Lin plaa plaa plaa

Vasemmiston vaalitentti oli pelkkää ihmettelyä siitä, miksi puolueen kannatus ei nouse, vaikka Li on niin helvatin hyvä.

Li itsekin on menettänyt jo uskonsa puolueeseen ja on ottanut mallia brexitmaan Labourista. Tämä kaikki siksi, että puolueen kannatus kasvaisi. Onko vasemmistoliiton kasvulla tekemistä sitten hyvinvointimme kanssa, sitä en osaa sanoa. Uskon demokratiaan, jossa vassarien kannatus on alle 10 prosenttia.

Vasemmistoliiton kannattaa paneutua vaikuttamaan sillä 10 % mandaatilla, sillä en jaksa uskoa kannatuksen nousuun edes pidemmällä aikavälillä.

Mitä mieltä on suomalaisen kuunnella takiaispuolueen puheenjohtajan vaikka kuinka hienoa väittelytaitoa televisiossa, kun puolueella ei ole enää valtaa juurikaan vaikuttaa yhtään mihinkään.

Vasemmistoliitto puolustaa paikkaansa ainoastaan jonkinlaisena kaikuna menneisyydestä ja demareiden ja vihreiden äänen megafonisena vahvistimena. 

Räkättämällä samoja teemoja kuin vihreät ja demarit Li saa paljon näkyvyyttä, joka sitten sataa demareiden ja vihreiden laariin, koska vasemmistoliiton perusjengi on jo tyytynyt siihen, että Li saa hengailla isoijen kanssa, mutta ei tarvitse kantaa vastuuta yhtään mistään.

Li on hyvä puheenjohtaja, kaikilla vassareiden nykykriteereillä, hän on nainen, hän on hyvä väittelemään, eikä pelkää sanoa kokoomukselle vastaan ja pitää persuja pilkkanaan.

Kaikista näistä erinomaisista laatukriteereistä huolimatta kannastus ei nouse.

Tämä johtuu siitä, että vasemmistoa ja oikeistoa ei enää oikeasti ole, eikä sitä illuusiota kannata tekopelillä edes yrittää pitää hengissä. Punaliput ovat vaihtuneet tyhjiin palopuheisiin, jossa vassarit yrittävät kampittaa vihreitä ja demareita niin, ettevät ne vain suutu ja jätä sitten vasemmistojohtoisen hallituksen ulkopuolelle.

Demokratia on puhunut köyhiä on liian vähän nostamaan vassareiden kannatsta, se ei johdu siis Li Anderssonista, vaan se johtuu siitä, että moodi on siirtynyt heidän yläpuolelleen.

Miksi puhua ilmastonmuutoksesta kuin vihreät ja köyhien auttamisesta kuten demarit, kun sellaiset puolueet on jo olemassa? 

Vaalitentistä ei ollut edes vitsiksi, huonoa ajankäyttöä on seurata lilliputtien pullistelua globaalinorsujen jaloissa. No oma verenpaine nousee nopeammin kuin vassareiden kannatus.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu