Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Tasa-arvo vaatii rupulipuolueet?

Eilen nähtiin sitten rupulipuolueet yhteislähetyksessä, valitettavasti maikkarilta tuli samaan aikaan pääministeritentti. No tasa-arvo toteutuu, kun isot puoluet määräävät tahdin.  Paavo Väyrynen itki, etttä Yle syrjii, mutta sitten kieltäytyi tulemasta ja parempi hänen kannaltaan tietysti olikin. Saa paljon enemmän näkyvyyttä ja sympatiseeraamista tänään alkavassa ennakkoäänestyksessä.

Tasa-arvoita ei tietysti ole sanoa pienpuolueita rupulisakiksi, mutta niin se vain on, että olis siellä niin paljon rupulia, että pilasivat koko joukkueen arvon.

Ensinnäkin, miksi ihmeessä Suomessa tarvitaan monta kommunistista puoluetta, kun yksikään ei ole vuosiin ylittänyt äänikynnystä? Ja miksi ihmeessä tarvitaan feministeille oma puolue ja eläinsuojelupuolue, eikö nämä asiat tulisi olla jokaisen puolueen yhtenä osana?

Sakari Pienimäki ajaa poliittista vallankumousta demokratian keinoin, ja huomaa tulleensa demokratiassa lilliputiksi. Ei vallankumousta edes teoriassa voi tehdä demokratian keinoin, rikkomatta jotain sääntöä. Liian kiltti mies johtamaan joukkoja, mutta selviytyi tentistä loistavasti pitäen tiukasti omat mielipiteensä.

Katju Aro piti kovasti omasta äänestään ja sai puheenjohtajalata paljon puheaikaa. Hänen puheita kuunnellessan tuli ajatus Jumalasta ja siitä miksi hitossa jumala sitten ei kasvattanut tissejä myös miehille, jotta äityslomaa ja isyyslomaa voisi pitää tasa-arvoisena, myös imetyksen kannalta. Myös vauvojen pitäisi ymmärtää nais-asiaa heti synytmästään, eli feminismi polkee kaiken alleen ja lapsikin katoaa pesuveden mukana keskustelussa vanhempainlomasta tai -rahasta.

Henri Aitakari miesoletettu tavis, vailla mitään intohimoa tai asiaa politiikassa, omistautuu vaan ylläpitämään Ipun henkeä, perinteitä, ilman mitään uskoa omaan menestykseen.

Sami Kilpeläinen mies joka halusi ja sai puhua paljon. Mitään en ymmärtänyt. Seikkaili liian koukeroisilla kaarilla, vaikka sanoo olevansa kainuusta puheet olivat hyvin savolaisen oloisia. Ehkä puoluetta tarvitaan, mene ja tiedä, itse en ymmärrä mihin.

Mikko Vartiainen fiksu mies, mutta miksi fiksu mies valitsee sellaisen väylän joka on muinaisjäänne. Kyllä uskoisin lakimiestaustalla parempaan ymmärrykseen omasta osastaan näissä vaaleissa. Mitä järkeä on olla sadasosapuolue, kun meillä jos sellaisia on, esimerkiksi Siniset, joilla useampi miniterikin oli, mutta ei menestystä. Miten voisi Mikko Vartiainen nousta parrasvaloihin? No tasa-arvon mukaisesta säälistä, kuten eilen nähtiin. Mies oli paikalla, mutta so what!

Tea Törmänen on vähäpuheinen, mutta mitä puhuu on paino joka sanalla. Liberaalit ja Piraatit voisivat hyvinkin olla sama puolue, smaan sektoriin sopisi myös Pienimäki ja Aro. Miksi ihmeessä tarvitaan neljä eri pienpuoluetta kun yhdistymällä saisi yhden ryhdikkään? Tean puheet voin lähes kaikki allekirjoitta itse myös. Lisäkis hän on nuoruudestaan huolimatta hyvin poliittisesti perillä asioista. Varmasti sukurasite, uskon näin. Ainoa jota edes harkitsen äänestäväni tänään. 

Petrus Pennanen tuttu nimi US-blogistanista ja kertoo asiaa, mutta hieman hapuilee mielestäni politiikassa, esimerkiksi Tea Törmänen ole paljon enemmän politiikasta kärryllä kuin Petrus. Näiden kahden yhteistyö voisi kantaa hedelmää. Ehkä vaaliliitto tuokin tulosta niin, että Petrus nousee eduskuntaan. 

Marco de Wit ajaa suomalaisten asiaa, aivan kuten kaikki suomalaiset puolueet, mukaan luettuna RKP, joka sekin ajaan ruotsinkielisten suomalaisten asiaan. Täysin turha mies politiikassa. Marco voisi valita minkä tahansa puolueen Suomessa ja mennä sinne pätemään ja änkyröimään.

Juha-Pekka Väisänen voisi mennä Mikko Vartiaisen kanssa joskus olusille ja sopia jonkin yhteisen harrastuksen, jotta pysyisvät molemmat pois politiikasta, kun eivät juurikaan ole poliitikkoja kumpikaan.

Harry Harkimo, ei ollut kutsuttujen listalla kun ei ole rekisteröitynyt puolue ja hyvä niin, sillä liike on tärkeämpää kuin Ylen rupulivaalitentti.

Puheenjohtaja Jari Niemelä ansaitsee kiitokset hyvin hoidetusta puheenjohtajuudesta. K I I T O S !

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Pakko sanoa, että kävi Törmästä ja Pennasta sääliksi. Olivat joutuneet ihan väärään sirkukseen. Valitettavasti yksi aiemmista vakioesiintyjistä ei ollut tällä kertaa läsnä, joten vapaamuurarien salaliitto jäi käsittelemättä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Täysin samaa mieltä Tomi Solakiven kanssa. Petrus ja Tea olisivat ansainneet paremman paikan esittää mielipiteitään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En ole vielä vaivautunut katsomaan. Kai se areenasta löytyy. Ennakolta ei ole kuin liberaalit ja piraatit joita voisin noista harkita. Ja samaa mieltä siitä että voisivat kohtuu helposti olla samaa porukkaa. En sitten tiedä mikseivät halua olla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos kuvitellaan, että tasa-arvo todella tarvitsee yli 20 puoluetta niin sitten tarvitsee. On kuitenkin epätasa-arvoista että kansa äänestää epätasaisesti. Oikeassa tasa-arvossa digitalisaatiolla pitäisi rukata kaikki puolueet samalle kannatusluvulle.

Sehän olisi 100 jaettuna puolueiden määrällä. Siihen kun vielä huomioi alhaisen äänestysprosetin ei tarvitse ihmetellä miski Suomi ei pärjää esimerkiksi Ruotislle.

Suomessa ollaan liian tasapäistä porukkaa nousemaan kilpailijamaiden rinnalle ja ohitse.

Käyttäjän JuntunenMartti kuva
Juntunen Martti

Minusta näyttää, että sama taso Uudessa Suomessakin on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siksi viihdyt itsekin täällä;))))

Uusi Suomi ja sen Puheenvuoro on keskustelufoorumi jossa rupulien pitääkin olla esillä. Mutta jos reisteröityy omaksi puoueeksi olisi suotavaa, että olisi hiukan tasoa myös, hiukan enemmän kuin keskustelufoorumissa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pienpuolueet ovat demokratian kannalta hyödyllisiä.

Ensinnäkin, mahdollisuus omaa ohjelmaa ajavan puolueen perustamiseen ja sille kannatuksen hankkimiseen kuuluu edustuksellisen demokratian perusolemukseen. Jos se ohjelma on hyvä ja markkinointi toimii, pienestä voi kasvaa iso.

Toiseksi, useimmissa tapauksissa tämmöiset yhden asian ja/tai yhden henkilön porukat ovat siinä mielessä hyviä, että ne kaikista änkyröimmät veijarit eivät ole sekoittamassa niiden varsinaisten asioita hoitavien puolueiden toimintaa. Se kun ei nykyiselläänkään ole mitenkään turhan laadukasta, niin näiden änkyröiden vaikutus muuttaisi sitä vielä huonompaan suuntaan.

Poliittinen luonnonvalinta sitten toimii, karsii toivottomimmat tapaukset, jättää muutamat puolueet viettämään kituelämää ja joku voi jopa kasvaakin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Pienpuolueet ovat demokratian kannalta hyödyllisiä.

Näin varmasti on, mutta IPUn kaltainen puolue, joka ei ole varsinaisesti enää mitään, ei ole silloin myöskään demokratiassa hyödyllinen.

Tulisi olla tiukemmat pelisäännöt puolueille, jos ei saa edustajia niin sitten vielä yksi mahdollisuus yrittää ja sen jälkeen kaput.

Tuollaisia kommunistisia konttauspuolueita ei tarvita, jos konttaa useissa vaaleissa pitäisi keruukynnystä nostaa, näin saataisiin uusia tulokkaita paremmin esille.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Tuollaisia kommunistisia konttauspuolueita ei tarvita"
Ei tarvita, mutta ei niistä haittaakaan ole. Parempi, että eriseuraiset änkyrät pitävät kokouksiaan kukin omissa seuroissaan siellä eduskunnan ulkopuolella.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Oli niistä eilen haittaa, oli säälittävää katsella Tean ja Petruksen ilmeitä miten he tunsivat itsensä väärään seuraan tulleeksi. Tarpeettomat jo olisivat pysyneetkin siellä omissa poteroissaan olisi keskustelu voitu käydä neljän pienpuolueen kesken.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #12

#12:
Tuo on kyllä totta. Tean ja Petruksen kannalta väärä foorumi. Vaikka tuossa sekulissa seurassa erottuukin selvästi edukseeen, niin sekin hyvä hukkuu yleiseen sähellykseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kyllä niitä tarvitaan varaventtiileinä. Ei niistä mainittavaa haittaa ole, ja keräävät hörhöimmät porukoihinsa, jolloin ne hörhöt ovat muualta pois häiritsemästä. Se lievä haitta pienpuolueiden vaaliväittelyissä on uhraus, joka vain täytyy tehdä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #20

Mielestäsi kaikkeen on vain nurkumatta tyydyttävä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mulla on sellainen olo, että Katju Aro menee läpi, hänellä on aikamoinen noste edelleen.

Mä kyllä kaipasin Olavi Mäenpään tapaisia heittoja, niitä joista sai syytteenkin myöhemmin, nää oli hieman liian poliitikkoja kaikki. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Saa Katjukin onnistua, mutta tämä ajatus jonka Petrus allekirjoittaa tulisi olla jokaisen edustajan peruspilari:

"Suomen velkaantuminen on käännettävä laskuun, mutta ei kansalaisten palveluja heikentämällä vaan yksinkertaistamalla ja säästämällä julkishallinnosta. Päällekkäisessä, monimutkaisessa ja liian suuressa hallinnossa tuhlataan valtavasti rahaa". (Petrus Pennanen HS vaalikone)

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AA: "Tasa-arvo vaatii rupulipuolueet?"

Historiallisesti vain tovi sitten nousivat Vihreät ja Perussuomalaiset. Jos koko on se ainoa ja oikea mittari, kumpikaan ei sillä mitattuna ole rupulipuolueita ja molemmat ovat vaikuttaneet poliittiseen keskusteluumme.

Kauneus on katsojan silmässä: sinä suhtaudut ymmärryksellä mainitsemistasi rupuleista Liberaaleihin, koska he ovat ilmeisimmin omia katsantokantojasi lähellä. Suomessa kuitenkin on ollut tuollainen puolue aiemminkin, mutta sen menestys loppui ja se sulautui Keskustaan, joka nykymittapuin ei vaikuta järkeenkäyvältä sulautumiskohteelta. Olisiko sitten tässä ajassa tilaa oikealla laidalla Liberaalipuolueelle - en usko. Suomessa ei ole niin paljon rikkaita, kylmänkovia libertaareja.

Itselleni näistä ainoa äänestettävä olisi IPU, jolla on järkevä ja realistinen ohjelma ja fiksu puheenjohtaja - itse asiassa fiksuudessaan saman kaltainen kuin oli Antti Pesonen.

Vaan rupuliuden olemus? Esimerkki Euroopasta, sivistyksen ja demokratian ytimestä: Italian poliittinen kenttä on eloisa, muuttuu nopeasti, puolueita syntyy ja kuolee. Miksi näin? Muitakin syitä varmasti on, mutta tiukka puoluekuri on merkittävä tekijä. Koska sen mukaan mennään, yhteentörmäyksiä itsenäisesti ajattelevien maassa syntyy, ja niinpä puolueita syntyy paljon, usein sirpaleista. Se on sitten demokratian ongelma, miten näistä kootaan koalitio.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Persuilla oli heti perustettaessa yksi kansanedustaja, vallesmanni Vistbacka siirtyi SMP:stä perussuomalaisiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja sinisillä viisi ministeriäkin kansanedustajien lisäksi, mutta taitaa kato käydä Terhon laihossa vaalikeväänä 2019.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Niin varmaan käy, saa nähdä onnistuuko Vistbackan paluukaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Raimo lähti "vanhana konkarina" ja nyt tulee "uutena" miehenä vahvistukseksi, voi hyvää päivää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Ja hiljaiselta näyttää, Vistbackan ehdokkuus ylitti uutiskynnyksen, mutta muuta ei sitten ole kuulunutkaan. Soini tosin näyttää uskovan että Vaasan vaalipiiristä irtoaisi paikka, kuinkas muuten.

http://timosoini.fi/2019/04/kierroksella-vaasan-va...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21

Soinin on vain uskottava "omiinsa".

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

SN: "Persuilla oli heti perustettaessa yksi..."

Identtinen tilanne Seitsemän tähden liikkeen ja Liike Nytin suhteen. Nämä molemmat liikkeet joko menettävät sen yhden, pitävät sen, kenties kasvavatkin tai sitten kuihtuvat, kenties selvitessäänkin (joten kuten) hengissä sulautuvat jonkin toisen kanssa ja vieläpä niin, että sulautuvat johonkin toiseen. Sittenpä tuon näemme.

Molemmat liikkeet sijaitsevat aika asutussa maastossa: Seiskalaiset tarpovat jotakuinkin PS:n kansallisoikeistolaisessa maastossa, kun taas Nyttiläiset kokoomusoikeistolaisessa maastossa, mutta kuten nimikin sanoo, heti, tässä ja nyt, vailla talouslaitaoikean sinimustan kärsivällisyyttä ja kykyä käyttää byrokraattista järjestelmäämme hyväkseen. Nyt haluaa tässä ja nyt edetä alhaalta, ruohonjuuresta. Molempien on selvittävä nyt tai annettava historian viedä heidät arkistoihin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Väyrynen pääsi viimeksi eduskuntaan keskustan ehdokkaana Lapin vaalipiiristä, mutta ei 2011 samoin keskustan ehdokkaana Uudeltamaalta. Uudenmaan muut puolueensa ehdokkaat ovat melko tuntemattomia, mahtaako olla vetoapua.

https://duunitori.fi/vaalikone/ehdokkaat?piiri=uus...

Liike Nyt jää vieläkin enemmän arvailtavaksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Et sitten tahallisesti ymmärtänyt lukemaasi. Ei kaikki pienpuolueet ole rupuleita, ja tasa-arvo vaatii rupulipuolueet. Italiassa puolueita kuolee ja syntyy, mutta meillä rupulit eivät kuole vaikka eivät saa kannatusta.

Liberaalit pärjäsivät mielestäni Tea Törmäsen mielipiteillä, joita kaikkia en allekirjoita. Esimerkiksi hallituskuvio Kokoomus Vihreät ei minua miellytä.

Olisin valmis vapauttamaan joka toisen tuosta vaalikeskueluun osallistuneista rupulipuolueina ja uusina saisi jatkaa neljä. Liberaalit ovat joskus olleet mutta on tainnut vierähtää jo parikin vuosikymmentä, joten minusta on nuorisolle armollista tehdä omat virheensä vaikkapa sitten liberaalien nimessä.

Jos katson tuota poliittista vaalikonieden karttaa olen feministien kanssa yhtä alhaalla, mutta juuri toisessa laidassa. Minkä minä sille mahdan että olen oikeistoliberaali, olen ylpeä siitä.

Katju Aro saa olla minusta vasemmalla, mutta minulla on oikeus olla äärioikealla, vaikka en ole mikään äärioikeistolainen. Äärioikeistolaisuus on tyhmä sanonta jolla kuvataan jotain muuta kuin minun politiikkaani.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#15:
Kunpa joku edes joskus esittäisi jotensakin loogisesti, mitä se oikeistolaisuus oikein on. Sekavat käsitteet ja niiden sekava käyttö näyttää olevan mediassa päivän sana.

Yksi tapa, jota olen käyttänyt, on oikeisto-vasemmisto akselin määrittely valtion roolin kautta. Vasemmistoa edustaa se komento ja holhousvaltio, jossa valtio hoitaa kaiken ja määrää kaikesta. Oikeistoa taas edustaa se yövartijavaltio, jossa valtion tehtävät pidetään minimissä ja yritykset ja yksityiset kansalaiset hoitavat lähes kaikki asiat ja vastaavat lähes kaikesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AA: "Et sitten tahallisesti..."

2015 näin, miten jotkut ulkopuolelta pitivät Itsenäisyyspuolueen ohjelmaa oikeistolaisena, toiset vasemmistolaisena. Perinteisiä käsityksiä vasten peilaten, ja vaikkapa tuosta Jaakko Aallon kiteyttämänä, itse näen puolueen ohjelmassa sekä oikealle että vasemmalle suuntaavia elementtejä. Harva (vaikka niitäkin on) kokonainen puolueohjelma on ideologisen puhtaasti joko - tai. Itseni asemoin nelikenttien maailmassa IPU:n Pirkanmaan piirin sisällä 2015 talouspoliittisilta käsityksiltäni selkeästi eniten vasemmalla olevaksi, arvo-osastossa aika liberaali paitsi niissä kysymyksissä, joissa en ole.

Ari, ole sinä rauhassa sitä mitä olet. Niin olen minäkin :). Mooses ja Jumala, Sanassa sanottu, stemmaa mielestäni hyvin: "Minä olen se joka minä olen" - ei kaikkea tarvitse eikä pidäkään voida määritellä, on hyvä, että pakenemme määritelmiä, jotka sitovat meidät (toisten silmissä). Eräs ihminen kauan sitten nuoruudessani ja aivan toisessa mielessä kertoi arvioineensa minut. Suutuin ja totesin hänelle, että kanssaihmisiä ei määritellä, heidät eletään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän JuntunenMartti kuva
Juntunen Martti

Viidestoistapäivä ollaan viisaampia.
Sen jälkeen monella on tuskan hiki.
Itsenäisyyspäivänä taas monet saa olla yhden päivän ajan isänmaallisia.Miljardit ja miljoonat voi mennä sekaisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset