Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Hallitustunnustelijan kysymyspatteri

Antti Rinne lähtee tunnustelemaan enemmistöhallitusta ja hän on yhdessä Sanna Marinin ja Li Anderssonin kanssa laatinut kysymyspatteriston, joka vahingossa tuli myös minun sähköpostiini.

 

Kysymme ensimmäiseksi, onko edustamanne puolue valmis kaatamaan aktiivimallin?

Jos olette valmiit kaatmaan aktiivimallin voitte lukea eteenpäin, muussa tapauksessa valitamme tapahtunutta.

Toinen kysymys, the second question. Haluatteko että Suomen rajavalvontaa tiukennetaan haittamaahanmuuton estämiseksi?

Jos vastasitte kyllä rajasitte samalla itsenne ulos hallituksesta.

Kolmas kysymys. Miten suhtaudutte elintason nostamiseen julkisia työpaikkoja lisäämällä, jonka kulut katetaan veroruuvia kiristämällä?

Neljäs  kysymys. Lähdettekö hallitukseen demareiden kamreeriksi?

Viides kysymys. Jos Jussi Halla-aho on kaikesta huolimatta vielä mukana, niin oletteko valmis kieltämään kaikki rasismiin liittyvät aikeisemmat jopa vihapuheeksi mielletyt kirjoituksenne?

Kuudes kysymys. Toistan Jussi viidennen kysymykseni, oletteko valmiit nielemään ylpeytenne haittamaahanmuuton ja vihapuheidenne tiimoilta? Lopeta jo lukeminen ja myönnä, että ei teistä ole minun hallitukseeni.

Seitsemäs kysymys. Teillä ei varmaan ole mitään sitä vastaan, että ensin on aina demareiden mielipide, sitten pitkä rako ja sitten vasta Vasemmistoliitto ja Vihreät ja sitten mahdolliset muut puolueet. Tyydyttekö tähän saneluun?

Kahdeksas kysymys. Mikä on suhteenne kolmikantaan ja ay-liikkeeseen?

Yhdeksäs kysymys. Lihavero ja polttomoottoriautojen käyttökielto toteutetaan tällä vaalikaudella, oletteko mukana?

Kymmenes kysymys. Jos pääministeri puhuu ohi suunsa missä tahansa tilanteessa, oletteko valmiina hallituksen nimissä ottamaan syyt niskoillenne?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

36Suosittele

36 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Summa summarum: Odotettavissa on demarien ja vasemmistoliiton vähemmistöhallitus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä joku porvaripuolue haluua kaikesta huolimatta hallitukseen, koska sieltä käsin voidaan vain asioihin vaikuttaa;), vai mitä Antti?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Halla-ahohan lupasi tinkiä maahanmuutosta, mutta onko ne porvareita?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #3

Kävisikö demareille Halla-ahon viitoittama ohjenuora: sosiaalituet ovat kallista luksusta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Vastasitkin jo kysymykseeni: porvareitahan persut ovat, ei Eirassa mitään sosiaalitukia tarvita.

Tapio Lehtimäki Vastaus kommenttiin #3

Tänään radion aamu-uutisissa kuulin professorisnaisen ristivän heidät "perusporvareiksi".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tässä ohjelmassa ei nyt puhuttu mitään mummujen ja pappojen vappusatasista.

Epäilen että tämä sähköpostisi ei ollut aito paperi, vaan se oli nimenomaan sinua varten tarkoituksella hämäystarkoituksessa räätälöity.

---------------------

Siinä ei puhuttu myöskään mitään siitä millä tavalla sote tullaan ratkaisemaan seuraavalla hallituskaudella.

Hallituspohja tullaan ratkaisemaan ottamalla käyttöön kokoomuksen uusi SOTE- malli, se Lepola-Vapaavuoren malli. Se takaa kokoomuksen mukanaolon hallituksessa.

Veronalennuksista luovutaan, kunnes valtion budjetti alkaa pitämään, mutta uusia ympäristöveroja asetetaan, mm. lihavero ja fossiilisten polttoaineiden vero autoilussa ja lämmityksessä.

Työttömien ahdistelusta luovutaan, mutta heitä työllistetään luomalla teollisuuteen uudenlaisia "helppotyöpaikkoja" vajaatyökykyisille ja vajaatyöhaluisille. Niistä töistä maksetaan vähemmän kuin mitä toimeentulo tai minimipalkka edellyttäisi, mutta valtio vastaa tietyltä osalta näissä "helpoissa" töissä, helppotöissä, työskentelevien toimeentulosta.

Vähitellen luovutaan kokonaan työkykyisten ja osatyökykyisten helppotöistä kieltäytyvien tukemisesta ja heidän pitää siis jatkossa turvautua joko rikolliseen toimintaan tai omaistensa apuun toimeentulonsa varmistamiseksi.

Kilpailukyvystä pidetään seuraavalla hallituskaudella huolta kolmikantaneuvotteluissa, missä pääministeri Rinne kertoo muille osapuolille miten toimitaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sotesta ei ole väliä, kunhan vanhat kirjoitukset eivät kummittele. Hoitajamitoitus on selvääkin selvempää, koska joku lähtee kamreeripuolueeksi vain.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sotesta ei ole väliä, kunhan vanhat kirjoitukset eivät kummittele. Hoitajamitoitus on selvääkin selvempää, koska joku lähtee kamreeripuolueeksi vain."

Kiinteä hoitajamitoitus on perseestä. Se 0.7 josta kaikki muut paitsi kokoomus olivat yksimielisiä oli seurausta siitä kauhusta mitä paljastuneet väärinkäytökset ja vaalien läheisyys aiheuttivat puolueissa.

Hoitajia pitää olla tarpeeksi, eli niin paljon kuin yksittäisten hoidettavien hoidon tarve edellyttää. Se voi olla 0,7, tai enemmän, tai vähemmän.

Luvun 0,7 kirjaaminen laiksi on virhe.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #8

Kaimani, miten kirjaisit lakiin "hoidon on oltava riittävä" ja mikä on se taho joka sitä tulkitsee. Jos lakiin ei kirjata mitään, sama meno vanhustenhoidossa jatkuisi sanktion pelosta huolimatta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

Sanoisin että asian voisi hoitaa kilpailun kautta.

Jos potilaat tai heidän omaisensa eivät ole tyytyväisiä palveluun, he voisivat kerätä kimpsunsa ja kampsunsa ja viedä myös kunnan hoitokorvaukset mukanaan ja muuttaa jonnekin missä palvelu tyydyttää paremmin.

Tietenkin lääkärien pitää lääkärinvalansa perusteella määrätä hoitotarpeet oikein, mutta kilpailu siitä kuka saa hoitaa ja kuka ei lienee se ratkaiseva tekijä joka pakottaa palveluntarjoajat kilpailemaan hoidon tasolla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #15

Juuri kilpailu ja johdolle jaetut tulospalkkiot ovat suurena syynä huonoon vanhustenhoitoon ja vanhuksen kannalta yksikin päivä huonoa kohtelua on liikaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

Kilpailu on ollut vääränlaista. Ei ole ollut kilpailua asiakkaista mikä on se oikea tapa kilpailla.

Nyt hoidokit on ilmeisesti hankittu maksamalla kunnan virkailijoille korruptiorahaa, eli ostamalla asiakkaat vanhaan huutolaistyyliin. Se joka lupaa hoitaa vanhuksen vähemmillä kustannuksilla on saanut asiakkaat.

Kilpailu pitää olla sellaista että se joka tarjoaa paremman hoidon saa ne asiakkaat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Ei dementikkovanhus huomenna muista tänään saamaansa huonoa kohtelua. Hallitus voi rauhassa jatkaa valitulla linjalla seuraavat 3 vuotta ja 8 kk. Joulukuussa 2022-tammikuussa 2023 Super taas tehtailee ison ryppään valituksia Valviraan uutisoitavaksi.

Ai niin, eipäs tehtailekaan: demarivetoista hallitustahan ei ay-liike halua kurittaa. Seuraavan vaalikauden lopulla valituksia tehtailee Tehy, jos Kokoomus ei ole hallituksessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"Ei dementikkovanhus huomenna muista tänään saamaansa huonoa kohtelua."

Kaikki vanhat eivät ole dementtisiä, mutta jos vanhus ei pysty itse valvomaan omia etujaan, hänellä on yleensä oltava joku edunvalvoja, sellainen joka huolehtii raha-asiat ja muutkin asiat vanhuksen puolessa, hänen velvollisuutensa on luonnollisesti valvoa että vanhusta hoidetaan asianmukaisesti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #35

Et tainnut, Arto, huomata kommenttini varsinaista asiaa. Mediamylläkän sai aikaan tällä kertaa Super, jonka hoitajat tehtailivat Valviralle ilmoituksia huonosta hoidosta sopivasti juuri ennen vaaleja. Nyt ilmoitusten määrä on kääntynyt laskuun, kesällä niitä ei enää tehdä yhtään.

Valviraan valittaneista suurin osa ei ole omaisia eikä edunvalvojia, vaan sinne valittivat politiikkaa tehneet hoitajat.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #49

Arto ei halua nähdä mitäään tuollaista, hän elää omassa lintukodossaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

Enhän minä toki halua nähdä mitään tuollaista, mutta ei minun silmiini ole sattunut mitään tuollaista uutistakaan, mistä olisin voinut nähdä- Liekö niitä uutisia on olemassakaan.

Tarttis nähärä jonku viitteen, jotta vois sen sitte toreta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

"Valviraan valittaneista suurin osa ei ole omaisia eikä edunvalvojia, vaan sinne valittivat politiikkaa tehneet hoitajat."

No, minä en nyt ottanutkaan kantaa näihin tapauksiin, vaan siihen miten asiat minun nähdäkseni pitäisi hoitaa.

Tuo ajatuksesi siitä että valitukset olisivat poliittista peliä on minulle uusi ajatus, voihan se niinkin olla, mutta en ota siihen nyt tällä istumalla mitään kantaa.

Käsittääkseni tällä mahdollisella vaaleihin vaikuttamisyrityksellä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä sen kanssa mitä sanoin, eikä sillä ole vaikutusta minun mielipiteisiini.

Minusta hoito voisi toimia yksityisellä puolella ilman esimiehiä, jolloin kulutkin olisivat pienempiä, rahaa saisi kulua sama kuin julkisella puolella mutta kilpailu tapahtuisi sitten hoidon tason avulla, hoidon tasoa saisivar arvioida lääkärit ja hoidokititse tai heidän edunvalvojansa.

Jos siitä potista mitä hoidettava tuo hoitofirmaan jää vielä jotain omistajille ja sijoittajille jaettavaksi, niin se sitten saavutetaan taloudellisuudella ja hyvällä hoitotasolla ja olkoon minun puolestani sallittua.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #12

Sen hoitaa terve järki ja kilpailu. Hyvää ja halpaa ei ole olemassakaan. Jos hoidon laatu ei ole hyvää, ei tule kauppoja. Tilaaja haluaa hyvää laatua. Järkevä johtaja tekee laadukasta työtä ja niin tilaukset kasvavat.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #25

Selvästi tässä kunnallinen tilaaja ei ole niin siitä laadusta välittänyt. Kenenhän vika se on?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Nythän sinä Ari olet tietovuotaja....voi vaikeuttaa hallitusneuvotteluja...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ihmettelen Raimo miksi se patteri on niin salainen, sehän voitaisiin käydä nyt avoimen kansalaiskeskustelun pohjalta.

Antti avaisi listansa keskusteluun avoimesti aivan kuten minkä tahansa asian, ei sitten tulisi kansan mielipide yllätyksenä, kuten aktiivimallin kanssaa kävi.

Mutta eihän vielä Tiitisen listakaan ole avoin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ari !

...psst.. Hevosmiesten uutistoimiston mukaan kysymyspatteriston luonnos
olisi käynyt etukäteen näytillä ..?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siitähän tuo on kopioitu;)))

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Luulin että lähettävät vain Kummelin Pääministerin kootut matskuksi.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AA: "Hallitustunnustelijan kysymyspatteri"

En tiennytkään, että sinä, Ari, olet hallitustunnustelija.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Montako minsteriä löydät tästä blogistien porukasta? Itse nimeät tietenkin itsesi pääministeriksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

Kyselläänköhän tähän keskusteluun osallistuneilta, vieläkö seisovat 10 vuotta sitten kirjoittamansa blogin takana? Taidamme kaikki olla väärillä arvoilla Arin hallitukseen...

Jos Ari muodostaisi Halla-ahon unelman: hallituksen, jossa istuu pääministeri. Ja hallituspuolueena olevalla Perussuomalaiset rp:llä 199 edustajaa. Puhemiehenä istuu Ahvenanmaan edustaja, tietenkin asemansa johdosta ilman äänioikeutta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Aika nolo oli HS toimittajan utelu vanhoista blogeista. Tylyä oli myös pyytää mikkä takaisin. Aika tylyä on tämä politiikka, jota myös usein yhteistyöksi tituleerataan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #24

"Tylyä oli myös pyytää mikkä takaisin."

Ymmärsin, että se oli persujen mikrofoni.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #27

Kirjoitusvirheeseen puuttuminen on tietysti maukasta, mikkiä, eli yksi ii puuttui. On niin paksut sormet, että useinkin käy noin. Ei voi mitään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #34

No nyt Ari, rauhoitu vähän.
En missään kohden maininnut mitään kirjoitusvirheestä. Ainoastaan sen, että PS:n Putkonen pyysi oman mikkinsä takaisin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #36
Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Onhan se hupaisaa keksiä SDP:n kysymyksiä hallitusneuvottelujen pohjaksi. Varsinaista asiaa ei Alsion blogissa tällä kertaa ollut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tämä olikin ns huumoria, ei aina jaksa asiaa kirjoittaa. Onko blogi mukamas rajattu aina pysymään totuudessa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No voihan se huumorikin olla ihan asiaa.

X

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #45

Ei huumoria voi olla ilman totuutta, ei savua ilman tulta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

https://yle.fi/uutiset/3-10748400

Mitäpä sanoo Viljo tästä, se on todella ikävää kaivella vanhoja sanomisia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Voihan sitä kysellä mitä vain, mutta Rinteestä tulee pääministeri vain Kokoomuksen äänestäjin.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Ja oman edun vuoksi kokoomuksen pitäisi ymmärtää jäädä suosiolla oppositioon.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

A.H:"Ja oman edun vuoksi.."

Tarkoititko kuitenkin että Suomen edun vuoksi?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #30

Kyllä kokoomus seuraavissakin vaaleissa, vaikka SDP:n johtamaan hallitukseen lähtisikin, saisi edelleen tuon 17-18 prosentin kannatuksen, mutta eihän siinä järkeä olisi. Oppositioon jäämällä, seuraavan nelivuotiskauden jälkeen, kannatus tulee olemaan varmuudella vähintään 25 prosentin tienoilla.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #32

Bäste Artturi, Suomessa ei ole niin paljon Bold and Beautiful -kansanosaa, että suosikkisi koskaan, missään oloissa, kasvaisi niin suureksi. Se luonnollinen kannatus on 15 prosentin tietämissä ja pitkäaikainen keskiarvo pari yksikköä (wannabe-väkeä) tuon yli.

Olen kuitenkin kanssasi yhtä mieltä siitä että oppositioon Kokoomus. UKK:n ajaton viisaus stemmaa yhä, joskin nykyään ulkopoliittisten syiden ohella sisäpoliittisista syistä.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #39

Kahtellaan, mutta tällä kertaa oppositio on ainoa oikea ratkaisu. Neljän vuoden kuluttua kärkipaikkaa ei sen jälkeen estä mikään.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Mitä tuo Nalle tänään sanoikaan, Suomi on Euroopan vasemmistolaisin maa, jos sen oikein ymmärsin? Täytyykö siitä nyt olla ylpeä? En ole:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Suomessa äärioikeistokin sanoo olevansa pohjimmiltaan demari.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Täytyykö siitä nyt olla ylpeä? En ole:)"

Oikeistolaisuudessa onkin kyse ylpeydestä.
Rikkaat on ylpeitä rikkaudestaan
mutta köyhätkin haluaa olla ylpeitä¨
vaikka eivät rikkaita olisikaan.

Kokoomus on siis suosittu tunteen takia ja sen tunteen nimi on ylpeys.

-----------------------

Asioiden hoidossa ei kylläkään saisi olla mitään tunteita mukana,
arvoja kylläkin saa olla,
jos ne on hyviä ja ihmisyyttä kunnioittavia arvoja
eivätkkä ne ole sellaisia natsi- ja rasisti- arvoja.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"... tunteen nimi on ylpeys". Onpa sinulla Arto tuosta nyt kovin musta-valkoinen ja omituinen tulkinta. En ymmärrä, mutta en muutenkaan aina ymmärrä ajatuksiasi. / En todellakaan ajatellut "rikkauksia" ylpeyden aiheena. / On jopa typeryyttä mainita tässä asiayhteydessä rasismi ja natsit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä en ymmärrä herraskaisuutta, mutta epäilen että siinä on jotain sellaista jota herraskaisesti ajattelevat eivät halua itsessään ymmärtää. Tai oikeastaan, kyllä he kaikki sen hyvin ymmärtävät, mutta eivät halua myöntää itselleen ymmärtävänsä sitä.

Se joku asia mitä herraskaiset eivät itsestään itselleen tunnusta on köyhyyden halveksinta ja siitä myös johtuu se ylpeys jota he tuntevat itsestään ja toisista herraskaisista.

Tämä on siis minun selitysmallini, mutta eihän se mikään pätevä todiste ole herraskaisten mietteistä, se vain olisi selitys sille mitä minä en herraskaisissa ihmisissä ymmärrä. :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Yhtä harhaista kuin tuo sinun juttusi - olisi sanoa, että vasemmisto kannattaa edelleen Stalinia. Stalinia, joka murhasi omasta kansastaan miljoonia ihmisiä ja heistäkin iso osa oli juuri herraskaista sivistyneistöä, johon ryhmään hän ei itse kuulunut. Voisinkin kysyä sinulta Arto, että kannatko sinä sosialismiä, joka vie rikkailta ja tasaa kerätyn omaisuuden Neuvostovenäjän tapaan itselleen? :)

Tuskin meidän kaikkien tuntema Nalle tarkoitti näitä sinun esiin nostamisiasi ongelmia vasemmiston yliedustuksella Euroopassa, rikkaiden köyhyyden halveksimista ym. höpöjuttua? Suuri osa näistä sinun ”herraskaisistasi” on luonut itse ahkeruudellaan omaisuutensa ja ovat todennäköisesti hyvinkin kaukana ajatuksesta millä yrität heitä herjata.

Oikeiston huoli vasemmiston noususta lienee enemmän huolta juuri maamme taloudesta ja velkaantumisen lisääntymisestä. Vaikuttaa siltä, että meidän yhdistynyt vasemmisto ja vihreät ovat Rinteen johdolla jakamassa velkarahoilla holtittomasti sitä mitä emme itse edes omista, vaan jätämme lapsillemme sen maksamisen. Talousajettelu heillä on vielä lapsenkengissä. Siitä asenteesta en ole ylpeä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #53

"Arto, että kannatko sinä sosialismiä, joka vie rikkailta ja tasaa kerätyn omaisuuden Neuvostovenäjän tapaan itselleen? :)"

Hymiö on paikallaan tuon rakentamasi olkiukon jälkeen, mutta olkiukko se silti on, hymiöstä huolimatta. :)

Kannatan nykyistä systeemiä, mutta en ehdottomasti, valitettavasti ei ole muita vaihtoehtoja ja vaikka olisi, Suomessa on kannattavampaa tehdä asiat samalla systeemillä kuin muuallakin, eikä oman systeemin rakentaminen kannata.

Systeemi on sitäpaitsi aika hyvä, kunhan pidetään huolta siitä etteivät elintasoerot rikkaimpien ja köyhimpien välillä kasva liian isoksi ja sen lisäksi keskiluokan pitää tuntea etteivät jää liiaksi eliitstä jälkeen elintasossa. Näin siksi että elintasoerot aiheuttavata aina yhteiskunnallista levottomuutta, kun ihmiset tuntevat itsensä kansalaisina eriarvoisiksi ja vähempiarvoisiksi.

"Suuri osa näistä sinun ”herraskaisistasi” on luonut itse ahkeruudellaan omaisuutensa ja ovat todennäköisesti hyvinkin kaukana ajatuksesta millä yrität heitä herjata."

"Herraskainen" voi olla herraskainen ilman "omaisuuttakin", mutta herraskaisuus on sinänä sellaisenaan ärsyttävää, vaikka ei omaisuutta olisikaan. Sitäpaitsi rikkaan ei välttämättä tarvitse olla mitenkään herraskainen. Jos rikas on samalla myös "herraskainen", niin se onkin sitten kaikkein vaarallisin yhdistelmä.

Rikkaaksi tullaan lähinnä kolmella tavalla.

1) Perimällä, tai sillä tavalla että on sanut kotoa hyvät eväät matkalle, joita eväitä hän on sitten osannut käyttää hyväkseen. Tämä ei välttämättä edellytä mitään erikoista lahjakkuutta, tai osaamista, tai taitavuutta. Hyvät kotieväät vain takaavat sen että huonommilla eväillä varustettu ei pärjää yhtä hyvin, vaikka hän muuten olisi yhtä lahjakas, taitava ja ahkera kuin paremmilla eväillä varustettu.

2) Hyvällä tuurilla.

3) Erinomaisella lahjakkuudella, taitavuudella, ahkeruudella, ahneudella ja hyvällä tuurilla.

Tässä kolmannessakaan tapauksessa ei voida sanoa että rikas olisi rikastunut omilla ansioillaan, vaan hänhän oli saanut ne oikeat ominaisuudet syntymälahjana.

Kaikilla ei käy niin hyvä tuuri että saisivat nämä hyvät ominaisuudet syntymälahjana, mikä tarkoittaa sitä että vaikka he miten kovasti yrittäisivät elämässä eteenpäin ja vaikka olisi vähän tuuriakin, niin ei siitä rikastumisesta vain kumminkaan mitään tule.

----------------

Kyse on siitä että yhteiskuntaeläimenä ihminen haluaa itselleen arvostusta yhteisön taholta, vaikka ei olisikaan se penaalin terävin kynä, vaan on se joka aina häviää kaikki kilpailut ja valitaan hutunkeitossa viimeisenä pesäpallojoukkueeseen.

--------------------

Vasemmistokaan ei ole ollut kyllin vastuullinen valtiontaloden vastuullisessa hoidossa, mutta ei oikeisto ole ollut yhtään sen parempi.

Valtiontalouden hyvä hoito edellyttää sitä että veroja kerätään saman verran kuin mitä valtiolla on menoja. Kaikki menot katetaan käytännössä verotuksella, vaikka tämä edellinen hallitus on saanut jonkinverran rahaa myymällä valtion omaisuutta.

Verojen alentaminen, ilman että leikataan saman verran valtion menoista, on yhtä vastuutonta kuin valtion menojen kasvattaminen ilman että verotusta kasvatetaan saman verran, menojen kattamiseksi.

-------------------------------------

Muistaakseni Lipposen jälkeen velkaa oli Suomella varsin vähän, vaikka takana oli kovia aikoja. Lipponen-Niinistö parivaljakko ei kuitenkaan saa tästä kaikkia ansioita itselleen, hyvän kehityksen oli aloittanut Aho-Viinanen ja Aho-Niinistö- ketjut.

Sen jälkeen Vanhasen, Kiviniemen, Kataisen ja Stubin aikana velka on taas kasvatettu. Sipilä sai velan kasvun onneksi pysähtymään.

Vaalipuheet on vaalipuheita. Jos Rinteestä tulee pääninisteri, hänellä on ihan yhtä hyvät mahdollisuudet tehdä oikeaa talouspolitiikkaa kuin Lipposella aikoinaan ja yhtä hyvät mahdollisuudet kuin kenellä tahansa oikeistosta nousevalla pääministerillä.

Se on sitten eri asia miten Rinne onnistuu, jos hänestä tulee pääministeri. Se riippuu paitsi Rinteestä itsestään, niin kovin monesta muustakin asiasta.

Arvi Hagelin

Demarit on puolueena tullut tarpeettomaksi. Porvariston ja proletariaatin hyvinvointi on samalla tasolla. Erona on yksilön ja kollektiivin muodollinen ero. Yksityishenkilöt, porvariyhteisöt ja työntekijäjärjestöt ovat sjoittajina samassa osakkeenomistajan asemassa.

Kun ideologisia sosiaalipoliittisia tavoitteita ei enää ole, niin ihmiskäsitys ja arvomaailma ovat muka sosiaalidemokratialle jotain erityisiä tavoitteita. Ne kuitenkaan eivät ole poliittisesti ratkaistavia seikkoja, vaan kouluopetuksen perusteilla ja opetuksella ratkaistavia.

Kansaa yritetään huijata vihjailemalla sossujen hyvyydellä.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

"Porvariston ja proletariaatin hyvinvointi on samalla tasolla."

Mihin määritelmä mahtaa perustua? Ei ainakakaan tuloihin.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Rinne aloitti vinhan takinkääntelyn.

"Antti Rinne torjui jo perussuomalaiset"
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277315-antti-rinn...

”Ei ole olemassa etukäteen huonoja tai hyviä kumppaneita”, Rinne sanoi."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/278012-antti-rinn...

Käyttäjän ManuLuukkainen kuva
Manu Luukkainen

miksi kysymyksien laatia on vasemmisto puolueesta?

Käyttäjän RistoKajanto kuva
Risto Kajanto

Ilman muuta persut jallitukseen mukaan. Alkaisi vihdoinkin puolueen todellinen vastuunkanto. Muuten on seurauksena neljän vuoden oppositioräksytyksen myötä ylivoimainen vaalivoitto vuonna 2023. Nyt pitäisi Rinteellä olla pelisilmää eikä takertua vanhoihin kaavoihin.
Kekkosella oli aikoinaan homma hallussa kuten todellisella valtiomiehellä kuuluukin olla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olitkos ehdolla, kun ääniä kerrot saaneesi kansankiihotuksella?"

Ei tämä ihan pelkkää peliä ole.
Pitää olla yhteinen tahto hallita yhdessä maata samoilla periaatteilla.

Se saattaa olla niin ettei Hall-aho, taktisista syistä tai idealismin takia, ihan sama kumman takia, halua suostua yhteistyöhön, eikä tehdä kompromisseja.

Siinä tilanteessa ei persuja tietenkään voi hallitusvastuuseen ottaa.
Mutta jos Halla-aho nöyrtyy ja taipuu, niin tietenkin se olisi sitten hyvä niin.

Pitää muistaa että demareilla on enemmän vaihtoehtoja mistä valita hallituskumppaneita kuin Halla-aholla, niin että todennäköistä on ettei Halla-ahoa hillotolpilla näy, vaikka se olisi monelta kantilta suotavaa.

Marja-Leena Kuronen

Olipas harvinaisen tyhmä kirjoitus, ei käynyt edes satiirista!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset