Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Keskustalaisten valinta; rutto ja kolera

Keskustalaiset valitsevat ruton ja koleran väliltä.

 

Oppositio vai hallitusyhteistyö, siinä keskustalaisten rutto ja kolera. Rutto eli hallitustyöskentely vasemmistoenemmistöisessä hallituksessa on vaihtoehdoista ehkä vaikein, sillä yhteistyö vasemmiston ja vihreiden kanssa pelkästään rkp tukenaan on keskustalaiselle kannatukselle myrkkyä.

Miten puolue, joka oman pääministeripaikkansa myöten sai rökäletappion voi edes ajatella kampeavansa vasemmiston hallitsemaan hallitukseen? On vaikea kuvitella Juha Sipilää valtiovarainministerinä jakamassa sitä kakkua ulos, jota niin hanakasti leipoi sisään.

Rutto on siis tappava tauti.

Oppositioon meno eli kolera on helpompi tie, sillä kolera on helpompi sairastaa kuin rutto, siinä kaikki eivät saa lieviä oireita enempää osakseen, joten vaikkapa edustaja Kärnä saattaisi kasvaa pituutta oppositiossa. Ja mitä rankkakaan ripuli on ruttoon verrattuna?

Oppositiossa keskustalaiset olisivat hetken ripulissa, mutta loppukaudella nousisivat tappelemaan suosituimman puolueen asemasta yhdessä perussuomalaisten kanssa.

Perussuomalaislle tätä valintaa ruton ja koleran välillä ei ole annettu, vaikka kauniisti sanotaan, että kaikki ovat mukana. Eivät ole!

Kokoomus sitten riiustelee saman asian kanssa kuin keskustalaiset, mutta kokkareille asia ei ole rutto tai kolera kysymys, vaan heille se on Audin takapenkki tai oppositiokausi päättäjien pimennossa. Kokoomus haluaa olla aallon harjalla jatkuvasti ja siksi kokoomuslaiset valitsevat mielellään ruton jos vain demarit sen heille suo. Petteri Orpo tuntuu kasvaneen kiinni valtiovarainministeriöön ja hänelle on sama jakaa rahaa Antti Rinteen osoittamiin kohteisiin, sillä teflonpetteriä ei mikään syyllisyys vaivaa, kunhan saa olla hallituksessa.

Kokoomuksella kun ei ole Alkiota rasitteena, Kokoomus on koostumus eri linjoja jossa Orpon linja on nyt päästä hallitukseen. Kokoomus ei halua Kekkosen aikaiseen valtapaitsioon ei sitten millään.

Kekkosesta tuli mieleen, että perussuomalaiset kulkevat nyt hyvin paljon samoilla poluilla, kuin kokoomus Kekkosen aikana. Persuja ei vain oteta hallitukseen. Jos hinkuavat voi heille aina sanoa, että kiistättekö jo ne vanhat kirjoitukset. Kannattaisi kiistää, kuten eräs demareiden uusi kansanedustaja teki ja sai heti kaikki entiset syntinsä anteeksi.

Demarit puhuvat että hallitukseen tarvitaan yksi kolmesta suuresta heidän lisäkseen, mutta suuria onkin neljä. Jossain siis on tapahtunut jo freudilainen lipashdus.

Nyt kun keskustalaiset lonksuttelevat hallitusovia, niin kukaan ei silti tosissaan esitä demareiden, kokoomuksen ja keskustan hallitusta. Sen tulisi nyt olla vaihtoehtona muiden joukossa, mutta kun Antti Rinne haluaa enemmän tukea selkänsä taakse vasemmistosta, siksi tuo porvaripari ei käy, vaikka keskusta kieltääkin olevansa porvariklikissä.

Tunnustelija siis hakee itselleen vahvaa asemaa hallituksessa, joka on kaikille selvää pässin lihaa, niin varmasti jokainen pääministerikanditaatti tekee tai tekisi.

Kokoomus ja Suomen Keskusta sopisi samaan hallitukseen, mutta tunnustelija ei tahdo. Minä ihmettelenkin, miksi noista puolueista sitten kumpikaan tahtoo demareiden kumileimasimeksi? He vain odottavat niin Antin tie nousee pystyyn ja kokoomus ja kepu ovat silloin vahvoilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Keskustalaisista yli 65% haluaa enemmän vasemmistolaisempaa politiikkaa kuin Sipilän hallituksessa.

Joten, se, että keskusta mielellään enää lähtisi kokoomuksen kanssa, on vielä mahdottomampaa tässä tilanteessa.

Usko pois, kyllä Rinteellä riittää kavereita, ja saadaan kyllä hallitus, jossa Rinne on pääministeri. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Uskonhan minä, mutta ihmettelen silti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuon voi lukea myös niin, että vasemmistoenemmistöiseen hallitukseen meno tarkoittaa keskustalle kannatuksen putoamista runsaalla kolmanneksella. Ja niin se käytännössä tulisi menemäänkin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Keskussa ei lasketa Sipilän keskustalaisuutta lukhuun ja siksi net voi mennä hallitukseen, mikä onki loisto homma.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Keskusta voi hyvin mennä hallitukseen, mutta kenen kanssa se menee on jo toinen juttu. Pääministeripuolue Suomen Keskusta menetti 18 eduskuntapaikkaa, miten se luulee pitävänsä ne loput jos menee nyt demarivetoiseen hallitukseen?

Kysyn tätä keskustalaisten kannalta, en omalta tai yhteiskunnan kannalta.

Minun ihannehallitus olisi tällä äänestystuloksella Demarit, Persut, Vassarit, Krisut ja mahdollisesti RKP. Koska se ei ilmeisesti toteudu pitää kehitellä jotain muuta.

Vihreät ovat täysin tuuliajolla kun pätkäpekka siirtyy tavan edustajaksi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

A.A:"Ihannehallitukseni.."

Tuon saman listauksen naputtelin eilen toisessa blogissa. Hieman vielä perustelinkin sitä.

Siinä samassa kommentissani koitin kysyä blogistilta(E.K:lta) mistä saanut tietoonsa ettei Sipilä olisi pyrkimässä ministeriksi, mutta vaikka kahteen kertaan kysyin, niin ei vastausta väitteeseensä.
Tämä osin toki menee jo ohi tämän bloggauksen, mutta samoja asioita kuitenkin ymmärtääkseni.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Nyt tiedämmme, että keskustalaiset haluavat hallitukseen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #29

Todella hienoa, että pääsivät vihreiden keralla vaa´ankieliasemaan;))))

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31

Asia ei ole ollenkaan varmaa vielä, kun keskustalaiset esittivät 10 kynnyskysymystä, joista kaikkien on oltava keskustalaisten esittämässä muodossa, jos hallitukseen mennään.

Keskustan kynnyskysymykset ovat:

1. Hyvän talous- ja työllisyyskehityksen jatkaminen siten, että sitoudutaan 75 %:n työllisyysasteeseen ja siihen, että julkinen talous (ml. kuntatalous) on tasapainossa vuonna 2023

2. Yrittäjien ja yritysten verotusta ei saa kiristää. Teollisuuden toimintaedellytyksiä ei saa heikentää.

3. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan 18 maakunnan pohjalta. Uudistuksessa maakunnista tehdään monialaisia.

4. Toteutetaan perhepaketti, jonka osana perhevapaauudistus. Uudistuksen on oltava perheille parannus nykyiseen järjestelmään.

5. Vanhustenhoidon epäkohtiin puututaan muun muassa tiukemmalla lainsäädännöllä ja riittävillä resursseilla, eikä Keskusta hyväksy valtionosuuksien leikkauksia, joilla vaarannetaan kuntien peruspalveluita kuten sivistystoimi, varhaiskasvatus ja vanhushoiva.

6. Edellytämme korotuksia pienimpiin eläkkeisiin ja parannuksia köyhimpien lapsiperheiden asemaan ja perusturvaindeksijäädytys on purettava hallituksen päätöksen mukaisesti.

7. Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja saavutettavuus on turvattava, panostettava oppisopimuskoulutukseen ja säilytettävä alueellisesti kattava korkeakouluverkosto.

8. Maatalouden kannattavuutta on parannettava. Maa- ja metsätaloutta ei saa kuormittaa uusilla kustannuksilla.

9. Sitoudutaan Keskustan johdolla tehtyyn kahdeksan puolueen ilmasto-ohjelmaan ja turvataan puunkäytön maltillinen lisääminen sekä kestävä metsien käyttö.

10. Kaikkien päätösten täytyy tukea alueiden elinvoimaa ja voimavaroja sekä tukea koko Suomen yhteyksiä ja hyvinvointia.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #32

Oiko kauhniita sanoja, paitsi jos tuo maakuntajuttu tarkottaa vaaleilla valittemia samoja tyyppejä, sillon häpeän Rintheen puolesta, joka luultavasti suostuu ikävä kylläko sois pienempi ruttoko minkä kok tai persut tois.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #33

Maakuntapykälässä on mainittu sote myös, mutta peitellymmin. Onnea neuvotteluihin;)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Keskusta on karvaasti saanut kokea kahdesti mihin hallitusyhteistyö Kokoomuksen kanssa porvarihallituksessa johtaa, se johtaa väistämättä rökäletappioon. Vasemmistoenemmistöistä hallitusta tähän maahan ei synny, vihreitä, kun ainakaan omasta näkökulmastani en vasemmistopuolueeksi asemoi vaikka jossain asioissa onkin vasemmiston linjoilla, mutta jossain, kuten teollisuus-ja veropolitiikassa sitten taas ei.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oikeisto-vasemmistoakseli on historiallinen jäänne, kuka olisi Paavo Lipposesta sanonut, että vasemmistolainen?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

"Kekkosesta tuli mieleen, että perussuomalaiset kulkevat nyt hyvin paljon samoilla poluilla, kuin kokoomus Kekkosen aikana. Persuja ei vain oteta hallitukseen. Jos hinkuavat voi heille aina sanoa, että kiistättekö jo ne vanhat kirjoitukset. Kannattaisi kiistää, kuten eräs demareiden uusi kansanedustaja teki ja sai heti kaikki entiset syntinsä anteeksi."

Saiko? Sai ehkä omalta puolueelta, mutta muista en olisi niin varma.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vain omat voi antaa anteeksi, haloo missä pilkunnussijoiden maailmassa tässä eletään?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Bensaa liekkeihin :

Eihän ” entisiä syntejä” anteeksi tarvitse saada.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Antaa vaan syntien palaa helvetissä;)))))))))))))

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #18

Vanhat synnit ovatkin sitten ihan eri asia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Vanhat vaiko vanhentuneet? Ovatko annettu koskaan anteeksi vai ei?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Aikaisemmasta kannastani poiketen laittaisin Keskustan hallitukseen. Perusteluina se, että olisi saumaa saada se maakuntamalli toteutettua. Sillä olisi kauaskantoinen vaikutus Keskustan kannalta. Eikä se kannatus tuosta 12-15 prosentin haarukasta mihinkään enää enempää hupene.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Maakuntamalli upposi ja vei 18 kansanedustajaa mennessään kun vajosi pohjaan. Miksi Antti Rinne antaisi kepulle kultalautasella tuon hallintohimmelin, älä unta näe.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Heh! Niin kääntyy takki Raimon päällä!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En vieläkään älyä mikä siinä maakuntamallissa on niin hienoa. Kepun poliitikoiden kannalta voi olla hienoa, mutta muuten mikä siinä on kivaa?

"Eikä se kannatus tuosta 12-15 prosentin haarukasta mihinkään enää enempää hupene.
"

+++++
Kuinka väärässä ihminen voikaan olla. Mutta väärässä oleminen sattuu meidän kaikkien kohdalle ajoittain.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Samaa mieltä, mitä maakuntamallissa on hyvää, en tiedä Tanskakin luopui omasta maakuntamallistaan. Se on niin "last season".

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Teflonpetteri hinkuu hallitukseen ja muillakin Kokoomuksen nimimiehiä/ -naisilla on joka 4. vuosi iskevä vallankiima. Kepussa on myös porukkaa, joiden hinku ministeriautoon on niin hirmuinen, ettei puolueesta ole väliä. Soinismi ”minun jälkeeni vedenpaisumus”, on iskenyt kepulaisiin.
Antin on nyt hyvä peluuttaa kokoomusta ja Kepua vastakkain ja saattaapa olla, että Petteri kaikesta uhosta huolimatta toivottaa tervetulleeksi vasemmistoliitonkin samaan hallitukseen.
Muuten, Halla-ahon ei tule muuttaa tai pyörtää lausettakaan Scripta-kirjoituksistaan. Kirjoitin sen minkä kirjoitin ja kansalaisilla on ollut aikaa yli 15 vuotta arvioida kirjoituksiani. Komea potti äänestäjiä ympäri Suomen ja henkilökohtaisestikin Halla-aholle yli 30500 otti kantaa, ettei kirjoituksia tarvitse mennä muuttelemaan. Mitäs siitä jos pekkasaurit ja muut raivoavat twitter-tileiltään pettymystään vaalituloksesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Uskoisin poliittisesti epäpätevänä, että keskusta lähtee satsaamaan seuraaviin kuntavaaleihin. Se lienee ainoa mahdollisuus pitää jo saavutetut asemat suurkaupunkien (lähinnä Helsinki) ulkopuolella ja jopa vahvistaa niitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin, politiikka on oman pihan pitämistä itsellä. Jos kynnet eivät riitä on koottava voimia uudelleen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jo Keskusta nyt lähtisi 5. suurimpana puolueena ja 12 % kannatuksin viimeisen gallupin mukaan Rinteen vasemmistovetoiseen kokeiluun, olisi se tuhon tie.

Tämä tulisi nyt viimeistään ymmärtämättömien keskustajunioreidenkin hoksata, vaikka Rinne kovin julkisesti näitä makeilla tikkareilla vasemmistohallitukseen maanitteleekin.

Kaikkien vasemmistopuolueiden yhteenlaskettu kannatus oli vaaleissa 26,02 %, joka tuntuu nyt unohtuneen näin reaaliteettina kokonaan. Rinteellä ei ole mitään ehdotonta mandaattia numero ykköseksi - ei sitten ollenkaan.

Seuraavan hallituksen ajaen talouskasvun ja työllisyyden karille ennen seuraavien vaaleja, ylivoimaisesti suurin on v. 2023 Perussuomalaiset, varsinkin jos nyt Rinteen pyrkimykset toteutuisivat Keskustan avulla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tunneäly meni järjen äänen ylitse, että heilahti.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jos Kepulla ei olisi Alkiota rasitteena, niin sehän olisi Kokoomus.

Ja varoituksen sana: Jos Kepu ei nyt mene hallitukseen, niin tulee sinipuna vihreillä höystettynä => Oulun turpeenpoltto kielletään välittömästi, Oulun YO Liitetään Tampereen YO:toon ja näivetetään samalla tavalla, kuten oululaiset näivettivät Kajaanin YO-keskuksen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja Suomen Keskusta nielasi Antti Rinteen perhon syvään kitaan saakka.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tämä on Keskustalle uusi mahdollisuus kannatuksen saamiseksi perinteiseltä äänestäjäkunnaltaan, kunhan ravistelevat rattailta kaikenmaaliman bisnesenkelit. Kannatus tulee varmasti nousemaan tämän ratkaisun johdosta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #34

Toivotaan niin, mitä muutakaan tässä enää voi toivoa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #36

Kepulle kaikkea hyvää!... jatkossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset