Miksi perussuomalaiset ovat nousussa

Miksi gallupit ovat nyt noususkiidossa perussuomalaisille? No siksi kun muut nukkuvat! Enkä tarkoita nyt Nukkuvienpuolue ry:tä tai aitoja nukkuvia.

Puolueet ovat jo vuosia sitten tuudittuneet vanhoihin hyviksi havaittuihin keinoihin menestyä vaaleissa. Kun perussuomalaiset tyrmättiin sinisten toimesta hallitustyöskentelyn jatkosta, vaikutti se Jussi Halla-ahon strategioihin positiivisesti.

Jakaantumispuoluekokouksen strategiat ovat taakse jätetty, eli enää ei Halla-aho varmaankaan menisi Hakkarainen Huhtasaari edellä hallitusneuvotteluihin, kuten vielä silloin.

Nyt ohjelman ydin on sellainen, että muut puolueet eivät saa mitään syytä demonisoimiseen, eikä Jussi Halla-ahon puolue halua Ruotsi Demokraattien kohtaloa Suomessa.

Nämä asiat eivät ole vasta kuin suuntia tulevaan. Suurin syy perussuomalaisten nousuun on muiden heikkous ja se, että perussuomalaiset puhuvat koko kansalle ja muut puolueet tyytyvät aktivoimaan vain omia joukkojaan.

Se taktiikka, että puhutaan vain oman puolueen aktiiveille ei toimi enää, nyt perussuomalaiset sitten korjaavat potin.

Demarit ovat edelleen ykkösenä gallupeissa, mutta ei johtoasemakaan takaa heille pääministerin paikkaa. Vasemmisto ei yksin päätä pääministeristä, vaikka Antti Rinne aloittaakin mahdollisesti hallitustunnustelut on kortit perussuomalaisten käsissä.

Kokoomus sinnittelee vihrhemarginaalissa vielä perussuomalaisten edellä, eikä Orpon kortit kovin hyviltä näytä, vaikka Rinne onkin jo vauhdissa vaihtanut keput kokkareihin tulevaa hallitusta ajatellen. Rinteen ja Orpon sopu vain on niin läpinäkyvää, että kukaan ei taida siihen uskoa tosissaan.

Perussuomalaiset ovat kolmantena ja haarukassa on jo Orpon Kokoomus. Halla-aho odottaa seuraavaa suoraa ja ajaa sitten Orpon ohitse. Kokoomuksen strategia ei toim, eli se, että puheenjohtaja vaihtuu, mutta mikään muu ei koskaan muutu. Kansa on kyllästynyt noin pintapuoliseen taktiikan muutokseen. 

Suomen Keskusta liehikoi demareita heti kun Sipilä oli kaatanut oman hallituksensa. Sitä huumaa kesti vajaan viikon, kunnes lohtuseksiä hakenut rampa Orpo kiilautui Antin kainaloon. Keskusta taitaa olla hukassa, oma väkikään ei ole hurmiossa. Paavo Väyrynen vielä on maakunnissa myyränä mukana. Ex kunniapuheenjohtaja pitää nyt suurena kunniana pärjätä Suomen Keskustan parhaimmilla alueilla.

No Vihreät de Gröna ei sitten nouse pääministeri kisaan ja on siinä ja siinä saako edes ministeripaikkoja lainkaan.

Vasemmistoliitolle on suuri voitto, jos kymmenen prosentin kuparinen puhkeaa, he eivät juuri muusta nyt ole kiinnostuneita, hieman sama masennus kuin keskustalaisiin on tarttunut Anderssonin joukkoihin. Lin ääni on jo falsetissa 85 prosenttiä haastattelun ajasta ja se ei ole innostumisesta johtuvaa, vaan epätoivosta.

RKP ajattelee kiilautua hallitukseen, eikä oikein omaa omaa linjaa lainkaan, sinkoilee vain olettettujen hallituskuvioiden myötäilijänä. Jos Sipilä ja Rinne olivat menossa yhteen, oli kiilana siellä kuhertamassa myös Anna-Maja. Kun Juha vaihtui Petteriin se sopii myös, mutta sopiiko Halla-aholle tuuliviiri?

KD voisi laittaa pillit pussiin ja siirtyä jonkun isomman puolueen kylkeen samalla tavalla kuin Keskusta aikoinaan nieli liberaalit. Sari on liiana kiltti hissukka, eikä enää saa puoluettaan kasvu-uralle vaikka onkin fiksu ja erinomainen esiintyjä. Ei jatkoon.

Seitsemän tähteä tekee kovasti maakunnissa työtä, Liike Nyt on hiljaa, eikä ulostuloja ole juurikaan ollut, ilmeisesti jokainen Liike Nyt ehdokas on kokonaan omillaan.

Siniset ja Jussi Niinistön vaalijuhlat saattavat olla yhtä ohuet kuin heidän teesinsä. Me nostimme aktiivimallin avulla Suomen suosta! Sinisten parasta antia oli nuori ja nätti eduskunnan puhemies, jonka nimeä ei enää kukaan muista.

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu