Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Myydään Suomi (rapa)kuntoon?

Okei Suomi kuntoon! Mistään ei tarvitse tinkiä, kun ollaan hallituskipeitä. Otetaanpa edellisen hallituksen kiky ensin puheeksi. Kikyllä laitettiin Suomi nousuu, vaikka kuntatalouden kustannuksella.

Edellinen hallitus leikkasi Suomen kuntoon ja tiuleva hallitusneuvotteluryhmä tuntuu laittavan Suomen kuntoon myymällä Suomen kultahampaat.

Holtittomasta velanotosta on puhuttu jo niin pitkään, että nyt oli syytä vaihtaa levyä. Nyt puhutaan holtillisesta velkaantumisesta. Myydään omaisuus ja otetaan velkaa, kukaan ei silloin joudu kärsimään. Paitsi tietysti seuraava hallitus ja seuraava sukupolvi.

Ei olla köyhiä eikä kipeitä, etään ei sorsita, myydään pois kaikki, eletään myyntivoitoilla, vaikka osingot olisivat korkomenoja suuremmat myydään silti kaikki pois.

Niin se entinenkin isäntä emännälleen tuumasi, kun emäntä ihmetteli isännän kauppa-aikeita. "Milläs keväällä siemenperunaa ostat, jos et syksyllä koko perunasatoasi myy"?

Nyt sitten mennään letkajenkkaa, ensin kikyhyppy eteen ja rinnelaskulla pari askelta taakse.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Perustuslaki 62 §
Tiedonanto hallitusohjelmasta

Valtioneuvoston on viivytyksettä annettava ohjelmansa tiedonantona eduskunnalle. Samoin on meneteltävä valtioneuvoston kokoonpanon merkittävästi muuttuessa.

------
Jos hallitus muodostetaan velanottoon perustuvaan hallitusohjelmaan,
miten keskusta kehtaa sitä puolustaa (vrt. puolueen kynnyskysymykset).

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Documents/k...

"1. Hyvän talous- ja työllisyyskehityksen jatkaminen siten, että sitoudutaan 75 %:n työllisyysasteeseen ja siihen, että julkinen talous (ml. kuntatalous) on tasapainossa vuonna 2023"

--------
YLE: Neuvottelulähteet kuvaavat Säätytalolla käytössä ollutta työskentelytapaa sekavaksi ja vaikeaselkoiseksi. Johtajuus puuttuu.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Näissä valtion omaisuuden myynneissä on yleensä vielä käynyt huonosti.

Fortumin sähköverkkojen myynti Caruna Oy:lle. Siirtohinnat ovat enemmän kuin tuplaantuneet myynnin jälkeen ja kansa maksaa. Valtio myi 30 % osuutensa Kemira Growhown lannoitetuotannon norjalaiselle Yaralle ja sen jälkeen lannoitteiden hinnat pomppasivat 50 %.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Valtio omistaa suoraan Finnairin, Fortumin ja Nesteen osakkeita. Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin osakesalkussa on omistuksia 12 pörssiyhtiöissä.

Valtiolla on pörssiyhtiöistä ennätyksellinen osinkopotti. Sen yhteissumma on vuosittain mitodella merkittävä. Osinkotulot ovat tärkeä tulonlähde paitsi osakesäästäjille ja ammattimaisille sijoittajille kuin myös valtiolle.

Valtion suoraan pörssiyhtiöistä ja Solidiumin kautta saamista osingoista kertyi viime vuonna lähes 1,6 miljardin euron tulot. Kun valtion budjetti vuonna
2019 on noin 56 miljardia, osinkotuloilla katetaan lähes 3 prosenttia valtion menoista.

Jotenkin tässä risoo se, että myydään omistusta josta saadaan valtion kassaan joka vuosi keskimäärin 4 % osinkotuotto.

Missään en ole Vasemmistoliiton kanssa ollut samaa mieltä. Tässä olen ! Jos tulevaisuuden investointeihin (tie ja ratahankkeet) tarvitaan pitkäaikaista rahoitusta, niin nyt on oikea hetki ottaa niihin lainaa 0,5 % korolla.

Valtion omistamien yhtiöiden osinkotuloilla voidaan kuitata joka vuosi miljardin laina.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näin on asia, jonka Ilkka väänsi oikein rautalankamalliksi. Juha Sipilän "Pistetään tase töihin" on sukua Rinteen mallille, joten vakka on kantensa valinnut.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sipilä halunnee, että tietyt tahot saavat ostaa halvalla valtion omaisuutta. En oikein jaksa uskoa, että tämä olisi kokonaan Rinteen keksintöä, vaan Sipilä niillä puukakkaroillaan demostroiden puhunut Rinteen ympäri.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Petteri Orpolle naurettiin, kun hän puhui edellisen hallituksen yksityistämisohjelmasta, mutta Orpohan puhui totta, laita tase töihin oli juuri sitä puhetta.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Miten kauan tuota KIKY-valhetta jaksetaan toistaa... Suomi ei todellakaan noussut kikytempulla vaan viennin vedossa, kansainvälisten suhdanteiden johdosta, kuten ei seuraavakaan lama ole suomalaisen duunarin syytä vaan seurausta USA:n kauppasodasta kaikkia vastaan.

Mitä sitten Valtion omaisuuden myynnistä tulee mieleen, niin taisi olla jo metsätkin olla myyntilistalla männäkauden porvariklikillä, kun Metsähallituksen yhtiöittämistä uumoilivat.

Finnairin osakkeet joutaa myydä, kun lentäminen loppuu lähitulevaisuudessa tai tulee maailman loppu jos ei lopu.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suuret ratahankkeet toteutuessaan työllistävät isot määrät työväkeä, ja eiköhän niistä jotain jää YIT:n, Skanskan, NCC:n ja monen muunkin yhtiön taskuun.

Asevelisosialismi ei ole minnekään häipynyt. SAK:n eläköitynyt PJ. Lauri Lyly toimii Tampereen ylipormestarina kehuen kollega Jan Vapaavuorta, Hgistä. Huolenpitoa Suomesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset