peruskannatus. Tuskin painuu oikeen mitenkään alle 16% eduskuntavaaleissa.

Toki se että kisaisi hallitusneuvottelijan asemasta vaatisi ryhtiä ja kannatuksen haalimista.

Kirjoittaja oletettavasti hakeekin juuri niitä lääkkeitä millä lohkeaisi vaalivoittoa tulevassa.

Tarkkailla tulee myös kilpailijoita pelkän peilin sijaan. Ei Kokoomus ihmeitä tarvitse kun Keskusta ja Demarit tekevät luontaista kuolemaa.

Toki Vihreät ja Perussuomalaiset ovat ne joihin väki voi kaikota edestä ja takaa. Molemmat ovat varmaankin kasvu-uralla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Hallitusneuvotteluissa taisi kokoomuksen ja sdp:n välillä olla suurin ero juuri menoleikkauksien tarpeellisuudessa joita sdp ei halua toteuttaa hallitusohjelman mukaan ollenkaan. Keskustalle näytti käyvän tällainenkin ohjelma, jossa ei suoraan sanota leikkausten tarpeellisuudesta (taitaa olla vvm Lintilän "unikuvissa" mahdollista), vaikka talouden näkymät ovat heikompaan suuntaan menossa. Tämä ikäänkuin puolustuksena kokoomuksen talouspolitiikalle verrattuna demari-keskusta vastaavalle, mikä näkyy hallitusohjelmassa.

Vihreiden kannattajakunta näyttäisi olevan enimmäkseen nuorta väkeä ja naisia. Muutaman vuoden kuluttua, kun syntyvyys on ollut laskeva jo vuosia ja nämä nykyiset vihreitä aatteita kannattavat hiukkasen vanhentuen tulevat huomaamaan, että muutkin puolueet ajavat yhteiskuntaa parempaa politiikkaa. Näinpä puolueen vaihto sujuu luonnikkaasti. Ihan kuten nytkin vaihdellaan puolueita. Vihreiden kohdalla tämä vaihto vain kulminoituu selvimmin omasta mielestäni ikään suhteutettuna.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Hei Sirpa minulla oli alun alkaen tunne, että Rinne suunnitteli punamultaa, vaikka sanoi olevansa avoin kaikille mahdollisuuksille. Siihen kuvioon oli kokoomuksen vaikea mahtua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Asiat saattavat näyttäämenoleikkausriidalta, mutta nyt esiin noussut hoitajamitoituskohu todistaa, että erimielisyydet ovat vain maalia oikean riidan päällä.

Ei auta taloa maalata jos se on kauttaaltaan laho. Kokoomuksen kanssa ei alettu, ja sillä selvä. Kokoomus ei ole tuonut mitään omaa vaihtoehtoaan esiin, josta kansa olisi kiinnostunut. Ei riitä että sanoo olevansa huolissaan nykyisen hallituksen ohjelmasta ja hymyilee kuin Naantalin aurinko.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15

Elle Marketta ja Ari, niin kyllä noita syitä kokoomuksen jäämiseen paitsioon Rinteen aatemaailmasta on useita. Suurimmaksi syyksi itse katson mainitsemani leikkuripolitiikan jota vasemmistosta koko Sipilän hallituskauden kritisoitiin ankarasti, vaikka heidän mukaansa oli nousukausi. Nyt sitten Rinteen johdolla tehdäänkin politiikkaa ilman leikkauksia. Näin ainakin mikäli keskusta myös tämän käytännössä hyväksyy. Muut hallituspuolueet kyllä hyväksyvät kaiken mitä Rinne ajaa omalla aatteellaan vain siksi, että saavat "hillotolpan" pitää edustajillaan. Kyllä Rinteellekin on suuri asia olla maan pääministeri ja päästä niin sanoakseni suurinpiin piireihin mukaan.

Kokoomus oli kyllä tuomittu paitsioon tosiaankin Rinteen ajatusmaailmassa, vaikka muuta kertoili. Ihan sama oli kohtalo PS:n kanssa. Kaikki eivät todellakaan olleet mukana hallituspuoluesuunnitelmissa. Keskusta pääsi taas kerran kunnolla lypsyhommiin, sillä Rinteen suuri halu pääministeriksi loi tuohon oivan pohjan ja sen myös keskusta rekisteröi.

Sanon omana mielipiteenäni, että vaikeuksi tulee hallituskauden aikana pienempien puolueiden puolelta ilmaantumaan. Ne kun eivät tule hyväksymään keskustalaisen vvm Lintilän leikkauspolitiikkaa johon on pakko mennä jotta velkakierre ei nouse aivan mahdottomiin sfääreihin. Tuskinpa keskustan politiikassakaan hyväksytään aiemmin vasemmistoliiton kovasti parjaamaa valtion omaisuuden myymistä tavanomaisten vuosikustannusten maksuihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Voin allekirjoittaa Sirpan kommentin täysin, paitsi viimeinen virke voi mennä että hyväksyy kuitenkin omaisuuden myynnin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvin kirjoitit Miikka Satama, mutta tilanne ei korjaannu vain leikkimällä kuurupiiloa äänestäjien kanssa vaalikaudesta toiseen. Esimerkiksi Perussuomalaisten Jussi Vihonen on entinen kokoomuslainen kuntapoliitikko jonka sanaa ei tarpeeksi kuultu kokoomuksessa. On nyt sitten pohjoiskarjalainen kansanedustaja perussuomalaisten riveistä, Löytyi hänelle tarpeeksi kannatusta, kun vaihtoi puoluetta. Tuskin ajatuksiaan kovinkaan paljon tarvitsi vaihtaa.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

No johan maalasit synkän kuvan kokoomuksesta. Petteri on kuvissa nykyään ilmeellä, kuin kissa kermakupilla, jospa hänellä onkin se iso hiiri hihassa piilossa.
Aika näyttää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Taitaa on huonot housuissa, eikä hiirtä eikä ässää hihassa.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Sanooko historia jotain kokoomuksen menestyksellisistä johtajista. Paasikivi, Rihtniemi, Holkeri, Suominen, Ilaskivikin sarallaan. Antaako johtajapersoonien arviointi jotain apua nykykokoomukselle, joka menee kuin tuuliviiri ilman peräsimen pitäjää ?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Keskustan historiallista vaaliromahdusta puolueen johto siivitti Vaikuttajakiihdyttämöissä.

Niissä kokeneemmat puoluejäsenet mentoroivat nuorisotähtiä.

Eikös kokoomuksesta lohjennut Liike Nyt ole sekin eräänlainen vaikuttajakiihdyttämö Harkimon mentoroidessa nuoria naisia kiehnäämään?

Kiehnätä pitää osata ruotsalaisuuden läsnäollessa, jos aikoo menestyä suomalaisessa politiikassa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ari, kävelytuomarina meritoitunut entinen pohjois-karjalainen nykyinen oululainen, seuraa tiistaina on klo 12 alkaen eduskunnan hallituohjelman "korkeaveisuuta".

-->vale-->emävale-->hallitusohjelma !

--> Kävelytuomarina joudut jakamaan varoituksia, ettei hallituksen korkeaveisuulla päästä maaliin, vaan vedetään radalta pois jo kesken vaalikauden.

P.s. Jostain syystä me pitkän linjan kokoomuslaiset olemme tällä hetkellä rauhallisia. Nuori-Suomi kampanjassa urheilun puolella opetimme nuorisoa voittojen ja tappioiden kautta kestämään aikuisiän voitot ja tappiot. Nyt "ikinuorena" seuratoimijana tuntuu, että tuo teema on ajankohtainen.

P.s. Elina Lepomäki on sanonut tukevansa Petteri Orpon ehdokasta eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Viisas tuo Elina.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Minä en pitkään kokoomusta äänestäneenä suinkaan ole rauhallinen, vaan pirun hermostunut saamattomaan ja haparoivaan menoon sekä onnistuneeseen oppositioon pääsyyn ja, vielä persujen rinnalle samaan suunsoittajien kategoriaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Oppositioon jääminen oli kyllä varmaankin jonkinlainen möhläys kokoomukselta. Siinä oli jotain outoa, kenties puuttuva pelisilmä, kenties väsymystä ja haluttomuutta jatkaa hallitsemista ja tyytymistä helppoon oppositioelämään jossa voi hallitusta kaikessa rauhassa haukkua ja räksyttää.

Tänä päivänä ei tunneta sellaista asiaa kuin järkevä oppositiopolitiikka. Tosin siitä oli vähän viitteitä silloin kun Sipilä johti oppositiopuolue keskustaa. Keskustalla oli silloin selvänä pyrkimyksenä jopa auttaa hallitusta, eikä vain aiheuttaa mahdollisimman paljon kiusaa ja harmia niille jotka yrittää maata johtaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Herra Karjalainen olisi siis hyväksynyt SDP:n vaaliohjelman ja valtion menojen suruttoman kasvattamisen ja verotuksen kiristämisen.

Mikä älämölo olisi siitä syntynyt ja varmaan herra Karjalainen olisi siitäkin mölyä pitänyt.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #29

Nythän ei ole kysymys ollenkaan siitä, mikä on sellainen hallitusohjelma, missä ei ole kokoomuksen käden jälkeä. Siitä on turha arvostella rivilläkään, koska johtoporukkamme möhli viemään omat näkemyksensä hallitukseen ja ottamaan vastuun siitä.

Keskusta sentään osasi viedä huonolla vaalimenetyksellä omat näkemyksensä ohjelmaan ja pääsi myös vahtipaikalle ja vastuuseen.

Laput silmiltä arvoisa S-J P.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #31

Nyt taitaa herra Karjalaisella asioiden kulku "keulia". A Rinne oli yhdessä
SAK:n toverien kanssa sopinut etukäteen hallitustunnustelujen e juoksutuksen.

Puolueet (kepu, vas, vihr ja RKP) ovat menneet A Rinteen johdolla hallitukseen, jolla ei ole jalat maassa.

P.s. Avaa tiistaina klo 12 TV1.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #29

Jos kokoomus olisi tehnyt keskustan kanssa liiton ei Antti Rinne olisi saanut hallitusta aikaan. Ei tehnyt ja sai mennä oppositioon.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #32

Kepun kenttä ei sitä halunnut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #34

Siksi otsikkoni on, että aina pitää olla jotain vikaa,- juuri kepun ja kokkareiden kesken;)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #32

Kepun kenttä ei sitä hyväksynyt, koska Orpoon ei voinut luottaa. Hän käänsi takkinsa sote-asioissa välittömästi hallituksen siirryttyä toimitusministeriöksi vastoin siitä, mitä hallitusohjelmassa oli sovittu. Siirtyi Vapaavuoren vasalliksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola Vastaus kommenttiin #39

Eihän kokoomus juuri tehnyt töitä oman valinnanvapausmallinsa eteen edes hallituksessa ollessaan. Vapaavuori ja Harkimo meni opposition linjoilla, orpo saattoi vaimeasti puolustaa kokoomuksen virallista linjaa.. ja Sipilä ja keskusta otti kaiken kuran silmille.
Miksi keskusta lähtisi uudestaan kokoomuksen kanssa tai miksi SDP sitä edeltävän kierroksen jälkeen lähtisi kokoomuksen kaa..
Kyllä kok, vihreät ja vasemmisto on minusta niitä vältettäväviä hallituskumppaneita nyt ja tulevaisuudessa. Ja Persut ei painetta ja galluppien laskemista mitä vastuunkannosta seuraa kestä yhtään.

Vihreät tai vasemmisto voi lähteä tästä hallituksesta ja kd nousta korvaamaan toisen noista puolueista mutta sen jälkeen Suomessa ei ole olemassa vasemmistolaista vaihtoehtoa. Vihreille jää oikeistohallituksiin vielä tulevaisuudessa mahdollisuus mutta Vasemmistoliitolle tästä hallituksesta lähtö olisi poliittinen tuho.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #39

Sipilän vaalitemppu kuukautta ennen vaaleja hakee vertaistaan.
Sipilän eroilmoituksen jälkeen kepu käänsi kelkkansa myös hallitusyhteistyön jatkosta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #44

Uskon että sopimus demareiden kanssa oli jo viimesyksyltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kokoomuksessa tehtiin strateginen virhe siinä vaiheessa kun tunnehurmoksessa valittiin Stub puheenjohtajaksi, kun olisi pitänyt valita Vapaavuori.

Vapaavuori otti nokkiinsa ja lähti, mutta koittaa silti pormestarin pallilta vaikuttaa positiivisesti kokoomuksen ja maan asioihin.

Ei Orpo mikään huono mies ole, eikä ole riski puolueelle.

Häkkäsestä olisi kyllä manttelinperijäksi Orpolle, ei huono.

Olisi siellä kokoomuksessa muitakin ihan hyviä vastaehdokkaita Orpolle.

-------------------

Kokoomus on siitä hyvässä asemassa ettei siellä ole pulaa hyvistä johtajaehdokkaista, luten vaikkapa demareilla on, vaikka menneisyydessä ovatkin tehneet vääriä valintoja, kuten katastrofi Stubb, esimerkiksi.

Parasta kokoomukselle olisi kuitenkin jos se saisi Vapaavuoren takaisin puolueeseen, johtamaan puoluetta ja koko maata demareiden jälkeen.

Persujenkin kurissa pitäminen edellyttää sitä että kokoomuksessa olisi mahdollisimman taitava johto.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Vapaavuori kannatti Orpoa puheenjohtajaksi.
Mutta valti on valttia.

Mikä ennen juhannusta sataa, sataa suoraan opposition laariin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vapaavuori kannatti Orpoa puheenjohtajaksi."

Mikä tahansa valinta, jolla Stub saataisiin syrjäytetyksi, olisi ollut parempi kuin Stubin jatko.

Orpo oli ehdolla ja suosittu, Vapaavuoren kannatti siis kannattaa Orpoa.

Mutta ei Orpo muutenkaan ole huono valinta ollut, vaikkakin joutui tekemään ne lehmänkaupat maakunnista.

Kaikki joutuvat tekemään politiikassa kompromisseja ja keskusta oli vahva edellisten vaalien jälkeen. Kenties Vapaavuori olisi kuitenkin pärjännyt Orpoa paremmin lehmänkaupoissa ja iltalypsyissä keskustan kanssa, mutta hänhän ei ollut käytettävissä, kun kokoomusväki antoi hänelle pakit Stubin hyväksi, mikä oli kokoomusväeltä tosi paha moka.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olisi pitänyt valita Risikko tai Lepomäki ja muuttaa samalla kurssia. Stubb, Orpo, Vapaavuori, Katainen ovat saman tallin eri persoonia.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sivullisen silmissä Orpo sai komean sulan hattuunsa onnistuttuaan tinkimään Nordean pääkonttorin Suomeen.

Mitä nyt sitten pääjohtaja kävi alusmaassa vinoilemassa suomalaisille kun eivät osaa näkyvästi arvostaa omistamista. Ehkä ei ollutkaan levitetty eteen punaista mattoa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kokoomus oli muutoksen tuulessa. Stubb vei vahvasti Kokoomusta kohti uutta liberaalioikeistoaikakautta. Stubb ärsytti kokoomuskonservatiiveja niin paljon, että muutosta niissäkin alkoi syntyä.

Presidentti Niinistö lopulta katkoi Stubbin siivet. Niinistölle kävi kovin kovin itsetunnon päälle, että Stubb asettui presidenttiä vastaan EN:n juhlakokousasiassa ja lopulta Stubb ja Soini onnistuivat asettumalla ulkoministeriön virkamiesten linjalle vesittämään presidentin pyrkimykset saada pakotelistalla olleet venäläisvaltuuskunnan jäsenet Suomeen.

Tämän jälkeen presidentin lähipiiri ja presidentti itse alkoivat Stubbin savustamisen. Muutosvoimaksi värvättiin kokoomuksen konservatiivisiipi.

Nyt Kokoomuksen kehityskulkuna siis on, että Kokoomuksen linja puskee kohti uutta kirkkoaikakautta. Raamattu alkaa puolueessa uudelleen näyttämään uudelleen kaapin paikkaa koti-uskonto-isänmaa -hengessä.

Keskustan liberaalipolitiikka konttasi myös ja nyt paluumatkustaa kohti alkiolaisuuttaan, demariliberaalien muutosvoima matkaa sivuraiteelle EU-komissaariksi ja Kokoomus luisuu uudelleen Raamattu-kontekstiinsa.

Kaiken kaikkiaan liberaalien voimien esiinmarssi on jysähti. Ehkä karikoksi tuli lopulta pakolaisaalto ja hallituksen liberaalien munattomuus ison ongelman edessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kaiken kaikkiaan liberaalien voimien esiinmarssi on jysähti. Ehkä karikoksi tuli lopulta pakolaisaalto ja hallituksen liberaalien munattomuus ison ongelman edessä."

Minä olen aina kuvitellut itseni liberaaliksi ja vaalikoneiden mukaan olenkin sellainen, joskin varsin maltillinen.

Minulta tämä Stubbilainen liveraalius meni kuitenkin yli hilseen ja se muistutti enemmän aatteen paloa ja idealismia kuin mitään järkevää liberalismia. Ehkä olenkin sitten konservatiivi. :)

Jokatapauksessa, olipa sen minun liberaalisuuteni kanssa miten tahansa, näyttää siltä että kansa on konservatiivista ja äärikonservatiivisuuden nousua ei voi estää mikäli perinteiset konservatiivipuolueet muuttuvat "liian" liberaaleiksi.

Tässä tilanteessa, persu- uhan alla, pitää ajatella realistisesti ja myöntää että on parempi että keskustasta ja kokoomuksesta tulee konservatiivisempia, kuin että koko maa persuuntuu liikaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Niin.
Olen itsekin liian liberaali kokoomuslaiseksi ja liian konservatiivi tai oikeistolainen vihreäksi. Stubbilainen liberaalioikeistolaisuus olisi ehkä ollut minua varten, mutta henkilönä AB oli ihan liian lennokas. Toisaalta Stubbin jäätyä sivuun, hallitus jäi kaiken tavoittelemansa kanssa jumiin. Sanotaan Stubbista mitä kaikkea pahaa tahansa, hän taisi lopulta olla kolmen äässin moottori.

Äärikonservatiivien nousua ei estä mikään. Eikä pidäkään estää. Liberaalien vain pitäisi löytää samalla tavalla yksi kanava. Nyt voimasuhteet ovat rempallaan, kun äärioikea ja äärikonservatiivit käyttävät yhteistä kanavaa, joka populistisena puolueena haalii joukkoonsa kaikkea vähänkin tyytymätöntä kansanosaa.

Persuuntumisen estämiseen ei tehoa mikään muu kuin se, että Perussuomalaiset rp. mukautuu perinteiseksi puolueeksi. Se vaatii nykyisiltä perinteisiltä puolueilta vähän sopeutumista. On hyväksyttävä, että Perussuomalaiset on puolue, ihan yhtä hyvä kuin kenentahansa oma. Antti Rinne ei ollut valmis sellaiseen. Seuraavan hallituksenmuodostajan olisi hyvä olla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

"Persuuntumisen estämiseen ei tehoa mikään muu kuin se, että Perussuomalaiset rp. mukautuu perinteiseksi puolueeksi."

Tätä strategiaa toteutettiin täysillä jo viime hallituskaudella ja se toimi hyvin ja olisi tuottanuthalutun tuloksen mikäli Halla-aho ei yhdessä sisulaisten kanssa olisi kaapannut puoluetta kesken vaalikauden.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #37

Hieman samaa tuskaa Kaitsun kanssa tunnen.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola Vastaus kommenttiin #37

Ei ps ole vielä puolue. Se oli ensin Soinin luomus ja nyt Soinin, suuren isän murhan suorittaneen halla-ahon johdossa. Halla-ahon jälkeen tuleva pj johtaa ps puolueeksi tai tuhoon.
Ja tietenkin yksi kokonainen hallitusvastuukausikin on kokematta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kokoomuksen päänsärkyyn syylliseksi epäilen kulttuuriaatelisia, onhan aatelin erityisyys säilynyt kielen erityisyytenä varsinaisten etuoikeuksien tultua puretuksi valistuksen tasa-arvoihanteiden vaatimuksesta myös Suomessa. Heidän kulttuurille enemmistö muodostaa haasteen pelkällä olemassaolollaan.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

On muistettava, että koko media on kokoomuksen taskussa, koska media on järjestäytynyt aivan uudella tavalla. Omistajataso, esimiestaso ja toimittajaporras ovat -uhm- kurinalaisessa käskytyssuhteessa.

Oppositiossa on hyvä olla, ja konservatiivinen aivorakenne on sikäli yleinen, että äänestäjiä riittää. Ainoa ongelma on tuo lisäehto, jonka eräs keskustelija mainitsi:
- on oltava menestynyt tai uskottava menestyvänsä piankin.

Tämä ehto voi syödä etenkin nuorten tukea. Kokoomusnuorten ryhmässä on ajoittain reippaita irtiottajia, mutta heistä osa voi valua muihin puolueisiin. Tai sitten he radikalisoivat kokoomuksen sisältä käsin. Siihen voi mennä parikymmentä vuotta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pienenä sanoimme hieman hitaasti liikkuvia ihmisiä onnellisiksi.

Suomen onnellinen kansa on siis hitaasti yksinkertaista. Valistuksen aatteita on vasta matkalla.

Pomot kehuvat olevansa liberaaleja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pienenä sanoimme hieman hitaasti liikkuvia ihmisiä onnellisiksi."

Onko pullonpalautusjonossa edellä oleva ihminen onnellinen jos toimii mahdollisimman hitaasti ja rauhallisesti ja vielä pullojen loputtua tutkii huolellisesti nappuloiden tekstejä ja pohtii pitkään mitä nappulaa painaa.

Sellainen onnellisuus ei ainakaan tartu perässä jonottajiin, vaan tekee ennemminkin vihaiseksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kukin taaplaa tyylillään, kuulimme pienenä sanottavan Ylä-Savossa.

Pitäisi elvyttää vanhan kansan viisauksia. Oltiin suvaitsevampia poikkeavia kohtaan. Luojamme, millä nimellä kukin ilmiötä kutsuukin, näyttää suuren voimansa synnyttämällä ihmiset niin erilaisiksi yksilöinä, ettei aina kahta voisi uskoa samoista vanhemmista syntyneiksi sisaruksia.

Kyllä tikan poika puuhun löytää, ilman median sormella osoitteluakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Luojamme, millä nimellä kukin ilmiötä kutsuukin, näyttää suuren voimansa synnyttämällä ihmiset niin erilaisiksi yksilöinä, ettei aina kahta voisi uskoa samoista vanhemmista syntyneiksi sisaruksia."

Suvaitsevaisuus tosiaan näyttää olevan vähenemään päin, vaikka ihmiskunnan kehitys nykytasolle on tapahtunut nimenomaan kulttuurivaihdon, eli toinen toisiltaan oppimisen kautta. Nyt sen ajan halutaan olevan ohi ja ihmiset haluaa näköjään rakentaa muureja rajoille, käpertyä omien rajojensa sisään ja kieltää muukalaisilta pääsy "omille" alueilleen.

Joskus sitä miettii monenlaisia asioita, myös tyhmiä asioita, tehden tyhmiäkin johtopäätöksiä.

Miten jumala (tai luonto, tai lajien kehitys) on voinut ola niin tyhmä että on laittanut samaan paikkaan, samalle alueelle, niin kovin erilaisia yksilöitä, varustamatta niitä riittävällä syvaitsevaisuudella toinen toisiaan kohtaan?

Ilmeisesti luonnolla on tarkoituksenaankin se että ihmiset tappaisivat toinen toisiaan. Kristinusko ja ns. "arvot" ovat väärässä ja sota ja toinen tostensa hylkiminen kuuluu olennaisena osana ihmiskunnan perusolemukseen. Sem takia ihmiset vaistomaisesti pyrkivät tiettyjen rauhanjaksojen jälkeen tappamaan toinen toisiaan. Se olisi siis ikäänkuin kirjoitettu ihmisen geeniperimään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset