Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Suomi ei tiedä mitä onni on

Avataanpa hiukan mitä tarkoittaa kun Suomi on jo toista kertaa peräkkäin maailman onnellisin kansa. Joku on todella mennyt tutkimuksessa pieleen, sillä suomalaisille on opetettu, että kell´onni on se onnen kätkeköön.

Jos joku tutkija ei tätä tiedä voi mennä suomalaisten kanssa hissiin. Näyttääkö onnelliselta? No suomalainen vain kätkee onneaan ajattelee tutkija nähtyään kolme Kaurismäen leffaa putkeen. Pakkohan siellä se onni on jossain olla.

Yksi selitys on se, että suomalaiset valehtelevat olevansa onnellisia, kun kysytään - näin meille on opetettu  pääsemään kyselijästä nopeammin eroon. Kun vastataan kysyjälle mitä hän haluaa tietää ei tule heti uudelleen utelemaan.

Nyt mediassa on myös vuodettu varmana tietona, että tutkimus ei tutki onnellisuutta lainkaan, vaan kysymyksissä kysytään pärjäätkö siellä? No totta helvetissä suomalaiset pärjää, alussa oli suo kuokka ja Jussi, mutta onnellisia ei oltu koskaan, mutta pärjättiin perkele.

Yksi teoria voi olla se, että nyt tiedetään mihin hiivattiin ne Sipilän rahat katosivat, no pääministeri osti tutkimuksen ja nyt vaalien alla se julkaistiin näyttävästi.

Tai tutkijat ovat vain niin ammattimaisia, että vaikka suomalainen on kuin jöröjukka, niin jostakin tutkija vain kaivaa sen onnellisuuden esiin.

Ajatellaanpa ruotsalaisia, he olivat vasta yhdeksäntenä, vaikka paljon iloisemmin helkkää ruotsinlaivoilla aina ruotsalaisten pöydissä.

Mitä hittoa sitten espanjalaisten elämä on siestoineen jos ei onnea, tai kreikkalainen joka tanssii sirtakia ja ryystää ouzoa? Saksalainen ei välttämättä nahkahousissaan ole onnelline, mutta miten selittää sveitsiläisen tai luxenburgilaisen surullisuuden, maailman  tai ainakin Euroopan rikkaimmat valtiot ja joutuvat tutkimuksessa köyhäilemään.

Ei ole rikas onnelllinen ei, mutta juro suomalainen on ja osaa todella hyvin myös sen kätkeä!!!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Suomalaisten onnellisuus on tosiaan monimutkasempi juttu, mutta meän systteemit ehkä paremmakko muilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Suomalainen on fiksu, määrätietoinen ja nöyrä ja tutkimuksen mukaan vielä onnellinenkin;)))

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Suomalainen on niin onnellinen että alkaa montaa suomalaista ahdistaa, jos/kun ei tunne olevansa onnellinen. Onneksi masennus- ja ahdistuslääkkeitä saa tilastojen mukaan suht vapaasti, ja ei muuta kuin elämässä eteenpäin hurjan onnellisena. Pienet sivuvaikutukset kuittaan nuorison tyyliin vain hidasteeksi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kiitos tästä tekstistä, Ari!

Sinä ja minä olemme tämän palstan veteraanien joukossa (vaikka olenkin pariin otteeseen pitänyt taukoa vuosien varrella). Muistelisin, että ensimmäisiä kertoja otimme yhteen talousjärjestelmiä koskevissa kiistelyissä jo noin vuonna 2010.

Käsittääkseni olemme edelleen hyvinkin eri mieltä talousjärjestelmiä koskevista asioista, mutta siitä huolimatta emme koe toisiamme vihollisiksi, jos olen oikein ymmärtänyt. Pystymme jopa antamaan tykkäämismerkin/suosittelun toisillemme silloin kun satumme kirjoittamaan jotain fiksua.

Minusta tuo on ilahduttava sanoisinko toivonpilkahdus nykyisellä kupliintumisen ja poteroihin kaivautumisen aikakaudella.

Vaikka nuo samanmielisyydet koskisivatkin vain asioita, jotka eivät ehkä ole sieltä tärkeimmästä päästä, niin siinäkin ja ehkäpä erityisesti siinä tapauksessa on hyvä huomata ne ja panna mieleen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Janne johtunee siitä, että minä en keräile vihamiehiä ja annan arvon kaikille. Eli annan kaikkien kukkien kukkia. Mukava sinun juttujasi on myös ollut lukea ja luen jatkossakin. Minulle riittää että ihminen on tekstissään itselleen rehellinen. Ulkokultaisuutta ja valheellisuutta vihaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Silloin tällöin olen tavannut sanoa, että todellisuuden todellisuus on eri juttu kuin median todellisuus ja se todellisuuden todellisuus on näistä kahdesta se selvästi parempi. Näin näyttää nytkin tutkitusti olevan. Aika monelle mediapersoonalle se kyllä tuntuu olevan vaikea paikka kestettäväksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onhan se aika ristiriitaista, että suomalaiset on hyvin masennusherkkä kansa, ainakin jos katsotaan mitä määriä apteekit myyvät onnellisuuspillereitä.

Ehkä olemmekin kemiallisesti onnellisia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Onnellisuus ei välttämättä oikein ilmaise sitä, mitä tuo tutkimus mittaa. Ehkä parempi ilmaus olisi, että tulos kertoo kuinka hyvin vastaajat kokevat omien asioidensa ja maansa asioiden olevan. Vastaajat ottavat siinä kantaa melkoiseen kysymyspatteriin, kuten ”Oletko tyytyväinen elintasoosi”, ”Oletko tyytyväinen vai tyytymätön vapauteesi ja mahdollisuuksiisi tehdä elämällesi mitä haluat”, ”Tunnetko olisi turvalliseksi kulkiessasi yöllä asuinalueellasi”, ”Tunsitko itsesi eilen usein vihaiseksi”, ”Tunsitko itsesi eilen usein onnelliseksi”, ”Luotako maasi vaalien rehellisyyteen”.

Vaan mitäpäs minä turhaan tässä selittelemään, laitetaan linkki siihn kysymyspatteriin:
http://media.gallup.com/dataviz/www/WP_Questions_W...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #15

Eli suomalaiset ovat herranpelkoisin kansa?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #20

#20:
Tuo taitaa olla vähän liian suoraviivainen ja pitkälle menevä johtopäätös.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Tuli lonkalta, kävin vasta nyt lukemassa linkkisi. Onhan siinä kysymyksiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sorry, pudotus maan pinnalle:

And that's not just about the native-born residents of those countries. "It's true that last year all Finns were happier than rest of the countries' residents, but their immigrants were also happiest immigrants in the world," Helliwell. "It's not about Finnish DNA. It's the way life is lived in those countries.

https://www.newschannel5.com/news/world/this-is-th...

https://s3.amazonaws.com/happiness-report/2019/WHR...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eli onkin tutkittu Suomeen tulleet maahanmuuttajat ja he ovat onnellisia???

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Filosofi Demokritos arvioi onnellisen olevan hän, joka ei sure sitä mikä häneltä puuttuu (verovapaus), vaan iloitsee siitä mitä hänellä on (namut).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Täällä osataan ottaa vaaleistakin kaikki irti.

Pirkanmaan sdp:n viime lauantain vaalitilaisuudessa mukana oli näkijä, joka lehti-ilmoituksen mukaan luki auroja sekä ennusti Tarot-korteista pientä maksua vastaan.

https://www.aamulehti.fi/a/201515921?c=1522737894164

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Oulussa feministit virkkaavat vaginoita;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Se on facessa se ilmoitus ja tilaisuus oli eilen. Oli kyllä kuviakin virkkauksista, muutama oli aivan aidon näköinenkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Aikovatko myydä niitä ja kerätä vaalirahaa, vai mikä pointti siinä on?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Yhteisöllisyys, eli mukavaa olla yhdessä ja virkata vaginoita;)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #9

"Hekin siinä ohessa."

Ja vasta vähän aikaa sitten oli tutkimus, jossa Suomi oli EU:n rasistisin maa... esim. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/265891-suomi-euro...

Jokin ei lainkaan täsmää. Tai sitten maahanmuuttajatkin saavat super-hyvin toimivia onnellisuuspillereitä tai jokin muu selittävä tekijä. Pois se minusta että kritisoisin tutkimuksia... teen sen silti ;). Tutkimuksiin voi tunnetusti saada haluamansa tulokset ihan pienillä kikkailuilla.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Suomenruotsalaiset ovat hyper-onnellisia Suomessa ja se nostaa meidät ykköseksi.

Käyttäjän ilpopenttinen1 kuva
Ilpo Penttinen

Olemme niin onnellisia, kun saamme maksaa melkein eniten veroja maailmassa. Se tuo antaminen tekee niin onnelliseksi. Ja kun vaalit on pidetty, niin saadaan antaa vielä lisää. Eipä ole riemulla rajoja :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Olemme niin onnellisia, kun saamme maksaa melkein eniten veroja maailmassa. Se tuo ..."

Etenkin kun olemme onnellisen yhtä mieltä siitä, mihin nuo verotulot pitäisi käyttää .. jännää tämä onnellisuus. Se tuppaa hermostuttamaan pientä kulkijaa ellei todella filosofisesti ota maailman menoa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ei kyllä luulisi, kun seuraa kuinka täällä on leikattu, viilattu, tylytetty ja nuoriso erittäin ahdistunut ilmastosta.

Jospa se tarkoittaakin hiukan sekaisin(onnellinen) :D

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ennen tosiaan sanottiin jos joku oli hieman heihei, niin, että hän on onnellinen. Onnellinen on niin tyhmä, että ei huomaa, että häntä on kusetettu.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hohhoijaa:

Onnellisuustutkimuksessa maat laitetaan järjestykseen Gallup-yhtiön massiivisen World Poll -kyselyn tiettyjen kysymysten perusteella. Tuloksissa painotetaan teemoja, kuten bruttokansantuote, vapaus ja sosiaaliturva.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onnellisuus on yhtä kuin hyvinvointivaltio ja sosiaaliturva. Kansa on sitten enemmän masentunutta kuin onnellista.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Jospa emme tiedä paremmasta ja oletamme että meillä ovat asiat parhaiten maailmassa. Emme siis osaa haikailla paremman perään.
Kun katsomme itään toteamme että meillä sentään on hyvin asiat. Sama kun katsotaam Suomenlahden eteläpuolelle. Länteen katsottaessa - niin, kukapa nyt Ruotsalainen haluaisi olla... pohjoisessa on kylmä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ruotsalaisilla on hyvä ja onnellinen itänaapuri;)))

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos Ari tästä plokista, kerranki kannatti lukea keskusteluki, hauska aamuhetki ❤

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Onni on Tähtiliike, ja LiikeNyt, ja Nukkuvat, ja muut yllytyshullut repimässä hajalle Suomen kansaa, maailman onnellisinta.

"Siirtomaasota on siirtomaavallan alaisen siirtomaan alueella käyty sota, jota siirtomaavalta käy joko siirtomaan alkuperäisväestöä, sitä asuttavia kolonialisteja tai toista, kyseistä aluetta havittelevaa kilpailevaa valtiota vastaan. Termiä käytetään yleensä kuvaamaan länsimaiden, lähinnä eurooppalaisten siirtomaavaltojen käymiä sotia Afrikassa, Aasiassa ja Amerikassa.
Vaikka siirtomaasodat päättyivät lähes aina länsimaiden voittoon, saattoivat paikalliset asukkaat joskus aiheuttaa merkittäviä tappioita siirtomaavalloille." (Wikipedia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Uusi Suomi kuuluu Alma Mediaan, jonka hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila oppi Pohjanmaalla äidinkielen jota eräät suomenruotsalaiset kehuvat sopivaksi jumalanpalvelukseen.

Alma Media kuuluu puolestaan Otavaan, kuten myös Suomalainen kirjakauppa. Kaiken takana YIT, Pöyry ja etenkin Otavan piirin ideoimat politiikan tähdistöt, Harkimon LiikeNyt ja Väyrysen Tähtiliike. Vain taivas on rajana kun kaikki juoksevat samaan suuntaan.

Eikös isojen poikien totalitarismitkin toimineet siten että jotkut järjestelivät yläkerran nimissä asioita ilman että siellä olevat olisivat juurikaan olleet mukana vaan joutuivat istumaan valmiiksi katettuun pöytään?

Pääasia, että pohjoismaista mallia kehutaan. Suomalaiset eivät tiedä mitä onni on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Suomi on onnellisten epäonnistujien maa,
täällä tervaa ja höyheniä ylleen saa.
jos ei muista olla osastaan onnellinen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jokohan suomalaiset ovat pakahtumaisillaan tähän onnellisuuteen ?

Entäpä sitten kun pakahtuvat - miten sitten suu pannaan ?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Yxinkertaiset lienevät niitä onnellisimpia? Kohtalaisen hyvällä itsetunnolla varustettuna ja yxinkertaista elämää viettävänä tunnen kuuluvani joukkoon. Siis olen onnellinen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

-Ei kai eilisestä jäänyt vammoja
-Siinä syntyy vielä rumihia
-Luulin olevani aika piruileva

Nuo voisivat olla joko Sipilän tai Väyrysen kirjojen nimiä, tai miksei yhtähyvin Halla-ahon näkemyksiä Soinista, mutta ovatkin rauhanpuolustaja(?) Tuomiojan viimeisimpiä muistelukirjoja.

Voinee arvella kirjojen nimien syntyneen kustantaja Tammen markkinoinnissa, mutta joku tarkoitus niilläkin on, ehkäpä pilkata kirjoittajaa.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Professorin viisaita sanoja joista tykkään:
http://timo-vihavainen.blogspot.com/2019/03/onnell...

”Aristotelisessa mielessä onnellisuus, kuten sanottu, merkitsee ihmisen itsensä kehittämistä. Hyve on silloin oma palkintonsa, ei keino rahan ja vaikutusvallan hankkimiseksi.”

Se, että luen jonkun itseäni viisaamman henkilön oivalluksia ja/tai opin jotain uutta, tekee minut onnelliseksi henkiseksi... ei siinä rahaa (paljoa) tarvita.

”Ja onhan meidän muistettava myös se, mitä viisas Solon sanoi kuningas Kroisokselle, joka luuli olevansa onnellinen: ”Ennen kuolemaansa ei ketään ole pidettävä onnellisena”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset