Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kovin on pieni tuo Sininen tulevaisuus

Arvopuolue Siniset, ovat kovasti pienentäneet puheitaan. Nyt on vielä kevään toiset eli meppivaalit kuumimmillaan, mutta sinisten usko loppui ensimmäiseen vastoinkäymiseen. Meppiehdokaat tekevät toinen toistaan komeampia u-käännöksiä, eikä tulevaisuususko kovin näkyvää ole.

Siniset kun irrottautuivat emopuolueesta, tehdäkseen maailman paremmaksi. Kun heidän arvopohjansa viekkaudella ryöstettiin, he juonivat itsensä hillotolpille pelastamaan Suomea.

No Suomi pelastui, mutta siniset joutuivat ahdinkoon. Sinisiä loikkareita oli 20, yksi palasi heti tajuttuaan tekemänsä virheen. Muutama loikkasi kesken kauden vihreämmille laitumille, heidän kävi yhtä huonosti. Harvemmin mikään maailmassa onnistuu niin hyvin, kuin sinisten tuho.

Vaikea sinisten on lähteä uusiin vaaleihin, kun äänestäjien kato kävi noin rumasti. Siniset menettivat vajaassa kahdessa vuodessa 20 kansanedustajaa, joista yksi oli eduskunnan puhemies ja viisi toimi ministerinä.

Hallituskoplauksen isä Timo Soini ehti vetäytyä politiikasta ennen äänestäjien tuhoiskua. Koplauksen toinen osapuoli Juha Sipilä ja hänen puolueensa kärsivät vakavia tappioita vaalikentillä ja huojuva Sipilä ilmoitti eilen eroavansa haaksirikon jälkeisessä mielenhäiriössä. Saattaa olla, että ennen syksyn puoluekokousta  tehdään u-käännös Naantalin tyyliin, eikä kukaan haasta Juhaa puolueen johtajana, koska suurin haastaja jää äitiyslomalle.

Sininen tulevaisuus jää elämään vielä kunnanvaltuutettujen voimin, mutta ilman viiden ministerin ja ainoankaan kansanedustajan turvin heidän osansa on vailla tulevaisuutta.

Hyvää kevätpäivää kaikille, myös Jari Lindstömille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

No mutta kiitos ja kumarrus, Ari.

On tilanteita, jolloin pitää vain katsoa sitä mikä on realistista. Kun sain itse tuloksen, joka lienee jonkin asteen ennätys äänimäärän putoamisen suhteen, osaan tehdä johtopäätöksiä. On muiden aika yrittää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No myönnettäkööt ettet ole täällä Kouvolassa kamalassa suosiossa (jätän tarkemmat kuvailut väliin.. osa olisi Puheenvuoron sääntöjen vastaisiakin). Mutta kehtaat sentään kaiken jälkeenkin omalla naamalla laittaa kommentteja. Sitä voi edes arvostaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jari teki urosmehilaisen työn, mutta äänestäjät eivät sitä palkinneet. Elämä jatkuu ja työministereitä tulee ja menee, mutta työttömyys on pysyvää.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Historian harrastajana googletin "Paavo Susitaival" jolloin kone vastasi hänen porukoissaan esitetyn hevosmiesten huumorina ampua jokunen kommariedustaja eduskunnan parvelta käsin. Näin siis IKL:n aikoina. No, idolinne jaksaa hillotolpalla vissiin yhä luottaa näkymättömään käteen. Sanotaan myös vaaralliseksi lapsenuskoksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nyt meni minulta ohi hilseen, kun en sitoutumattomana kumarra ainoakaan idolia Suomen politiikassa. Muutamia suosikkeja on, kuten Eija-Riitta Korhola.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #13

Sorry, Ari, puhuin Jari Lindströmille ns. James Hirvisaaren tapauksesta jossa sekä Soinia, Heinäluomaa että J Niinistöä vedettiin kölin alta ns. bättre talande aktivistiperinteen toimesta. Stefan Wallin näkyy livistävän hyvän sään aikana.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Niin arvelinkin, mutta sain hyvän tilaisuuden mainostaa omaa ehdokastani, eli Eija-Riittaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mikäpä estää Jari Lindsrömiä nyt eroamasta ministerin paikalta? Sillä voisi saada kansansuosiotaan vähän takaisin?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Hallituksen palkkiot. 12 173 euroa kuukaudessa (1.4.2019). Palkkio on veronalaista tuloa."

Audit, kuskit ja luontaisedut päälle...kyllä se laborantin tienestit/hommat voittaa.

Pitkät hallitusneuvottelut ..n 6 kk => noin 50 tonnia näppiin ; minä ainakin jäisin ´päivystämään´ toimitusministeriöön tuolla summalla

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siinä nyt ei olisi enää mitään järkeä erota toimitusministeriöstä. Annetaan Jarin nyt vain tehdä se aktiivimalli loppuun.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

U-käännös tuosta voi muotoutua hevosenkengäksi, jota taotaan kengänpohjaan ja annetaan Juhalle kovempi potkaisu takamukseen ja nahkapoijun haastajaksi ei taida tulla mieleen muuta kuin Lautakasa-Matti, jokohan hän ehti rakentaa toisen uuden liiterin?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tästä sinisten syntymisestä ja tulevaisuudesta riittäisi varmaan tarinaa useampaan kirjaankin. Otan muutamia kohtia:

1) Soini nimitti ministereiksi vain uskollisimpiaan. Jos yksikin ministeri olisi ollut suoraselkäinen demokraatti, koko kuvio olisi voinut kaatua. Ainakin olisi jouduttu nimittämään uusi ministeri jollain diktaduuriprosessilla.

2) Soinin laatimat puolueen säännöt olivat enemmistökantaa suosivat. Jos varapuheenjohtajistoon olisi valittu porukka yhdellä vaalilla, s(o)inisia ehdokkaita olisi mennyt läpi puolueen puheenjohtajistoon.

3) Natsikaappauksesta puhuminen oli valhe sen peittämiseksi, että Soini itse yritti vielä puoluekokoustappion jälkeen kaapata vallan puolueessa.

4) Valtamedia hyväksyi siniset ja pyrki monin nyt valheelliseksi osoittautunein väittein pimittämään sitä, että Soinilta katosi kentän kannatus jo ennen puoluekokousta ja sinisillä ei koskaan ollut äänestäjien mandaattia toiminnalleen. Eräs väite oli, etteivät äänestäjät muka erota sinisiä perussuomalaisista.

5) Nyt on sitten tullut aika, että siniset voivat yhdistyä perussuomalaisiin. Sehän tapahtuu lakkauttamalla tuo Sipilän apupuolue ja kukin sininen voi sen jälkeen yrittää anoa PS-jäsenyyttä. Voipi tietenkin irtisanoutua yksinkin sinisistä ja sitten tehdä jäsenhakemuksen PeSuun. Toki hyvä muistaa, että 39+0 = 39. Itse en ottaisi ensimmäistäkään sinisenä kansanedustajaehdokkaan ollutta meille ainakaan viiteen vuoteen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No minkälaisen tuomion annat meille tavallisille rivijäsenille..?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Avaisin oven, jos olisin puolueen portsarina.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #6

Uskoisin, että en pyri politiikassa enää mihinkään ehdolle. Tulee tuota ikää niin vietävää vauhtia. Pysyn vaan äänestäjänä. Äänestäjän asemaan päästäkseen ei varmaan tarvitse pyydellä hyväksyntää keneltäkään. Tietysti jos halajaa vaikkapa puoluekokouksiin, niin sitten se jäsenyys olisi välttämätön. Muuten, minä ja vaimoni kävimme nuoresta asti SMP:n ja sitten perussuomalaisten puoluekokouksissa. Meille ne reissut olivat vähän niinku lomareissuja ja tietysti tuttujen tapaamisia. Meillä on entisiä vennamolaisia, persuja ja sinisisiä tuttavia ympäri maata. Jotkut tuttavista ovat jopa pyytäneet meitä palaamaan juurilleen. Sitä kun vuoskymmeniä tottu olemaan Soinin ja Vistbackan kelkassa, niin tässä sitä nyt ihmetellään...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Risto lataa asiat kohdalleen. Minä joskus vuosia täällä arvostelin Timoa ja Sampo Terhoa, mutta minusta ei tykätty silloin. Nyt moni on tullut samaan johtopäätökseen, että Timo Soini oli Suomen politiikan lehtolapsi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Soini oli aina oman edun tavoittelija pohjimmiltaan. Hyvä että useat sen vihdoin ymmärtävät. Kauan siinä kesti... vuosikausia. Olisitte lukeneet edes Soinin gradun, niin olisi saanut viitteitä tulevasta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Minäkin arvostelin Soinin sutkauksiin perustuvaa politiikan tekemistä. Sampo Terhon kehonkielestä en ole koskaan pitänyt. Hänen esiintymisessä tulee mieleen hiukkasen säikähtyneen oloinen "heppu". Mistähän minulle tuollainen kuva onkaan syntynyt?

Kaikkein hirvittävin sutkaus oli Soinin esittämä "persut ei persettään myy". Tuo oli kerrotun mukaan Soinin "henkivartijan" Jusulan käsialaa. Aivan kamalaa politiikkaa oletikin kun huomioi mitä Soini kumppaneineen teki. Tuossakin riitti äänestäneillä ihmettelemistä.

Käyttäjän MinnaKuusjrvi kuva
Minna Kuusjärvi

Suurin osa Sinisten kansanedustajaehdokkaina olleista ei edes halua palata perussuomalaisiin. Tällainen mielikuva itselleni ainakin on tullut muutaman päivän sisällä. Persut perustettiin v. 1995. Neljä vuotta myöhemmin eduskuntavaaleissa tuli reilut 26.000 ääntä. Siniset saivat nyt yli 29.000 ääntä. Miksi siis heittäisimme rukkaset naulaan? Osa toki saattaa porukasta pois lähteä, mutta näyttää siltä, että suurin osa jää. Vaikka pieni puolue olemmekin, voimme ajaa tärkeitä asioita eteenpäin. Sain eilen yhden Persujen kansanedustaksi valitun nimen, joka kuulemma ajaa lastensuojeluasioita. Ensin ajattelin ottaa häneen yhteyttä, koska nämä asiat pitää korjata ja tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen. Mutta jos meitä vain pilkataan Persujen toimesta, niin siinä kyllä häviää mielenkiinto tehdä yhteistyötä...

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Ari ei tietääkseni ole persu ja kyllä meillä ainakin sinisten tempaukselle ja vaalitulokselle on naureskeltu yli puoluerajojen.

Käsittääkseni naureskelulle on ihan syynsäkin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Jyväskylän puoluekokouksessa 2017 muuttuivat arvot. Itse asiassa siellä muuttuivat ne arvot, joiden pohjalta Veikko Vennamon perintöä lähdettiin aikanaan viemään Perussuomalaisissa eteenpäin, kun puolue perustettiin. Yksi arvoista on kristillisyys, joka sopii hyvin perusarvoihin koti, uskonto, Isänmaa.
Harva nuorempi ymmärtää Veikko Vennamon perinnöstä yhtään mitään. Siihen voi tutustua lukemalla hänen kirjallinen tuotantonsa.

Jyväskylässä puolueen puheenjohtajaksi valittiin täysin demokraattisesti siviilipalvelun suorittanut agnostikko, kuten julkisuudesta on saanut lukea. Arvot eivät silloin kohtaa sellaisella henkilöllä, joka on suorittanut varusmiespalveluksen ja vannonut sotilasvalan tai antanut sotilasvakuutuksen. Agnostikko ei tunnusta kristinoppia. Tässä ei ole kysymys mistään muusta kuin perusarvoista, joita itse kukin voi pitää elämänsä perustan kulmakivinä. Koti, uskonto, isänmaa.

Demokratian suurin heikkous on joskus demokratia itse. Se voi mahdollistaa joskus jopa puoluekaappauksen – tietysti täysin rehellisesti rehellisillä vaaleilla. Muissa isoissa puolueissa tämä ei taida olla mahdollista, koska äänioikeus puoluekokouksessa taitaa perustua piirikokousedustukseen. Perussuomalaisissa tämä on toisin.

Vanha kansanviisaus sanoo ”kansa saa sellaiset johtajat, jotka se ansaitsee.” Tämä sopii myös puoluejohtajuuteen. Puolue saa sellaiset johtajat, jotka se ansaitsee.

Toinen kansanviisaus sanoo ”pitää syödä säkki suolaa, että oppii toisen tuntemaan.” Jokainen ymmärtää, että suolasäkin syöminen ei käy hetkessä ja se altistaa ihmisen myös virheille jopa luottomiehiä valittaessa.

Mitä Sinisiin tulee, niin kyllä he noudattivat sitä hallitusohjelmaa hallituksessa, jonka Perussuomalaiset hyväksyivät vuonna 2015. Esimerkiksi EVM-sopimusta ei ollut mahdollisuutta mitenkään muuttaa ja näin on asianlaita myös jatkossa. Katainen ja Urpilainen olivat hyvin keskeisessä asemassa sopimusta hyväksyttäessä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä Jukka. Noin se oli ja on...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...koska suurin haastaja jää äitiyslomalle"

Mitä?!? Jääkö Paavo Väyrynen äitiyslomalle??

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@7. On se mahdollista nykytekniikalla, että laitetaan sikiö kasvamaan kuten leffassa Junior 1994.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavon suhteen on pakko todeta, että kaikki on mahdollista! Paavo voisi "jumalan valittuna" olla se ensimmäinen neitseellisesti synnyttävä mies?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jo kesäkuussa 2017 Simon Elo kertoi medialle, että heidän lähtönsä voi olla itsemurha. Se nyt vain toteutui.

Itse kirjoitin useitakin blogeja Sinisen tulevaisuuden synnystä kesällä ja syksyllä 2017. Ennustin suurta loikkausaaltoa, mutta ei sitä kuitenkaan tullut oikein alloksi asti. Lokkauksia toki nähtiin. Epäilin myös suuresti Sinisen tulevaisuuden kykyä ja mahdollisuuksia erottautua muista jo keskustassa olevista puolueista, kun he irtisanoutuivat írti maahanmuuttovastaisuudesta. Kahdessa vuodessa se ei onnistunut. Sitä sinisten näköistä omintakeista linjaa ei löytynyt.

Lopputulemana täytyy todeta, että näin myös tapahtui. Tapahtui juuri se, mitä Simon Elo jo aluksi epäili.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Timo Soini testamenttasi painokkaasti Jussi Niinistölle vaalivoittoa, mutta se jäi aika olemattomaksi jos verrataan Jussien Halla-aho ja Niinistä äänimääriä keskenään.

Timo Soini oli väärässä tässäkin ennustuksessaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset