Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Aktiivimaali on torso, onneksi uusi systeemi on tekeillä

 

Hallitusohjelmalobbareille tiedoksi.

Suomi on ihme maa. Suomi pyrkii nostamaan työllisyysasteensa 75 prosenttiin, mutta Ruotsissa työllisyysaste on jo 83 prosenttia. Suomi on takamatkalla Saksaan verrattuna, jossa on työttömyysaste 3,2 prosenttia. Siksi Suomi kehitti tanskalaisilta kopioidun ”Tanskan mallin” ja nimesi sen Aktiivimalliksi.

Tanska kun on maa jossa on onnistuttu yhdistämään matala työttömyys ja korkea työttömyyskorvaus. Aktiivimalli Suomessa poikkeaa ”Tanskan mallista”, vaikka se sieltä apinoitiin esimerkillisenä mallina, niin Suomi teki kaikki toisin.

Aktiivimallissa yhdistyy korkea työttömyys ja yhä madaltuva työttömyyskorvaus, eli alkuperäinen ajatus toteutuu nurinniskoin ja sitten yhdessä ihmetellään miksi malli ei toimi Suomessa.

Tanskassa irtisanominen on tehty helpoksi, Suomessa ay-liike estää joustot. Tanskassa malli sisältää korkean työttömyyskorvauksen ja Suomessa Sipilän hallitus pyrki leikkaamaan työttömyyskorvauksia, jos työtön ei hyppinyt työvoimatoimiston mukana.

Tanskassa irtisanominen on helppoa, sillä irtisanomisaikaa ei ole. Suomessa ay-liike ei sellaista suvaitse.

Tanskassa ay-liike on sitä mieltä, että työllistämispäätös ei saa tuntua yrittäjästä riskiltä. Suomessa ay-liike ajattelee päinvastoin.

Tanskassa saa sanktion jos kieltäytyy työstä ja silloin voi menettää koko korvauksen. Suomessa jos ei pelehdi tempputyöllistäjien kanssa leikataan hienovaraisesti 5 % korvauksesta.

Tanskassa menettää työttömyyskorvauksen jos kieltäytyy jopa toisen alan töistä, eli kaikkea työtä on otettava vastaan. Suomessa saavutetuista eduista ei tarvitse luopua, voi ilmottautua työvoimatoimistoon sellaisella ammattinimikkeellä joka ei varmasti työllisty koskaan.

Tanskassa pitää mennä töihin, Suomessa ei tarvitse jos ei tahdo.

Miten ihmeen tavalla insinööri Juha Sipilä teki tämän Tanskan mallin näin omituiseksi kopioidessaan Tanskan mallin meille Suomeen?

Onko joku kakkara mennyt roskiin ay-liikkeen pyynnöstä, kun tuo kopio poikkeaa varsin paljon siitä edistyksellisesta ja tulosta tuottavasta kuuluisasta Tanskan mallista.

Mikä meni Juha Sipilältä pieleen?

No nyt Juha haluaa korjata asian yhdessä ay-liikkeen ja Antti Rinteen johtaman vasemmistohallituksen kanssa.

Toivottavasti nyt Tanskan malli kopioidaan täydelliseti eikä nurinkurisesti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Tanskassa menettää työttömyyskorvauksen jos kieltäytyy jopa toisen alan töistä, eli kaikkea työtä on otettava vastaan. Suomessa saavutetuista eduista ei tarvitse luopua, voi ilmottautua työvoimatoimistoon sellaisella ammattinimikkeellä joka ei varmasti työllisty koskaan."

Jaaha Ari... Suomessa tuo ammattisuoja kestää sen kolme kuukautta ja sen jälkeen karenssit paukkaa... ja ne on paukkuneet, että KELA:lta on paukut lopussa, kuten Aktiivimalli I:n johdosta... Ihmisiä kun ei saa nälkäänkään tappaa, kuten joidenkin oikeistolaisten päiväunista saa lukea...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Joustot auttaisivat tuossakin ahdingossa. Jos ottaisi heti työtä eikä roikkuisi ammattisuojan takana, jousot joustaisivat, kun ammattia vastaavaa työtä sitten taas olisi.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ja sitten... Ei yksilön työllistymistä edesauteta millään pykälillä tai maksuehdoilla... Ihminen toimii kun sillä on hyvä olla ja se on epäkunnossa, kun sillä on paha olla, eikä se silloin toimi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikä ay-liikkeellä työllistetä, muuta kuin ay-pamppuja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Hyvin kirjoitit, pitääpä tästä lähteä töihin.
Jäin työttömäksi aikoinaan, eihän siitä mitään tullut, kolmen vuoden päästä minulla oli 20 henkilöä töissä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näin se Lauri menee. Se joka osaa tekee ja joka ei osaa alkaa jäsenkirjavirkamieheksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Joskus joku voisi kertoa edes ääneen, että osa työikäisistä vain on sellaisia, etteivät kelpaa töihin edes julkisen sektorin kunnille ja valtiolle, saati sitten minnekkään muualle.

Ennen sentään oli ojankaivua, risusavottaa, muuta puuhastelua ja TVH.

Globaliissa vapaakaupan maailmasa työvoiman kysyntä kohdistuu fiksuihin, ahkeriin, tehokkaisiin ja halpoihin työntekijöihin.

Suomessa asiaa yritetään ratkaista koulutusaikoja ja määriä pidentäen nuorisoltaan supistuvassa väestössä, samalla kun tuhannet fikuimmat nuoret nostavat maasta kytkintä vuosittain ulkomaille.

Kreikkalainen kouluttamaton tarjoilija muistaa ulkoa pöydistä tilatut kymmenen erilaista drinkkiä tuolikohtaisesti virheittä - suomalainen tarjoilija kirjoittaa kaiken ylös paperille ja kuitenkin lopputulos on väärin huolimatta vuosien kouluttautumisesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Suomessa asiaa yritetään ratkaista koulutusaikoja ja määriä pidentäen nuorisoltaan supistuvassa väestössä, samalla kun tuhannet fiksuimmat nuoret nostavat maasta kytkintä vuosittain ulkomaille.

Tähän ongelmaan esitin moduloitua ja uudistettua oppisopimusta jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta Sari Sarkomaa opetusministerinä ei päässyt yhteisymmärrykseen työministeri Tarja Cronbergin kanssa.

Kreikkalainen kouluttamaton tarjoilija muistaa ulkoa pöydistä tilatut kymmenen erilaista drinkkiä tuolikohtaisesti virheittä - suomalainen tarjoilija kirjoittaa kaiken ylös paperille ja kuitenkin lopputulos on väärin huolimatta vuosien kouluttautumisesta.

Kreikkalainen kouluttamaton on kouliintunut kantapään kautta ja osaa läksynsä, mutta koulutettu osaa vain sen mitä hänelle on höpistu koulussa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On se hankalaa, kun ei kukaan koskaan ymmärrä, muutakuin puheenvuorolaiset. :)

Täällä on aina ollut viisaita ihmisiä, harmi, kun se viisaus ei koskaan löydä eduskuntaan.

On sitten vallassa kokoomus, keskusta, demarit tai vasemmistoliitto, niin puheenvuoro voittaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä Petteri asiat eduskuntaan löytävät, kaksi esittämääni asiaa on eduskunnassa käsitelty ja taputeltu. Toinen on tuo moduloitu oppisopimus, jonka läpimenoon uskoi silloinen pääministeri Jyrki Katainenkin, mutta ei vain saanut opetusministeriön kokoomuslaista virkamiestä vaihtamaan jyrkkää kantaansa asiassa ja niin opetusministeri Sari Sarkomaa alkoi jarruttaa asiaa. Syy on se, että kukaan kuolevainen ei uskalla avata oppisopimuksen lipasta, vaikka kova paine olisi, koska se on niin vakea asia neuvotella uusiksi.

Miksi ihmeessä poliitikot ja virkamiehet sotkisivat kätensä, kun on helpompi aina liimata uusia juttuja vanhan kylkeen, kuten aktiivimalli ym turha.

Nyt halutaan jatkaa oppivelvollisuutta, se on sama kuin jatkaisi vedellä piimää, ei se siitä sakene.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tässä Petterille se toinen asia eduskunnassa joka eteni minun kynästä lähtöisin.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Docum...

Kiitokset Ulla Karvolle, Pekka Raville ja allekirjoittaneelle;) Ei mennyt läpi, mutta eteni aika pitkälle.

Tämä asia on myös EU:n Suomelle kritisoima, eli EU on Arin kannalla asiassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ensin nostetaan oppivelvollisuusikä 18 vuoteen. Tämän jälkeen voidaankin ryhtyä puhumaan kaikkia koskevasta työvelvollisuudesta. Vasemmistolainen totalitarismi on kovin yksioikoista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oppivelvollisuusikä tulisi nostaa eläkeikään tai kuolemaan saakka, eli oppia ikä kaikki.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Varmaan tuohon lopulta päädytäänkin...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Hallitusneuvottelijoiden työryhmässä työmarkkinajärjestöjen neuvottelevat lobbarit ovat jo päätöksiä tehneet.

Demareita edustavat SAK:n työ ja turva -osaston johtaja Saana Siekkinen sekä lakimies Anu-Tuija Lehto. Vasemmisto­liittoa edustavat SAK:n ekonomisti Patrizio Lainà, sekä Pekka Ristelä.

"Työttömän omavastuupäivistä eli työttömyysjakson alussa olevista korvauksettomista päivistä luovuttaisiin, karensseja lievennettäisiin, sovitellun päivärahan saamista helpotettaisiin ja työttömyysetuuksien määrää yksinkertaistettaisiin."

SAK on myös ohjeistanut neuvottelijoita veropolitiikalla. SAK esittää muun muassa, että veroja kerättäisiin lisää 288 miljoonaa euroa listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisellä.

SAK hankkisi lisäksi verotuloja 141 miljoonaa euroa sukupolvenvaihdoshuojennuksen leikkaamisella ja 130 miljoonaa euroa yrittäjävähennyksestä luopumisella. Lisäksi järjestön listalla on esimerkiksi vuoden 2016 perintö- ja lahjaveroasteikon palauttaminen. Yhteensä verotuloja tulisi tällä lähes miljardin verran.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006105709.html

Pitikö sitä työllisyysastetta nostaa vai laskea ? Nyt näyttää, että pitää päästä taas alle 70 %.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Noin sitä politiikkaa tehdään, voi kepuparat mihin kyytiin lähtevät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset