Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Miksi perussuomalaiset ovat nousussa

Miksi gallupit ovat nyt noususkiidossa perussuomalaisille? No siksi kun muut nukkuvat! Enkä tarkoita nyt Nukkuvienpuolue ry:tä tai aitoja nukkuvia.

Puolueet ovat jo vuosia sitten tuudittuneet vanhoihin hyviksi havaittuihin keinoihin menestyä vaaleissa. Kun perussuomalaiset tyrmättiin sinisten toimesta hallitustyöskentelyn jatkosta, vaikutti se Jussi Halla-ahon strategioihin positiivisesti.

Jakaantumispuoluekokouksen strategiat ovat taakse jätetty, eli enää ei Halla-aho varmaankaan menisi Hakkarainen Huhtasaari edellä hallitusneuvotteluihin, kuten vielä silloin.

Nyt ohjelman ydin on sellainen, että muut puolueet eivät saa mitään syytä demonisoimiseen, eikä Jussi Halla-ahon puolue halua Ruotsi Demokraattien kohtaloa Suomessa.

Nämä asiat eivät ole vasta kuin suuntia tulevaan. Suurin syy perussuomalaisten nousuun on muiden heikkous ja se, että perussuomalaiset puhuvat koko kansalle ja muut puolueet tyytyvät aktivoimaan vain omia joukkojaan.

Se taktiikka, että puhutaan vain oman puolueen aktiiveille ei toimi enää, nyt perussuomalaiset sitten korjaavat potin.

Demarit ovat edelleen ykkösenä gallupeissa, mutta ei johtoasemakaan takaa heille pääministerin paikkaa. Vasemmisto ei yksin päätä pääministeristä, vaikka Antti Rinne aloittaakin mahdollisesti hallitustunnustelut on kortit perussuomalaisten käsissä.

Kokoomus sinnittelee vihrhemarginaalissa vielä perussuomalaisten edellä, eikä Orpon kortit kovin hyviltä näytä, vaikka Rinne onkin jo vauhdissa vaihtanut keput kokkareihin tulevaa hallitusta ajatellen. Rinteen ja Orpon sopu vain on niin läpinäkyvää, että kukaan ei taida siihen uskoa tosissaan.

Perussuomalaiset ovat kolmantena ja haarukassa on jo Orpon Kokoomus. Halla-aho odottaa seuraavaa suoraa ja ajaa sitten Orpon ohitse. Kokoomuksen strategia ei toim, eli se, että puheenjohtaja vaihtuu, mutta mikään muu ei koskaan muutu. Kansa on kyllästynyt noin pintapuoliseen taktiikan muutokseen. 

Suomen Keskusta liehikoi demareita heti kun Sipilä oli kaatanut oman hallituksensa. Sitä huumaa kesti vajaan viikon, kunnes lohtuseksiä hakenut rampa Orpo kiilautui Antin kainaloon. Keskusta taitaa olla hukassa, oma väkikään ei ole hurmiossa. Paavo Väyrynen vielä on maakunnissa myyränä mukana. Ex kunniapuheenjohtaja pitää nyt suurena kunniana pärjätä Suomen Keskustan parhaimmilla alueilla.

No Vihreät de Gröna ei sitten nouse pääministeri kisaan ja on siinä ja siinä saako edes ministeripaikkoja lainkaan.

Vasemmistoliitolle on suuri voitto, jos kymmenen prosentin kuparinen puhkeaa, he eivät juuri muusta nyt ole kiinnostuneita, hieman sama masennus kuin keskustalaisiin on tarttunut Anderssonin joukkoihin. Lin ääni on jo falsetissa 85 prosenttiä haastattelun ajasta ja se ei ole innostumisesta johtuvaa, vaan epätoivosta.

RKP ajattelee kiilautua hallitukseen, eikä oikein omaa omaa linjaa lainkaan, sinkoilee vain olettettujen hallituskuvioiden myötäilijänä. Jos Sipilä ja Rinne olivat menossa yhteen, oli kiilana siellä kuhertamassa myös Anna-Maja. Kun Juha vaihtui Petteriin se sopii myös, mutta sopiiko Halla-aholle tuuliviiri?

KD voisi laittaa pillit pussiin ja siirtyä jonkun isomman puolueen kylkeen samalla tavalla kuin Keskusta aikoinaan nieli liberaalit. Sari on liiana kiltti hissukka, eikä enää saa puoluettaan kasvu-uralle vaikka onkin fiksu ja erinomainen esiintyjä. Ei jatkoon.

Seitsemän tähteä tekee kovasti maakunnissa työtä, Liike Nyt on hiljaa, eikä ulostuloja ole juurikaan ollut, ilmeisesti jokainen Liike Nyt ehdokas on kokonaan omillaan.

Siniset ja Jussi Niinistön vaalijuhlat saattavat olla yhtä ohuet kuin heidän teesinsä. Me nostimme aktiivimallin avulla Suomen suosta! Sinisten parasta antia oli nuori ja nätti eduskunnan puhemies, jonka nimeä ei enää kukaan muista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kyllä ja kyllä ja yle vielä mokasi(?) keskeyttämällä Areenasta - katseluaika päättynyt - Halla-ahon vaalitentin, nyt korjattu, ehkä koska ainaki twitterissä yli tuhat ihmistä reagoi, muitten pj:ien vaalitentit pysy!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No en usko tahallisuuteen tuossa kähmässä, mutta valitettava virhe, josta saa kiivaan myrskyn vesilasiin jos haluaa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Eihän täällä blogistanin sopulilauma tehnyt kuin viisi vaivaista blogia asiasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Jos haluaa päästä nopeasti keskusteluun mukaan kannattaa tietysti mennä näihin kohun kuohuihin mukaan, mutta ei ne kauas kanna. Suurimmatkin kohut katoava muutamassa päivässä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Persut järkyttyivät varmaan enemmän kuin ruotsinkieliset lapset siitä, että myös Mumindalen oli vahingossa poistettu.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Alf Rehn käy toisinaan juttelemassa seinälläni ja haastamassa minua. Copy paste 1.

"Toivottavasti kukaan ei ole kohta enää niin typerä että ei tajua suomalaisen valtamedian tehneen kaikkensa että perussuomalaiset voittavat vaalit. Syy ei ole missään vihapuheissa vaan siinä että HYVÄN muutoksen ei anneta nousta ruohonjuuritasolta. Minä tiedän asiasta hyvin paljon."
https://www.captiongenerator.com/1328302/Hitler-ku...

***

copy paste 2

"Kiitos Alf - ihan mielenkiintoisia juttuja. Luin nyt uudestaan ihan paperilta tuon ansiokkaan tohtorismies Timo J. Tuikan tekemän pitkän jutun. Oma analyysini että Nukkuvat on täsmälleen tekemässä oikeita asioita!!

Todellakin olemme - kiinnitämme aivan uudella tavalla huomiota köyhyyden ja eriarvoistumisen poistamiseen siten että siitä tulisi yhteinen missio ihmisille yhden puolueen sisällä - siten että ne joilla on "inhimillistä ja taloudellista resurssia" ja ne joilla ei ole TOIMIVAT YHDESSÄ. Työkalu on tietenkin juuri Kansalaispalkka nyt ajattelu ja samassa yhteydessä tapahtuva valtapuoluekorruption poisottaminen suomalaisten hyväksi.

Jos vertaan startUP maailmaan Nukkuvien valuaatio on huikea. On järjetöntä tapella pienistä asioista, ne voidaan muokata matkan varrella. Visio vie ja miehet ja naiset vikisee : lopetamme vasemmisto-oikeisto vastakkainasettelun ja yhdistämme suomalaiset!

HUOM! perussuomalaiset ei tuo politiikkaan mitään uutta! Päinvastoin se vain syventää ikivanhaa vasemmisto-oikeisto vastakkainasettelua. Nukkuvat edustaa uutta aikaa. Tule mukaan Alf, Tule mukaan Esa nukkuvaan vallankumoukseen. Se on hyvä vallankumous!"

viittaus oli tähän juttuun:

https://www.ksml.fi/teemat/sunnuntaisuomalainen/Su...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Petri tekee sitä ruohonjuurityötä kiitettävästi, mutta kiitos antaa vielä odotuttaa itseään, mutta kyllä se sieltä tulee.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ari - muutos nykysysteemiin tulee varmasti. Onko se hyvä vai vähemmän hyvä muutos jää nähtäväksi. On olemassa myös ulkoisia voimia, jotka käyttävät tilannetta hyväkseen.

Valtamedia jos ei kykene puolueettomuuteen... tässä on kovat piipussa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Vika ei ole perussuomalaisten vaan suomalaisen eliitin ahneuden. Hyvä tai paha muutos, jompikumpi tulee varmasti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Muutos on jos se, että hallituskelvottomasta Halla-ahosta tuleekin pääministerikanditaatti vajaassa kahdessa vuodessa. Sitä minä kutsun jo muutokseksi, saat itse päättää onko hyvä vai paha.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #20

Ei se muutos ole vielä se, vaan se mitä Suomi on lopputulemana viiden tai kymmenen vuoden kuluttua.

On sisäisiä voimia, ja huom on ulkoisia voimia. On painetta kattilassa tässä isänmaassa, joka odottaa purkautumistaan.

Toivottavasti kaikki menee hyvin, yritän vaikuttaa osaltani.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Muut puolueet kerkesivät ajamaan itsensä nurkkaan ilmastovero humpalla mikä on myrkkyä kansalle.
Ei persujen tarvinnut muuta tehdä kun antaa näiden puhua.
Nyt yrittävät paikkailla sitä kikka kolmosilla

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Totta tuokin, mutta vain osatotuus. Se että muut puuvat omilleen ilmastosta ja Halla-aho puhuu asiaa perusteltuna koko Suomelle on se isompi juttu.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3986e2aa-571...

Etukäteen voiton huumassa on kerrottu jo tällaiset menolisäykset. Lisäksi vielä ne 1-3 miljardia ja veronkorotuksia. Lienee aika vaike rakentaa kokoomuksen varaan. Kepu varmaan nielee nuo, jos se 18 sotekuntaa toteutuu, mutta se on kyllä kepun menoa. Uskoisin heidän menevän oppositioon yrittämään paluuta, jos nyky ennustukset totetuvat ja lienee menevän vielä alas päin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos Antti ei onnistu puhumaan itselleen enemmistöä, astuukin kuvaan Jussi, eikä Petteri.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ja voi sitä takinkäännön juhlaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #15

Jos kumartaa läntee, niin tulee samalla pyllistäneeksi itään. Poliitikon ei kannattaisi kumartaa ketään, niin ei pyllistäisikään.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sipilä jäi kuin seisomaan Yle-areenan puheenjohtajavideoiden katsolukemissa. Tri Halla-aho on omalla sadalla tuhannellaan.

Olen alkanut henkisesti valmistautua meidän totaaliseen vaalivoittoomme. Kaikki mitä tapahtuu tai uutisoidaan näyttää satavan meidän laariimme, kuten nyt tuo Ylen virhekin Areenalla.

Jos ihmiset olisivat pääosin tyytyväisiä muiden puolueiden politiikkaan, ei PPP-puolueelle jäisi paljoakaan tilaa. PPP-puolue = Pragmaattis-Populistinen Protestipuolue.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No vielä on aikaa vaaleihin, ja Vantaa virtaa koko ajan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja Uudellamaalla Sampo Terho sekä Jussi Niinistö ovat suositumpia kuin persujen ehdokkaat.

Uudenmaan vaalipiirin suosituimmat ehdokkaat

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006054650.html

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Ei, huipulla on kaksi naista;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

Ja he kumpikin ovat suositumpia kuin jättiyllättäjä Jussi Niinistö, vaikka Timo Soini ei heille ääniään ole pantannutkaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Aikaa on, mutta ensiviikolla se alkaa pikkuhiljaa loppumaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomalaiset ovat aina olleet herkkäuskoista ja helposti höynäytettävää kansaa. Yksi kiilusilmä purkaa vihaansa ulkomaalaisiin ja hihhuliporukka tanssii hänen pillinsä mukaan.

Nyt tuntuu kivalta, mutta tämän sotkun selvittäminen vaalien jälkeen tulee olemaan kivulias prosessi kaikille - sanokaa minun sanoneen. Halla-aho ei osaa mitään muuta kuin lietsoa pelkoa ja vihaa, hallitukseen tai mihinkään muuhunkaan vastuulliseen hommaan hänestä ei ole. Kaikki äänestäjät pettyvät ja Suomesta tulee epävakaa ja hallitsematon, näin luulen.

Ketutusta Suomessa riittää, sitä ei tarvitse kenenkään varta vasten esiin kaivella.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kukaan ei halua kuulla ilmaston lämpenemisestä puolitoista astetta joskus. Mitä se meitä haitta vakka lämpenesikin metsät kasvaaa pellot kasvaa paremmin.
Paskat sähköautoista ja jos vielä joku ehdottaa niille tukea 5000 € on se mennyttä kalua näin on marjat ja jos vielä erehtyy sanomaan että meidän pitää olla edelläkävijöitä ilmastoasioissa se on varma tapa syöksyä paitsioon.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

MUTTA: tuon kaiken muutamat puoluejohtajat päättivät meille kertoa. Tuhannen vuoden päästä teille koittaa vaikeuksia jos ette äänestä meitä;)))

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"Suurin syy perussuomalaisten nousuun on muiden heikkous ja se, että perussuomalaiset puhuvat koko kansalle ja muut puolueet tyytyvät aktivoimaan vain omia joukkojaan."

Olen Arin kanssa samaa mieltä ja tämän linjanmuutoksen näin itsekin järkevänä strategiana menestymisen kannalta.

"Perussuomalaisten politiikkojen kärjekäs ilmaisu saa voimakasta suosiota innokkaiden tukijoiden joukossa josta voi syntyä väärä käsitys että tämähän on linja jota kannattaa jatkaa.

Ongelma on siinä miten tämä käytös nähdään kentällä niiden äänestäjien silmissä mitkä eivät ole vielä uskollisia kannattajia. Ei voi tehdä vaalityötä vain fanaattisille kannattajille. Se rajaa kohderyhmän pieneksi ja tulee näkymään vaalituloksissa. On pyrittävä löytämään mahdollisimman laaja kannatus." (Perussuomalaiset ja somesodan uhrit
14.12.2018
)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Laajan kannatuksen mahdollisuus on vain jos puhuu laajoille joukoille, eikä omille näivettyville aktiiveille.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Aamupäivällä käppäilin senaatintorilla ja Espalla. Ennenkuin nousin Joensuun junaan. Siinä sanailin vaimolle, joka ei ole kauhean kiinnostunut politiikasta että: "Merkit ovat siihen suuntaan, että ministeriöitten virkamiesten ja naisten valta kasvaa." No siinä ihmettelemään lausetta. Selitin: "Eduskuntaan ja todennäköisesti ministereiksikin on nousemassa sellaista porukkaa, joilla ei ole lainsäädännöstä, valtakunnan taloudesta, sotesta, työllisyyden hallinnasta - eikä monesta muustakaan harmainta hajua." Sanoin myös: "Onneksi meillä on varsin hyvätasoinen virkamies- ja nais porukka. Kyllä he neljä vuotta taas käytännön hommat hoitaa. Ja kertovat poliitikoille mikä ero ero on melonilla ja lippahatulla."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Virkamiesten johdolla on menty jo muutama vaalikausi, eiköhän se mene tuo seuraavakin. Vai luuletko että Sipilä tai Lindström on tuon aktiivimallin ihan vain omasta päästään keksinyt?;)))

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Pena sen keksi viime metreillä, veti ässän hihasta ja sanoi: Kerrotaan, että työllistetään työttömiä ja leikataankin sitten niiden tukia.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tähän laitan samantapaisen vitsin. Nythän on olemassa vihreitä ja mustia oliiveja.
Kysymys kuuluukin, mikä ero on vihreillä oliiveilla ja mustilla.

No mustihan on koira.

Miksi tämä hyppäsi kahden kirjoituksen yli. Oli tarkoitettu Turusen kirjoituksen jälkeen.
Monesti käy näin, miksiköhän.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Tekstissä tuli taas sitä Arin parasta, näkijää.

Perussuomalaisemme vetoavat perustaviin tarpeisiimme, osin ymmärryksellään, osin alkukantaisella tavallaan. Tässä on voimansa ja heikkoutensa. Luolamiesten ja -naisten jälkeläisiä olemme mekin, karjaa olevien Perussuomalaisten vaalikarja. Riittääkö kiito ykköseksi, mene ja tiedä, mutta kenties kakkoseksi. Niin tai näin, vaikeuksia tiedossa hallituksen luomisessa.

Persut on otettava mukaan, vastuutettava heidät, pakotettava kasvamaan kykeneviksi vastuuseen. Ei kuitenkaan järjettömin eikä mahdottomin ehdoin muulle osalle kansakuntaa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

En tiedä Jouni mitä voisit tarkoittaa Perussuomailaisemme vetoamisella perustarpeisiimme muuta kuin suojelun tai puolustamisen tarvetta, kun epäoikeudenmukaisesti jokainen negatiivinen juttu revitään otsikoihin, yksituumaisesti mollataan ja ilkutaan, vaikka persut tekisivät mitä vai, ne on medialle ja mediamielisille "rasisteja". Minulle persut on joukko kanssaihmisiä, joita kohdellaan väärin niin puolueena kuin puolueen jäsenyyden perusteella valtamediassa.

Ai niin, unohduin rönsyilyyn, piti sanoa oikeastaan, että minulla on yksi ainoa syy miksi äänestää persuja ja se on koko oman elämäni mullistanut maahanmuutto, uskoisin, että monen mamun vielä enemmän, olihan minulla eräänlainen kotoutusetu muuttaessani venäläisiäkin kommunisteja fanaattisempien taistolaisten keskelle:)))

.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

EM: "Minulle persut on joukko kanssaihmisiä, joita kohdellaan väärin niin puolueena kuin puolueen jäsenyyden perusteella valtamediassa."

Elina, tämän lausumasi jaan minäkin.

Persuihin kuitenkin linkittyvät niin Odinin soturit kuin Pohjoismainen Vastarintaliike, jos eivät kumpikaan suoraan järjestöinä niin loputtomin henkilöjäsenyyksin ja sympatioin. Tämä taas ei ole harmitonta eikä vaaratonta.

Demokraattinen valtio ei tarvitse yksityismiliisiä, julkinen poliisi riittää.

Mitä talouteen tulee, persut edustavat samansuuntaista linjaa kuin Kokoomus ja yleensä muukin oikeisto. Se taas ei ole vähävaraisempien etu ja kuitenkin juuri sellaisia, vähävaraisempia, on persujen riveissä paljon.

Anter Yaşan analyyttinen teksti:

Politiikan kuluttajan viisi keinoa kolmannen jytkyn ehkäisyyn.
http://anteryaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273108-po...

Käyttäjän JuntunenMartti kuva
Juntunen Martti

Mitä hyötyä oli persujen äänestämisestä viimeksi. Ei mitään, vain pikemiten päinvastoin. Leikkauksia tuli.
Mitä hyötyä nyt olisi ?
Tuntuu,kuin toisten kivittäminen olisi pääasia. Ei siis mitään.Mitä saa pelon ja vihan lietsonalla.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Vuosikausia jatkunut pelon ja vihan lietsonta mediassa, mutta ennen kaikkea puolueiden poliittinen syrjintä ovat saaneet kansan syvät rivit nousemaan puolustusasemiin.

Ei ollut viimeksi hyötyä äänestää persuja, hallitusjengi piti siitä huolen ja Soini, mutta edelleenkin se on ainoa puolue, johon voi kanavoida tyytymättömyytensä suomalaisten vähäosaisten syrjimiseen. Minun ensisijainen huoleni on Suomen rähmälläänolo islamismiin ja puolueiden pyrkimys sen juurruttamiseen tasa-arvoiseen ja seksuaalisesti vapaaseen maahan, miettämättä tulevaisuuden seurauksia meille naisille.

Käyttäjän JuntunenMartti kuva
Juntunen Martti

Tänään on Sinisten vuoro, ei taida olla Anderssonin johtoasema olla tentissä uhattuna. Selityksiä ainakin tulee, se on varma. 14.4 kalpeana kuin lakana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Nyt ohjelman ydin on sellainen, että muut puolueet eivät saa mitään syytä demonisoimiseen''

Uskooko blogistikin puolueen kirjoittamaan tekstiin enemmän kuin puolueen toimijoiden puheisiin ja asenteisiin?

Puheet ovat koventuneet ja asenne ei ole mihinkään muuttunut.

Kaikkea voi kirjoitella, mutta ei se itse asennetta ja vihamielisyyttä mihinkään muuta.

No, jotkut ovat heikkoja ja uskovat jopa joulupukkiin ja litteään maahan. :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persujen ohjelman ydin on kanssaihmisten halveksiminen ja vaino. Tämä ei ole demonisoimista vaan faktaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hetken jo harkitsin Kokoomusta, mutta ehdotus sähköverojen ja polttoaineiden verojen kiristämisestä palautti minut äkisti todellisuuteen.

Hirvittää jo etukäteen tuo ilmiselvä Kokoomuksen ja SDP: n hyväntuulinen kihlaus ennen vaaleja.

Persut alkavat näyttää jo inhimmiltä ja hokuttelevammalta vaihtoehdolta omine erikoisuuksineen.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Lauri Kiiski

Minäkin haluaisin nähdä miltä se "paskahalvaus" vanhojen puolueiden puheenjohtajissa oikeasti näyttää.

Siihen voi vaikuttaa äänestämällä !

Käyttäjän JuntunenMartti kuva
Juntunen Martti

Vasemmistoliitto oli ainut puolue , ettei myydä.Möivät ja Sähkön siirtomaksut nousi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset