Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Lin plaa plaa plaa

Vasemmiston vaalitentti oli pelkkää ihmettelyä siitä, miksi puolueen kannatus ei nouse, vaikka Li on niin helvatin hyvä.

Li itsekin on menettänyt jo uskonsa puolueeseen ja on ottanut mallia brexitmaan Labourista. Tämä kaikki siksi, että puolueen kannatus kasvaisi. Onko vasemmistoliiton kasvulla tekemistä sitten hyvinvointimme kanssa, sitä en osaa sanoa. Uskon demokratiaan, jossa vassarien kannatus on alle 10 prosenttia.

Vasemmistoliiton kannattaa paneutua vaikuttamaan sillä 10 % mandaatilla, sillä en jaksa uskoa kannatuksen nousuun edes pidemmällä aikavälillä.

Mitä mieltä on suomalaisen kuunnella takiaispuolueen puheenjohtajan vaikka kuinka hienoa väittelytaitoa televisiossa, kun puolueella ei ole enää valtaa juurikaan vaikuttaa yhtään mihinkään.

Vasemmistoliitto puolustaa paikkaansa ainoastaan jonkinlaisena kaikuna menneisyydestä ja demareiden ja vihreiden äänen megafonisena vahvistimena. 

Räkättämällä samoja teemoja kuin vihreät ja demarit Li saa paljon näkyvyyttä, joka sitten sataa demareiden ja vihreiden laariin, koska vasemmistoliiton perusjengi on jo tyytynyt siihen, että Li saa hengailla isoijen kanssa, mutta ei tarvitse kantaa vastuuta yhtään mistään.

Li on hyvä puheenjohtaja, kaikilla vassareiden nykykriteereillä, hän on nainen, hän on hyvä väittelemään, eikä pelkää sanoa kokoomukselle vastaan ja pitää persuja pilkkanaan.

Kaikista näistä erinomaisista laatukriteereistä huolimatta kannastus ei nouse.

Tämä johtuu siitä, että vasemmistoa ja oikeistoa ei enää oikeasti ole, eikä sitä illuusiota kannata tekopelillä edes yrittää pitää hengissä. Punaliput ovat vaihtuneet tyhjiin palopuheisiin, jossa vassarit yrittävät kampittaa vihreitä ja demareita niin, ettevät ne vain suutu ja jätä sitten vasemmistojohtoisen hallituksen ulkopuolelle.

Demokratia on puhunut köyhiä on liian vähän nostamaan vassareiden kannatsta, se ei johdu siis Li Anderssonista, vaan se johtuu siitä, että moodi on siirtynyt heidän yläpuolelleen.

Miksi puhua ilmastonmuutoksesta kuin vihreät ja köyhien auttamisesta kuten demarit, kun sellaiset puolueet on jo olemassa? 

Vaalitentistä ei ollut edes vitsiksi, huonoa ajankäyttöä on seurata lilliputtien pullistelua globaalinorsujen jaloissa. No oma verenpaine nousee nopeammin kuin vassareiden kannatus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (143 kommenttia)

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Puheen pito oli malliesimerkki siitä, miltä näyttää bambi ajovaloissa. Muutenkaan tuota epävarmaa puheenpitoa ja jatkuvaa valitusta ei kyllä pitempään olisi jaksanut kuunnella. Eikä jatko/loppu -osuus ollut juuri parempaa. Ei jatkoon.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Kylläpäs ..tuttaa, kun jäin katsomaan. Ei mitään uutta itärintamalta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Demokratian hinta on pitää näitä lilliputteja mediassa, ja Paavo Väyrynen ei päässyt;)

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Li johtaa puoluetta, jossa on joukko, joka pitää puoluetta SKP:n perinneyhdistyksenä, joukko, joka ei osaa päättää, ovatko punaisia vai vihreitä, joukko anarkistisia rähjääjiä ja tietenkin nämä taiteilijat ja tieteilijät, jotka aina ovat leijuneet jossakin svääreissä. Kokoonsa nähden Vasemmistoliitto saa runsaasti näkyvyyttä koska mediassa on niin paljon heitä sympatiseeraavia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näinhän se on, mutta politiikassa heillä ei enää ole mitään annettavaa.

Museoida se pitäisi ja nostaa paita eduskunnan kattoon.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Li Anderssonin ohjelmalla rikkaimmat kansalaiset muuttavat ulkomaille ennen kuin kynitään rutiköyhiksi.

Kovatuloisia Suomessa säälittävän pieni määrä

https://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja/kovatu...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Li esitti, että verot pitäisi säätää takautuvasti Kataista aiemmin olevaan tasoon, jotta nyt olisi varaa millä mällätä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AA: "Li esitti, että verot..."

...ja oikeassa on.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

Näin saataisiin Kataisen, Stubin ja Orpon aikaansaamista veloista ainakin osa maksuun.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #67

Verokertymä on nyt huomattavasti suurempi kuin ennen noita kavereita. Oikeat viholliset löytyvät sieltä saamapuolelta, kelan luukulta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #70

"Oikeat viholliset löytyvät sieltä saamapuolelta, kelan luukulta."

Kannattaa valita oikeat viholliset, ne siellä luukulla on helppoja, valmiiksi nöyryytettyjä. Ne siellä yhteiskunnan huipulla ovatkin voittajia, tottuneet aina voittamaan. Niiltä saakin todennäköisesti köniinsä.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #95

"Tähtitieteellisen korkeat tuet." :P Minä jo ihmettelinkin että missä se PP luuraa, kun ei ole pariin päivään mistään ollut vinkumassa. :D

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.N:"Kovatuloisia Suomessa säälittävän pieni määrä.."

Nyt toki pitää määritellä jollekin tasolle tuo "kovatuloinen", että päästäisiin asiaa paremmin tutkimaan. Näin työttömyyspäivärahan "nauttijana" jokainen yli 1K€n kuukausitulot ylittävä on ökyporvari ja riistäjä, mutta ehkä kuitenkin tarkoitetaan jotain hieman enemmän ansaitsevaa. Otetaan siis tuo Herralan käyttämä 100K€/v rajaksi.

Linkkaamasi blogi vuodelta 2015 ja tilastot sieltä vuodelta -13. En ihan varma ole minne suuntaan ollaan menossa, mutta tilastokeskuksen sivuilta löytyy vuoden 2017 tilastot. Sen mukaan näitä "kovapalkkaisia" olisi 86000, eli 2% tulonsaajista. Eihän tuo tietty kovinkaan iso joukko ole, mutta siinä mielestäni Herrala väärässä, kun sanoo ettei olisi mitään vaikutusta talouteemme. Käyttää toki termiä "ei vaikutusta talouden perusongelmiin", mitä ne sitten oikein ovatkaan. Kaitpa ne ongelmat samoja kuin meillä kotonakin, eli että meinaa mennä enempi kuin tulla. Jos siitä kyse, niin kyllä itse eri mieltä siitä olisiko näiden tulojen 100%n verottamisella mitään vaikutusta kassaan. 86000*100K€ on lähes 9 miljardia, joten kait sillä jotain menoja paikkaisi.

Ja laitetaan nyt tähän varmuuden vuoksi, että toki käsitän ettei 100n prosentin veroaste ole ihan realistinen, mutta kunhan nyt näitä lukuja pyörittelen.

Ja hieman tästä muuttamisesta mielipidettäni, niin en ihan oikein ymmärrä sitä että maamme työtätekevät ulkoistetaan vaikkapa Tallinnaan ja sitten joku toimari saa siitä bonuksia ja "pitkän aikavälin kannustimia" miljoonapalkan myötä. Ei mahdu omaan kaaliini tämä nykymeno. Palvelut huononee, henkilökunta potkitaan pois ja ökyukoille vaan lisää liksaa, lol.
Omasta puolestani nämä herrat voivat hyvin matkustaa ulkomaille..jos kertovat koska lähtevät, niin tulen laiturille vilkuttamaan.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Pätevä, sananvalmis, perusteli asiat hyvin, hallitsi puolueohjelman. Minä pidin esitystä kiitettävänä. Andersson toi julki myös hyvin puolueensa oman linjan ja sen, mitkä ovat sen painopistealueet. Hän oli myös selkeän realistinen, veronalennukset eivät vain kerta kaikkiaan toimi ikääntyvässä Suomessa. Hauskinta tentissä oli seurata täydellisen väärässä ympäristössä olevaa "kommentaattori" Apusta, joka toi kommenttien sijaan omia konservatiivisia arvojaan esille ja onnistui olemaan ohjelman heikoin lenkki.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kuten kirjoitin blogissani 19.3,että täysin turha osio Apunen & kumppanit. Kyllä jokainen omilla aivoilla ajatteleva osaa tehdä omat arviot.
Peräti kaksi kommenttia tuli blogiini, ei kiinnostanut näköjään kommentoimaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, Apusen vastakohtana, miltei täydellisenä, esiintyi Hanna Wass. Hänellä oli hyvinkin positiiviset näkemykset niin Li Anderssonista kuin vasemmistoliiton politiikasta. Mielipiteeni saattaa poiketa monien mielipiteistä.

Täysin turha osio on näiden ns. asiantuntijoiden raahaaminen ohjelmaan esittämään omia mielipiteitään. Kyllä jokainen ymmärryksen omaava voi itse muodostaa mielipiteensä ja sen uppoaako omaan aatemaailmaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #33

Asiantuntijat tuodaan studioon manipuloimaan katsojia. He saavat ennen puhetta esittää mielipiteitään ja samalla kiinnittää katsojien huomio haluamiinsa asioihin. Tätä voisi jollain tapaa kutsua myös "ennakkosensuuriksi".
Puheen jälkeen asiantuntijat analysoivat puheen jälleen kiinnittääkseen huomiota niihin kophtiin joista pitävät / eivät pidä itse.

Koko tämän tyyppinen teatteri on sinänsä täysin tarpeetonta.
Puheenjohtaja pitää puheen jonka on kirjoittanut joukko puolueen johtoa ja mossa varmastikin on mukana myös alan asiantuntijoita. Sen jälökeen puhetta harjoitellaan, kuten Sipilä sanoi, 46 kertaa että se olisi mahdollismman yleisöön menevä.

Mielestäni paljon parempi olisi käyttää tuokin aika selkeään puheenjohtajan "tenttaamiseen" sellaisten toimittajien toimesta joiden oma asenne ei näy heidän käytöksestään
Tulee olemaan mielenkiintoista illalla kuyn Jussi Halla-ahoa tentataan. Kuinka paljon asianrtuntijat kiinnittävät huomiota maahanmuuttoon jo ennakkoarvailussaan. Tähän saakka tenteissä ei ole påuhuttu sanaakaan maahnamuutosta. Aihe lienee liian vaikea tähän saakka tentatuille puoluejohtajille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #75

"Kuinka paljon asiantuntijat kiinnittävät huomiota maahanmuuttoon jo ennakkoarvailussaan."

Toivottavasti ei yhtään. Halla-ahon maahanmuuttokannat tunnetaan ja tiedetään, mutta kukaan ei taida tietää mitään siitä mitä mieltä Halla-aho ja persut on muista asioista kuin maahanmuuttoasiuoista.

"Tähän saakka tenteissä ei ole påuhuttu sanaakaan maahnamuutosta. Aihe lienee liian vaikea tähän saakka tentatuille puoluejohtajille."

Ihan hyvä ettei ole tuhlattu aikaa turhan puhumiseen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #82

No jos 3 mrd:n asia on yhdentekevää niin siitä vaan.
Kannan "muihin asioihin" saa kyllä selville jos ei lukkiudu "maahanmuuttoon".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #86

Kolme miljardia on valeuutinen, joka on kumottu virkavastuulla toimivien valtion virkamiesten toimesta, mutta se ei näkökään estä valheen levittämistä näin vaalien alla, kun mitään muuta vaalivalttia ei taida olla kuin tuo valhe.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #92

Tuo kumoaminen ei ole tavoittanut minua. Laita jokin linkki siihen, kai se on netissä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #33

Minä luulin, että tämä Hanna Wass oli itsekin kommunisti. Eikö sitten ollut?

Li on hyvä puhuja, mutta häneen on ajan myötä tullut jotain ponnettomuutta, joka lienee tullut politiikkaan kyllästymisen mukana fiksun tytön päähän. Ei liene kovinkaan suurta herkkua toistella aina näitä samoja teesejä - lähes kaikkien muiden saman mielisten puolueiden kanssa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #99

Kaija, samaan tulokseen itse tulin Hanna Wassin suhteen, kun kuuntelin hänen mietteitään.

Li ei ole missään vaiheessa ollut oma suosikkinin missään muodoin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hauskinta tentissä oli seurata täydellisen väärässä ympäristössä olevaa "kommentaattori" Apusta, joka toi kommenttien sijaan omia konservatiivisia arvojaan esille ja onnistui olemaan ohjelman heikoin lenkki."

Minä kannatan sitä pirtsakkaa juontajaa joka aina tervehtii yleisöä ja sitten juttelee niiden asiantuntijoiden kanssa. Mikähän sen numero mahtaa olla?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

HJ: "Pätevä, sananvalmis, perusteli..."

Matti Apunen on konservatiivinen libertaari ja hänen suhtautumisensa puheenjohtajiin näiden poliittisen kannan mukaan paistaa niin läpi. Joko hän ei halua tai ei myöskään kykene peittelemään eri ohjelmiin kohdistuvaa myötä- ja vastenmielisyyttään. Mm. Li Andersson lukeutuu edustamansa sanoman vuoksi Apusen inhokkeihin. Apunen, jos toimisi taitavammin oman agendansa läpiviemisessä katsojien mieliin vaikuttamiseksi, voisi olla hyväkin poliittinen piilovaikuttaja. Kummeksun sitä, miksi me, sinä ja minä, joudumme maksamaan Apusen tekemän poliittisen vaikuttamisen, puolueettomuuteen pyrkivästä asiantuntijatyöstä Apusen esitys on kaukana.

Mitä Li Anderssonin esiintymiseen tulee, ei lisäämistä tai vähentämistä mitään sanoistasi, Heikki.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Li Andersson oli minunkin "löytöni" heti kun ehdokkaaksi silloisessa vaalipiirissäni ilmestyi-eikä edellisessäkään turkulaisessa ehdokkaassani ole ollut valittamista.

Li on siinäkin mielessä hyvä ehdokas, ettei taatusti jää odottamaan eduskunnasta eläkettä, vaan tekee aikanaan "Villet" ja jatkaa uusissa haasteissa.
- Toivottavasti ei kuitenkaan pariin seuraavaan kauteen?

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Arvioisin että vasemmiston kannatus ensi vaaleissa on noin 25%. Vasemmistoliiton ongelma on vaan siinä, että tuo 25% jakaantuu heidän, Vihreiden ja FP:n välillä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kehitys kulkee arvioimaasi suuntaan nopealla sykkeellä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

"...Nopealla sykkeelä", pian saamme punavihreän enemmistöisen hallituksen ja kikyt, sotet ja muut prvarihallituksen "himmelit" ja lehmäkaupat menevät remonttiin!

...Ja entinen, miljonääri-yrittäjä-pääministeri heittää tunkkinsa nurkkaan ja apupuolue siniset saattaa kadota puoluekartalta kokonaan...?
( Suur-Visiiri, Il Duce Soini on vielä hetken pieni kysymysmerkki?)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jakoa hämmentää vielä sekin, pidetäänkö Vihreita vasemmistoon vai oikeistoon kuuluvina. Eivät oikein kuulu kumpaankaan. He ovat ympäristöasiat omanneiden joukko, jolla on oma ihmeellinen käsitys yhteiskunnasta. Kaikkea pyritään peilaamaan vihreyden ja kestävän kehityksen mukaisesti, mutta keinot ovatkin sitä mikä milloinkin sattuu hyvältä kuulostamaan. Vihreillä pitäisi olla enemmän realismin tajua. Toisaalta turha sitä on heiltä vaatia, kun he itse tietävät kaikkia muita paremmin, mikä on realistista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vihreiden kannatus lepää sellaisten persoonien kuin Haavisto ja Niinistö varassa, nyt kun kaikki muut puolueet ovat omaksuneet vihreiden linjan omiin ohjelmiinsa.

Vihreille on siis elintärkeää valita oikeanlainen puheenjohtaja, se edellinen ei vain ollut tarpeeksi hyvä, muussa tapauksessa kannatus voi tuosta vain haihtua, niinkuin savuna ilmaan, eikä jäljelle jää edes lämpöisiä jalanjälkiä, mistä koira saisi vainun.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Vihreä puolue on ympäristöasioissa menettänyt merkityksensä. Heidän suurin ongelmansa on se, että myös kaikki muut puolueet ovat vihreitä, joissakin asioissa radikaalimpia kuin vihreät itse. Jäljelle jää vain vasemmistolaisuus ja sitten tietenkin jokaisen poliitikon märkä uni: valtapolitiikka.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Samantapaisia ajatuksia minulle tulee mieleen kun ajattelen ay-painokasta SDP:tta. Toisaalta olisivat työläispuolue mutta toisissa tilanteissa taas kova oikeistopuolue juuri sieltä heidän oikealta laidaltaan.

Kumpikin Ay-liike ja SDP olivat sopimassa kikyä ja 24 tunnin ilmaistyötä julkiselle sektorille. Melkoinen isku työläiselle noin työväenpuolueelta! Muistetaanpa julkista sektoria varsinkin hoitajia jotka tekevät niska limassa urakkatyötä. Hävitön teko oli kiky! Vasemmistoliitto sentään ainoana puolueena vastusti sitä.

Paavo Lipponen ja Jutta Urpilainen tulevat mieleeni kun mietin oikeisto-sosiaalidemokraatteja.

Puolueiden ihmisistä löytyy suuriakin eroavaisuuksia, vasemmistolaisilla voi olla jyrkkiäkin mielipiteitä köyhistä laiskottelijoista ja maahanmuuttajista.

Vihreät ovat mielestäni oikeistopuolue.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sen panin merkille, ettei Lin puheessa ollut aatetta juurikaan mukana. Kysymyksessä sentään on työväen puolue, joten pääoman ja työntekijöiden välinen ristiriita pitäisi jollain tavoin välittyä kuulijoille. Lin puheessa se jäi varjoon. Hän puhui kyllä pitkään ja antaumuksella vanhusten hoidon paranrantamisen, turvallisuuden jas tasa-arvoisuuden puolesta, mutta sivuutti täysin sen, miksi voiton tavoittelu on tullut myös hoivapalveluihin.

Sama koski lapsiperheiden köyhyyttä. Ei mitään vinkkiä sitä, mikä on tilanteen taustalla. Parannuksia Li kyllä vaati, mutta ei tärkeitä rakenteellisia uudistuksia, joita tarvitaan köyhyyden vähentämiseksi. Perustulo ilmeisesti muuttaa kaiken, mutta miten se käytännössä on toteutettavissa jäi kovin hämäräksi. Olisi ollut rehellisempää tunnustaa, ettei siitä tule mitään. Jos tavoitteena on noin 800 euron perustulo kaikille, on se yhteiskunnallisena uudistuksena juuri kaatunutta soteakin suurempi. Asiana se on vielä juhlapuheasteella.

Haastattelijat eivät Liitä juurikaan keskeyttäneet. Hän onnistui hyvin tilanteen hallinnassa. Sujuvaa puhetta tuli koko ajan, mutta asiat hukkuivat sanoihin. Vaikuttaa, että Vasemmisto hakee vielä paikkaansa poliittisessa kentässä. Se on jossakin vihreiden, demareiden ja keskustankin välimaastossa vastavoimana perussuomalaisille ja Kokoomuksellekin. Tärkein kuitenkin puuttuu eli puolueen linja. Sitä voi etsiä monistakin yksittäisistä asiatavoitteista, mutta tilanne on varmasti hämmentävä useimmille perusduunareille, joille kysymys omasta toimeentolosta on tärkeämpi kuin yhteiset ponnistelut ilmaston hyväksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Viljon huomioimat asiat ovat faktaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niinkuin joku kommentaattori näppärästi sanoi. Vaikka vasemmistoliiton puheenjohtaka olisi miten nätti ja näppärä tahansa, hänen on vaikeata saada sellaisten keskiluokkaisten ääniä joilla on omakotitalo ja toyota pihassa. Sen takia vasemmistoliiton kannatus pienenee sitä mukaa kuin köyhyys.

Mutta vasemmistoliitto on ilman muuta köyhien puolue ja sitä tarvitaan niin kauan kuin suomessa on alle tonnilla kuussa eläviä kansalaisia. Vaikka klyhien äänet tietenkin muillekin puolueille kelpaavat, niin köyhien asioiden ajaminen jää niiden puolueiden kohdalla kauniiden puheiden tasolle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #29

Tuon luokituksen mukaan olen tuplaköyhä, mutta en silti äänestä vassareita. Ei köyhän kannata äänestää järjenköyhää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

"Ei köyhän kannata äänestää järjenköyhää."

Nyt pitää ryhtyä mierttimään mikä sinun mielestäsi on järjen köyhyyttä, jotta tämän voisi ymmärtää.

Sinun mielestäsi on järjen köyhyyttä antaa pienituloiselle eläkeläiselle satanen kuussa lisää.

Jos tästä vetää sitten sellaisen johtopäätöksen että mikä olisi järjen rikkautta, niin varmaankin sinun mielestäsi sellaista olisi alentaa rikkaiden verotusta niin että käteen jäisi satanen kuussa lisää.

No, jokaisella on omat ajatuksensa siitä mikä on järjen köyhyyttä ja mikä on järjen rikkautta ja saa ollakkin.

Minun mielestäni kuitenkin satanen lisää köyhille on parempi teko kuin antaa satanen lisää rikkaille. Blogisti lienee eri mieltä ja saa minun puolestani ollakkin. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #42

Nimenomaan se satasen antaminen on järjetöntä. Minä saan reilusti alle tonnin kuussa ulosoton jälkeen, eikä minulle olisi siitä satasesta mitään hyötyä. Se menisi ulosottoon;)))) verottajalle. Verottajan ja ulosoton kulut ovat paljon suuremmat kuin se hyöty mitä satasen kierrätyksestä minun tai muun yhteiskunnan hyöty olisi!

Ja vaikka en olisi ulosotossa, en kaipaisi uutta satasta, minä pärjään sillä reilulla viisisatasella, kuten olen pärjännyt jo vuosia. Välillä oli niin, että en saanut mitään, kun en hakenut mitään tukia.

Raamatussa sanotaan että Luoja ruokkii taivaan linnutkin, miksi sitten tarvitaan vasemmistoliitto?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Ja vaikka en olisi ulosotossa, en kaipaisi uutta satasta, minä pärjään sillä reilulla viisisatasella, kuten olen pärjännyt jo vuosia. Välillä oli niin, että en saanut mitään, kun en hakenut mitään tukia."

Sinulla on pienet menot ja ilmeisesti hallitse hyvin oman taloutesi?

Minä en kyllä taitaisi pärjätä ihan noin vähällä, en ole yhtä taitava kuin sinä. Onnittelen?

Mutta on minun onneni ettei minun tarvitse olla niin nuuka kuin sinä, enkä osaisikaan olla, mutta voin silti olla köyhän puolella rikkaita vastaan.

"Raamatussa sanotaan että Luoja ruokkii taivaan linnutkin, miksi sitten tarvitaan vasemmistoliitto?"

Valitettavasti Suomessa luoja ei ruoki ketään, pitää tehdä töitä ja olla taitava ja röyhkeä.

Jos ei ole töitä eikä ole taitava ja röyhkeä, luoja ei ruoki.
Silloin tarvitaan vasemmistoliittoa köyhää puolustamaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #46

Onhan minutkin ruokkinut. Tuskin kukaan käy yhtään kylläisempänä maate kuin minä käyn. Rahaa ei sitten ole turhuuteen. Se on se paras ilmastoteko samalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

"Onhan minutkin ruokkinut. Tuskin kukaan käy yhtään kylläisempänä maate kuin minä käyn. Rahaa ei sitten ole turhuuteen. Se on se paras ilmastoteko samalla."

Kyllä minä sen uskon että sillä rahalla voi pärjätä jolla väität pärjääväsi. Kaupoissa on runsaasti hyvin edullisia ja terveellisiä vaihtoehtoisia elintarvikkeita tarjolla.

Olen monasti miettinyt että elintarvikkeissa voisi säästää pitkän pennin jos suosisi niitä edullisia elintarvikkeita.

Vaatteethan eivät paljon maksa kaupassa ja kirpputorilta niitä löytyy lähes ilmaiseksi. Minä en itse harrasta kirpputoria, mutta vaimo harrastaa ja pukee minut niihin kirpparivaatteisiin, enkä valita, kun ne on yleensä paljon laadukkaampia kuin mitä itse valitsisin jos lähtisin kauppaan vaateostoksille.

Toisin kuin elintarvikkeiden suhteen vaateostosten suhteen tietämykseni ja kiinnostukseni on nolla. Riittää kun vaatteet päällä on. :)

Ruokaostoksissa olen vähentänyt lihaa, mutta muuten olen kyllä syönyt mieltymysteni mukaista ruokaa, mieltymukseni ei kylläkään tule onneksi kovin kalliiksi. Kalleinta on haukifilee, mutta sitäkin saa noin kympillä kilo.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #56

Kirjolohta meni juuri uuniin. Ruoka paistuu lämmityksen jälkilämmössä. Muutamisssa kaupoissa on alennetut tarvikkeet punaisella lapulla 30% ja ilta kahdeksan jälkeen joissain saa ne laputetut sitten 50% alennettuna.

Mtesästä on kerättynä marjoja kymmeniä litroja samoin sieniä. Hyvältä ystävältä olen syksyisin saanut omenoita keräyspalkalla. Viime syksynäkin 200 kiloa, joista olen valmistanut itse siideriä 9 korillista ja kotiviiniä 50 litraa.

Olutta on monta korillista itse tehtynä, ei vain ennätä niitä juomaan, kun maalailen ja on leivän paistoa ja muuta puuhaa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Miten sinä Viljo niinko itse onnistuisit samassa ajassa kuin poliitikot puhumaan aatten ja kaikki nappaavat asiat.

Olen erittäin otettu Li Anderssonista ja juuri siitä, että hän nosti vanhushoidon esille pidemmässä osiossa ja siitäkin, että hän lopetti sen huomioihin mitä nuoret sanoivat mielenosoituksessa siitä minkälaisen maailman ja ympäristön me jätämme heille.

Perustulosta puheenollen ihmiset varsinkin opiskelijat joutuvat kerjäämään luukulta toiselle nyt sen saman rahan kuin perustulo maksaa. Kun opiskelija sairastuu ja opintoviikkoja on liian vähän loppuu tuki ja laina. Senjälkeen kestää kauan ennenkuin saa sairauspäivärahaa.

Vasemmisto ei hae paikkaansa vaan on aito työväenpuolue päinvastoin kuin sosiaalidemokraatit ja eikös kokoomuskin ollut työväenpuolue.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olihan Li tähän asti paras tentattu puheenjohtaja.

P.s en silti äänestä vasemmistoliittoa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Paras alle 10 prosentin kannatuksella ei voi olla totta. Jos Li olisi muidenkin kuin Tepon mielestä paras olisi puolueen kannatus yli 20 %.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Punavihreää vasemmistohallitusta kuitenkin pukkaa ja kuulemma koko puoluekenttäkin on, sinisiä ja persuja lukuunottamatta siirtyneet muutaman piirun vasempaan. -Miksiköhän?

Kokoomus tai kepu ovat hallituksessa vähemmistönä, taistelemassa porvarillisten bisnesarvojen puolesta ja jompi kumpi huutelee hallituksen suuntaan oppositiosta!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #38

Vaalisiirtymää ja vaalien jälkeen ollaan taas niin porvaria niin porvaria.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Vasemmistoliitto= enemmän kuin KD ja Rkp yhteensä.

Vasemmistoliitto= 4-5 kertaa enemmän kuin KD:tä pienemmät puolueet-ja ryhmät yht.
( -Vaalien jälkeen)

Vasemmistolitto painii keskiraskaassa sarjassa 10-15% yhdessä vihreiden ja PS:n kanssa.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

- Nyt lähes-vaalien jälkeen varmasti!

Käyttäjän JuntunenMartti kuva
Juntunen Martti

Olihan se vuonna 1995. Pitää katsoa oliko myös 1999.Oli kai. Nyt on nousussa kuin kuntavaaleissa 2017.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siksi en edes tehnyt vaalitenttianalyysiä KD:stä tai RKP:stä, koska ovat takiaisia. Ei olisi kannattanut tehdä vassareistakaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En ole koskaan ymmärtänyt miksi Li olisi "hyvä väittelemään". Erittäin rasittava jankkaaja jolla ääni nousee falsettiin tärisyttäen hampaista paikat. Monessa suhteessa Huhtasaaren kanssa samaa tasoa.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Niin Janne jotenkin osuit oikeaan. Molemmat niin taitavia sanankäyttäjiä, etteivät hitaat vanhat miehet pärjää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mites maahanmuutto? Kysyttiinkö edes?

Tulin juuri keikalta, enkä ole vielä katsonut ohjelmaa. Kannattaako edes vaivautua?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

En katsonut, mutta onhan Suomi rikas maa ja meillä on velvollisuuksia.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Maahanmuutosta, kotouttamisesta ja karkotuksista ei tosiaan puhuttu mitään. Vähän outoa, kun Perussuomalaiset samaan aikaan menetyvät ulkomaalaisvastaisuudellaan. Sen sijaan Li uhrasi reilun kolmanneksen ajastaan vanhusten palveluihin ja kunnolliseen hoitoon. Ihan tärkeä asia, mutta niin on maahanmuuttokin.

Työperäistä maahanmuuttoa Suomi tarvitsee. Sen lisäksi myös Suomella on kansainvälisiä velvoitteita huolehtia myös kotimaistaan Eurooppaan paenneista hengenvarassa olevista ihmisistä. Ainakin pakolaiskiintiötä pitää nostaa. Muuten pakolaiskysymys ei pysy hallinnassa ja tänne jossain vaiheessa ajautuu paperittomia ihmisiä, jotka menevät minne tahansa maahan, jossa arvioivat pysyvänsä hengissä ja saavansa vaikkapa koulutusta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jossain muistan sanotun, että Vasemmistoliitto on ihmisoikeuspuolue. Ei tuo pahalta kuulosta, mutta kun Eläimet ensin -puoluekin käy ihmisoikeuspuolueesta, niin ehkä tuolla ei vaan riittävästi erotu lähimmistä kilpailijoista. Eli vähän eri sanoin taidan olla blogisti Alsion kanssa samaa mieltä Vasemmistoliitosta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kemijärven mummon analyysi kertoi kaiken..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kemijärveläiset tyrmäsivät kaikki, vaikka siellähän on kova vasemmiston kannattajajoukko. Naurattaa vieläkin se mummo.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Sattumalta tunnen tuon Kemijärven mummon. Ihmettelen hänen sanomisiaan, kun tiedän mummon olevan vannoutunut vasemmistolainen ja entinen vasemmistoliiton kunnallispoliitikko. Olisikohan se, että hänen lapsensa ja lapsenlapsensa ovat kovin rikastuneet ja ihan Suomen ykkösjulkkiksia ovat.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hilkka Karakko oli mukana useita vuosia Kemijärven kuntapolitiikassa, vasemmalla kunnanvaltuuston salissa.

Yhteistyötä pitää tehdä oman seutukunnan puolesta. Ennen kepulaiset hoitivat täällä vasemmiston ja vasemmisto kepulaisten asioita.

Nyt minä olen melkein joka puolueen aktiivi, Hilkka Karakko nauraa kyläkaupan penkillä.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10709353

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #90

Tuohan kuulostaa kovin samalta kuin mitä yksi kaverini kertoi. Hän sanoi, että hänen isänsä ja naapurin isännän konekimppa toimi, kun kummankin ensisijainen ajattelutapa oli, että ainakin naapurin vilja tulee puiduksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei tarvitse rikastua, jos menettää uskonsa poliitikkoihin, vaikka on itsekin ollut. Nimimerkillä kokemusta on.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Etkö ole huomannut Jaakko Ojaniemi, että entisestä vasemmistolaisesta, työläisestä tulee ajan saatossa varsinkin eläkkeelle jäätyään kova oikeistolainen. Kun on itse saanut sen pitkän uran tehdä melkein koka ajan samassa työpaikassa - on jo elintasoltaan ja omaisuudeltaan melko varallinen. Ja pian alkaa jututkin olemaan kuin oikeistolaisen, työttömät ovat luusereistä, laiskottelijoista jne. Ja juttu jatkuu, että kyllä töitä on kun vain hakee.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sen verran evoluutiota, että toverit toverit on vaihtunut suomalaisiksi. Rinne samoilla linjoilla. Muistaako kukaan 70-lukua toverihurinoineen, silloin vähän pelotti ätyröivät punalipunkantajat vappukulkueissaan. Nyt odotetaan vain luonnollista siirtymää ajasta ikuisuuteen ja jätetään historioitsijen selvitettäväksi, mikä sai ihmiset sekoamaan tähän uskontoon uhreista piittaamatta. Paljon yhteyksiä kansallissosialismin kanssa, kaksi syöpää vieläpä samaan aikaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

On se ihme jos vasemmiston kannatus ei nouse kun ritala&kumpp on tehnyt niin hyvää vaalityötä täällä usarissa.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Kun kerran lukee Ritalan kirjoituksia, ei tosiaan tule mieleenkään äänestää vasemmistolaisia.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllä Li vetoa moneen. Aivan kuten osaan Laura Huhtasaarikin uppoaa kuin kuuma veitsi voihin. Jos uskoo yhteen perussanomaan, se riittää, oli se sitten maahanmuuttajavastaisuus tai rikkaiden ahneus.

Mutta ei se sen pidemmälle riitä. Tosin Li sentään on oppimiskykyinen. Vasemmistoliitto kokonaisuutena kannattaa vastikkeetonta perustuloa, joten sikäli he ovat tulevaisuutta ajatellen ihan kärkirintamassa. Heidän huono onnensa on siinä, että muutkin alkavat ymmärtämään idean.

Mutta kuten Ari totesi, Lin on helppo puhua, koska ihan oikeasti hänen ei koskaan tarvitse vastata mistään. Korkeintaan omille kannattajilleen siitä, menevätkö hallitukseen vai ei.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Joskus aikoinan tietyntyyppisistä myyntimiehistä käytettiin termiä luukkuniska. Se tarkoitti sitä, että niskassa on luukku josta tökätään c-kasetti sisään ja suusta sitten tulee ulos samat jutut, olipa tilanne mikä tajansa. Jostakin syystä tuo Li nostaa aina mieleen tämän muistuman.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jotkut vain tykkäävät omasta äänestään, olipa luukua tahi ei. Nuoret harjoittelevat yliopistoissa väittelyä, Li on huomannut pärjäävänsä tässä lajissa, eikä muista, että on oikeaa elämääkin olemassa, ei elämä ole pelkkää väittämistä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jotkut vain tykkäävät omasta äänestään, olipa luukua tahi ei. Nuoret harjoittelevat yliopistoissa väittelyä, Li on huomannut pärjäävänsä tässä lajissa, eikä muista, että on oikeaa elämääkin olemassa, ei elämä ole pelkkää väittämistä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Missäs Ritalan kommentit viipyvät, oma idoli kun oli estraadilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ritala sai selaisen "orkun" että ei kykene viikkoon kommentoimaan;)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Kyllä kuunnellessa jouduin miettimään, mikä ihmeen vanhainkotimaa tämä Suomi on?
Kun ei juuri mitään muuta kuin tätä jo kaluttua vanhustenhuoltoa (tärkeä, muttei kaikki).

Missä teollisuuspolitiikka, toimet kilpailukyvyn ylläpidon hyväksi, tulossa olevaan lamaan varautuminen, valtion ja yhteiskunnan selviytyminen ja yhteiskuntarauhan säilyttäminen epävakaan aikana, varautuminen Kiina-ilmiön jatkuvaan voimistumiseen, energiapolitiikka, ilmastohömpötysten turbulenssista selviytyminen ilman suurempia vaurioita ja virheinvestointeja, Venäjä-politiikka, Euro-pahalainen, hajoavan Euroopan odotettavissa olevista rytinöistä selviytyminen, maan todellisen puolustusvalmiuden ja potentiaalin järkevä järjestely (ilmavoimat vie koko rahan), sosiaaliturvan vastikkeellistaminen ja rajapintojen aktivointi vai pelkkä vastikkeeton ja vaatimaton etuuslinja, tuhoton määrä vaikka miten isoja ja tärkeitä kansallisia elämän ja kuoleman kysymyksiä, joita en nyt tärkeämpiin askareisiin kiiruhtaessani tähän ehdi enempää listaamaan..

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Lienevät liian vaikeita asioita poliittisten toimittajien käsiteltäväksi?

Käyttäjän TimoKeklinen kuva
Timo Kekäläinen

Hyvä alku listaksi käsiteltävistä asioista ... noin kiireessä laadittuna.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Veikko Huuska

Niin kyllä äänestäjän on paljon helpompi ymmärtää se, että noi antaa mulle satasen ja verottaa muita kuin minua, jos niitä äänestän. Siinä jäävät Kiinan ja Euroopan uhat toiseksi. Niistähän ei saa mitään rahaa !

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Siinä Li on oikeassa, mikäli hän tarkoitti "ennen Kataisen aikaa" Kataisen toimimista VV-ministerinä Vanhasen porvarihallituksessa. Silloin tehdyt verohelpotukset, jotka tehtiin velkarahalla, kv-laman jo koputtaessa Suomi-neidon ovea, oli lähtölaukaus nykyiselle velkaantumiselle. Sinänsä kommunistit, aina O-W-ja Hertta Kuusisesta lähtien, kuten myös Li, ovat olleet, Aarne Saarista lukuuottamatta, eriomaisia puhujia, johtuen paljolti siitä, että heidän opintopiireissän tähän, puheenpitämisen taitoon, on kiinnitetty erityistä huomiota.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kokoomus on ostanut kovan kannatuksensa velkarahalla kustannetuilla veronalennuksilla. Saa nähdä miten kokkareiden käy kun velkaa ei enää saa lisää.

Kuitenkin edelleen kokoomuksen vaalikamppanja nojaa verojen alentamiseen. Se johtaa lopulta Kreikan kohtaloon.

Silti minun pitää äänestää seuraavissa vaaleissa kokoomusta,
sen SOTEn takia,
anteeksi.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AV: "Silti minun pitää äänestää..."

Arto, sinä päätät tietysti itse oman harkintasi mukaan.

Ajattele kuitenkin, mitä tilaat samaan hintaan: uusia hallintarekistereitä, uusia yritystukia (jotka vuositasolla suorat ja epäsuorat summaten) kustantavat torjuntahävittäjien hankintahinnan luokka olevan miljardimäärän, uusia aktiivimalleja, uusia kikyjä, sijoittaminen lähinnä pk-seudun infraan, alati jatkettavaa julkisen omaisuuden myyntiä yksityiseksi (joko omille ja joka tapauksessa omille siivu välistä, se on ideologista: julkinen paha, yksityinen hyvä).

Mitä soteen tulee, tämä pikapikaa valittu linja merkitsee sitä, että yksityistetään pala kerrallaan, kunta kerrallaan tai kuntayhtymä kerrallaan. Samat pihlajalinnat, mehiläiset, attendot, esperit odottavat ja edellyttävät marginaaliaan, jota julkinen toimija ei hae vaan vastaa lain vaatimukseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #60

"Mitä soteen tulee, tämä pikapikaa valittu linja merkitsee sitä, että yksityistetään pala kerrallaan, kunta kerrallaan tai kuntayhtymä kerrallaan. Samat pihlajalinnat, mehiläiset, attendot, esperit odottavat ja edellyttävät marginaaliaan, jota julkinen toimija ei hae vaan vastaa lain vaatimukseen."

Siitä yksityistämisestä päättäisivät paikalliset toimijat, paikallisten olosuhteiden mukaan ja paikallisten poliittisten voimasuhteiden mukaan.

Olisi siis oletettavaa että niillä paikkakunnilla jossa kokoomus on vahva, tulisi paljon yksityisiä toimijoita mukaan SOTE- palveluihin. Niillä paikkakunnilla joissa olisi vasemmistoenemmistö, tulisi luultavasti vähemmän yksityisiä mukaan hoitobisnekseen.

Se että tulisi näitä vaihtoehtoisia erilaisia ratkaisuja olisi arvo sinänsä, sillä se lopullisesti osoittaisi kumpi systeemi on toimivampi ja kannattavampi ja kansalaiset voisivat paikallisvaalien kautta päättää kumpaa haluavat enemmän yksityistä, vaiko yhteiskunnan ylläpitämää hoitopalvelua.

-----------

Mitä kokoomuksen linjaan tulee, niin on tietenkin aina syytä epäillä että kokoomuksella on ketunhäntä kainalossa, eli kun Orpo puhuu sirmät sirrillään ja leveästi hymyillen, niin hän puhuu juuri niitä asioita joita pörriäiset ovat hämen korvaansa kuiskuttaneet.

Mutta kokoomushan ei sitten enää päätä siitä asiasta kansallisella tasolla miten yksityistäminen etenee, jos kokoomuksen linja toteutuu.

Olen ehdottomasti sitä mieltä että tästä keskitetyn systeemin haikailusta on viimeistään tässä vaiheessa syytä luopua, valitettavasti se ei ole vieläkään valjennut muille puolueille kuin kokoomukselle. Keskitetystä systeemistä tulee väistämättä jäykkä ja byrokraattinen, eikä sellaista tarvita.

Tarvitaan joustavaa ja aina uusiin vaatimuksiin sopeutumaan kykenevää systeemiä jossa on variaatioita joita voidaan verrata keskenään, niin että oikeasti nähdään mikä toimii hyvin ja mikä paremmin ja mikä toimii huonosti.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #62

Täysin samaa mieltä sotesta!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Li on auttamattomasti aivan pihalla.

Lin oppien mukaan öljyrikas ja vauras Venezuelakin on pahoissa vaikeuksissa ja jo miljoonat ovat jättäneet maan .

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Käsittääkseni Li ei ole ollut siellä konsultoimassa, eikä oppejaan levittämässä, joten ovat saaneet ne oppinsa jostain muualta, tai kehittäneet ne ihan itse.

En tässä nyt ole mitenkään Litä enkä hänen oppejaan puolustamassa, mutta minusta on kohtuutonta väittää venezuelan ongelmia Lin syyksi ja että Suomea odottaisi venezuelan kohtalo jos Litä äänestetään.

Päinvastoin sanoisin että Kokoomus on puolueena johdattanut Suomea Kataisen ajoistä lähtien Kreikan tielle, kun veronalennukset on rahoitettu velaksi.

Kokoomusta jos äänestät, äänestät rikkaiden verohelpotusten puolesta ja lisävelkaantumisen puolesta. Se johtaa Kreikan tielle.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lin oppi on sitä samaa, jolla Kuuban ja Väli-Amerikan maissa on pidetty taantumista korkealla ja ihmisarvoja matalalla jo vuosikymmenet.

Kreikan tie oli vasemmistolainen velkaantumisen tie suurin julkisisin sektorein velkavaroin ylläpidettynä, joka taitaa olla Suomessa enemmänkin Antin ja Lin utopia, kuin vastuullisemman taloudenpidon haaste.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Veroalennus on kuin vapaeehtoinen pakko laittaa asioita kuntoon. Eli jos pakotat kissan syömään sinppia eli ihmisten maksamaan lisää veroja, ei onnistu. Julkinen sektori vain kasvaa.

Jos syötät kissalle vapaaehtoisesti sinappia ei se syö.

Mutta kun sipaset kissalle sinapit persiiseen niin nuolee itse kiltisti sinapin pois.

Tätä on palkkaveron alennus, eli pakotetaan valtio sopeutumaan pienempään verotuloon ja kansa nuolee itse.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

"Tätä on palkkaveron alennus, eli pakotetaan valtio sopeutumaan pienempään verotuloon ja kansa nuolee itse."

Se nuoleminen on sitä että rikkaille jää enemmän millä mällätä ja köyhät kiristää vyötään. Se ei ole hyvä, se linja kun jatkuu, se johtaa ennenpitkää hallitsemattomaan kapinointiin, ehkä jotain sen tapaiseen keltaliivikapinaan mitä nähdään Ranskassa.

Nyt täytyy sanoa etten ole tutustunut keltaliivien ajatusmaailmaan, mutta vähän niinkuin olettaisin että sen käyttövoimana on vähempiosaisten kapina eliittiä vastaan.

Ranskassakin tarvittaisiin tasaisempaa tulonjakoa, vaikkakaan ei välttämättä sitä mitä keltaliivit itse luulee haluavansa.

Se kapina voi olla mylös jonkun Ranskan ulkopuolisen tahon aikaansaama, eli siis ulkoista agressiota, jonka tarkoitus olisi kai lähinnä tuhota nykyisen presidentin poliittiset pyrkimykset.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #57

Suomessa on Maailman tasa-arvoisin tulonjako.

SDP:n Rinteen edesottamukset ja veroehdotelmat lisäävät vain pieni ja keskituloisten verotusta, kun taas rikkaat voivat nostaa kytkintaä maasta Nallen tapaan milloin vain. Pientuloisen leipäpuu työpaikka ja velkainen asunnontekele kiinteistöveroineen ja siirtomaksuineen eivät muuta Nallen tapaan yhtään minnekkään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

No, noita Nalleja on vain muutama ja hyvinhän se Nalle saa omia asioitaan ajettua sieltä Ruotsista, vai Ranskassako se nykyisin asustelee.

Ei sillä ole väliä onko Nalle Suomessa tai muualla, mutta niiden Nallen duunareiden pitäisi kyllä tehdä työnsä mieluiten täällä Suomessa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #59

Tajuatkohan Arto edes itsekään, kuinka patatyhmä tuo kommenttisi oikein on ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #61
Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #63

Suomi on pääomaköyhämaa ja janoaa rahallisia investointeja uusien yksityisrahoitteisten työpaikkojen syntymiseksi.

Kari Stadigh totesi pari vuotta takaperin, että Suomesta puuttuu 20.000 varakasta perhettä hankerahoittajiksi ja hyvinvoinnin turvaajiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #69

"Kari Stadigh totesi pari vuotta takaperin, että Suomesta puuttuu 20.000 varakasta perhettä hankerahoittajiksi ja hyvinvoinnin turvaajiksi."

Elät mennyttä aikaa. Suomalaisilla on kyllä riittävästi varallisuutta suomalaisten investointien rahoittamiseksi, mutta se hajasijoitetaan ympäri maailmaa, Suomeen jää vain rippeet siitä mitä suomalaiset sijoittavat.

Suomi elää, kuten muutkin maat, ulkomaisten sijoitusten varassa. Ulkomaisilla sijoittajilla on miljardi kertaa enemmän sijoitettavaa kuin suomalaisilla ja Suomen mahdollisuudet saada sijoituksia ovat rajattomat, äärettömät niihin resursseihin nähden mitä Suomella on sijoittajille tarjota, kunhan vain edellytykset on kunnossa, niin että sijoituksista on odotettavissa tuottoa enemmän kuin sijoituksista jonnekin muualle.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #80

Nalle totesi juuri pari päivää takaperin, että Suomi on nykyisin investointien kehitysmaa. Jos viime vuosien investoinneista jätetään huomiotta ydinvoimala ja Äänekosken sellukeittämö, niin lopputulos on peräti onneton.

Sietäisikin pohtia, miksi Suomeen ei sijoiteta ?

Tuo mitä totesit suomalaisen rahan riittävyydestä on täyttä potaskaa. Yritysten rahoitus on ollut ja on edelleen kovin tiukalla ja rahoituslähteet kovin vähäiset. Tämä on yksi osasyy investointien apatiaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #85

Olkoon sitten niin että Suomi on investointien kehitysmaa, jos uskomme nallea, ja miksemme uskoisi.

Syy mahdolliseen investointien apatiaan ei varmaankaan ole siinä etteikö olisi rahaa, rahaa on kuin roskaa ja se on viimeaikoina vain lisääntynyt, ainakin suomalaisten investoijien osalta, siitä ovat porvarihallituksemme pitäneet huolen.

Syy siihen ettei Suomeen investoida on ainoastaan se ettei investointien kannattavuuteen luoteta. Se taas johtuu siitä ettei Sipilä saanut sellaista kiky- sopimusta aikaiseksi kuin olisi halunnut saada.

Miksi sitten kunnon kiky-sopimusta ei saatu? Se johtuu siitä etteivät suomen duunarit, heitä on noin 2,5 miljoonaa, oikein vielä usko että sellainen kiky olisi tarpeen, tai että se lisäisi investointeja ja parantaisi työllisyyttä.

Kunnon kiky olisi edellyttänyt sitä että palkansaajien olisi pitänyt tehdä lisää myönnytyksiä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #58

Näinhän se on.
Pienikin veronalenus, jos se kohdistuu esim. ruuan arvonlisäveroon, auttaa pienituloisia suhteessa paljon enemmän kuin suurituloisia.
Valtionverotuksessa veronalennuksella ei ol e juurikaan merkitystä tuloluokassa 10 000;- / vuosi. Heidän valtionveronsa on jo nyt vain muutama satanen.
Sitävastoin kaikki veronkorotukset vaikeuttavat pienituloisten asemaa. Alv:n korotus näkyy heti. Kiinteistöveron koroptus näkyy asumiskustannuksissa pienellä viiveellä. Samoin pääomatilojen verotus. Vuokrat nousevat sillä omistajat kuittaavat vewronkorotukset suoraan vuokriin. Sama on tilanne energiaveroissa. Ne vaikuttavat suoraan ja epäsuorasti kun kaikki kustannukset nousevat alkaen vaikkapa bussilipuista.
Nähdäkseni veronkorotusten tie on käyty loppuun kun puhutaan pieni- ja keskituoloisista.

Samalla käy niin että kun verotus vie yhä kasvavan osanbn tuloista niin se vaikuttaa myös Siuomen työllisyyteen. Pieni- ja keskituloisilla on yhä vähemmän rahaa käytettävissä kotimaiseen kulutukseen. Ostetaan vaikkapa enemmän ja enemmän espanjalaisia tomaatteja kotimaisten sijaan.

Joillakin puolueilla on yksi ja sama ratkaisu lähes kaikkiin talousongelmiin: Korotetaan veroja tai keksitään uusi vero. Vaikkapa lihansyönnille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #57

Minua ei kiinnosta rikkaiden touhut, saavat mällätä rahoillaan vapaasti, minulle riittää kun saan olla oma itseni vaatimattomasti mökissäni ja maha on täysi.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AA: "Tämä johtuu siitä, että vasemmistoa ja oikeistoa ei enää oikeasti ole..."

Riippuu siitä miten määrittelemme. Itse kysymykset eivät ole kadonneet mihinkään, mutta kenties ajat takaa sitä, että kysymyksenasettelun voidaan nähdä redusoituneen "pelkäksi" talouskeskusteluksi: mitä valtio/kunnat verovelvollisilta keräävät ja millä menetelmin - suorin ja/tai välillisin veroin, missä on painopiste. Samoin talouskeskusteluksi siitä, mihin pelimerkit pannaan: jatketaanko muutamien miljardien yritystukien jakamista, mitä sijoitetaan koulutukseen, minkä verran pannaan liikenneinfraan, ja jos niin minne: vainko yhtäälle vai sekä yhtäälle että toisaalle. Näitä käytännön kysymyksiä on joka saralta lisää vaikka kuinka. Ne johtavat, jos niin haluamme, käytännön kysymyksinä siihen, keille mitäkin kuuluu ja millä edellytyksillä. Siitä ei kukaan halua keskustella, mitä minä olen valmis/halukas panemaan kokonaisuuden hyväksi, yhteiseksi hyväksi. Millä edellytyksillä edes on tuo "yhteinen hyvä" tai "me".

Hyvinvointivaltio rakennettiin, vaikkakin muita pohjoismaita vähän jäljessä ja miltei oitis, kun se saatiin lähes pohjoismaiseksi, alkoi purkaminen. Jotakin rakenteista on jäljellä, mutta purku etenee. Muutamassa vuosikymmenessä koko poliittinen kenttä on siirtynyt oikealle - ja tästäkin syystä nimenomaan oikealla ei nähdä siirtymää, koska yleisemmin oikeistolaisesta tavasta katsella maailmaa on tullut jonkinlainen standardi.

Nyt eletään käytännön kysymyksissä, etenkin niiden kohdalla, joita ne erityisesti koskettavat: haluamme tai emme, aktiivimallin ja kikynkin kohtalo on kiinni vaalituloksesta ja miten se hyödynnetään. Sama pätee vanhuspalveluihin (ja päivähoitoon), bisnestä vai ei.

Kasvu- ja vakaussopimus sitoo jäsenvaltioiden hallituksia. Kansallisen budjetin sisällä tosin voidaan käytettävissä olevat pelimerkit sijoittaa hyvinkin toisin kuin nyt.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olin autokaupoilla, piti ostaa firmalle pikkupaku, joo ei uus, vanhaan vaan varaa :)

Ai Li, no Li on paras, haukkuminen on kateellisten vinkunaa

Viik, viik. :)

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Hatunnosto Petterille, että investoinnillaan pitää osaltaan talouden pyörät pyörimässä!

Pitänette kuitenkin pakun tallissa, koska #ilmastonmuutos?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu ei, mulla on kyllä hybridikin käytössä henkilökohtaisiin ajoihin, mutta firmalle tää pakettiauto on pakkohankinta, saa vähentää kulujakin verotuksessa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #93

Tuo on kyllä erittäin OK.
Kannattaa varustaa itsensä kuitenkin jonkinlaisella argumentaatiopatteristolla sitä tilannetta varten, kun joku ilmastonmuutosuskovainen syyllistää teitä hiilidioksiidin olemassaolosta ja, jos paku on diesel, pienhiukkasista.
Hybridi on järkihankinta. Paljon parempi, kuin sähköauto.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Ripaus sosialismia tekisi nyt hyvää.Rakennamme hyvinvointia vain hyvin toimeentuleville ihmisille. Kun ongelmat ovat vuosia kasaantuneet, alamme rakentaa koulutusta ja työpaikkoja näitten ongelmien ympärille. Tämän me sitten joudumme kaikki maksamaan.

Sosiaalinen pääoma on yhteiskunnan peruspilareita.Kukin voi päätellä kuinka paljon olemme sitä menettäneet, viime vuosina.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus sanoi Anderssonin puhetta toistaiseksi kuulluista puheenjohtajien puheista parhaaksi.''

Repikää siitä :)

Käyttäjän juhalehtonen kuva
Juha Lehtonen

Uutinen oliskin ollut se, jos Tampereen Yliopiston proffa olisi fanittanut jotain muuta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tampereen yliopisto se tässä on se kaiken pahan alku ja juuri:

http://martin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/112504-nyky...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#74

Kuulostaa oudolta, kun puhe kuitenkin oli takeltelevaa, sanat karkailivat ja tuli ajatuskatkoja. Jotenkin vaikuttaa, että jos kyseinen professori on noin sanonut, niin takana on poliittinen motiivi.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

Mites se nyt menikään.... ei ne puheet vaan teot.
Ja Liihin upotetut veronmaksajien rahat on tuottanut...........hmnnnnn paljon hyvinvointia kaikkille...näääin
paljon?
On ilo ollut vientiteollisuudessa kohta 24 vuotta tuottamassa verotuloja,kun olen saanut Liiltä näin
paljon???takaisin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tuliko petterille panovihreäpaholainen, jos se onkin punaviestinnän professori. Mutta mitähän professori on mieltä tämän illan vieraasta :) .

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No Halla-aho puhuu rauhallisesti, ei hermostu, ja osaa vastata kysyyksiin.

En minä epäile hetkeäkään, etteik hän esiintyisi hienosti.

Kyse onkin pitkälti siitä, että se kuilu Halla-ahon jälkeen muihin persussuomalaisiin on suurempi kuin Grand canyon. :)

Monet arvelluttavat henkilöt historiassa olivat hyviä esiintyjiä, en nyt viitsi nimiä mainita, niitä voi sitten jokainen miettiä itsekeseen. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ääh, teitä vaan harmittaa, kun Li on niin älykäs ja taitava. :)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä
Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #108

...mutta eipä pelaa ja tee politiikkaa sexyllä raikkaudellaan ja nuorekuudellaan, vaan asiaosaamisellaan ja ulosannillaan.

Hjalliksenkaan charmi ei aikanaan telkussa purrut, joten Hjallis sättimään, että sinä et tiedä taloudesta ja yrittämisestä mitään-MINÄ olen sentään perustanut montakin yritystä!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #112

Hjallis taisi sanoa totuuden.
Sen mitä Li Andersson tietää taloudesta voidaan kiteyttää lauseeseen: Pidä kätesi toisten taskuissa.
Kuinka se nyt sitten on, onko se charmi jolla maata hallitaan vai tieto ja osaaminen?

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

Joo.Taitava sumuttamaan kaikkia.Ja tuottanut yhteiskunnalle paljon jakovaraa.Viitsisitkö kertoa,kuinka paljon?
Eiköhän ne muitten tuottamat jakovarat ole elättänyt Liitä aika lihavasti.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#44 A.A.
-Ritala sai...…-
Kuis sinä fiksuna pitämäni alennuit loanheittiöksi? Eihän sitä pitänyt näissä blogeissa ja kommenteissa mennä henkilöön vaan asioihin? Hermojen hallintaa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Tämä tuntuu olevan monelle vaikea muistaa. Ehkä Ari luottaa Petterin huumorintajuun, eikä ehkä aiheetta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olli on oikeassa, uskoin tuntevani, että Ritalan huumori kestää ja kesti myös. Eikä tarkoitukseni ole mollata Ritalaa jatkuvasti, vaan tuo oli heikko tuohon paikaaan, eikä sillä ole kärkeä Ritalaa kohti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mitä pahaa huumorissa on. Ei kaikki ole loanheittoa mikä sinusta voi olla ase minua vastaan. Mitä pahaa siinä on jos joku saa "orkut"? Itse en ole orkkuja saanut, mutta siemensyöksyjä kyllä;)))

Teuvolta kysyisin, että miten päädyit tuohon, että heitto meni nyt juuri henkilöön? Minä ole paljon hurtimpaakin huumoria heittänyt ja saanut takaisin menettämätä kuitenkaan hermoja tai ystäviä, sen takia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kattelen uusintaa ja jumaleissön myös Li on sitä mieltä että suomalaiset pystyy säätämään maapallon ilmaston lämpötilaa :o .

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä me suomalaiset pystytään mihin vaan, talvisodan henkeä! :)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Tasa-arvoisesti naistemme kanssa!
- ISISiäkin on kurdien joukossa vierastaistelijana kurmoottamassa suomalainen nainen! ( Vrt. SS-soturimme vierastaistelijoina Hitlerin joukoissa)

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Ihanan katkeraa. Jatkakaa samaan tapaan.

Paras vaalitentti tähän saakka :)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ari... Minä joskus kerron, kun on paremmin aikaa, miksi kannatan Vasemmistoliittoa ja Li Anderssonin esiintyminenkin sattui miellyttämään vanhan keski-ikäisen punaniskan ajatusfaunaa... siis vaikka tulotasoltani ja tulolajiltani minun kuuluisi olla vähintäänkin kepulainen... mutta kun on ajateltava muitakin, kuin itseään ja kun ajattelee muitakin, niin yhteiskunnasta tulee sellainen, että täällä voi asua ilman turvamiehiä ja suuria vankilukuja, prostituutiota, korruptiota, .... niin ja sitten vielä se, että ympäristökriisi tulee vääjäämättä ja meidän on huolehdittava siitä, ettei sivilisaatio hajoa siinnä paineessa... siis taisinkin jo kertoa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Martti, kyllä saat kannattaa rauhassa aatetta kuin aatetta. Eihän minulla ole sitä vastaan mitään, mutta minun mielestäni voisimme Suomessa hieman edes karsioa noita aatteita eduskunnassa, että ei menisi aivan soosimiseksi. Kyllä nuo demareiden ja vassareiden arvot varmaa olisi siovitettavissa samaan karsinaan ja kepu rkp ja Kokooumus tulisi varmaan yhdellä puheenjohtajalla hyvin toimeen, mutta kun kaikkien pitää olla just omaa mieltä joka perkeleen asiasta. Puolueet kun ovat samalla bisneksiä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ari! Olet aivan pihalla. Ystävän sanaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #129

Tiedän, olen sillä pihalla, jonne nykypuolueet saapuvat joskus 2030.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mutta tänään onkin sitten monen palstalaisen juhlahetki, kun mestari astuu lauteille. :)

Tosin ei mitään suurta juhlaa ole varmaan tiedossa, mutta kuivaa asiapitoista paatosta senkin edestä.

Jos on pulaa ajankulusta, niin laskekaa kuinka monta kertaa ohjelmassa lausutaan maahanmuutto. Aamulla prinsessa ei oikein muuta keksinytkään, lähes joka toinen sana oli maahanmuutto.

Kyllä Halla-aho osaa esiintyä, sitä en epäile hetkeäkään, ne loput 99% persuista sitten onkin ihan toinen tarina.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Se on kyllä mielenkiintoista miten paljon Halla-ahon annetaan puhua maahanmuutosta, muiden puheenjohtajien osalta asiaa ei ole käsitelty lainkaan.

Mielenkiintoista on tietää mitä mieltä Halla-aho on muista asioista, jos niistä nyt päästään kyselemään.

Halla-aholla on kyllä ollut mielenkiintoisia mielipiteitä brexitistä ja EU:sta, eikä ne paljon muistuta persujen tällä esittämiä mielipiteitä.

Mitähän mieltä Halla-aho on SOTEsta?

Veikkaan että puheet ja mielipiteet muista asioista kuin maahanmuutosta ovat sen verran ympäripyöreitä että kaikki persut voivat ne hyväksyä ja toimittajilla on täysi työ, kun ne yrittää kiskoa jotain mielipidettä, mutta eivät saa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Yksi asaia mitä itse usein ihemtellyt, että mikä on se syy miksi ihan "taviskin" haluaa ehdoin tahdoin julistautua porvariksi, tahi ainakin vasemmistovastaiseksi. Ikään kuin se olisi jotenkin noloa myöntää että Liillä on asiaa puhuessaan ja monessa kohtaa oikeassa kun maamme tilasta jutellaan.
Joku sellainen kumma pelko ihmisillä, että jos ei kannata kokoomusta, niin naapuri luulee vielä köyhäksi, tjms. Eiköhän se kokoomuksen politiikka ole nähty. Ainakin jos katsotaan missä tilassa maamme makaa tällä hetkellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Joku sellainen kumma pelko ihmisillä, että jos ei kannata kokoomusta, niin naapuri luulee vielä köyhäksi, tjms. "

Juu, tämä on se kokoomuspuolueen paras vaalivaltti.

Eikä siinä mitään vaikka ne sanois äänestävänsä kokoomusta, jotta niitä pidettäisiin rikkaina, ne jopa äänestää kokoomusta siksi että oma olo tuntuisi mukavalta, sellaiselta kuin rikkailla.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Eikä sanakaan Vasemmistoliiton politiikasta?? Juuri näin Ari tehdään vallanpitäjien propagandaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä kirjoitin miten koin haastattelun, en ole levittänyt muidenkaan tentattavien propakandaa. Minä en ole vallanpitäjä, jos vallanpitäjien mielipiteet sivuavat omiani, ihmettelen todella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"vallanpitäjien mielipiteet sivuavat omiani, ihmettelen todella."

Vallanpitäjien tärkein tehtävä ennen vaaleja on saada mielipiteidensä sivuamaan äänestäjien mielipiteitä. Jos se ei onnistu se on epäonnistuminen.

Politikot haluavat maksimoida äänipottinsa, sen takia politikot haluavat että heidän mielipiteensä sivuavat äänestäjäkunnan enemmistöä, eli tavallista kansaa.

Jos politikkojen mielipiteet eivät sivua jonkun mielipiteitä, niin se tarkoittaa ettei se joku ole tavallista kansaa, eikä sillä ole politikolle mitään merkitystä mitä joku joka ei ole tavallista kansaa ajattelee asioista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #131

Olen tavallista kansaa mutta ajattelen eri tavoin. Poikkeukset vahvistavat sääntöä. Minä olen sillä pihalla, johon muut tulevat vasta 2030.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Missä viipyy Alsion analyysi Halla-ahosta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sehän keikkuu jo ykkösenä suosituimmissa;)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Sorry, otin silmän käteen, niin sieltähän se löytyi.

Vesa Kaitera

Kalervo Niementaus kirjoitti: "Eiköhän se kokoomuksen politiikka ole nähty. Ainakin jos katsotaan missä tilassa maamme makaa tällä hetkellä."

Pitkään Kokoomuksessa toimineena voin yhtyä mielipiteeseesi. Sipilän hallituksen toimiaikana valtion velkaantuminen saatiin hallintaan ja sen suhde BKT:hen on pienenemässä. Työllisyysaste nousi 68%:sta 72.5%:iin, joka oli suurin nousu useaan vuosikymmeneen. Onnellisuus on Suomessa koko Sipilän hallituksen toiminnan ajan hienokeltaan kasvanut ja Suomi on nyt arvioitu toisena vuonna peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi. Se ei tietenkään merkitse, että aivan kaikki täällä olisivat onnellisia. Viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan kuitenkin 85% suomalaisista on tyytyväisiä elämäänsä. Voi tietenkin olla, että suomalaiset ovat suhteessa hieman vähempään tyytyväisiä kuin sveitsiläiset ja norjalaiset. Sveitsi ja Norjahan ovat selvästi Suomen edellä BKT-tilastoissa, mutta onnellisuutta ja tyytyväisyyttä mittaavissa tutkimuksissa Suomen jäljessä.

Punavihreä oppositio on vastustanut lähes kaikkia Sipilän hallituksen toimia työllisyyden parantamiseksi. Kuitenkin nuo toimet ovat purreet hyvin, vaikka tietenkin osansa on ollut myös maailmantalouden kasvulla ja Euroopan Keskuspankin anteliaalla setelirahoituksella. Kaiki punavihrät puolueet ovat asettaneet tavoitteeksi vähintän 75%:n työllisyysasteen saavuttamisen seuraavlla vaalikaudella. Miten ihmeessä ne pystyisivät siihen, kun porvarien esittämä työllistämisresepti ei kumminkaan niille kelpaa, ja edellisellä vaalikaudella ne tässä työllisyyden hoidossa selkeästi epäonnistuivat?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset