Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Vihreä paperitiikeri

Yle jatkoi hienosti vaaliteemalla vihreiden kanssa. Pekka Haavisto osottautui pelkäksi paperitiikeriksi, Puheensa ensimmäinen puolikas sisälsi ainoastaan ilmastonmuutosta ja sillä tuskailua ja pelottelua. Jälkimmäinen puolisko sitten puhui koulutusmiljardista ja äänestäjien aktivoimisesta.

Viherveroja kyllä vilisi sitten itse tentissä, mutta se mistä rahat otetaan jäi avoimeksi, paitsi yritystuet joista raapaistaan aluksi 3,5 miljardia.

Kun koulutuksesta on leikattu 2 miljardia niin nyt vaaditaan takaisin vain toista miljardia, eli osaa vihreätkin koulutuksesta leikata, mutta teettävät sen ikään kuin muiden toimesta.

Työllisyyden nosto oli sellainen että pidetään se asema mihin edellinen hallitus pääsi, eli aktiivimalli toimii taas toisten tekemänä piikkinä lihassa. No lihaveroa ei suoranaisesti esitetty, mutta se varmaan sisältyy noihin viertävien haittaveromassojen sisälle.

Kehuisin tässä mielelläni Pekka Haavistoa, mutta kun kuva jäi sellaisesta kiltistä seliseli miehestä, joka osaa kyllä kiperänkin kysymyksen selitellä, mutta mitään uskoa tai linjaa tulevaisuuteen ei ole. Ollaan mieluiten nappulana toisten rattaissa ottamatta itse mitään suurempaa vastuuuta.

Eli Pekka Haaviston vihreät on hyvä täytepuolue demareille ja hieman pehmeämpi kuin Li Anderssonin vassarit, mutta ei mitään muuta.

Vihreiden vaaliohjelma maistuu ilmastonmuutoksen vastustamiselle ja ex-puheenjohtaja Ville Niinistön koulutuspuheillle, Haaviston osa on tyytyä pätkäpuheenjohtajan näkymättömään rooliin, ja tämän hän tekee erittäin hyvin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Tehdään hiilinieluista mestänomistajille tulonlähde: otetaan käyttöön kasvatusmaksu,joka palkitsee metsänomistajaa siitä, että metsän annetaan kasvaa. (Vihreiden vaaliohjelma)

Mistä otetaan rahat 80 miljoonan kuution hakkuiden lopettamiseksi ja annetaan vain metsän kasvaa? Ensiksin menetetään hakkuusta saatava trulo ja sitten se vielä pitää korvata metsänomistajille. Eli tuplavahinko!!!

Sen lisäksi valuvat hukkaan kaikki investoinnit metsäalalle, jos ei sitten aleta tuomaan Suomeen puuta 80 miljoonaa kuutiota vuodessa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Ei pitäisi joutua tilanteeseen, jossa Euroopan metsäisimpään maahan tuotaisiin puuta (ellei se sitten ole teakia, mahonkia tai muuta, jota näillä leveyksillä ei tuoteta). Järjenkäyttö sallittu. Tunnistan itsessäni paljonkin vihreää - ja siitäkin syystä ei tippaakaan Vihreää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vihreitä arvoja voi puolustaa missä puolueessa tahansa, mutta tehdä puolue joka ei muusta paasaakkaan kuin ilmastonmuutoksesta niin täh?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

St1,n Anttonen kertoi yleisölleen että esim. energiafirmat joutuvat jossain vaiheessa korvaamaan ympäristöhaittansa istuttamalla puita ja poistamalla hiiltä ilmakehästä - Tai käytännössä tähän työhön palkataan ulkopuolisia yrityksiä. Hän ei puhunut pelkästään Suomesta vaan maailmanlaajuisesta tilanteesta. Hän sanoi myös että biopohjainen bensa ei vaikuta tuon taivaallista ilmastonmuutokseen tai sen vähenemiseen - Hän sanoi että biopolttoaine on hyvä bisnesidea ei mikään pelastava ratkaisu.

Jostain kuulin että tutkijat piakkoin osaa tehdä proteiinia ilmakehästä (hiilidioksidista) + bakteereista. Ehkäpä sitä ruokaa kuitenkin saadaan riittävästi myös tulevaisuudessa vaikka väestö kasvaa :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Arto Nybergin ohjelmasta varmaan bongasit tämän uuden proteiinitehtailijan;)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Täysin järjetön esitys. Maksetaan puusta, kun sen annetaan kasvaa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kannattaa ostaa taimikkoja.
Kasvun ajan saa korvausta.
50 vuoden päästä ilmastohörhöilystä luovutaan ja metsän voi sitten myydä
kiinalaiselle paperitehtailijalle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei laaksoa, ei kukkulaa: ei väliä kuka vihreitä johtaa, ydinvoimallakaan enää, ei kynnyskysymystä hallitukseen menolla ja raha kai tulee pankin seinästä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Löysin jotain hyvääkin ohjelmasta.

- Metsitetään 150 000 hehtaaria käyttämättömiä peltoja. Jo 20 vuoden kuluttua nämä
metsät muodostaisivat 1,4 miljoonan hiilidioksiditonnin hiilinielun.

Miksi eivät mene tämä kärki edellä, niin vaalivoitto olisi selvä. Ei syyttelyllä ja kieltämisellä maata rakenneta vain yhteen hiileen puhaltamalla.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Vihreät ei "puhalla hiileen", vaan huutaa tuuleen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Jos puhaltavat niin vastapuolelta ja tuhkat toisten silmille.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #5

Yhteen hiileen puhaltaminen lisää kasvihuonekaasupäästöjä.
Ei sovi Vihreiden agendaan.

Peltojen metsittäminen sekin on vihreää logiikkaa™ parhaimmillaan. Metsityksen myötä moni perhoslaji häviäisi Suomen luonnosta.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AA: "Eli Pekka Haaviston vihreät on hyvä täytepuolue..."

Se on hyvä täytepuolue niin oikealle, vasemmalle kuin keskellekin. (Vihreiden linjauksissa on elementtejä, joista toiset sopivat vasemmalle, toiset oikealle. Sama pätee sen jäsenistöön: siirtymiä on yhtä luontevasti Vihreiden ja Vasemmistoliiton kuin Vihreiden ja Kokoomuksen välillä, eikä yksikään toinen puolue kykene samaan skaalaan.)

Vaikka näen hyvänä (lähinnä tehottomina ja kilpailua vääristävinä) vahingollisten sekä veronmaksajille kalliiksi käyvien yritystukimiljardien supistamisen tuolla summalla, muu on nössöä anteeksipyytelyä: jos tahdotaan profiloitua sivistyksen ja koulutuksen puolustajina, sitten vaaditaan kaikki vähennetty - ja tulevaisuutemme vuoksi enemmänkin - sektorin rahoitukseen.

Käyttämäsi termi vihreä paperitiikeri kuvaa mielestäni hyvin pätkäpuheenjohtajaa ja hänen puoluettaan. Olli Pusa aikoinaan kuvasi silloisten presidentinvaalien aikaan otollisesti Pekka Haavistoa. Itse luonnehdin Haavistoa - sen perusteella, mitä tiedämme hänen rauhanvälityksestään, lähinnä lähetin työksi, ei lähettilään. Eilen puhui lähetti.

On selvää, että kaikkia meitä koskee tarve pitää ympäristömme kunnossa. Siitä on kuitenkin pitkä matka ilmastoahdistukseen. Epäilemättä aallonkorkeuden mukaan mennään, ja tälläkin teemalla surffataan ja löydetään kanssasurffaajia, mutta missä määrin sitten IPCC:n raportteihin pitää voida suhtautua kuin pyhiin kirjoituksiin, tästä tälläkin foorumilla on fiksuja blogisteja, joten tämä tästä. Ahdistaminen, ahdistuminen ja ahdistuneisuus jonkin kiistanalaisen vuoksi on kuitenkin kyseenalaista puuhaa.

Sivistynyt vai näennäisen sivistynyt puheenjohtaja? Mielestäni jälkimmäistä. Uskottava? Epäilemättä osalle omistaan. Menestys vaaleissa? Alisuoritusta pukkaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Haavisto puketutuu hyvin, käyttäytyy kohteliaasti ja puhuu maltillisesti. Ja siinä hänen ansionsa sitten tulivatkin lueteltua. Vihreiden kannalta hän sopii vaalien alla esiteltäväksi julkisivuksi vähän vastaavassa roolissa kuin SKDL käytti aikoinaan Kalevi Kivistöä, sillä hän ei saa sillä lailla niskakarvoja pystyyn kuin joku Emma Kari tai Ville Ninistö. Mitään vaikutusta puolueen linjaan hänellä ei kuitenkaan ole ja puheenjohrajan pestikin loppuu jokseenkin varmasti ensimmäisessä vaalien jälkeisessä puoluekokouksessa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Jaakko, unohdit nätin ja vähän ujon hymyn listaltasi.
Oi, se vetoaa niin meihin vanhempiin naisiin! Tosin ei minuun, vaikka olen vanha, niin en ole vielä niin vanhan näköinen, (en ainakaan tunnusta) että se minuun mitenkään purisi:).

Nämä Haaviston varaihmiset, jotka tulisivat hänen tilalleen, niin myös pelottavat minua suuresti. Vihreillä ei ole mitään käsitystä mistä rahaa oikeasti tulee, vaan he surutta jakavat sitä suureellisesti sinne sun tänne ja lähinnä opiskelijoita ja muita tulottomia mielyttääkseen. Vapiskaa työtä tekevät ja raskautetut näitä kohtuuttomia lupauksia, joille ei mitään rajaa löydy.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Jaakko, unohdit nätin ja vähän ujon hymyn listaltasi"
Enpäs todella hoksannut, mutta sinä naisena ....
Mistä tulee mieleeni vanha juttu, joka kyllä sopisi erinomaisesti Pekkaankin. Siinä muuan neitonen valitti vähän tuohtuneen ystäväleen, että "On se niin väärin. Aina kun minä tapaan kaverin, joka pukeutuu hyvin, käyttäytyy kohteliaasti ja ymmärtää kultturiakin, niin eikös kohta käy ilmi, että sillä jo on poikaystävä".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Olen nähnyt unta että vihreät nousee vaaleissa kakkoseksi.

Poliittinen tilanne on Suomessa aika sekava. Monilla on ehdokas yhä hakusessa joten Haaviston johdolla vihreät voivat yllättää.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Älä unta näe. Tuohan on painajainen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mukavata olla Jounin kanssa taas kerran samaa mieltä!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onhan Kokoomuksen pakka näissä vaaleissa ihan sekaisin. Näkeehän sen Alsionkin höyrähtämisestä. Äijä on jo ihan epätoivoinen ja kirjoittelee mitä sattuu blogissaan. Todennäköisesti Vihreät silti jää kolmoseksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Höyrähtänyt saa tehdä mitä haluaa, kirveleekö totuus vihreää hipiääsi, kun pitää toistuvasti käydä avaajan persoonaa solvaamaan.

Minulle on aivan sama vaikka vihreät voittaisivat bseuraavat vaalit, kirjoitan vain mitä ajattelen, en sitä mitä Börje toivoisi.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no metsää ei voi kasvattaa ilman hoitamista. Metsätutkijan mukaan metšän hoitaminen on parasta ilmastoasiaa. Metsä, jos vain kasvaa, niin tehtaat joutuu kiinni, tulee työttömyys, vientitulot putoo. Metäteollisuus lähtee muualle Suomesta. Näinkö kävisi. Parempi vaihtoehto on hoitaa metsät, saada puu kasvamaan enemmän. Kokeessa puu saatiin kasvamaan 80% enemmän kun jälsigeeniä kopeloitiin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Haavisto sanoi kahteen kertaan, että olemassa olevat ydinvoimalat voivat edelleen toimia.

Kun toimittajat eivät kysyneet mitä mieltä Haavisto on Fennovoimasta, koska Fennovoimalla ei ole vielä voimassa olevaa rakennuslupaa.

Fennovoima jätti rakentamislupahakemuksensa valtioneuvostolle kesällä 2015. Hakemuksessa kuvataan yleisellä tasolla muun muassa valittu laitospaikka, laitostyyppi, tärkeimmät turvallisuusjärjestelmät sekä Fennovoiman organisaatio.

Fennovoima odottaa saavansa rakennusluvan vuoden 2019 aikana. Seuraava hallitus sen sitten päättää.

Nyt on kyllä Vihreillä melkoinen temppu todistaa, että Fennovoima on olemassa oleva voimala ! Hallitukseen voi siis mennä puhtaalla omatunnolla. Vai voiko ?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jo edellinen puheenjohtaja linjasi, että Fennovoima on lupansa saanut ja rakennuslupa on tekninen päätös. Tosin Fennovoimalla on järkyttävän suuria vaikeuksia saada rakennusluvan edellyttämät paperit kasaan. Osaaminen itsellä ja Rosatomilla ei näytä riittävän. Nyt ollaan jäädytty jo kahdeksi vuodeksi lähtötelineisiin. Eiköhän tuokin hanke tule lähes kymmenen vuotta myöhästymään.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Börje Uimonen

Näin on kaiketi kaavailtu, mutta seuraavan hallituksen on se rakennuslupa myönnettävä ja Vihreät sen sitten nielevät. Ilman poliittista keskustelua se ei kuitenkaan mene läpi. Vihreät joutuvat kyllä takinkäännöstään vastaamaan.

Ydinvoimalat näyttävät muuttuneen Vihreille ongelmattomiksi ! Viimeksi he lähtivät hallituksesta ydinvoimalapäätöksen takia. Nyt argumentointiin on tullut lisä : "Ydinvoimalat ovat hyväksyttävissä, jos ne ovat turvallisia " !!!! Näin vakuuttavaa argumenttia en ole aikaisemmin kuullutkaa.

Raimo Karppinen

Kiitokset Ari!
Aivan loistavasti puristit koko jorinasta sen olennaisen.
YLE:n toimitushan ei näin toimisi vaikka osaisi.
Matti Apuseen olen ollut todella pettynyt tai sitten hän hakee uutta tekemistä juuri Ylestä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hassua sinänsä, että EU-johtajien ilmastokokouksessa tänään muotoiltiin tavoitteita nyt paljon hillitymmillä äänenpainoilla tapaan " kaikki tekevät parhaampansa omien kykyjensä ja talouksiensa parasta silmällä pitäen ".

Joko alkaa EU:n johtoa hirvittää ja ottaa ilmastovastuu kokonaan vain joidenkin omien jäsenmaiden vastuulle ( lue: Vihreiden Suomi ottaa vastuuuta, suuri Saksa ei ). Saksahan on mieltynyt halvan kivihiilen rajattomaan tupsutteluun, mutta vaatii muilta suuria ympäristötekoja.

EU:n johdon ja Kiinan johdon huipputapaaminenhan on jo parin viikon kuluttua, joka saattaa hieman hajoittaa EU:n uskottavuuden pakkaa entisestään.

Mistähän muuten johtuvat ikivanhat suomalaiset nimitykset huijareille: kauppasaksa, lihasaksa, nahkasaksa, autosaksa, ym.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pekka Haavisto vain osoitti omalla tavallaan, että Vihreät rakentavat kaikkia visionsa ja ohjelmansa omaksumansa ilmastonmuutosuskonnon pohjalle...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos ilmastonmuutosta ei olisi vihreät olisivat tyhjän päällä, koska he ovat yliopistohenkisinä mielestäni jäävejä huutamaan rahaa itselleen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Yliopistoilta voitaisiin leikata vieläkin, koska professoreilla jää aikaa puuttua politiikkaan turhalla läpän heitolla.

Muuten olen sitä mieltä, että Tasavallan Presidentin tulisi nimittää professorit virkoihinsa samalla tapaa kuin Kekkosen aikaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pekka Haavisto on toiminut monivuotisena ulkoministerin erityisedustajana Afrikassa Jutta Urpilaisen nauttiessa vuorostaan nyt tuota arvostettua asemaa pätevöityen Suomen ulkoministeriksi.

"Siirtomaasota on siirtomaavallan alaisen siirtomaan alueella käyty sota, jota siirtomaavalta käy joko siirtomaan alkuperäisväestöä, sitä asuttavia kolonialisteja tai toista, kyseistä aluetta havittelevaa kilpailevaa valtiota vastaan. Termiä käytetään yleensä kuvaamaan länsimaiden, lähinnä eurooppalaisten siirtomaavaltojen käymiä sotia Afrikassa, Aasiassa ja Amerikassa.
Vaikka siirtomaasodat päättyivät lähes aina länsimaiden voittoon, saattoivat paikalliset asukkaat joskus aiheuttaa merkittäviä tappioita siirtomaavalloille." (Wikipedia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Heikki Rönkkö

Erkki Tuomioja on ehdolla Helsingin vaalipiirissä. Pääsee kyllä läpi ja saa ulkoministerin paikan. Entisen presidentin Tarja Halosen taustavoimaa ei ohiteta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tuomioja mainittu

Ennen kuin Timo Soini lähti tänä viikonloppuna kiertämään Itä-Suomea, viikon kuluessa tapahtui:

Pekka Haavisto ja Tuula Haatainen vastaanottivat Ranskan presidentin aikoja sitten 6.4.2018 myöntämät Ranskan kunnialegioonan ritarin (Chevalier dans L’ordre de la Légion d’honneur) kunniamerkit.

Jutta Urpilaisen johdolla eräät SDP:n kansanedustajat esittivät, että tulevassa hallitusohjelmassa sovittaisiin teollisuus- ja energiapolitiikan tueksi laadittavasta kansallisesta akkustrategiasta.

Helsingin Sanomat valisti nuoremman väen Maija Vilkkumaan iskelmäversion Reijo Taipaleen Satumaasta sytyttäneen Jussi Halla-ahon Perussuomalaiset menestykseen.

Paavo Lipponen oli TV:ssä.

Antti Rinne ja Ruotsin ulkoministeri Margot Wahlström antoivat yhteisen lausunnon Afrikan kehittämisestä Suomen EU-puheenjohtajakaudella,

Erkki Tuomioja piti hätäkokousta historioitsija Markku Kuisman kanssa; Tarja Halonen pilkkasi somevaikuttajia Keskisuomalaisessa; Li Andersson oli Iisalmen paikallisradio Sandelsissa; jonkun ministerin päiväohjelma oli mennyt uusiksi.

Mauri Pekkarinen ja Eero Heinäluoma käynnistävät yhteisen koko maan kattavan EU-vaalikiertueen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset