Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Joensuussa aukkohakattiin Vapaudenpuisto

Joensuu näyttää esimerkkkiä siitä mitä aukkohakkuukielto tarkoittaa kaupunginvaltuuston mielestä. Vihreät valtuustossa varmasti kiittivät vai peräti olivat itse siunaamassa Vapaudenpuiston raiskausta.

Mitä sanoo Krista Mikkonen (Joensuun vihreä voima)?

 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d554f384-e8b6-40ab-a8d0-d5fc08e65a5d

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Keskustelussa valtuutettu Krista Mikkonen esitti asian palauttamista uudelleen
valmisteltavaksi. Lisäksi valtuutettu Krista Mikkonen teki seuraavan
ponsiesityksen: "Samalla kun valtuusto hyväksyy kysymykseen saadun
vastauksen, se edellyttää kaupunkirakennelautakuntaa tarkastelemaan
puistosuunnitelmaa uudelleen niin, että mahdollisimman moni puu voidaan
säilyttää. Näin myös kaupunkilaisten mielipide tulee otetuksi paremmin
huomioon.""
http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/kokous/20191702...

Asiasta äänestettiin 39-15 ja 4 tyhjää, sitä en löytänyt kuka äänesti mitäkin mutta 15 on myös Joensuun kaupunginvaltuuston vihreiden ja vasemmiston valtuutettujen yhteenlaskettu määrä. Kas kun ainoastaan Vihreisiin osoitat syyttävää sormeasi, vai tiedätkö äänestystuloksen paremmin?

Kiitos heille jotka paskan päätöksen tekivät kaupungin "julkisuuskuvan" takia, selkeä signaali kaupungilta että tietyntyyppisiä ihmisiä ei kaivata keskustan alueelle. Jos minulta kysytään niin kuulostaa hyvin kokoomuslaiselta ihmiskäsitykseltä. Demarit toki suurin ryhmä joten lienevät myös eniten syyllisiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- 69 % vastaisi ei, puut ovat historiallista osaa , asukkailla oikeus nauttia
kau pun ki luon nos ta...

Eli valtuusto jyräsi lähes kaksi kolmannesta kaupunkilaisten enemmistön.

Krista Mikkaosta ja vihreitä arvostelen siksi, että esittivät valtuustossa asiaa uudellen käsittelyyn, vaikka hyvin tiesivät, että se ei ole mahdollista enää. Kyseessä oli vain äänestäjien harhauttaminen.

Minusta puisto oli parasta Joensuussa.kaikkine laitapuolen kulkijoineen. Rikollisuus jota siellä väitetään tapahtuneen siirtyy nyt muualle. Rikollisuuteen pitää käyttää muita toimia kuin puiden kaataminen puistoista on.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Olen ihan samaa mieltä että puiden kaataminen oli huono päätös enkä nyt ketään halua sen enempää puolustella asiassa, tuo juttu nyt sattui selviämään kun minuutin jaksoi Googlea käyttää.

Onhan se silti mautonta syyttää yhtä valtuutettua samalla kun kokoomuksen, persujen, kepun ja demareiden valtuutetut ovat antaneet asialle täyden tukensa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #26

Mautonta? Muut eivät hehkuta olevansa avohakkuita vastaan samalla tavalla. Kun sitten avohakkuu tehdään puistoon ovat rääväsuut kyvyttömiä tekemään mitään. Muut puolueet toteuttavat arvojaan eikä silloin voi puoluetta syyttää.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Taustoja paremmin tuntematta totean yleisesti, ettei ole viisasta antaa puistoalueen puiden lahota loppuun saakka ja kaatuilla itsekseen. Paljon parempi ratkaisu, johon näköjään Joensuussakin on päädytty, on se, että lahoamisen alussa olevat puuta kaadetaan turvallisesti aikanaan. Tässä tapauksessa oltiin myöhässäkin, kun ainakin kirjoitusten peruteella kaadettavia puita oli paljon. Parempi olisi hoitaa puistoaluetta koko ajan eikä ajoittain kertarysäyskaadoilla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mitä noiden tilalle tulee? Uusi puistoalue?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Blogin uutisesta:
"Kaupungin toiveissa on edustuspuisto. Maisemaan toivotaan uudenlaista avaruutta ja näyttävyyttä. Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo halutaan paremmin esiin."

Eli kaupunki halusi puliukkoja kesäkuumalla varjostavat puut pois jotta kehtaa ison maailman herroille esitellä kiilloteltua julkikuvaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja sinähän tiedät, kuinka poliisi on vaatinut vuosia puistoon valvontakameroita ja "avaruutta" valvoa paikkaa, joka toimi ennen tätä huumeiden ja muiden aineiden myyntipaikkana. Yhyy, yhyy. Onneksi puut kasvavat ja puliukot pääsevät jonnekin muualle.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #4

Ja sinusta puiden kaataminen oli parempi vaihtoehto kuin valvontakamerat? Jos noin avoimella paikalla tapahtuu huumeiden myyntiä niin ei voi kun ihmetellä miksi poliisi sen tahtoo ajaa johonkin piiloon?

Yhyy, yhyy. Just tällainen kukkahattuilu pilaa koko kaupungin eikä tänne nuoria kiinnosta jäädä. Nytpä tiedetään mistä suunnasta poliittista kenttää ne puidenkaatamishalut on. Ei liene ollut kansa persujen puolella tämän päätöksen vasaroinnissa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #6

Oot kuule niin noheva, että eiku politiikkaan mukkaan. Tiedätkö, missä kunnossa puut olivat? Minäpä tiedän. Ne on tutkittu Helsingistä tuotujen, luit oujein, Helsingistä tuotujen tutkijoiden toimesta. Kyllä rahaa tuntuu olevan, ihan liikaakin kaupungissa, kun tämmöiseen pelleilyyn on varaa. Ne on vanhoja, lahoja puita. Ymmärrätkö? Ymmärrätkös myös, että puut kasvaa?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #7

Ei tainneet Helsingin tutkijat havaita lahopuuta valtuutettujen päälatvoissa kuitenkaan?

No missä ne uudet puut sitte on, häh? Kummasti on harventunut uudessa suunnitelmassa. Kai ymmärrät ettei ne sinne itsekseen kasva? Sekä myös sen, ettei puun kasvutahti päätä huimaa. Sekä myös sen, että kaikenlainen pelko siitä mitä kansalaiset kaupungissaan tekevät pilaa kaiken hauskan. Ja sen on kyllä Joensuussa saanut vuosien varrella kokea, muutama valittaja saa pilattua sadan muun ilon.

Ymmärrät varmaan että kukkahattuilu tappaa kaiken ilon maailmasta? Kontrollifriikit sietäisi löysätä välillä vannetta päässään. Seuraavaksi persut varmaan keksii kaataa lähimetsät ettei vaan tipu oksia ihmisten päälle tai kaupata huumeita pusikoissa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #8

Siulla tuo hattu näyttää piätä puristavan. En ymmärrä kaupungissa asuvien "metsätietäjien" vouhotusta. Puut kyllä kasvaa uudelleen. Ja jos tämä asia syy, miksi Joensuuhun ei tulla tai jäädä, oot kyllä pihalla ku lumiukko.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #12

Enkä minä ymmärrä miten persut kehtaa huudella olevansa 'kansan' puolella, mutta takkihan se kääntyy näköjään kansan mielipiteistä huolimatta entiseen malliin.

Päätä puristaa juuri tuollainen 'hei siellä myydään huumeita ja on vaaratonta apua ajatelkaa lapsia ja miltä kaupungin julkikuva näyttää'-ajattelu joka ajaa ne nuoret tästä kaupungista. Tietysti myös fiilis siitä, ettei valtuustoa kansalaisten mielipiteet kiinnosta, voi olla vaikutusta asiaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #13

Oletko sinä siis kansa? Ei taida olla ihan niinkään. Kyllä minua kiinnostaa keskustan turvallisuus ja mitä siellä tapahtuu, enemmän kuin muutama puu. Joita muuten on ihan minne suuntaan katsottuna Joensuussa melkoisesti.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #16

"Oletko sinä siis kansa?"

Mikä kysymys tuo nyt oli? Olen yhtä paljon kansaa kuin sinäkin. Tai en tiedä miten te persut kansanne määritätte kun ainakin puhutte täyttä puuta heinään "kansan" suulla ja mandaatilla. 70 % "kansasta" oli puiden kaatamista vastaan, persut niiden puolella. Ovatko persut siis kansaa?

"Kyllä minua kiinnostaa keskustan turvallisuus ja mitä siellä tapahtuu, enemmän kuin muutama puu. Joita muuten on ihan minne suuntaan katsottuna Joensuussa melkoisesti."

Minua taas kiinnostaa kaupungin esteettisyys ja nuo vanhat puut olivat komeita ja lisäksi käytännöllisiä, ei ainoastaan niille puliukoille vaan varjoksi ihan meille tavan kansallekin. Se jos joku pahoinpidellään tai raiskataan ei voi mielestäni laittaa puiden syyksi ja lienee silti pieni hinta kauniista kaupunkiluonnosta. Jos puiden kaatamisella olisi vaikutusta asiaan niin en halua ajatella miten turvatonta siellä ruutukaavan ulkopuolella on. Tai siis, täällähän minäkin asun, puiden ympäröimänä. Eipä niitä ole oppinut pelkäämään kun on kaupunkiin muuttanut vasta aikuisiällä.

Myöntäisitte vain reilusti ettei syy ole mikään raiskausten ennaltaehkäisy vaan puhtaasti imagollinen väärän aineksen siirtäminen pois paremman väen silmistä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #29

... lienee silti pieni hinta kauniista kaupunkiluonnosta.... Tämä kertoo sinusta ihmisenä enemmän kuin pitkät tekstisi.

Hanki vaikka kesätöitä, jossa pääset istuttamaan taimia tai ihan kuule oikeita puita. Siinä näkee kasvun ihmeen, omien käsiensä tekemänä. Kokeiltu on ja teen sitä edelleen.

Ja kyllä. Minusta entinen puisto oli ruma. Onneksi siitä päästiin. Ja onneksi nimikin pysyy Vapaudenpuistona, eikä sitä lähdetty muuttamaan tai patsaita siirtämään, niinkuin yksi porukka halusi.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #31

En tiedä mitä se sinusta kertoo jos pidät puiden kaatamista rikollisuuden ennaltaehkäisynä. Voitaisiin varmaan alkaa istuttaa ihmisiin siruja ja valvoa jokaista liikettä jos silläkin saadaan edes yksi raiskaus estettyä? Ei jeesus.

"Hanki vaikka kesätöitä, jossa pääset istuttamaan taimia tai ihan kuule oikeita puita. Siinä näkee kasvun ihmeen, omien käsiensä tekemänä. Kokeiltu on ja teen sitä edelleen."

Kuules typykkä, kaupungilla olen ollut puistohommissa sekä täällä että kotikylälläni vuosia sitten. Jos sinä et ole sitä kasvun ihmettä omin silmin todistanut niin paljastan sinulle salaisuuden: Puu kasvaa tuskallisen hitaasti. Pienistä taimista ei ole kesäkuumalla apua. Tämän tietäisit jos olisit joskus oikeasti puun istuttanut tai metsässä käynyt. Tai tiedätkin varmaan, kunhan esität idioottia.

"Ja kyllä. Minusta entinen puisto oli ruma. Onneksi siitä päästiin. Ja onneksi nimikin pysyy Vapaudenpuistona, eikä sitä lähdetty muuttamaan tai patsaita siirtämään, niinkuin yksi porukka halusi."

Tätä juuri tarkoitin, muutaman valittajan kukkahattuilu pilaa kivan kaikilta muilta. Tuo uusi suunnitelma on tietysti sinun mieleisesi, kukaan ei pääse pakoon valvovaa silmää ja nyt on sitten niin turvallista. Minusta tuo uusi puisto näyttää ahdistavalta, juuri sellaiselta että siellä varmasti valvotaan jokaista liikettäsi. Kansa on vain kanssasi kovin eri mieltä ja sehän närästää että tuollaiset näkemykset ajaa enemmistön ohi. Minusta entinen puisto oli juuri hyvä sellaiseen hengailuun mihin julkiset tilat noin yleisesti ottaen on tarkoitettu. Jostain kumman syystä kaupunki ei halua vääriä ihmisiä tiettyihin paikkoihin. Pisteet kaupungille kuitenkin kävelykadun varrelle tulleista katollisista pyörätelineistä sekä penkeistä, huomaa heti että viikonloppuisin kaupungilla on elämää kun sinne on tullut hengailupaikkoja.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #35

No kato. Ollaanhan me jossain samaa mieltä. Kyllä keskusta kaipaa elämää ja sitä uudet muutokset tuo. Viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Oikein hyvä. Nyt sinne voi lapsetkin viedä.

Nyt kun tietämykselläsi olet ohittanut poliisin, päihdehuollon asiantuntijat, kaupungin virkamiehet ja demokraattisilla vaaleilla valitut valtuutetut, mitäs seuraavaksi meinasit arvostella? Presidentti? Ruotsin kuningas?

Voi kuule poeka. Niin paljon olen istuttanut siemenestä ja taimesta, että kakkoseksi jäät. Terapian paikka kasvuvuosiksi voisi olla vihan purkuun paikoillaan. Aina ei saa sitä, mitä haluaa. Ja muista käyttää hattuu, niin ei tuu auringonpistosta. Sekin suojaa päätä.

Btw muutama kukkahattu on käyttänyt tämän uudistuksen vastustamiseen perkeleellisesti veronmaksajien rahaa. Montakohan uutta puuta olisi sillä rahalla istuttu?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #36

"Nyt sinne voi lapsetkin viedä."

Etkö aiemmin uskaltanut lapsia viedä kys. puistoon vai keskustaan? Minkä vuoksi? En usko että pelkäsit raiskatuksi tai pahoinpidellyksi tulemista.

"Nyt kun tietämykselläsi olet ohittanut poliisin, päihdehuollon asiantuntijat, kaupungin virkamiehet ja demokraattisilla vaaleilla valitut valtuutetut, mitäs seuraavaksi meinasit arvostella? Presidentti? Ruotsin kuningas?"

Heh, kummallinen keskustelu käydä persun kanssa, jotka kintaalla viittaavat kaiken maailman asiantuntijoille ja vetoavat kansantajuun asioiden ratkaisuissa. Miksi persu ohittaa kansan tahdon ja piiloutuu asiantuntijan selän taakse tässä asiassa? Etkö sinä koskaan kyseenalaista muka presidentin tai valtuutetun asiantuntijuutta? Sehän se meidän kansalaisten tehtävä vähän niinkuin on demokratiassa. Höhlä. Ja tyyppi on vielä joku varavaltuutettu.

"Voi kuule poeka. Niin paljon olen istuttanut siemenestä ja taimesta, että kakkoseksi jäät. Terapian paikka kasvuvuosiksi voisi olla vihan purkuun paikoillaan. Aina ei saa sitä, mitä haluaa. Ja muista käyttää hattuu, niin ei tuu auringonpistosta. Sekin suojaa päätä."

Juu se on oikein upea juttu että olet saanut purettua vihaasi huonompia ihmisiä kohtaan ja kanavoinut sen johonkin hyvään ja tuottavaan, onnittelut. Itse kävin valintakirppikseltä hakemassa uusia vinyylejä joiden parissa voin itse kohentaa hyvinvointiani. Ja muistin kyllä pitää hattua päässä sinne pyöräillessäni.

"Btw muutama kukkahattu on käyttänyt tämän uudistuksen vastustamiseen perkeleellisesti veronmaksajien rahaa. Montakohan uutta puuta olisi sillä rahalla istuttu?"

Mitä sillä rahalla on väliä kun ei niitä puita noissa uusissa suunnitelmissa näy kuitenkaan? Voihan niitä siemeniä kylvää vaikka sinne minne ei aurinko paista, tuskin se on rahasta kiinni säilytetäänkö vanhat komeat puut vai ei. Vanhojen puiden säilyttäminen ja vaiheittainen korvaaminen uusilla luonnollisen poistuman kautta tuskin olisi sen kalliimmaksi tullut kuin kaikkien kaataminen ja koko puiston suunnittelu vastaamaan vankilan pihaa. Vanhoissa puissa kun on ihan erilaista fiilistä kuin taimissa. Kyse on kaupunkikuvasta jota yritetään luoda ja se tuntuu siltä että "edustuspuisto" meinaa juuri sellaista paikkaa mitä on kiva esitellä muille mutta jossa kaupunkilaiset eivät itse viihdy.

Tää varmaan kuvaa keissiä ihan onnistuneesti:
https://i.gyazo.com/5652aa8118bf01ea99591db03da6e4...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #38

Komeat, pystyyn lahoavat puut.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #6

Btw persuja on 5kpl valtuustossa, joten 34 ääntä tuli ihan jostain muualta.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #9

5 ääntä ilmeisesti kuitenkin Vapaudenpuiston raiskauksen puolesta?

Kyllä kansa sietää!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #14

Jos tuolla estetään yksikin raiskaus tai huumediilerin toiminta, niin kyllä. Ja en minäkään tiedä, mitä persut äänesti. En ole valtuustossa, lautakunnissa kylläkin. Aika kalliit puut, kun niitä vatvottu vähän siellä sun täällä. Niin kaupunkirakennelautakunnassa, sote neuvottelulautakunnassa ja erityisesti valtuustossa. Mut hei kyllä veronmaksajat kiittää. Eto asia, pah.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Lyödään kaikki puut nurin niin raiskaukset loppuvat ajattelulla siis mentiin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #23

Sitähän minä tietenkin tarkoitin. Tottakai.

Tuosta puistosta on 50m rantapuisto alueelle, joten kyllä pultsareille ja huumehörhöille puita löytyy. Myös raiskauksille sopivia paikkoja Joensuu täynnä, jos tämä asia nyt näin esitetään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #27

Ja seuraavaksi kaadetaan sitten Rantapuiston puut samalla perusteella???

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #33

Tuskin tarvetta. Oikein avaraa ja viihtyisää rannan tuntumassa on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aika kalsan näköinen suunnitelma, ihan kylmää, kun on niin last season tuo kuva tulevaisuudesta. Katsokaa vaikka noita keinusyvennyksiä ei niissä ole tilaa ajattelulle saati viihtymiselle. Ovat kuin parkkiruutuja. Laitetaanko keinuhin peysäköintimittarin tyyliset keinuntamittaritkin?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Täytyy kyll nyt sanoa että tällä kertaa Muutos kannattaa! Uudempi on paljon siistimpi ja paremman näköinen kuin entinen!!

Tosin, tiedän miltä tuntuu kun jotain tärkeää/ Nostalgista hävitetään.. Ihan sama mitä siihen uutta tulee, se on huonompaa kuin entinen!

Tosin noita kiikkuja ei tartte, ne hajotetaan kumminkin samantien!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #41

Makunsa kullakin sanoi koira kun nuoli muniaan.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Puheenvuorossa yritetään alun perin piikitellä Joensuun vihreitä, mutta sitten kommentteihin ilmaantuukin Joensuun PS:n hysteerinen kuntapoliitikko saamaan oikosulun.

Juoni tiivistyy.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Hysteerinen :D! Juupatijuu. Hyvä, että asiat etenee Joensuussa!

Ps. Paikalle saapuu kommentoimaan demari, jonka kanssatoverit halusivat uuden puiston :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Totta puhut Olli, avaajana yritin sanoa, että Joensuun vihreät olivat taas kerran voimattomia. Joensuussa oli joskus lehmuskapina, jonka senkin vihreät hävisivät.

Piston kameroista en tiedä, mutta minusta puisto oli parasta mitä Joensuussa löytyi, nyt sekin on hävitetty, eikä edes vihreistä ollut vastustajiksi. Byääh!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kävele peräti 50m rantaan päin, niin pääset puistoon. Niitä Joensuussa riittää kyllä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Ei ole Vapaudenpuiston väärttejä, jokaisella puistolla on omaat arvonsa, eikä puiston tunnelmaa voi siirtää toisiin puistoihin. Mitä siitä tulisi jos Helsingin "ruttopuisto" siirrettäisinn Katajanokalle tai Espalle ja tyhjä tontti rakennettaisiin täyteen asuntoja? Kuka silloin sanoisi, että on aivan sama puisto kuin puisto?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lahonneita lehtipuita on turha säästellä, vaan fiksut kaatavat ne ja istuttavat uutta tilalle.

Kuopiossa Snellmannin puisto on uudistumassa lahopuiltaan täysin uuteen kuosiin monien muiden Suomen puistojen ohella. Jostakin syystä kaupunkien keskustoissa ei ole kannatusta liito-oravien suosimille pystyyn lahonneille puupökkelöille.

Kaunis se on se pienikin puu, kuten on pieni lapsikin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olisihan sieltä voinut kaataa jatkuvan kasvun periaatteella, nyt tehtiin aukko, jota vihreät vastustavat joka näkymättömissä korvissa, mutta sallivat kaupungin parhaalta paikalta hävittää kauniit puut. Ja ytämä vain sen takia, että joku puli vetää siellä päiväuniaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Valitettavasti on jo vuosikausia ollut laitapuolen kulkijoitten istuskelu- ja huutelupaikka. Ja hyvähän siellä puitten katveissa on ollut näkäräiset ja nokoset ottaa. Joen ranta bulevardeineen sen sijaan on yhä suositumpi oleskelumiljöö. On leikkipuistikoita jne. Hyvä, että uusitaan. Tulee laajemmin virkistyskäyttöön. Ongelmissa ovat laitapuolen kulkijat ja "hämäräheikit". Mikä se sellainen vapaudenpuisto on, jonka lävitse ei mielellään astele?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Keskustelua kahlanneena on käynyt selväksi, että haluttiinkin kaataa laitapuolen kulkijat, eikä puita. Puut saivat uhrautua , kun ei järjestys kaupungissa ilman kaatotempausta ole onnistunut. Olisiko jossain muussa vikaa kuin puissa?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kyllä siitä Ari hyvä tulee. Nyt saadaan upea kaupungintalo näkyviin uuden karhealle torille. Näkymä jokimaisemaan. Ja tuleehan siihen uutta puustoa ja istutuksia. Olen jokseenkin varma että ainakin puolet vakio-oleskelijoista raitistuu. Poliisiautokin joutaa partioimaan muualle.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Sehän olisi hyvä kaupunkilaistenkin tiedostaa ettei ne puliukot poistu kaupunkikuvasta koskaan, joten parempi vain diilata asian kanssa. Ei minulla ainakaan ole noiden kaduntallaajien kanssa ongelmia, ei ne alkoholistit huvikseen sitä tee ja juomisen syiden takaa löytyy aina inhimillinen tarina jos uskaltaa karistaa ennakkoluulonsa pois ja rohkeasti jututtaa sitä pelottavaa tyyppiä. Tuosta vaikkapa hieno dokkari joensuulaisten alkoholistien elämästä: https://www.youtube.com/watch?v=HOTiV_OWwbs

Minulla ei ole kyllä koskaan ollut oloa että Vapaudenpuisto olisi turvaton, vaikka siellä muutama pusikko onkin missä voi tarpeen vaatiessa käydä vaikka tarpeillansa. Tämmöisiäkin päähänpistoja kun tuntuu kaupunkisuunnittelijoilla tulevan että siirretään julkisia vessoja muualle niin ihmisetkin siirtyvät. Kuopiossa vaikka Valkeisenlammella siirrettiin juuri julkinen yleisö-wc toiselle puolelle lampea kun uudet hulppeat kerrostalot valmistuivat entisen paikan läheisyyteen. Selkeä viesti taas ettei vääränlaisia ihmisiä haluta puistoon hengaamaan paremman väen asuntojen läheisyyteen. Lopputuloksena todennäköisesti on että puskapissaaminen noiden uusien talojen edustalla olevissa pusikoissa lisääntyy valtavasti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sitoutumaton Ap Hiltunen saa minun kunnioitukseni tässä keskustelussa.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Vuonna -84 kokonnuttiin ylioppilas juhlan kulkuetta varten vapauden puistoon, siis 35 vuotta sitten. Silloinkin jo puut oli isoja. Sen jälkeen ei ole ollut tarvetta puistossa käydä. Hienoa, että saadaan upea kaupungintalo näkyville jo kiertoon joutavien puiden takaa. Sillä on upea historia kerrottavanaan, verrattuna puiston samaan tarinaan joka viikonlopulta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset