Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kansallismieliset rakentavat omaa unionia

Kansallismielisyys on unohtunut kansallismielisiltä ja he rakentavat omaa unionia EU:n sisälle Matteo Salvinin johdolla. Mielestäni kansallismieliset haluavat rakentaa puheissaan omaa kansallisvaltiota, mutta ovat nyt löytäneet sen edun jotka unionistit löysivät jo kymmeniä vuosia sitten, eli yhdistävät voimiaan.

Unionin tarkoitus on siis avautunut kansallismielisille, mutta he väittävät liittoutumisesta huolimatta olevan kansallismielisiä.

Jospa Anneli Jäätteenmäen laushdusta hieman muunnellen voisi sanoa, että kansallismieliset ovat juuri ja juuri niin kansallismielisä kuin osaavat.

Ruotsidemokraatit ovat kansallismielisiä, mutta Suomen kansallismieliset rakaentavat omaa unionia unionin sisällä.

Laura Huhtasaari on valaistunut ja näkee unionissa mahdollisuuden, tosin hän rakentaa eri unionia kuin EU.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomen EU-jäsenyyden ja myöhemmin euro -alueesen liittymisen puolesta toimineet olivat kansallismielisiä, sinivalkoisia isänmaallisia suomalaisia.

Kansallismielisyys -sanaa käyttävät nykyisin tahot, joka murentavat ao. maan liikkumaatilaa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kansallismieli vaihtuu yhdistymisinnoksi? Eikä olisi helpompi kuulua jo perustettuun uninoniin kuin värkätä uutta, kun kansallismielisyydestä ei enää ole tietoakaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Unionia voi toki kannataa mutta ei siinä mitään isänmaallista ole. Yksinkertaistettuna siinä on kysymys maan suveriniteetin luvuttaminen ulkopuolisille kolmeatoista lautasta vastaan.

Presidentti Niinistö on varmasti sinivalkoinen.
Hänkin totesi että liittyminen ei mennyt ihan by the book.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Liittymisen muotoseikat eivät vaikuta millään muotoa itse asiaan, eli isänmaallisuuteen. Muut asiat vaikuttavat sitten isänmaallisuuteen. Voidaankin kysyä onko isänmaallisempaa kuulua yhdessä jäsenmaiden kanssa unioniiin, vain nakertaa tuota unionia venäläisten yhteistyöllä?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #14

Mielestäni vaikuttaa.

Vaikka Venäjä on erittäin arvellutta kumppani ei unioni nykyisessä formaatissa ole sen parempi. Unionia pyöritetään kuin vanhaa neukkulaa konsanaan.

Persut eivät käsittääkseni ole innoissaan Venäjästä mutta ei ole realismia odottaa että he liittoutuisivat federalistien kanssa

Isänmaallista ei ole toimia minkään ulkovallan marionettina.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Jotenkin tuo Salvinin ja Le Penin haave yhteenliittymästä muistuttaa Euraasian unionia. Siellä voisi toki olla tilaa????

https://www.talouselama.fi/uutiset/euraasian-union...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kansallismieliset lyövät hynttyitään yhteen ja syntyy unioni, jota vastaan tappelevat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkä he haluavat Sovjet Unionia?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Missio on häilyvä, kun Salvinin piti aluksi puolittaa Italia, eli jakaa Italia pohjoiseksi ja eteläksi. Nyt Pohjois-Italian missio on vaihtunut missioksi rakentaa unioni unionin sisälle. Salvini "nurkkaa" niin sanotusti Euoroopan Unionia, eikä hommassa ole enää mitään kansallismielistä.

Mukaan ryntääviä kansallismielisiä puolueita ei kiinnosta kuin valtava kannatuksen nousu. Juostaan tikkarin perässä ja unohdetaan se miksi juostaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Eivät varmaankaan.
Unioni on nimenomaa sosialistien märkä uni.
Kun Neuvostoliitto ei toiminut, joskos tämä sitten.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Games of Thrones - paremman maailman puolesta.
Myös blogisti liittynyt vallantavoittelijoiden ”taisteluun paremman maailman puolesta” ikuiseen haaveeseen?
Oma maailma paras. Lordit valitsevat 7 kuningaskunnan hallitsijan (lue: EU eliitti valitsee komissaarit ja komission puheenjohtajan) ja mikä on paras maailma alamaisille ...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mikä on parempi maailma? Parempi ihmisyys on minun tavoitteeni.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Määräenemmistöpäätöksiä vaativien EU:ta yhä tiiviimmäksi liittovaltioksi tekevien päätösten torppaamisesta lienee kyse. Sellainen löyhä omien kansallisvaltioiden itsenäistä asemaa suhteessa EU:n ylläpitävä tai kasvattava liittouma kyseessä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eli demokratian vastainen liike demokratian sisällä.

Kun Suomessa on pääministerillä oikeus nimetä komissaariehdokas, ei siinä ole takana määräenemmistö tai mikään muukaan laki. Pääministeri periaatteessa voi nimetä itsensä, jonka Jyrki Katainen ilkesikin tehdä.

Kumpi siinä tilanteessa on syyllinen kansallisvaltion päämies vai EU?

Mielestäni molemmat, joten taistelu jompaa kumpaa vastaan on haihattelua, pitää taistella yhtenäisen oikeudenmukaisen ja kilpailukykyisen Euroopan puolesta ei sitä vastaan. Kansallisvaltiot ovat jo niin last season.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

EU mitään demokratiaa ole koskaan nähnytkään. Samanlaisia sulle-mulle-kytköksiä tekevät kaikki ryhmät. Kyllä pitää taistella oikeudenmukaisen ja kilpailukykyisen, mielummin omavaraisen Euroopan (tai oikeastaan maailman) puolesta. Eu on osa Eurooppaa, mikä tahtoo aika monelta toimittajalta ja politrukilta unohtua. Ei ole olemassa Euroopan parlamenttia, vaan EU:n parlamentti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Demokratiassa me kaikki olemme, se vain on vilpillistä. Vai uskotko, että Suomen tai Venäjän systeemit olisivat mallikelpoisia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset