Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Ihanaa demarit ihanaa

Tänään oli sitten Antti Rinteen ja demareiden vuoro esittäytyä Ylellä. Onhan se sanottava suoraan, että ihanaa demarit ihanaa.

Antti Rinne osaa loistaa jos haluaa, mutta nyt ei vain halunnut. Yhdessä vaiheessa tuli onkiliero mieleen, niin ansiokkaasti Antti kiemurteli oman ohjelmansa oikein päin selittämisessä.

Alun puhe oli jotenkin kiivastahtinen ja melkein  puoli minuuttia jäi aikaa käyttämättä. Lisäksi alun muutospuheet vedettiin alas pytystä toteamalla lopuksi miten hyvä ja erinomainen maa tämä Suomi on. Ensin puhuttiin viisi minuutia miten demarit tekevät muutoksen ja sitten lopuksi todetaan, että ihana maa tämä Suomi, eli mitään muutosta ei tarvita.

Ilmastonmuutos oli noin kahden minuutin arvoista, kun vihreillä puhetta ilmastosta riitti neljä minuuttia. Tentissä sitten koko aloituspuhe ilmaston osalta meni palasiksi, Antti ei osannut sanoa juuta tai jaata miten homma tehdään, mutta kovin oli innoissaan ilmaston muuttumisesta. Jopa niin innoissaan, että halusi suomalaisten ratkaisevan koko 1,5 lämpöasteen probleeman ensi vaalikaudella, vaikka Suomen vaikutus ilmastoon ei kovin kummoinen ole. Eli helvetinmoinen homma on suomalaisten hoitaa koko maailman lämpötilat kuntoon.

Ihanaa demarit ihanaa, teidän puheenjohtaja on kilpailevien puolueiden paras pelaaja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Piti oikein tarkistaa että oliko se Rinne varmasti valtiovarainministerinä ja juu, oli. Kesäkuusta 2014 toukokuuhun 2015.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Happamia, Ari, happamia ovat sanoi ...!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tiedä vaikka Rinne päätyy vielä valtiovarainministeriksi uudelleen!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sailas taisi opettaa Urpilaista, kuka opettaisi Rinnettä edes vaalitentteihin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #4

Huonosti menee Rinteellä. Sekä Jungner että Työmies Putkonen ovat vaihtaneet puoluetta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #5

Putkonen erosi demareista ja liittyi persuihin vuonna 2010. Rinne valittiin puheenjohtajaksi vuonna 2014. Sdp:n ja Jungnerin "liikkeen" kannatusnumeroita ei voi verrata, koska niin suurta otosta ei ole, että siihen mahtuisi Liike Nyt:n kannattaja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä veroja silloin riittää, jos Antista tulee herra vartiovarainministeri.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei ole demareilla Tannerin jälkeen ollut todellista edestäpäin johtajaa.
Lipponen, vaikka jäyhä, tosin osasi kuitenkin tiukassa tilanteessa tarttua härkää sarvista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sosialidemokratia Suomessa Fb-sivuilla ollaan varsin tyytyväisiä Rinteen esitykseen, sai sanottua tärkeimmät, vaikka toimittaja Heikel koko ajan keskeytti ja puhui Rinteen päälle. Rinne ei myöskään sortunut siihen mihin Sipilä, Rinne katsoi tulevaisuuteen, ei menneisyyteen kuten Sipilä, eikä myöskään sortunut muiden puolueiden arvosteluun Sipilän lailla vaan esitteli oman puölueensa tavoitteita miten hyvinvointivaltio nimeltään Suomi saadaan tulevaisuudessa vielä entistä paremmaksi.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sai sanottua tärkeimmät? Ollaan tyytyväisiä , lol. Demarien ainoa mahdollisuus on saada kiintiöstatus politiikan pelipaikoille, vähän kuin mustat Hollywoodin tuotannoissa, RLM= punikin elämänlaatu kunniaan? Välttäkää sitten ostoskeskusten ryöstelyä laittomissa lakoissa, älkää ottako BLM-porukasta rapakon takana mallia!

Heikeliä varmasti vitutti , ei saanut yhtään vastausta selvällä suomenkielellä asetettuihin kysymyksiin. SDP:n rappion juurisyy taitaa olla ammattiyhdistysliikkeen pihtiote puolueesta, lahjakkaat lähtee uppoavasta veneestä, Jungner, Vartiainen...

Tulee jopa Paavoa ikävä kun katsoo Rinteen ätyröimistä asiasta kuin asiasta, tämän hetken tyhmin puoluejohtaja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vastaukset todella levisivät kuin Elanto aikoinaan, tai ne kuuluisat Jokisen eväät, mutta valmista vastausta ei saatu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Haastattelijoita tosiaan ilmiselvästi otti päähän, kun puheenjohtaja olikin hyvässä kunnossa ja tiesi, mistä puhui. Jopa Apusen Matti oli positiivisesti yllättynyt.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Studioyleisö oli aikan hapanta välillä, vaikka hoitikin pakolliset taputukset.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Taputukset oilvat kuin amerikkalaisen viihdesarjan taustalla. Ohjaaja nostaa lapun, applause, ylös aina kun pitää taputtaa tai hihkua haltioituneena.

Nyt tämän hoiti yleisössä puoluesihteeri Antton Rönnholm ! Yleisö taputti silloin kun Antton aloitti.

Minä kyllä kiinnitin huomiota Antti Rinteen totaalisesta tietömättömyydestä ilmastonmuutoksesta ja siihen kuuluvista vaikuttavista toimenpiteistä.

Vuosi sitten demarit, etunenässä puheenjohtaja Antti Rinne, eivät puhuneet sanakaan ilmastonmuutoksesta, ei sanaakaan. Ilmastonmuutoksen estämisen toimenpiteet ovat olleet demareille lähinnä uhka joka voisi vaikuttaa duunareiden työpaikkojen vähenemiseen perusteollisuudessa !

Ovatko lienee nuoret demarinaiset sekä entinen Vihreä Timo Harakka, laittaneet Antti Rinteelle nyt uudet vuorosanat käsikirjoitukseen. Näin varmaan, mutta Antti Rinne ei niitä vielä osaa. Eilenkin piti kaivaa vaaliohjelma esiin ja lukea sieltä, ettei taas kompastuisi iltapäivälehtien otsikoihin.

Kyllä perusduunari ihmettelee puolueensa uutta lnjaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24

- Minä kyllä kiinnitin huomiota Antti Rinteen totaalisesta tietömättömyydestä ilmastonmuutoksesta ja siihen kuuluvista vaikuttavista toimenpiteistä.

Antti Rinne on näissä asioissa täysin vietävissä ja muiden armoilla.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Tämän illan paneli sementoi minun äänestyskäyttäymisen...
Ei koskaan demaria !

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Anna toki demareille vielä yksi mahdollisuus. Ehkä kymmenen vuoden päästä?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Suomen taivas silloin täynnä kottaraisparvia pöntöt selässä suuntana huitsin Nevada.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Paljon lupauksia, eikä tietoakaan kustannuksista. Huteralla on pohjalla pääministerikanditaatti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Eilen tuli päivän mittaan myös ylen radiokanavilta näitä eri demareiden haastatteluja. Lisää veroja he kaipaavat. Tosin pieni ja keskituloisten tuloveroihin ei ilmeisesti koskettaisi. Kaikkia muita veroja sitten kiristettäisiin.
Sitten oli nuo kuuluisat lihaverot. Kestävän kehityksen alvista ja muista veroista puhuttiin. Ilmastolle haitallisempia tuotteita verotettaisiin eri tavoin. Eli naudanlihan vero kasvaisi. Loogista olisi, että sian ja broilerin lihan verojen pitäisi olla matalammat kuin monien kasvihuoneissa ja ulkomailla huoneissa tuotettuje kasviperäisten tuotteiden. Tavoiteet lienevät kaikkien lihojen verottamisessa eli tässäkin jotain muuta ideologiaa kuitenkin olisi.
Kalalla ei pitäisi olla veroa enää lainkaan. Se on sekä vähäpäästöistä ja terveellistä. Kotimaista villikalaa pitäisi jo oikein kaikin tavoin suosia.

Uusia menokohteita kyllä vilisee puheet. Eli veroja pitänee korottaa enemmän kuin he kertovat. Menoja kyllä perusteltiin, kuten turun raitiotietä, "investointejna", jotka maksavat itsenä nopeasti takaisin. Näitä julkisten menojen investointeja on tehty jo sen verrran, että kai ne julkiset tulot ihan kohta ampuvat yli menojen ja taivaspaikka on luotu.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Rinteelle ja Demareille on maahanmuutto, se humanitaarinen vaikea pala.
Mistä vaietaan, kertoo paljon. Demareiden lupausviidakko tietää veron-
maksajille ja ohessa koko maailman sosiaalitoimiston rahoittajille
kovia aikoja. Liian paljon rahareikiä, joiden toteutuminen perustuu
siihen valheeseen, että talous ja työllisyys jatkuisi nykyhetken mukaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nää on aina samoja juttuja näissä vaalitenteissä.

Kannattajat hurraa ja vastustaja nauraa.

Äänestykseen nuo ei vaikuta, paitsi jos ehdokas oksentaa pöydälle, riisuu itsensä alasti tai muuttuu mykäksi. :)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minusta ei ole syytä huoleen: onhan sentään Rinteen ohjelman takana tuo SDP:n laskentanero ja verovastaava Timo "virnistys" Harakka..

P.S. Petterille tiedoksi. Ari on siitä hauska heppu, että antaa tasaisesti ja tyylikkäästi kyytiä kaikille politrukeille.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Juu, olen huomannut. Arin kritiikin jälkeen voisi tietenkin miettiä, olisiko todellakin jotain parannettavaa. Kun sitä yleensä tahtoo olla itse kullakin.
Sattui tuossa reilu viikko sitten. Teltalle tuli kaveri, joka pisti hallituksen toimista tiukkaa kritiikkiä ja kysymyksiä. Keskusteli kohtuullisen pitkän tovin. Ajattelin, että tuolta ei ainakaan taida ääntä keskustalle lähteä. Lähtiessään sitten totesi: 'Muuten, Sipilä on paras pääministeri pitkään aikaan...'

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sipilän soisi jatkavan pääministerinä, valtiovarainministeri voisi kyllä vaihtua, mutta ei Antti Rinteeksi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... hallituksen toimista tiukkaa kritiikkiä... --- 'Muuten, Sipilä on paras pääministeri pitkään aikaan...'

- Urheilupiireistä tuttu juttu! Lauri Markkanenkin on hyvä pelaaja huonossa joukkueessa. Kysykää vaikka meikäläiseltä urheilumedialta.

Ja onhan sekin mahdollista, että tuo kriitikon mielestä hallitus - huonoudestaan huolimatta - on vertailussa parhaimmistoa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Rinteen eilisen epäonnistumisen avuksi riensi heti YLE tänä aamuna. Julkaisi etusivullaan uutisen uudesta WWF:n ruokasuosituksesta, jossa on karsittu rajusti monia eläinperäisiä valkuaislähteitä.

Erikoista tässä oli vain, että tämä YLE:n uudeksi väittämä ruokasuositus globaalisti on jo muutaman kuukauden ikäinen vanha Eat Lancetin julkaisema suositus ja siten ajankontaan nähden kovin myöhään uutisoitu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vastaamatta on jäänyt kuinka SDP toteuttaisi sen kestävän kehityksen alvinsa: yleinen on 24 % ja voi käyttää vain kahta alennettua verokantaa, joista ruoka jo on 14 %:ssa ja alimpaan 10 %:in kuuluvat mm. kirjat ja lehtitilaukset. Haittaruoka 24 %:iin vai kuinka?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Näinpä on. Tässä pitäisi varmasti huomioida Rinteen oman fantasioinnin lisäksi EU:n käsitys asiasta ja koko idean laatu SDP:n ehdottamin vero-ohjauksin.

Itse luotan enemmän kuluttajien itsensä tekemiin ratkaisuihin veropakotteiden sijaan. Esim. kasvisten ja vihannesten käyttö on lisääntynyt paljon ja punaisen lihan käyttö on vähentynyt vastaavasti paljon viime vuosien aikana ilman Rinteen kannattamaa pakottavaa veroohjausta, joka on aina niin lähellä SDP:n sydäntä verolaaduisa riippumatta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos olisit katsellut puheena olevan ohjelman, Rinne nimenomaan sanoi, että joiltain osin ruoan verokantaa voitaisiin alentaa 14%:sta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

Katsoihan minä, mutta miten ruoka sopii tähän:

ALV-kanta 10%
10% arvonlisäverokanta koskee lukuisia eri tuotteita ja palveluita. Listalta löytyvät muun muassa

kirjat,
lääkkeet,
liikuntapalvelut,
elokuvanäytökset,
kulttuuri- ja viihdetilaisuuksien sisäänpääsymaksut,
henkilökuljetukset,
majoituspalvelut ja
televisio- ja yleisradiotoiminnasta saadut korvaukset.

Ja mitä siihen jäisi, samalle tuotteellekaan ei voi olla kahta eri verokantaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #39

Vaikeahan se olisi toteuttaa niin, ettei joku valittaisi epäreilusta kilpailusta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #40

Eiköhän, mikäli ruoan arvonveroja lähdetään kopeloimaan ilmastoperusteisesti, olisi tuolloin parempi, jos pyrittäisiin harmonisoimaan ruoan verokäytäntöjä EU: n laajuisesti, eikä pelkästään Rinteen ja SDP:n vaalifantasioinnin perrustein.

Niillä menolisäyksillä, joita Rinne on nyt ennen vaaleja esitellyt, ei Suomessa lasketa mitään veroja, vaan verotus on jyrkästi kiristymässä.

Britanniassa tilanne on ruoan osalta helpompi - VAT on ruoalle aino pyöreä 0.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #39

Niin no, melkein kaikkea tuodaan ja omenakin on omena oli se sitten tuotettu Suomessa tai tuotu ulkomailta. Ei taitaisi jäädä paljon muuta kaukaa rahtaamatonta kuin lanttu, punajuuri ja peruna, joten kuka lieneekään sen kestävän kehityksen alvin keksinyt ei ole ajatellut asiaa loppuun saakka.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Katsoin nyt aamulla Antti Rinteen vaalisession ja jäi sellainen kuva etten häneltä käytettyä autoa ostaisi.
Jos antaa äänensä SDP-lle se on samaa kuin ostaisi sian säkissä ei ole muuta varmuutta kuin omistamisen verotus kiristyy ja työttömien aktivointi loppuu.
Sellaista yleistä turvallisuuden tuntua en saanut eikä jäänyt mutta kylläkin selitystä selityksen päälle ja onko edessämme se kauhuskenaario mitä uumoillaan punavihervasemmisto vallasta kohti sosialismia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei mene millään toi "kaava" mun kaaliin että ei nosteta pienituloisten verotusta mutta silti välillisiä veroja nostetaan. Miten meinaavat estää että välillisten verojen korotukset ei vaikuta pienituloisiin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No, selväksi tuli kuitenkin, että se namusatanen eläkeläisille on ehdollinen - se riippuu talouskasvun jatkumisesta. (Ja sehän ei missään nimessä riipu tulevan hallituksen politiikasta, vai miten se nyt menee?)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siinäkin asiassa Antti kiemurteli oikein kunnolla. Vappusatasesta ei jäänyt oikein mitään käteen, kun ensin sanoi, että hyvässä tapauksessa jo ensimmäisenä vuonna kuten ensi vuonna voisi saada täyden satasen. Kun kysyttiin onko varma ei enää tullut mitään tolkkua.

Toimittajan esitettyä paremman keinon eläkeköyhän eduksi, Antti oli ulkona ja sanoi, että pitäisi tutkia tarkemmin. Aika hatara esitys.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taisi lopuksi päätyä sanomaan, että ensi vuonna voisi tulla 35-40 euroa lisää. No, taisi kyllä sanoa niin paljon muutakin haarukointia, että ota siitä nyt selvä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@32. Muistellaanpas tämä Vasemmistoliiton ja Kataisen hallituksen aikana tehty 100 euron perusturvan korotus ja mitä lopulta jäi:

https://yle.fi/uutiset/3-5424072

Eikä siinä vielä kaikki, Julkari kertoo vähän lisää siitä, että mitä kaikkea tämä lupaus oli vaikeuttanut jälkeenpäin:

https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/1028...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #45

No, minulle siitä jäi silloin satanen, ihan niinkuin Ihalainen lupasikin. Niille, jotka saivat silloin toimeentulotukea, tilanne saattoi olla epäselvempi.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Neljän vuoden päästä ei naurata, jos ei nytkään joidenkin( ei minun) mielestä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos Antti on hallituksessa ei neljää vuotta tule.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Jos Antti on hallituksessa ei neljää vuotta tule" Ari, sitä emme voi tietää, mutta sen tiedömme, ettei Sipilästä ollut miestä hoitamaan annettua tehtävää kunnialla loppuun vaan hänestä kuoriutui lopulta ainoastaan poliittinen peluri, ei muuta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Arto, valtiota ei johdeta, kuten ammattiliittoa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Lauri, ottamatta kantaa ammattiliittoihin muutoin, kuin että niiden johto valitaan demokraattisesti, totean, että vielä vähemmän valtiota johdetaan kuin yritystä.

Tarkemmin: valtiota ei milloinkaan johdeta kuin yritystä.

Niin yksinkertaista se on.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AA: "Ihanaa demarit ihanaa"

Kauneus on katsojan silmässä - tarkoitan sekä otsikkoasi että sen alla olevaa tekstiä.

Minä en ole demari, mutta jaan heidän käsityksensä hyvinvointivaltiosta, koulutuksesta, verotuksesta, työelämäkysymyksistä ja tietyin varauksin käsityksen sote-sektorista. Vasemmistoliiton kanssa jaan näiden lisäksi käsityksen perustulosta.

No, Antti Rinne sitten sinusta menestyi haastattelussa, kuten sinusta menestyi. Hän eikä SDP ole täydellinen kuten ei yksikään puheenjohtaja tai puolue. Hän ja puolueensa edustavat kuitenkin tervettä vaihtoehtoa joukkueelle 2015-2019, joka on surffannut kansainvälisen nosteen mukana, ja silti kyennyt ohentamaan yhteiskuntarauhaa. Antti Rinteen odotan vaalien jälkeen nousevan pääministeriksi ja päästävän Kokoomuksen lepovuoroon oppositioon. Muu seuraa sitten itsestään. Huonompaa ei tule, parempaa joiltakin osin.

Sini Lappalainen kirjoitti viisaasti:

Demareiden bussifilmi on vaan niin turvallisuutta rakentava
http://suburbian.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272592-d...

Juhani Iivari laati monipuolisen ja osuvan analyysin:

Rinteen vaalitentti – varovaista mutta järkevää varovaisuutta
http://juhaniiivari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27262...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset