Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Arvo Pohja on seliseli politiikkaa

Hallitustunnustelijaoletettu Antti Rinne odottelee pääsiäisen ylitse ja sitten pitää odotella vielä Vappu, koska eihän sitä voisi haukkua heti muita puolueita jos myötäjäisiä olisi jo annettu. Ennakoin, että vasta vapun jälkeen päästään asiaan.

Antti Rinteellä itsellään on ojennuksessa 40 jäsenen ryhmä, eli tarvitaan yli kuusikymmentä lisää enemmistöhallitukseen.

Kootaan ensimmäinen joukkue vaalivoittajista ja heitähän on paljon.

SDP 40 paikkaa, PS 39 paikkaa, Kokoomus 38 paikkaa, Vihreät 20 paikkaa, Vasemmistoliitto 16 paikkaa.

Vaalivoittajia on siis 153 paikkaa ja siitä tulisi vahva hallitus, joka voisi sanella millaisen soten vain haluaisi perustuslakivaliokuntakin hiljenisi. Siksi Antti Rinne on jo nyt ennakoinut, että perussuomalaisia ei demerijohtoisessa hallituksessa nähdä.

Voittajia jää jäljelle enää 114. Tämä on aika laiha hallittukseksi joten neutripuolueista voisi saada vahvistusta, eli joukkueet jotka eivä menettäneet eivätkä liioin lisänneet paikkojaan. RKP yhdessä Ahvenanmaan edustajan kanssa toisi lukuun kymmenen lisää ja se luku (124) olisi aika optimaalinen hallituskoko enemmistöhallitukselle.

Selkein vaihtoehto uudeksi hallitukseksi olisi silloin, SDP, Kokoomus, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP. Tämä on toimiva ratkaisu, jos vain Kokoomus asian hyväksyy, muilla puolueilla tuskin on mitään tätä koaliitiota vastaan.

Tämä tietäisi sitä, että Orpo jatkaisi valtiovarainministerinä. Perussuomalaisille kolahtaisi eduskunnan puhemiehen paikka.

On se vaan jännää tämä politiikka, Arvo Pohja ei riitä hallitukseen, mutta eduskunnan korkein tehtävä annetaan arvopohjasta huolimatta perussuomalaisille.

Hallitukseen ei arvopohja riitä, mutta riittää valiokuntiin ja johtamaan eduskuntaa, eli joku kiero asia minua tässä ihmetyttää.

Siksi uskallan haastaa kysymyksellä demareita, että mikä asia se on, joka estää persujen nousemisen hallitukseen?

Jos kolme suurinta voittajaa, ei eniten paikkoja voittaneet, vaan kolme paikkamäärältään suurinta jotka olivat myös voittoisia valittaisiin hallitukseen. Hallituksen vahvuus olisi silloin 117 ja siihen voisi vielä lisätä toisen neutraalipuolueista (RKP,KD).

Tässä tapauksessa Orpo ei enää olisi valtiovarainministeri, jos Halla-aho ei tekisi Soineja, eli hyppäisi hillotolpalle ulkoministeriöön.

Kolmas arvopohjahallitus olisi pullauttaa Antti Rinne pois tunnustelijan paikalta ja antaa tunnustelijan vastuu Jussi Halla-aholle, silloin Jussi voisi määritellä sen arvopohjan joka heitä miellyttää.

No tätä ennen tietysti Antti Rinne voisi koota Jungnerin mallia, eli SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP eli 117 paikka löytyisi sieltä. Tässä tapauksessa Juha Sipilästä nousisi valtiovarainministeri ja Pekka Haavistosta ulkoministeri. Ei huono keksintö, mutta onko Juha Sipilä valmis jakamaan pääministerin 1-3 miljardia ja aloittamaan Suomen velaantuumisen uudestaan. Sen hinnaksi tietysti tunnustelija olisi valmis lahjoittamaan vieläpä maakuntahallinon myötäjäisinä keskustalaislle.

Onko suomalaisilla siihen enää mitään sanomista?

Kyllä minun mielestäni sinipunan ja punamullan aika on jo ohitse. Se oli ennen kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti, mutta nyt on neljä viisi lähes yhtä suurta joukkoa, joten tuo kaava ei ole oikein. Nyt on lähtökohtana oltava voittajat ja niistä kolme isointa kantamaan vastuuta. Mukaan sitten on lisättävä pienempiä voittajia mukaan tarpeen vaatiessa.

Hallitustunnustelija ei voi ohittaa useampaa isoa puoluetta ja koota joukkojaan rippeistä, se ei ole demokratian mukaista naamioitua Arvo Pohjan selän taakse. Arvopohjan määrittää demokratiassa äänestäjät.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Arvo Pohja olisi nyt toinen ukko, jos herrat Harkimot olisivat malttaneet olla tunkematta itseään joka ikiseen paikkaan.

Rinne saa lähettää samppanjat ja hedelmäkorit molemmille kiitoksena suuresta avusta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Esko Ahon presidenttitien eliminoivat kokoomuksen naiset, kun äänestivät Tarja Halosta. Nyt sitten Liike Nyt kampesi kokoomuslaiset kolmanneksi.

Liike Nyt menetti yhden sinisloikkarin ja sai vain yhden paikan, mutta Liike Nytin äänillä Kokoomus olisi saanut kaksi tai jopa kolme paikkaa.

Voidaan kysyä myös sitä miksi Mikael Jungner kirjoittelee jo nyt demareiden laskuun vaikka on kai vieläkin toinen voimahahmo tässä LiikeNytissä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ilman Harkimoita SDP olisi löytynyt kaikella todennäköisyydellä sijalta 3.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Jos lehmällä olisi siivet sarjaan eli jossitteluun ei kannata lähteä pidemmälle matkalle.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #4

Mainitsemisen arvoinen seikka kuitenkin, mille SDP:n kilpailijoilta hävisi liki 70.000 ääntä ja 2,4 % kannatuksesta isossa kuvassa.

Tuskin nyt Harkimoita äänestäneet olivat demareita.

Joka tapauksessa Harkimo istuu nyt yksin koko seuraavan vaalikauden.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Nopean laskennan YLEn tulospalvelusta perusteella, jossa puolueyhteenvedon osalta oli jäänyt Liike Nyt puuttumaan (taulukossa mahdollisesti muutakin vikaa) saa eduskunnan 199 paikan koostumukseksi seuraavan, mikäli paikkamäärät jakautuisivat oikeasti suhteellisesti, ääniosuuksien mukaan (suluissa nykyjärjestelmän mukainen d'Hondt-suhteeton paikkamäärä):

SDP ... 35 paikkaa (40)
PS .... 35 paikkaa (39)
KOK ... 34 paikkaa (38)
KESK .. 28 paikkaa (31)
VIHR .. 23 paikkaa (20)
VAS ... 16 paikkaa (16)
RKP .... 9 paikkaa (9)
KD ..... 8 paikkaa (5)
LN ..... 4 paikkaa (1)
SIN .... 2 paikkaa (0)
PIR .... 1 paikkaa (0)
STL .... 1 paikkaa (0)
KP ..... 1 paikkaa (0)
FP ..... 1 paikkaa (0)
LIB .... 1 paikkaa (0)

Kun nyt noita katsoo ja ajattelee pelkästään päätöskykyisen hallituksen muodostamista, ei ole ihme, jos d'Hondtin vaalitavan tai äänikynnyksen kannattaminen tulevat mieleen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En tiedä, mutta kaaviosta puuttuu Ahvenenmaan edustaja, joka yleensä on lisätty RKP;n joukkoon eli RKP tulisi tuossa olla 9+1 ja silloin määrä on 200.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Jes, mainittinkin eduskunnan 199 paikan koostumuksesta, sillä Ahvenanmaan paikka on aina vähän oma lisänsä. Toki sen olisi voinut erillismaininnalla lisätä RKP:n lukuun.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Liike Nyt puuttuu, koska se ei ole puolue. Virallisesti lasketaan vain puolueet. Ahvenanmaa lasketaan mukaan automaattisesti RKP:n sisään.

Mitä se sitten juridisesti merkitseekään, ettei Niike Nyt ole puolue ? Viisaammat varmasti tietävät tämän.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Antti Rinne on täysin riittämätön pääministeriksi.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Niin oli Juha Sipiläkin tuoreen vaalituloksen perusteella.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Max, johtuuko se siitä, että Rinteellä on riitämätön koulutus pääministeri tehtävään, Rinnehän on koulutukseltaan "vain" juristi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eise koulutuksesta johdu, kyllä sekoulutus riittää. Rinteellä ei ole kunnollista ulosantia, eikä tippaakaan karismaa. Kyllä sieltä varmasti joku muu löytyisi, jos etsittäisiin.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Ari Alsio kirjoitti: "On se vaan jännää tämä politiikka, Arvo Pohja ei riitä hallitukseen, mutta eduskunnan korkein tehtävä annetaan arvopohjasta huolimatta perussuomalaisille.

Hallitukseen ei arvopohja riitä, mutta riittää valiokuntiin ja johtamaan eduskuntaa, eli joku kiero asia minua tässä ihmetyttää.

Siksi uskallan haastaa kysymyksellä demareita, että mikä asia se on, joka estää persujen nousemisen hallitukseen?"

Eläpä Ari laakase vielä, naatitaan, naatitaan!

Ei ole vielä edes hallitusneuvottelut virallisesti käynnissä eikä puhemiehistön ja valiokuntien paikkoja jaettu. Perinteisesti kai puhemiehen (puhemies/naisoletetun?) paikka on mennyt toiseksi suurimmalle puolueelle.

Ja kun en ole tätä Puheenvuoroksi kutsuttua huumorihoitolaa seurannut kovin pitkään, niin ihan mielenkiinnosta kysyn että haastoitko 2017 kepun ja kokkarit samalla tarmolla siitä miksi Halla-ahon persut ei silloin kelvanneet hallitukseen?

"Onko suomalaisilla siihen enää mitään sanomista?"

Äänestäjät ovat nyt sanansa sanoneet ja tuleva hallituspohja sekä maakuntahallinnot sun muut ovat nyt "korkeemman käres". Sanotaan kova sana taas neljän vuoden päästä, jos nyt tuleva hallitus ei sitä aiemmin kaadu. Vannomatta paras.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- että haastoitko 2017 kepun ja kokkarit samalla tarmolla siitä miksi Halla-ahon persut ei silloin kelvanneet hallitukseen?

Ja sen Pasi voi helposti tarkistaa vanhoista kirjoituksistani, eli kyllä haastoin.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Hyvä Ari! En ryhdy vanhoja kirjoituksiasi penkomaan, vaan luotan sanaasi tässä asiassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Teuvo Hakkarainen, Mika Niikko, Ano Turtiainen, Sebastian Tynkkynen... Nyt, Ari, oikeasti...

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Muiden henkilöiden taustalla olevan ajatuksen voin kuvitella, mutta ihan mielenkiinnosta, mikä nostaa Sebastian Tynkkysen listalle?

Pelkästään hänen saamansa "sananvapaustuomio", jos nyt niin voi sanoa?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Sen sijaan tässä yksi Juha, joka varmaan ansaitsee päästä listalle:

https://yle.fi/uutiset/3-8497174

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #26

Ei tosin "sen sijaan" vaan "lisäksi".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jokaisessa puolueessa on törkyturpia tai pikkurikollisia. Tietääkseni Teuvo ja kumppanit ovat saaneet kansalta valtakirjan. Vaalit perustuvat juuri siihen että kansalta kysytään, eikä sanella itse.

Jos demareille ei persut käy arvopohjasyistä, se tulisi kohteliaasti sitten kieltäytyä hallitusneuvottelijan asemasta, kun kerran on liian hapokasta.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Mahtaako Turtiaisen tai Mäenpään kaltaisia törkyturpia tosiasiassa muista puolueista löytyä? Kerro, jos tiedät.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #28

Enemmän ehkä "hands on" tuomionsa saaneita henkilöitä kuin puhumalla tai kirjoittamalla tuomioita saaneita

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Enpä tunne koko kaksikkoa joten en voi verrata kehenkään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

No, rautalangasta: Ensin varmasti esitetään samat kysymykset kaikille eduskuntapuolueille. Vastausten perusteella kutsutaan jotkut, ehkä kaikkikin, neuvotteluun.

Tähänastiset yhteensopivuusarviot ovat ennakkoarvioita. On kuitenkin huomattava, että ne kerrottiin äänestäjille jo etukäteen. Äänestäjät tiesivät, keitä valitsivat. Ja vaikka kuinka harmittaisi, demareita valittiin eniten. Demarit kysyvät, demarit arvioivat.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Onhan persuissa muitakin tohtoreita, esim Leena Meri, joka olisi sopiva moneen ministerin postiin. Minusta nyt pitäisi avoimin silmin katsoa läpi puolueiden ”tähtiä”, eikä vain vedellä juuri heitä esiin, jotka muutenkin ovat olleet ihmisten hampaissa?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Eduskunnan sivujen CV:ssä hän on oikeustieteen maisteri ja ammatiltaan / arvoltaan varatuomari, henkikirjoittaja.

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Pari vuota on nyt kuunneltu lässytys arvopohjasta ja miten poliittisia koteja on poltettu.
Vaalit ovat ohi eikös voisi siirtyä asiaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä se arvopohja on mielenkiintoinen asia.

Halla-ahonkin arvopohja lieveni yhdessä yössä suhteessa maahnmuuttoon.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vaalien alla voi puhua jyrkemmin se kai on kaikille, eli myös Petterille selvä asia. Ja toisaalta jos myönnytyksiä tehdään, niin eikös se vain ole positiivinen asia niille, jotka sitä jyrkkää politiikkaa kammoksuvat. Siihen tulisi vastata vastatarjouksella, eikä vain puhua jostain vanhoista kirjoituksista. Eikö niistä ole tuomiot saatu ja lusittu. Ei murhastakaan istuta enää iankaikkisesti.

Mutta mikäli oikein tulitsin Sanna Marinia eilen telkkarissa, ei demareilta tipu armoa persuille. Miten se iso kirja meitä pentuna oikein opettikaan? Siellä oli sanat armo ja kohtuus, muuta en muista;)))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hallitus muodostetaan vaalivoittajan toiveiden mukaan, jos löytyy kavereita.

Siinä ei ole millään isolla kirjalla mitään tekoa.

Mikä ihme siinä on, ettei tätä asiaa ymmärretä, että jos jotain ei kaverikseen halua, niin ei ole pakko ottaa.

Ihan kuin pitäisi hallitus muodostaa niiden kanssa, joiden kanssa ei halua.

Kansa antaa tuomionsa taas neljän vuoden päästä, sillälailla se demokratia toimii, ei niin kuin ulkopuoleltahuutelijat haluaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #34

#34. Tuossapa oli kaikki tarpeellinen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#27. Katsos, pienemmät eivät tässä tarjoa ja jää odottamaan vastatarjouksia. SDP on se, joka kysyy, muut vastaavat. Jos kokoomus, keskusta ja muut vielä pienemmät haluavat ripustautua persuihin, onhan siihen sitten oikeus.

Arvopohjasta siteeraan Jussi Halla-ahoa:

"Vastuusta luisteleminen on kuitenkin se kokoomuslainen erityispiirre, josta varsinaisesti haluan lausua. Erinomainen esimerkki on taannoinen vaalirahajupakka, joka yleisön silmissä lankesi kokonaan Kepun niskoille. Sinänsä tietysti pidän Keskustaa rakenteisiin pesiytyneenä rikollisjärjestönä ja toivon sille vain nopeaa mutta tuskallista kuolemaa, mutta siitä huolimatta Kokoomus oli syyllistynyt vaalirahoituksen osalta aivan samanlaiseen kepuloimiseen selviten silti kuin koira veräjästä."

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

On se kamala kun väläytetään kompromissien mahdollisuutta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, heti vaalien jälkeen, ennen sitä sanottiin, että kova linja pitää :)

Hillotolppa :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #33

Juu juu, kyllähän se niin menee että jokainen puolue pitää 100% kiinni siitä mitä ennen vaaleja on sanonut jos halajaa hallitukseen.

Sinulla on kovin kummallinen tapa keskustella. Toisaalta rummutat etukäteen että persuja ei kukaan ota hallitukseen kun eivät osaa tehdä kompromisseja, mutta sitten kun todetaan ilmiselvä tosiasia että hallituspaikka vaatii automaattisesti kompromisseja ja siihen ollaan periaatteessa valmiita niin se on sitten se hillotolppa.

Niin tai näin, aina väärinpäin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen katsonut kaikki vaalitentit ja jokaisessa tentissä Halla-aho on todennut kielteisen kantansa maahanmuutto turismiin, mutta olisi valmis lisäämään kiintiöitä suoraan pakolalaisleireiltä. Tätä eivät muut puolueet ja osa kansasta ei ota kuuleviin korviinsakaan, vaan jatkaa samaa lauluaan edelleen. Kannattaisi kuunnella mitä ylipäätään puhutaan ja kuka puhuu, eikä jauha aina vain samaa laulua vanhasta muistista:)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

petteri ritala: - "Halla-ahonkin arvopohja lieveni yhdessä yössä suhteessa maahnmuuttoon."

Ei, vaan sinun tulkintasi Halla-ahon arvopohjasta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Näyttäisi olevan tuo arvo pohja fanaattisuuden puolella ja ilmeisesti tällä arvo pohjalla tarkoitetaan maahanmuuttoa.

Kannattaisin politiikkaa, jossa käytetään oikeudenmukaisuutta. Maahanmuuttajien auttaminen ja varsinkin pakolaisten rahoitus otetaan julkiselta puolelta, siellä olisi paljon leikattavaa. Muistaakseni Kataisen hallituksen aikana opiskelijoilta otettiin pieni siivu tuista pois ja kohdennettiin pakolaisiin.

Rahaa löytyisi myös ilmastonmuutos puolelta mm. tuulivoimalat ja uusiutuvat jne joita valtio tukee veronmaksajien rahoilla. Ihminen pitäisi ottaa ensin huomioon kuin tälläiset tuki viidakot.

Vasemmiston erilaisista tasa-arvo tsydeemeistäkin saisi nydettyä rahaa ihmisten auttamiseen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Arvo Pohja on se entinen Sari Sairaanhoitaja. Molemmat Kokoomuksen luomia satuolentoja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tsot sot Jocke, Sari Sairaanhoitaja olisi toiminut mainiosti jos sitä ajatusta eivät olisi ay-väki laajentaneet niin, että kaikki sai sen korotuksen, joka rapautti koko systeemin. Kuoppakorotusta haettiin matalapalkka-alalle, se oli Tehyn ja Superin alkuperäinen vaatimus. Kuoppakorotus ei minusta toimi kuoppakorotuksena jos kuoppaa tasataan niin, että kaikille jaetaan saman tasoinen korotus, kuten siinä loppukädessä kävi.

Sari Sairaanhoitajaa ei luonut Kokoomus vaan lupsi hoitaa Sari Sairaanhoitajille sen kaivatun kuoppakorotuksen. Kuka hoiti sen sitten niin, että koko kuoppakorotusidea vesittyi? Kerrotko Jocke sen meille tarkemmin? Silloin rakennussiivojakin sai eli euron korotuksen tuntipalkkaansa. Ei se ollut huono ratkaisu hänen mielestään, kaikki sen mieluusti ottivat. Ja nyt ei kukaan antaisi senttiäkään takaisin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kuuntelin Ylen ruotsinkielisen radio Vegan aamuhartautta. Puhuttiin hyvin kauniisti totuuden puhuja Jeesuksesta ihmisen vapahtajana. Onko jotain tekemistä kielen kanssa?

Suomenkielisiä valmennetaan omakielisissä hartauksissaan kohtaamaan Jumalan valtakunta isänmaan sankarikummuissa.

SDP:n arvopohja liittyy tähän. Tässä on pelastus, se pitää vaan löytää. Antti Rinne tietää kokemuksesta. Tämä myös selittää miksi ei puhuta julkisesti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä demokratia on hienoa asia, voittaja on voittaja ja kun on sovittu, että voittaja aloittaa tunnustelun, niin sillä mennään.

Sitten jos voittaja löytää itselleen sellaiset kumppanit, jotaka pystyvät yhteistyöhön ja heillä on eduskunnassa enemmistö, niin sitten meillä on hallitus.

Ympäriltä tulevaa kiljuntaa eri vaihtoehdoista ei voittajan tarvitse kuunnella, sillä ei ole merkitystä.

Kukaan ei lähde sellaisen kanssa yhteistyöhön, joka ei voittajaa miellytä, ja jos muitakin vaihtoehtoja on olemassa.

Voittaja ei ole diktaattori, eli jollei hän läydä kumppaneita, sitten yrittää joku muu.

Mutta toistaiseksi mennään voittajan ohjeiden mukaan, ja jos hän puhuu arvoista, se on sitten hänen asiansa, pakottaa ei voi ketään toistensa kanssa yhteistyöhön.

Minusta tämä menee juuri niinkuin pitääkin.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

On herätetty epäilyjä SDP Arvo Pohjan antisemiittisyydestä ja suhtautumisesta Israeliin. Ei herätä luottamusta USA lähetystössä. Viittaan tuoreisiin kirjoituksiin Hussein-al-Taee:sta ja Erkki Tuomio-ojan tunnettuihin mielipiteisiin Israelista. Ihme ettei näitä ulkopolitiikkaan ja turvallisuuspolitiikkaan liittyviä asioita ole otettu esille. Kyseessä lienee EU:n linja Israeliin,joka sensuroinkorjottelua?

Brittien vasemmistopuolueellahan oli antisemitismigate vähän aikaa sitten, jonka seurauksena juutalaiset kansanedustajat erosivat puolueesta. Antisemitismi nostaa päätään Euroopan vasemmistopuolueissa ja voitaisiin tutkia mistä se johtuu. Onko islamisteja soluttautunut ympäri Euroopan vasemmistopuolueita?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos hallitustunnustelija löytää mieleisensä kumppanit, niin sitten muodostetaan hallitus.

Mikä helevetin pakko on ottaa hallitukseen sellainen puolue, minkä kanssa ei halua tehdä yhteistyötä?

Jollei saa hallitusta kasaan, niin sitten joku muu koettaa.

Omituista itkua, että älkää jättäkö persuja.

Pitää vain vaaleissa saada eniten paikkoja, niin saa itse keskusteluja johtaa, vaalit on ohi, ja voittaja on selvillä, joten kitinät pois.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Minusta Arvo Pohja on keskustelussa siksi, että joillekin kokoomuksen ja demareiden vihertäville ja punertaville kannattajille ja toimijoille Jussi Halla-Aho on yksikertaisesti liian suuri saatana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Juuri tuolla vastustajien suhtautumisella Halla-aho on noussut jo päälle vuosikymmenen... ei näytä meno vieläkään muuttuvan, joka varmasti edes vähän häntä hymyilyttää. Vastustajat tekevät omia maaleja, ja he jatkavat vaikka kuinka monta kertaa sen tosiasian heille toteaisi.
Edes se että nyt rikkoi Niinistönkin entisen ennätystuloksen vaaleissa ei herättäne läheskään kaikkia. Ihan ok, jatkakaa. Ette voi sanoa ettei olisi tuosta tyylistä varoiteltu jo päälle 10 vuotta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #42

Antaa nousta vaan, siellä oppositiossa on tilaa. :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #42

Minäkin huomaan suhtautuvan nykyään suojelevalla fiiliksellä Halla-ahoon. Mitä enemmän haukutaan ja ymmärretään väärin, niin sen suojevammaksi muutun, vaikken heitä äänestänytkään. Semmoinen tämä ihmisluonto vain on:)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mauno Koivisto eli todeksi työmiehen unelman, on kirjoitettu. Kirkkoslaavin tohtori Halla-aholle paikka seuraajana, puhua käsittämätöntä. Kansa vaikenee seurakunnassa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Arvo Pohja on natsikortti, jota vilauttamalla voi osoittaa minkä tahansa vaatimuksen tai väitteen vääräksi ilman, että tarvitsee vaivautua asiaa perustelemaan.

Sitä voi käyttää myös rikosten lieventämiseen tai koventamiseen. Se saattaa jopa ratkaista sen, saako rangaistuksen uhri tai tekijä. Se vaikuttaa myös samanarvoisista tapahtumista tehtävään uutisointiin jne...

Koska asialla alkaa olla huomattavaa yhteiskunnallista merkitystä, nyt kannattaisi kansalaiset valmiiksi pisteyttää Arvo-järjestelmällä esimerkiksi pistein 0-100. Täysillä pisteillä arvot olisivat täysin kohdallaan ja nollalla pisteellä täysin pielessä.

Erilaisissa ristiriitatilanteissa kovemman Arvo-rankingin omaava voittaisi. Tämä selkiyttäisi tilannetta huomattavasti ja helpottaisi asioiden hoitamista. Kiinassa on hiukan vastaavaa järjestelmää sovellettu menestyksellisesti. Miksi emme haluaisi olla kehityksen kärjessä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Niin, tuo pisteytysjärjestelmähän on Jussi Halla-ahon keksimä. Näin hän kirjoitti:

"Ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä tämä avaus kannatti tehdä, nyt Petteri Orpo sanoo, että Kokoomus ei rajaa ketään pois hallitusnevotteluista, vielä kun Antti Rinnekin sen ymmärtäisi tehdä.

Voihan se sitten kysymyspatterinsa avulla syrjiä ketä haluaa, mutta nostella nyt käsiä jo ennakkoon on aika typrää toimintaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eiköhän Rinne noilla peesisanomisillaan olllut orpo-kakkonen eli toisin sanoen matkija. En tiedä mitä tuolla peesillä haki. Ilmeisesti vain hallitusneuvotteluihin positiivista virettä kokoomuksen suuntaan, vaikka demarit haukkuivat eduskunnassa melkein kaikkea hallituksen tekoja sumeilematta. Noiden haukkumisten perusteilla voisi olettaa, ettei kokoomus mitenkään sovi demarien kanssa samaan hallitukseen.

Nopeasti Orponkin arvopohjakysymykset poistuivat kuvioista. :D Melkoinen selittelijä koko mies Rinteen ohella. Pieni pellko on puserossa, jos Rinteestä "leivotaan" kuitenkin pääministeri. Voi olla edessä moninaisia käänteitä ja muuttuvia selittelyjä politiikassa.

Luottamus ja uskottavuus Rinnettä kohtaan on jo nyt omalla kohdallani kyseenalaisena.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sirpa, nyt kysytään neuvottelupinnaa, eli sellaista joka kestää hieman poikittaistakin huumoria. Orpo Ja Rinne ovat soitelleet toisilleen pitkin vuotta ja heillä on yhteys. Varmasti Rinne on kekustellut Lin kanssa samalla tavoin ja muidenkin puheenjohtajien. Paketti on aivan levällään vielä. Ennen vappua ei varmasti ole mitään selvyyttä. Vaikka ryhmä löytyisi jo huomenna pitää ohjelmasta vielä pitää turpakäräjät ja siellä voi sattua mitä tahansa.

Katsotaan rauhassa, olemme samoilla linjoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset