Meppivaalit tulee, mutta muista…

Europarlamentti on nyt kohta taas otsikoisssa. Suomessa on hyvin matala äänestysprosentti ollut kyseisissä vaalissa, vaikka viisaammat sanovat, että ne ovat tärkeät vaalit.

Aivan aluksi sinne menivät poliittiset ruumiit ja julkimot. Nyt sinne pyrkii "näennäisesti" valtava joukko juuri valittuja kansanedustajia. Heidän tarkoitus on kerätä puoluelleen ääniä, eli siirtää onnistunut kansanedustajavaalityö uudelleen puolueen hyväksi "uhrautumalla" eurovaaliehdokkaaksi.

Useimmilla ei ole tarkoituskaan mennä mepiksi, jos valituksi tulisi, vaan tarkoitus on ainoastaan pönkittää puolueen kannatusta. He mahdollistavat sitten tuntemattomampien, jopa ihan noviisien nousua mepeiksi.

Onko Suomella vara laittaa täysin pystymetsästä tulleita ehdokkaita, suosittujen poliitikkojen tuloksilla tuleen istumaan?

Ehdotan, että älä ota kesäkissaa, älä myöskään äänestä kansanedustajaa meppivaaleissa, jos hän ei ole itse europarlamenttiin menossa. Muutamat kun ovat suoraan jo tunnustaneet, että eivät ole pyrkimässä mepiksi, mutta puolueen pyynnöstä ovat omistautuneet vaalivankkureiden vetäjiksi.

Onhan se perin kieroa, että jo lähtiessään tietää, että ei valituksi tullessaan ota luottamusta vastaan.

Minä kutsuisin tuollaisia ehdokkaita demokratian rikollisiksi.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu