Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Euroopan vyö ja henskelit

Eurooppa tai Euroopan Unioni tarvitsee kokonaisajattelua. Yksittäiset direktiivitehtailut eivät auta ketään, jos kokonaisuus on hämärtynyt. Periaatteessa kaikki direktiivit tähtäävät yhteiseen hyvään, mutta kokonaisuus kärsii, kun hallinnosta tulee päällekkäistä. Toinen direktiivi polkee toista.

Eurooppa tarvitsee kokonaisvaltaista näkemystä, Eurooppa tarvitsee päättäjiä, jotka hahmottavat kokonaisuuden. Ei keskittyminen vain pakolaiskriisiin tai ilmastokysymykseen nosta ketään kokonaisuuden yläpuolelle. Yhden asian liikkeet ovat yhden asian liikkeitä, eikä heillä ole näkemystä kokonaisuudesta.

Vihreille tai persuille ei ole mikään muu niin tärkeää kuin oman napin kiilloittaminen. Mitä sellaisilla mepeillä on merkitystä jotka tietävät lähes kaiken ei mistään, mutta eivät osaa hahmottaa kenttää jossa toimivat?

Halla-ahon kaudella persujen kokonaisajattelu on kiitettävästi laajentunut. Timo Soini onneksi on poistunut poliittiselta näyttämöltä ja keskittyy kirjoittamaan kirjaa populismista. Hyvä niin, sillä mitäpä muuta hän osaakaan kuin pelata populismin keinoin.

Muistan selkeästi vuosien takaa vaalikeskustelun jossa lopuksi Timo Soinilta kysyttiin, kumman hän valitsee jos vaihtoehdot ovat Venäjä tai Eurooppa? Timon vastaus oli Venäjä, kun hän ei voinut populismin takia sanoa Eurooppa. Populismi oli siinä esteenä kokonaisuuden tunnustamisessa.

Vihreät ovat myös melkoinen populismin mekka, heidän strategiansa on hieman toinen kuin persuilla, mutta yksisilmäisyys on sama ongelma. Vielä 2007 vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg vannoi biopolttoaineiden nimissä ruokohelpeen, mutta kun vihreät eivät elä todellisuudessa heidän on kiellettävä aiemmat puheensa vuosittain. Vihreät eivät enää ajaisi ruokohelpeä jokaisen maatilan viljeltäväksi, kuten oli silloin.

Ainoa asia joka heidän linjassaan säilyy on pelottelu ja syyllistäminen.

Mihin ihminen tarvitsee pelottelua ja syyllistämistä, jos kokonaisuus on hallinnassa? Poliitikkojen tehtävänä on selvittää ja hoitaa asiat kansalaisten puolesta parhain päin, eikä pelotella kansalaisia, saati syyllistää äänestäjiään.

Eurooppa ei tarvitse housujensa ylhäällä pysymiseksi sekä henkseleitä että vyötä. Pitää valita jommmin kummin, joko henkselit tai vyö ja lopettaa turha ylivarautuminen yksittäisiin asioihin. On osattava hahmottaa kokonaisuus. Kaikki turhat päällekkäisyydet sekoittavat vain asioiden etenemistä oikeaan suuntaan. Poljemme paikoillamme, vaikka meidän tulisi juosta.

Yhdysvallat piti meitä pilkkanaan vuosikymmenet, nyt sitten annamme Kiinankin mennä samalle linjalle. Meissä eurooppalaisissa ei ole munaa ottaa kokonaisuutta haltuun, vaan leikimme pyhää täydellisyyttä, yritämmä olla paavillisimpia kuin paavi itse. Sekoitamme itsemme ilmastonmuutoksen lillukanvarsiin kun haluamme täydellisyyttä, mutta menetämme kokonaisuuden hallinnan.

Ei persujen hätä pakolaisista turha ole, mutta "sen" hädän poistuminen ei meitä pelasta, sillä kaikki muut asiat jäisi heiltä hoitamatta.

Vihreät vastavuoroisesti päätyvät keskittymään ilmastokeskusteluun ja vastustamaan perussuomalaisten näkemystä pakolaisita ja unohtavat kaiken muun.

Siinä missä vihreät kehottavat käyttämään vyötä, perussuomalaiset miettivät henkseleitä. Kun pitää päättää kumman Eurooppa valitsee ei tule päätöstä, koska kumpikaan osapuoli ei anna periksi omasta näkemyksestään.

Nämä kaksi puoluetta ruokkivat toinen toistensa kannatusnousua, koska kansalla on hauskaa usuttaa näitä kahta toistensa kauloihin kiinni. Kansa kuitenkin menee halpaan tässä, sillä kokonaisuus ei parane vaikka näiden kahden yksisilmäpuolueiden kannatus kuinka kohoaisi.

Maailma ei pelastu, vaikka pakolaisongelma poistuisi huomenna, maailma ehkä pelastuisi jos ilmasto-ongelma poistuisi huomenna. Ilmasto-ongelma ei kuitenkaan poistu pelottelulla, syyttelyllä, eikä myöskään haittaveroilla eikä haihatteluilla ruokohelvestä tai pienydinvoimaloista.

On siis 48 eri syytä äänestää oikein.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Oikeassa olet, Björn Lomborg kirjoittaa hyvin samansuuntaista tekstiä.

https://www.project-syndicate.org/commentary/clima...

[Declaring a “climate emergency” generates headlines and makes politicians and activists feel better. But empty rhetoric that ignores economic reality and common sense will not help the planet.]

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Jouni asiallinen linkki, eli kannattaa käydä kaikkien lukemassa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kiitos itsellesi, molemmat kirjoitukset ovat asiallisia. Lomborg luottaa myös tieteeseen ja laskelmiin, eikä turhiin haihatteluihin.

Valitettavaa on, että haetaan Espanjasta esimerkkiä uusiutuvasta energiasta, aurinkopaneelit tuottavat aurinkoisessa Espanjassa pitkin vuotta, Suomessa vain osan vuotta. Aurinkopaneelit sopivat Suomessa lähinnä navetan viilennykseen kesällä.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/v...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Lätkävalmentaja Erika Westerlund selitti aamutv:ssä muutoksen joukkuekeskeisyydestä yksilöihin valmennuksessa johtaneen suomalaisen kiekkoilun positiiviseempaan ilmeeseen.

Samaa toivoisi politiikassa: urpojen lammasnaamojen sijaan persoonallisuuksia, vaikka sitten näyttäisivät svedupelleiltä tai spageteilta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Persoonia, eli valtiomiehiä (valtiohenkilöitä) kaivataan politiikkaan, omaan napaan tuijottelun vastapainoksi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hassua, mutta koin kirjoituksesi nimenomaan omaan napaan tuijottamiseksi. Olet päättänyt mitä tietyt puolueet ovat, mutta et rohkene katsoa onko päätöksesi millään tavoin järkevä, ovatko kuvaamasi puolueet lainkaan sellaisia kuin annat ymmärtää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Ainakin uutisissa vedettiin samat asiat yhteen, eli kerrottiin vihreiden ja persujen keskinäisen nokittelun nostavan aiheettomasti kummankin puolueen kannatusta. Eli Marko on eri mieltä, niin se sopii minulle. Marko vain katsoo syvemmälle omaan napaansa kuin minä, koska minulla ei ole jäsenkirjasilmälaseja värittämässä näkemystäni.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Eikä ne ilmastokysymykset ainakaan vähene kun se kokonaisuus on lämpömittarissa ja roskaaminen/saastuminen lisääntyy radikaalisti, myrkkyputkia lisää jokiin, järviin, meriin, pitkiä piippuja että savut leviää laajalle, saadaan puhtaita näytteitä piipun juurelta.
Ulkomailta lisää myrkkyjä tänne kun omat ei riitä.
Pannaan televisioon mainos ”eletään puhtaassa Suomessa” sillä selvä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Terrafame ja Pajalan Kaunis Iron saavat luvan työntäää lietettä suolle tai järveen. Vihreät eivät korvaansa lotkauta;) Metsurit ruiskivat teräketjuöljyä metsiin surutta, vihreille on tärkeämpää hävystellä avohakuuta kuin itse öljyn suoltamista metsiin ja luontoon. Missä on biohajoavat teräketjuöljyt?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset