Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Pidetään koko Suomi asuttuna - Lappi

Vaalipuheiden pidetään koko Suomi asuttanut on kokemassa inflaation. Lainaus Lappilaisesta:

"HUHTIKUU 2, 2019

Monissa kunnissa etsitään ratkaisuja, jotta saataisiin työtä, nuorille koulupaikkoja ja uusia yrityksiä asettumaan kuntaan veronmaksajiksi".

Kunnissa etsitään ratkaisuja yhä vähenevän väestön ongelmaan. Ongelma ei ratkea, että poliitikko lupaa pitää koko Suomen asuttuna. Jos se olisi ratkaisu, ei sanomalehti Lappilaisen tarvitsisi sitä asiaa sivuillaan pohtia.

Lapista on kadonnut kolmen Lapin suurimman työnantajan työntekijämäärä reilussa viidessä vuodessa, eli yli 4000 henkilöä. Tämä tarkoittaa sitä, että poliitikkojen olisi pitänyt säilyttää tai innovoida jostain nuo reilut neljätuhatta uutta työpaikkaa Lapin alueella.

Työpaikkojen vakaus luo perheille vakautta pysyä kotiseudullaan tai innokkuutta uusille Lapin maakuntaan tuleville.

Siksi puheet yrittäjän arjen vaikeuttamisesta on tuhon politiikkaa, vain kestävällä pohjalla oleva yritystä voi verottaja rokottaa kohtuulliseti. Mutta se, että mainosmielessä uhotaan taas uusia velvotteita yrittäjille on tuhoisaa, sillä yritys joko kuolee, kituu tai muuttaa pois, jos se ei ole kannattavalla pohjalla.

Poliitikko Lapista Katri Kulmuni (kesk) puhuu parhaillaan televisiossa, että työllisyys on tärkeää, mutta ei sano lainkaan keinoja.

Yksi Lapin kolmesta suuresta työnantajasta on Agnico Eagle Finland Oy, eli kaivosteollisuutta nyt pitää tukea, ei rapauttaa.

Suurin ja kaunein on Lapissa Outokumpu Stainless Oy, mutta tuotanto on hyvin ilmastouskovaisten tylytyksen kohteena ollut. Suomen tulisi kuivattaa tämäkin teollisuudenala ja päästää kiinalaiset monopoliin.

Toivoisin, että jos puhutaan haittaveroista, niin tulisi samlla sanoa miten sitten suu pannaan, kun tuotanto meiltä katoaa kokonaan kehittyviin haittamaksuista vapaisiin maihin.

Samalla pitää kysyä myös kuka poliitikoista sitten keksii miten Suomi sitten pidetään kokonaisuudessaan asuttuna???

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset