Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Politiikan skitsot kiemurat

Politiikka on jännä laji, sillä siellä on niin skitsoja juttuja joihin kukaan ei puutu, vaikka pikkuasioihin kaikki puuttuisivatkin. Esimerkiksi Suomessa on meidän pintalastamme suota noin kolmannes ja soistamme noin puolet on ojittamattomia ja koskemattomia.

Nyt sitten on niin, että noita ojittamattomia ja koskemattomia soita ei lasketa meille hiilinieluiksi, vaikka ne nielevät hiiltä lähes yksityisautoilumme päästöjen verran. Aika skitsoa minusta, kun yksikään meppiehdokkaamme ei tätä puolta hiilinieluista tuo esille???

Politiikassa on muitakin skitsoja juttuja, kuten  äärioikeiston syytteleminen venäjämielisyydestä, ennen oli oikeisto länteen päin kallellaan ja vasemmisto dikkaili itään, nykyisin äärilänsi kumartaa itään, aika skitsoa.

Myös demokratiasta on tullut nykypolitiikassa skitsoa katseltavaa. Jokaisen vaalien jälkeen kun saadaan jonkinlainen vaalitulos. Ennen vaalivoittaja valitsi kahdesta suuresta toisen hallituskumppaniksi ja sirpalepuoleilla tilkittiin jos enemmistöön ei muuten päästy. Nykyisin vaalitulos voi muokkautua niin, että suurin voi koota joukkueensa pelkistä sirpaleista ja kutsua hallitustaan enemmistöhallitukseksi, vaikka kansan äänestämät kaksi kolmasosaa vaalivoittajista on oppositiossa.

Meppivaalit ovat kalkkiviivoilla, mutta mitä meppiehdokkaat ovat sanoneet tai luvanneet. Olenko minä ainoa joka ei ole kuullut yhdenkään ehdokkaan nousevan kritiikissään edes omalle tasolleen. Missä on eurovaalien kesukustelujen taso, kun kukaan ei nouse toistaan paremmaksi, siellä ovat ehdokkaat yhtä massaa. Eija-Riitta Korholakin on pudonnut muiden tasolle, on mietittävä kannattaako mennä äänestämään lainkaan?

Harvinaisen omahyväistä on eurovaaliehdokkaiden ulostulot, eli kaikilla menee vaalijuna niin lujaa, että oikeat asiat jäävät huomiotta, eli 56 tuhannen neliökilometrin suot ovat unohtunet luonnontilaan. Eikä Suomen poliittinen johto näe aihetta nostaa asiasta meteliä, vaikka lihan syöntiä ollaan kyllä paheksumassa koko rintaman mitalla.

Suomi on maailman kuudenneksi soistuneen maa, joka on vähiten korruptoitunut. Miten helvetin huonosti muualla maailmassa on asiat kun meillä poliittiset puusilmät eivät näe tuhansien kuutioiden hiilinielua, koska eivät puhu niistä mitään? Mutta puhuvat kyllä jo ojitettujen soiden mahdollisesta luonnontilaistamisesta. Kun ne sitten kovalla rahalla luonnontilaistetaan ei niitä enää lasketa hiilinieluiksi, koska luonnontilaista suota ei lasketa hiilinieluksi nyttenkään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tämä tieto soiden poisjättämisestä hiilinielulaskelmissa tuli minulle yllätyksenä. Luin tuon linkin tiedon, mutta en osaa siitä suoraan päätellä, että suot ovat ulkona laskennasta, kun melkein lehmien röyhtäisytkin ovat mukana.

Voitko löytää vielä rautalangasta väännetyn tiedon, että suot ovat ulkona?

Tämähän kyllä sopisi suomalaiseen käyttäytymiseen, että emme pidä riittävästi puolta omista intresseistämme, vaan annamme muiden päsmäröidä. Suothan ovat todellisuudessa hitaasti uusiutuva luonnonvara ja sellaiseksi se pitäisi luokitella. Nyt se taitaa olla EU:n mielestä pahempi kuin hiili ja ruskohiili.

Arvaan, että tulossa on kommentti soiden kuivatuksen aiheuttamista vesistöhaitoista. Näin on käynyt historiassa, mutta nykytekniikalla ja ympäristövaatimuksilla vesistöt voidaan suojella.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Poliitikon ammattitaito asiakysymysten hoidossa ja kovin rajalliinen työaikansa riittävät nippanappa omien ja puolueen etujen järjestelyyn. Kaikki muu jääkin sitten vaiheeseen. Pitäisikö siis poliitikkojen kokonaismäärää lisätä, vai poliittista koneistoa hiukan rukata ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

-työaikansa riittävät nippanappa omien ja puolueen etujen järjestelyyn.

Hyvin sanottu;)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

"Nykyisin vaalitulos voi muokkautua niin, että suurin voi koota joukkueensa pelkistä sirpaleista ja kutsua hallitustaan enemmistöhallitukseksi, vaikka kansan äänestämät kaksi kolmasosaa vaalivoittajista on oppositiossa."

Avaisitko tätä? Nimittäin ei tuntuisi pätevän ainakaan nykytilanteeseen, sillä niin demarit, vihreät kuin vasemmistoliittokin olivat selkeitä vaalivoittajia, toisin kuin vaikkapa perusssuomalaiset tai kokoomus. Nämä lähinnä pitivät asemansa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kumpikin voitti enemmän kuin -18 eli yhden.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Perussuomalaisten kannatus laski 0,2 prosenttia ja kokoomuksen 1,2% ja pidät näitä voittajina?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Ovathan he voittaneet edellisissä vaaleissa, eikä vihreät ole pystyneet koskaan noihin lukemiin.

On ihmeellistä jos vaikka puolueen kannatus olisi ollut vuosikymmenet 49% ja sitten laskisi 2 prosenttia ei otettaisi hallitukseen, kun on hävinnyt ja alle kymmenen prosentin puolueet ovat voittajia vaikka ovat vuosia olleet lilliputteja.

Suhteellisuutta, eli perusuta lohkesi siniset 20 paikkaa ja he saivat sen kurottua kiinni, minusta se on vaalivoitto persunäkövinkkelistä katsottuna.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Silloin ennen vanhaan, kun sirpalepuolueiksi sanottiin alle 15% joukkueita. Keskustalla 13,3 tai jotain eikä vihreilläkään yli 15 tai vasemmistoliitolla.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset