Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Antakaa armoa

Antakee armoo! Voi hyvää päivää näitä vaalikeskusteluja. Onneksi tämä on jo kohta ohitse. Paitsi että sitten se kitkuttelu vasta alkaa. Hallitusneuvottelut ja sitten se paljon parjattu hallitus. Suomi ei pääse vanhoista kaavoistaan eroon. Puolueet yhä enemmän muistuttavat toisiaan. Myös päälle puhuminen on näköjään kaikkien oikeus.

Li Andersson oli selvästi jo turhautunut, kun vasemmistohallitus on lipumassa käsistä.

Sampo Terho taas on turhautunut, kun tuli lähdettyä väärään junaan ja nyt pitää jatkaa resiinalla lopun matkaa.

Sari Essayah puhui järkevästi kunnes tuli perhevapaauudistus, siihen loppui Sarin järki. Miksi joustaminen on niin hankalaa, kun tulee puolueen perinteinen kompastuskivi, niin siihen kompastutaan aina.

Jussi Halla-aho onnistuu saamaan ääniä muiden tyhmyydellä, mutta sehän on hänen taktiikkaansa, asiakysymyksissä ollaan sitten yhtä kädettömiä kuin muutkin. Maahanmuuton kustannukset eivät lainkaan kata sitä suurrusluokkaa johon Jussi niiden riittävyyden maalailee.

Antti Rinteellä on sama ongelma, eli Antti maailaille isolla pensselillä, mutta takeltelee pahasti, jos pitää hiukankin konkretisoida asiaan haukkapaloiksi. Antti kantaa norsun kokonaisena pöytään ilman työkaluja jolla sen pilkoisi syötäväksi.

Juha Sipilän kakkara oli jäänyt kotiin, väläytty parikin kertaa Antti Rinteelle, mutta onnistui vain siksi, että Antti haparoi luvattoman paljon. Intoutui jopa arvostelemaan Yhdysvaltojen presidenttiä, vaikka itse oli ulkona Naton optiosta.

Anna-Maja Henriksson oli vaisu ja syyllisty ilkeästi samaan johon Li Andessonkin, eli päälle puhumiseen.

Orpo oli oma itsensä eli hymypoika vailla vertaa, mutta ei juurikaan loistanut, vaikka Sipilä ja Orpo hiukan pelailivat toistensa lapaan. Ollaanko nyt löytämässä taas uutta hallituskuviota, punamulta ja sinipuna ovat jo kerran olleet tapetilla, mutta nyt ollaan juoksuttamassa toiveita kuviosta persu-kokkari-kepu, joka tietysti Sampo Terho vituttaa kuin pientä oravaa. Sininen tulevaisuus kun näyttää kovin rupiselta.

Pekka Havistokin on hieman muuttanut hallituskaipuutaan porvarilliseen suuntaan ja on kääntänyt  näin selkäänsä vasemmistohallitukselle. Niin se mieli muuttuu galluptulosten mukana.

Jos Antti Rinne hukkaa reilun etumatkansa ja säilyttää kuitenkin ykköspaikkansa, voi tilanne olla silti demareiden kannalta katastrofi. Tilannetta ei helpota se, että Antti Rinne nosti kätensä kun kysyttiin kuka ei menisi samaan hallitukseen persujen kanssa. Senä jälkeen selitteli, että kaikille puolueille annetaan samat kysymykset. Mutta se kai on sama annetaanko kysymykset tai ei, kun persujen vastauksille ei ole enää merkitystä, kun käsi kiellon merkiksi on jo noussut useamman kerran.

Minun unelmahallitus tämän illan perusteella olisi PS-Suomen Keskusta-KD ja Kokoomus, pääministerinä jatkaisi Juha Sipilä, vaikka kepu olisikin vasta neljänneksi suurin vaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Minulla taas alkaisi olla "unelmahallitus" se, että pääsee pois tästä paikallaan polkevasta helvetin hourulasta...
https://www.facebook.com/yrjo.kamarainen/posts/102...

X

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Sari Essayah yllätti minut. Hyvä esiintyjä ja toi lyhyesti ja loogisesti esille ajatuksensa niin että kaikki pystyivät ymmärtämään. Tähtiainesta.

Antti Rinne oli vastakohta. Heikko esiintyjä. Kiusallisen hapuilevaa ja epämääräistä takeltelua ja varmasti suurin osa tenttiä seuranneista jää epävarmoiksi mitä Rinne loppujen lopuksi tarkoittaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minustakin Sari on hyvä, älykäs ja miellyttävä esiintyjä, joka ei koskaan ole ylimielinen ja kaikki tietävä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Aivan, huikea vastakohta esim kun ajatellaan P Räsästä. Samoin se KD:n miesedustaja edellisiltana, varsin maanloäheinen. KD voisi olla minunkin ääneni arvoinen sekulaarisuudesta huolimatta: it is a matter of reason... Nyt joutui äänestämään perswuja Nolla-Orpoon pettyneenä aitokonservatiivina. Se tuntuu vähän ruikuttamiselta mutta kaipaan sua Elaine ... eiku Elina...

Nyt pelottaa ihan vitusti, Kooma-Rinne hölmöilemässä asiassa kuin asiassa, parvi-itsareita jopa varisten kohdalla, eettistä tuskaa herkiltä ihmisiltä lientää kuolemansyy; naururefleksi.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

http://timoaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263687-l...

Aika monella järkeviä tuol puhuvil kuuluu elämäntapoihin pitkäkestoisen aerobisen liikunnan harrastaminen .

Rinteen kellertävä iho pisti silmään tuossa tentissä . Liekkö luontaista vai ei .

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hienoa, Timo!

Selväsanaisen Jutta Urpilaisen (huomattakoon että olen antanut sekamuodon "takuudet" anteeksi) vaihtuminen puuroutuneesti puhuvaan Rinteeseen oli välittömästi viestinnällinen, myöhemmin myös poliittinen katastrofi.

Äänestin tällä kertaa kristillisdemokraatteja, ja vaali-iltana on ihan riivat... hups, siunatun jännittävää seurata, kuinka moni teki samoin! Olenko ajatuksineni trendiaallon harjalla vai pahasti sukelluksissa? Ratkaisussani oli takana toisaalta Sari Essayahin asiallisuus, toisaalta puolueen kiinnostava ehdokasasettelu kaakkoisessa vaalipiirissä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Pääministeri Sari Essayah kuulostaisi erinomaisen hyvältä kuten alempana ehdotettiin.

Nykyisistä suurempien puolueiden puheenjohtajista hallitustunnustelijana todennäköisesti ainoastaan Halla-aho kykenisi tekemään tuollaisen myönnytyksen.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Onneks en ole katsonut yhden yhtäkään vaaliohjelmaa. En muuten aio edes katsoa. Äänestänyt sentään jo olen.

Tulevalle hallitukselle kyl jo annoin yhden homman. Äsken tuuppasin esiin uusimman puheenvuoroni. Vanhustenhoito on mun alaani ja se minun ykköseksi pitäisi hallitussakillekin nostaa, mutta kyllä minua myös tämän maan rakentaminen ja siihen kuuluva ohjeistus ym. päähän ottaa. Valvontaakaan en menis kehumaan!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Käsien nousu oli heti alkuun liikuttava tapahtuma. Luulen sen vielä monia kaduttavan. Odottaisivat nyt ensin vaalien tuloksia, ettei tarvitse kelkkaa kääntää liian tiuhaan. / Halla-aho osaa jättäytyä tyylikkäästi sivuun ja antaa muiden kohkata. Vienoinen hymy suupielessä paljasti hänen olevan kuitenkin ajan hermolla. / Toimittaja yritti liikaa revolverihaastattelua, mutta epäonnistui. Sekin vaatii todella tietoa ja taitoa, plus vielä hyvää tilannetajua. Se puuttui.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin sitä voi olla eri mieltä katsottuaan muutaman vaalikeskustelun: Halla-ahon kohdalla tuli jatkuvasti mieleen "Asiaan Hakkila!", tämä kun alkoi vastauksensa jaarittelemalla laajasti niitä näitä, ts. käytti tentit hyväkseen esittelemällä potentiaalisille äänestäjille vaaliohjelmaansa. Maahanmuutto sopi kummasti ratkaisuksi miltei joka ongelmaan, huolimatta siitä että budjettipuoli lukuineen loisti poissaolollaan. Keskiviikon Maikkarin tentti taisi olla ainoa, jossa juontaja turhaan kysymystä toisteltuaan keskeytti toteamalla että vastausta ei tule.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Seija on katsellut tarkkaan ja olen samaa mieltä, että puhuu, mutta puhuu eri asiaa mitä kysytään.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

No, kuinka monta kertaa kuulimme luvun 140 000 Petteri Orpolta ja Juha Sipilältä?
Kuinka Pekka Haavisto sai joka puheenvuoroonsa ympättyä Afrikan? Parhaisiin pari kertaa.

Eivätkö näm ole Suomen tasavallan eduskuntavaalit? Hittojako Afrikka kuuluu meille, mehän elämme arktisella alueella Pohjoisessa Euroopan kolkassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Mutta talous kuuluu, ja jos persut tulisivat toiseksi ja olisivat hallituksessa niin yksi asia on varma: Halla-aho tekisi Soinit eikä ottaisi valtiovarainministerin salkkua, taloudesta kun ei tunnu olevan hajuakaan. Keisarilla ei ole vaatteita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #20

Halla-ahosta tulisikin oiva maahanmuuttoministeri.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #21

Halla-ahoa kiehtoo ajatus ihmisistä säilössä, mutta tuskin muut puolueet häntä tuohon hommaan päästävät

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #31

Eikös jopa tanskalaiset suunnittele ihan samaa säilöönottoa? . Virolaisilla se olikin toiminnassa heti kärkeen ryntäysten alettua. Ainakin se näyttää toimivan, kun turhat tulijat karsiutuvat.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #41

Tanska on tehnyt juuri sen mitä meilläkin pitäisi.
Paljon muuta kuin että suunnittelevat säilöönottoa.
Tuosta säilöönotosta tosin levitetään meillä valheellsita tietoa.
Kyseessä on sellaisten henkilöiden säilöönotto jotka on karkotettu ja jotka on tuomittu rikoksista ja kärsineet rangaistuksensa.
Ei siis suinkaan kaikkia.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #45

HS:n mukaan Tanskan valittu saari ei ole pidätyskeskus, vaan sinne aiotaan panna maahanmuuttajia, jotka ovat tehneet riittävän vakavan rikoksen. Vankilatuomionsa he ovat jo kärsineet , mutta palautus on viivästynyt monista muista syistä.

Tällä vain varmistetaan heidän olinpaikkansa, joten pakkopalautus on heti mahdollinen, kun käytännön järjestelyt ovat valmiina. Onko tämä epäinhimillistä toimintaa pahoille rikollisille, jotka vielä ovat tanskalaisten veronmaksajien taakkana?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Onko tämä epäinhimillistä toimintaa pahoille rikollisille, jotka vielä ovat tanskalaisten veronmaksajien taakkana?"

Tämä varmaan rauhoittaa huomattavasti Tanskan rasisteja ja hillitsee rasismista aiheutuvia levottomuuksia ja niistä aiheutuvia yhteiskinnallisia haittoja. Siinä mielessä tämä kuvailemasi tapa toimia on varmaankin tehokas.

Mutta mitäs niille tanskalaisille vankilasta vapautuville rikollisille tehtäisiin joita voidaan yhtä hyvin pitää yhteiskunnalle vaarallisina, mutta joita ei voida karkoittaa minnekään.

Heistä tosin rasistit eivät millään tavalla ole huolissaan,
eikä heidän eristämisestään ole sillä tavalla yhteiskunnalle suurta hyötyä, kuluja vain
Pitäisikö heidätkin sitten kumminkin eristää jonnekin luodolle?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #65

Älä nyt taas tyhmiä kysele Arto. Tanskalaisille, suomalaisille ym. oman maan kansalaisille ei valitettavasti ole paikkaa minne heidät voisi hyvällä omallatunnolla lähettää. Emmehän halua heitä lähettää muiden taakaksi ja risteiksi maamme kansalaisia ja sama koskee varmaankin myös tanskalaisia rikollisia. Miten tämäkin kysymys täällä viitsitäänkin aina vain uudestaan kysyä.

Vai pidätkö itse sitä jotenkin reiluna, että vankilat tyhjennetään aina kotimaisista rikollisista suoraan naapurimaihin? Ei. Jokainen maa hoitakoon oman tonttinsa ihan itse.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #67

" Emmehän halua heitä lähettää muiden taakaksi ja risteiksi maamme kansalaisia ja sama koskee varmaankin myös tanskalaisia rikollisia?"

Kotimaisille raiskaajille raiskaaminen on sitten vähemmän rikaabelia touhua kuin ulkomaalaisille raiskaajalle, ei ole pelkoa karkoittamisesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

Tanska onkin nykyisin natsien ja rasistien maa, kuten myös Itävalta, Adolfin kotimaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #51

Ihan totta?
Tanska rasistien mnaa?
Taitaa olla Pohjoismaista kakkein avoimin ja vapain.
Ovat vain saaneet tarpeekseen.

Jos joku kahjo sattuu syntymään jossain niin tekeekö se syntymäpaikasta natsien ja rasistien maan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

"Jos joku kahjo sattuu syntymään jossain niin tekeekö se syntymäpaikasta natsien ja rasistien maan?"

Ei se missä ihminen syntyy tee ihmisestä mitään, mutta se mitä ihmiset äänestävät kertoo ihmisestä jotain.

Tanskalaiset nyt on vaan innostuneita tästä rasismista ja fasismista ja äänestävät sen mukaisesti. Itävaltalaiset myös.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #20

Siinä hän tekisi ihan viisaasti ja niin moni muukin ministeri, jolla ei ole edes aiheeseen liittyvää koulutusta. / Minusta pitäisi olla tarkempi siinä kuka hoitaa valtion rahoja, tai hoitaa oikeusministeriötä./ On viisautta tietää omat rajansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #56

Niin no, postiluukusta tuli viime viikolla yllättäen ja pyytämättä netissäkin julkaistu Perussuomalainen-lehden vaalinumero, jossa sattuu olemaan Jussi Halla-ahon kolumni Politiikka takaisin politiikkaan ja siitä lainaus:

POLIITIKKO pyrkii yleensä vakuuttamaan yleisön siitä, että juuri hän on pätevin hoitamaan yhteisiä asioita. Hän siis markkinoi itseään ennen kaikkea valtionhoitajana ja asiantuntijana. Tällainen suhtautuminen on hiukan ongelmallinen. Tosiasiahan on, että kansanedustajaksi pääsee äänestäjien suosiolla, ei pätevyydellä. Ministeriksi pääsee, jos sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Esimerkiksi valtiovarainministeriksi valitaan Suomessa pääsääntöisesti se, joka on toiseksi suurimman hallituspuolueen puheenjohtaja. Ei kai kukaan kuvittele, että tässä asemassa sattuisi aina olemaan henkilö, joka on myös pätevin mahdollinen julkisen talouden osaaja.

- Sattumavaltiovarainministeriksi?

https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/20...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #58

Minusta se on väärin. Ministerin täytyy hallita jo etukäteen johtamansa alan tiedot ja taidot. Liian usein meillä on ollut ministereinä kokemattomia ihmisiä, joita ikinä ei kukaan yksityinen firma palkkaisi töihin johtavalle paikalle.

Ministerin posti ei saisi ylipäätään ketään sokaista niin paljoa, että edes ottaisi sitä työtä vastaan. Kulttuuri-ja urheiluministeriksi voi pätevöityä itseopiskelulla hyvinkin nopeasti, mutta en nyt juuri keksi tähän hätään muuta alaa?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Nylund, toimittajan tapa kysyä: vastustatte maahanmuuttoa: H-a:n on oikaistava johdattelevaas kysymystä, että haitalista maahanm.... Kuuntele politiikkaradion persuosuus 10-12 minuuttia toimittaja; leikkasitte köyhiltä niinkuin persut olis ollut pääministeripuolue.Jalosta itseäsi Nylund , kuuntele se Areenasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Mäkitalo: Toimittajat eivät tee kysymyksiään vastaajille mieluisiksi, ja mitähän siitä tulisi jos kaikki puoluejohtajat vastaisivat esitetyn kysymyksen sijaan että minulle sopisi paremmin että kysymys esitettäisiin niin ja niin.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

liikuttava tapahtuma

:) Kiitos Kaija naurusuonien kutkuttelusta!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Samaa nelikkoa toivon itsekin, tosin Halla-Aho pääministerinä.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Muuten olen kovin samaa mieltä, mutta minun korvaani ja silmääni Sampo Terho oli hyvinkin terhakka ja täräytteli hyvät vastaukset selkeäsanaisesti pöytään. Se, ettei hän osallistunut päällehuutokilpailuun ei varsinaisesti ole negatiivinen asia. Todella vahinko, että tämä taitaa jäädä Terhon viimeiseksi eduskuntakaudeksi - ainakin tällä erää.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kirjoitin jo Ylen tv-tentin ollessa meneillään mielipiteen
keskustelusta ja keskustelun vetäjien onnistumisesta.

http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274016-sunn...

P.s. Ja täällä tv-katsomossa alkoi käämit hehkua, että
pistin palautetta myös tj Merja Ylä-Anttilalle. Katsotaan vastaako.
EU-vaalitenttien vetäjiksi pitää olla keskustelun johtamisen
hallitsevat vetäjät.

P.s. Tämän viikon näistä puoluejohtajakeskusteluista HS:n vaalitentti
pysyi parhaiten vetäjien hallinnassa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Alkavalla uudella hallituskaudella virkamiesten valta tulee kasvamaan ja poliittisen ohenemaan. Sipilän hallituksen etu triona oli, että sillä oli ja se otti muutoksen johtamisen hyppysiinsä. Monissa isoissa asioissa tuli tulosta. Tärkeimpänä luottamuksen palauttaminen yrittämiseen, joka alkoi näkyä verotulojen kasvuna paranevan työllisyyden kautta. Nyt olen aistivinani yrityskentässä lisääntyvän epävarmuuden. Samalla kun maailman talouden pyörät hidastuvat siihen lisäksi ei kyllä kaipaisi motivaation heikkenemistä kotikentällä. En tosin katsonut eilistä vaalikeskustelua, mutta tuskinpa siellä lienee ollut näin vähäpätöinen seikka esillä. Siis merkittävimmän verotuloja generoivan sektorin - yrityskentän motivaatio.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Optimihallitus olisi Kok+PS+KD+RKP. Näin voitaisiin tehdä suurkaupunkimyönteistä talousystävällistä politiikkaa tuulimyllyjä vastaan taistelun sijaan.

Samoin suurissa linjoissa em. puolueet ovat lähellä toisiaan vaikka keskusteluissa ollaankin olevinaan kovin eri mieltä.

Valitettavasti tämä vaatisi reipasta kok+ps nousua vielä vaalpäivänä mutta ei mahdotonta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Pahaa vain pelkään, että keskusta jouduttaisiin ottamaan mukaan.

Ps tekisi peliliikun, mikäli suostuisi nostamaan J. Niinistön ulkopuolelta jatkamaan hyvää työtänsä puolustusministerinä. Kuuden vuoden puolueeseen kuulumattomuus ja neljän vuoden yhteistyö tekisivät tehtävänsä ja tiet yhtyisivät tuottavalla tavalla jälleen.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Ei olisi huono. Maaseutu(kin) pitää pitää asuttuna. Kukas suomalaisille viljat ja lihat tuottaa?
Tosin tuo vaatisi että Sipilä vetäyty KePu:n johdosta!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Viime vuoden puolella muutaman kerran kommentoin täällä Usarissa seuraavan hallituksen koostuvan PS, Keskusta, Kokoomus. Tuo KD ja Sari oli kyllä asiallinen ja olisi hallitus kokoonpanossa ehdottomasti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos raportistasi.
Voin olla erehtynyt, mutta itselleni on syntynyt mielikuva tri Halla-ahosta, ettei hän pyri pelkästään henkilökohtaiseen hillotolppaan, vaan haluaa asioihin muutosta. Tästä oletuksesta käsin häneltä olisi räväkkä veto hallitustunnustelijana ehdottaa Sari Essayahia pääministeriksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sari sopisi hyvin pääministeriksi, hänen ylitseen olisi vaikea kenenkään kävellä;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Nykyisessä ilmapiirissä pääministeri Essayah joutuisi viimeistään toisena työpäivänään kuuntelemaan muka-kekseliäitä "lähe käveleen" -tyylisiä kehotuksia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Hyvä kevennys, mutta huonompi kuin tytöttely. Sari on selväsanainen ja antaisi varmasti takaisin.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Essayah on miellyttävä ihminen ja mukava kuunneltava. Kristillisyys ja urheilutausta ovat varmaan muokanneet persoonaa. Tosin geeneillä on suurin vaikutus persoonallisuuteen, ei uskontoa tarvita jotta ihminen olisi humaani ja miellyttävä ... toteaa ateisti. Jotkut uskovaiset saattavat olla ... jääköön sanomatta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #37

Sarin geeneistä puolet periytyy hänen marokkolaiselta isältään.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #46

Niin, ja mitä sitten?
Omista geeneitäni löytyy jopa intiaanigeeni jostain Amerikan itärannikolta, ajalta n. 1000 jkr.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #47

"Omista geeneitäni löytyy jopa intiaanigeeni jostain Amerikan itärannikolta, ajalta n. 1000 jkr."

Aika pitkälle olet päässyt.

Minä olen kaivellut sukujuuria MyHeritagen avulla.

En tiedä ovatko luotettavia kaikki ne tiedot, mutta ne ulottuvat sen ohjelman mukaan aikaan ennen 1000 jkr. ja aika pitkälle vielä, Keski- Eurooppaan. Mutta pidän ne sukujuureni salassa ja herkuttelen niillä yksin, omassa kammiossani, yhdessä tämän tietokoneeni kanssa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #46

Manu, Ilmankos hänen charminsa puree niin moneen! Liian monilla politiikoilla on myöskin liian kireä pipo, mutta ei Sarilla.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

YLE:n Seija Vaaherkummulla ei niinkään palanut käämit vaan oli huono päivä ja heijasteli rivikansalaisen tuntoja "ei jaksa tätä paskaa, kukaan näistä ei koskaan vastaa edes kysymykseen." Politiikka on hiekkalaatikkoa ja meno melkoista jos tarhantäti ei pidä vaippaväkeä aisoissa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Maahanmuuton kustannukset eivät lainkaan kata sitä suurrusluokkaa johon Jussi niiden riittävyyden maalailee."

Miten näin voi todeta, kun ei niitä ole missään vaiheessa edes selvitetty? Matti Apunenkin taannoin penäsi asian penkomista.

No arvioida toki voi.

Kiva muuten, että minulla on nykyisellään kommentointioikeus tähän blogiin. Olin vähintään vuoden bannissa, vaikken koskaan ollut tänne mitään kirjoittanutkaan. Ilmeisesti vahingossa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä voidaan sillä vaikka niitä ei ole laskettu ei ne kuitenkaan koko Suomen budjettia kata.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Sampo Terho ei ole oikein sisäistänyt sitä että totta ei saa puhua, koska ”totuuden puhujalle ei yösijaa tarjota”.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sampo tosiaan puhuu niin totta kuin osaa.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Olen katsonut pari lähetystä näistä väittelyistä. Molemmat ovat olleet sellaisia päällehuutokilpailuita, että on ollut pakko vaihtaa kanavaa. Minusta on erikoista, että päällehuuteluun syyllistyvät myös juontajat. Ymmärrän kyllä sen, että he haluavat vastauksen kysymykseen, mutta eikö olisi parempi, jos kysymykseen annetaan vastata niinkuin kukin haluaa ja äänestäjät sitten arvioivat vastauksen? Sontaahan sieltä suusta tulee joka tapauksessa. Vastaukset jäivät epäselviksi, kun puolet vastauksesta meni ohi huutelun takia.

Minusta noiden mölyapinoiden ei tarvitsisi yhdenkään päästä eduskuntaan. Hirvittää ihan ajatus, että hoidetaanko asioitamme eduskunnassakin samalla metodilla, eli voittajaksi julistetaan ehdotus, joka on saanut aikaan eniten ääntä (ei ääniä).

Kyllä jotain on tehtävä noiden keskustelujen järkevöittämiseksi seuraavia vaaleja ajatellen. Tentit osoittivat, että yhdestäkään puolueesta ei ole keskustelijaksi, vaan jokainen puolue julistautui oikean tiedon omistajaksi, jolla ei ole tarvetta kyseenalaistaa omaa kantaansa.

Laukalle lähtenyt huutelu sataa protestiääniä ja nuo äänet eivät tule ns. vanhoille puolueille.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Olet kyllä oikeassa muutoin mutta tuo kohta "mutta eikö olisi parempi, jos kysymykseen annetaan vastata niinkuin kukin haluaa" ei vain toimisi. Saisimme noin periaatteessa kuulla koko tentin ajan joko Orpoa, Sipilää, Rinnettä tai Essayahia. Eikä siinä Liikään kauaksi jäisi puhimattakaan Haaviston Afrikasta.

Oli näissä tenteisä yksi järjestäytynytkin, HS:n tentti jossa puhujien edessä pöydillä oli yhteensä kolme käsimikrofonia joita käyttivät tarvittaessa. Ei tullut päällehuutamista kovinkaan paljoa.
Puoluejohtajat taisivat yllätykseksemme ymmärtää että ääni iöman mikrofonia ei mene ulos.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pienpuolueiden toimittaja piti keskustelun hyvin hanskassaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minun unelmahallitus tämän illan perusteella olisi PS-Suomen Keskusta-KD ja Kokoomus, pääministerinä jatkaisi Juha Sipilä, vaikka kepu olisikin vasta neljänneksi suurin vaaleissa."

Unelmahallitusta ei näistä aineksista saa kasaan.

Minun unelmahallitukseni olisi virkamieshallitus.

Virkamieshallitukselle annettaisiin tehtäväksi se sama Suomen kuntoon saattaminen mikä oli keskustan tavoite viime vaalikaudella, mutta ei tällä vaalikaudella.

SOTE- uudistus annettaisiin kuntien muodostaman toimikunnan tehtäväksi. Hallituksen ei siihen soppaan annettaisi enää kauhaansa pistää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vihavaisen ehdotus virkamieshallituksesta on jotenkin hauska, mutta tuskin tulee tapahtumaan. Jotain tarvettakin sille voisi juuri nyt olla, kun hallituksen muodostus saattaa olla haastava hanke. Mutta noin yleisemmällä tasolla: pitää ensin vaalit ja pistää sitten pystyyn virkamieshallitus. Mitä ajan ja resurssien haaskausta, kun sen olisi voinut tehdä ilman vaalejakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mitä ajan ja resurssien haaskausta, kun sen olisi voinut tehdä ilman vaalejakin."

Minun ajatukseni, jota ei ole tosiaankaan minkään ideologian mukainen, eikä sillä ajatuksella ole muita kannattajia minun lisäkseni, on se että virkamiesten näkemykset pitäisi saada vaaleissa paremmin esiin. Nyt nämä polulistien unelmahöttöiset vaalipuheet vievät kaiken tilaan.

Se voisi tapahtua niin että perustettaisiin valtiovallan toimesta wirallinen virkamiespuolue. Sen ohjelman laatisivat valtion virkamiehet virkavastuulla.

Itse nämä virkamiehet eivät saisi olla vaaleissa ehdolla, eikä heillä pitäisi olla pääsyä poliittisiin wirkoihin, ellei sitten tosiaan tehdä sitä virkamieshallitusta.

Virkamiespuolueen ohjelman tukijaksi voisi asettua kuka tahansa politikko ja kansalainen, joka sitten asettuisi vaaleissa ehdolle nimenomaan virkamiespuolueen jäsenenä, virkamiesten laatiman puolueohjelman pohjalta, sitä toteuttamaan.

Virkamiespuolue osallistuisi sitten valtakunnan hallitsemiseen samalla systeemillä kuin muutkin puolueet, sen mukaan miten sen kannattajat saavat ääniä.

Jos viirkamiespuolue saisi edes yhden ehdokkaan läpi eduskuntaan, niin tämä edustaja voisi sitten eduskunnassa kansan valtuuttamana tuoda esiin virkamiesten näkemyksiä valtakunnan asioiden hoidosta.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

No juu, paitti että mistä löydät (ja valitset) 18 asiantuntijaa, jotka ovat yhtä mieltä siitä miten Suomi saadaan kuntoon.

Lisäksi, jotenkinhan tuon virkamieshallituksen pitäisi saada eduskunnan luottamus.

Vai ehdotatko myös virkamieseduskuntaa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Lisäksi, jotenkinhan tuon virkamieshallituksen pitäisi saada eduskunnan luottamus.

Vai ehdotatko myös virkamieseduskuntaa?"

Virkamiesten pitäisi toki antaa periksi eduskunnan tahdolle.

Virkamieshallitus toimisi virkavastuulla ja sen tehtävänä olisi esittää eduskunnalle kaikissa oloissa ensin se paras vaihtoehto, jos se ei mene läpi, sitten se toiseksi paras jne.

Jos se esitys joka menisi läpi eduskunnassa olisi niin huono että parempi vaihtoehto olisi jättää tilanne ennalleen, kuten vsikkaåa edellisen hallituksen SOTE- paketti, niin silloin virkamieshallituksen pitää virkavelvollisuudella valita parempi vaihtoehto ja jättää sellainen esitys kokonaan telemättä joka johtaisi nykyistä tilannetta huonompaan lopputulokseen, siitä huolimatta että se meinisi läpi eduskunnassa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Puheenjohtajat käyttäytyivät kilvan huitoen kuin pahaiset lapset, joka ärsytti ainakin itseäni. Sari ja Jussi käyttäytyivät aikuismaisemmin ja rauhallisemmin.

Vaalikeskustelun juontajat epäonnistuivat rooleissaan yrittäessään olla jotakin tähtiainesta, johon eivät edes kykene.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuliko Pekka Oksalaa ikävä?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#35.Lauri. Sammoo mieltä ollaan! Melkoista sortin sakkia tietyin poikkeuksin.
Lakkokenraali-Rinne pahin häirikkö. Olisikohan hänestä pääministeriksi ja Suomen keulakuvaksi maailmallekaan?

Ps. Valveutunut kirjoitus AA-luokkaa.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Asian vierestä, mutta turvallisuuspolitiikkaan liittyvää joten heikko linkki asiaan.
Eli, oletko Anu tutustunut professori Vihavaisen eiliseen kirjoitukseen
”Vaarallinen raja puolin ja toisin”?

http://timo-vihavainen.blogspot.com/2019/04/vaaral...

Mielestäni kiitettävän arvoinen kirjoitus (10- tai 5 akateemisella asteikolla)! Ja kuulemma jatkoa seuraa vielä yleisön pyynnöstä ...

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Pääministerin valitsee eduskunta. Siis sellaista perustuslakia ei ole olemassa, että suurimman puolueen pj tulee olla pääministeri. Nyt selvästi näkyy, että Suomessa ollaan siirrytty politiikassa Ruotsin blokkiajattelumalliin. Meillä on keskittynyt virhervasemmisto, selvä porvari blokki ja perussuomalaiset. Näiden vaalien jälkeen uskon, että tämä blokkiajattelu ajaa itsensä läpi. Oma toiveeni on että Sipilä ja Orpo joukkoineen antavat demarien kosinnalle isot rukkaset. SDP ei ole enää se sama kuin se oli ennen Rinnettä.
Itse vaalikeskustelu on typerin, jonka olen nähnyt ja näytti enemmän Englannin alahuoneen kokoukselta päällehuuteluineen ja solvauksineen. Keskustelu osoitti selvästi että maassamme on kolme virallista kieltä: suomi, ruotsi ja valhe.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nostan täällä juuri hattuani Jukka Tuunaselle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"SDP ei ole enää se sama kuin se oli ennen Rinnettä."

Mitähän aikaa mahdat tarkoittaa?

Urpiaisen aikana SDP ei ollut mitään, Lipposen aikana se oli jotain, samoin Sorsan tai Paasion aikana.

Sitä varhaisemmista ajoista en mitään muista, mutta sata vuotta sitten se oli kai ylivoimaisesti suurin ja suosituin puolue, kunnes se jakaantui kapinan kannattajiin ja sen vastustajiin. Kannattajat sitten eliminoitiin saksalaisten ammattisotilaiden ja osaksi Saksassa koulutuksen saaneiden suomalaisten ammattisotilaiden toimesta.

Se toinen puoli demareista sodan jälkeen osaksi tapettiin ja loput, henkiin jääneet, peloteltiin ja syyllistettiin ja heistä tehtiin kolmannen luokan ihmisiä, kun he sitä ennen olivat olleet vain toisen luokan ihmisiä.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Vaalitenttejä seuranneena oikeastaan vain Halla-Aho onnistui vastaamaan selkeästi ja rauhallisesti kysymyksiin (silloin kuin hänen annettiin puhua loppuun), muut lähinnä olivat sekavia ja väisteli, antoi epämääräisiä vastauksia.

Halla-Aho vakuutti sillä että oli valmistaunut todella hyvin verrattuna muihin, oli tehnyt työtä sen eteen ettei hyydy kysymysten edessä, niin kuin muut teki, se taas kertoo surullista tarinaa että muut tuntuu vain luottavan omiin politiikon taitoihinsa ja tulivat "takki auki" tenttiin, puoleen mantrat harjoiteltuna.

Siltikään en anna ääntäni persuille, en yhdellekkään vanhalle puolueelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset