Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Jippii! Stora Enso puolittaa päästönsä Oulussa

Maailma pelastuu lasten ilmastotempaus vaikuttaa. Stora Enso puolittaa päästönsä Oulussa ja 4oo ihmistä pääsee kilometritehtaalle, nyt on ilon päivä. Hienopaperin kysyntä hiipuu ja Stora Enso aikoo laukkauttaa hienopaperilinjansa ja jättää vielä yhden linja kartongille, mutta ilnmastotalkoiden tarkoitus on ajaa sekin alas.

Suomi toimii nyt esimerkillisesti ja sanoo irti omat kansalaisensa saastuttavista työpaikoistaan. Kun siirrämme kaikki työttömyyskortistoon ei tule matkakustannuksia, kukaan ei tarvitse autoa, ei kauppoja, ei tuontia eikä myöskään vientiä. Maailma pelastuu kun se pysäytetään.

Mutta mitä me teemme pysähtyneellä maailmalla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Missä aviisissa Stora Enso on julistanut lopettavansa k.o. tuotannon lasten ja nuorten ilmastomielenosoituksen vuoksi? Keuliiko Arilla?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Teuvo vaan opettelee lukemaan rivien välistä. Tosikoille ei ole Arin avaukset koskaan ennenkään auenneet. Minulla ei keuli, mutta ottaa eteen tarvittaessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Etkö Teuvo osaa iloitasiitä, kun maailma kerrankin vastaa, kun sinne huudetaan?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Operaation myötä Suomen ilmastotavoitteiden saavuttaminen on taas lähempänä. Tätä ei Teuvokaan kiistä(ne)?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Yt-neuvottelut aloitetaan 25. maaliskuuta. Niiden piiriin kuuluu koko Stora Enso Oulu Oy:n henkilöstö, noin 600 henkilöä.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo Vastaus kommenttiin #34

Hallitus kehuu työllisyyssaavutuksillaan. Uskottava se on, että työllisyyden nousu oli hallituksen ansiota eikä maailman suhdanteiden kun kerran sipilä ja orpo niin meille ilmoittaa.

Todistuksena tästä nähtäköön se, että suomen talous ja eritoten sipilän takapiha oulun tehtailla alkoi välittömästi syöksykierre kun sipilä hallituksensa erotti.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minulle on tullut kuva, että Arin pöksyt tutisevat kauhusta, kun vihreät ja demarit näyttävän omaksuvan massoin joukoin vhreähkön ajatusmaailman. Ole huoletta ei maailma eikä Suomi päätöksentekoineen hirveästi muutu. Ainakaan lähi- vuosikymmeninä. Markkinatalous näkyvine ja piilokapitalismeineen pöngittää edelleen kulutusjuhlaa monia vuosikymmeniä. Ihmiset haluavat niin. Nekin joilla ei siihen kulutusjuhlaan ole vielä mahdollisuutta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Varmasti tutisevat, pelkään aivan kuollakseni, että Valkosen kaverit saavat vallan;) Pitää juosta nopeasti sängyn alle piiloon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuskinpa Stora Ensolla kuitenkaan on tarkoitus tieten tahtoen vähentää hienopaperin myyntiään, joten se tuotanto tulee tapahtumaan Ruotsissa, Saksassa, Englannissa ja Belgiassa. Kiinassa yhtöllä on eniten pakkauskartonkituotantoa ja Etelä-Amerikassa lähinnä sellua.

No jostainhan se ilmastonmuutortorjunta pitää aloittaa ja mikäpä olisi sen luontevampaa kuin että se aloitetaan Suomesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuka sen pystyy varmaksi sanomaan miksi tehdas siirtyy yhteen linjaan? Stora Enso voisi alkaa markkinoida kaikkea it´rtisanomista ilmastosta johtuvaksi, niin asia saisi uuden näkövinkkelin. Ei olisikaan enää kapitaali ja rahvas vastakkain vaan ihminen ja luonto.

Joku on aina syy!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ilmasto on jo muuttunut ainakin etelä-Suomessa, jossa talvi ei meinaa hellittää otettaan ensinkään :-)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mutta eihän ne Kiinan päästöt haittaa, koska yhden kiinalaisen päästöt ovat vain viidennes yhden suomalaisen päästöistä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

No joo. Rivien välistä lukeminen on politiikkojen ja heitä matkivien umpikiero esitysmuoto. Minä en ole poliitikko, siltä osin lukihäirijöinen ja omasta mielestäni tosikko. Vaan en kaikkien minut tuntemien mielestä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Mutta olipa Storan tarkoitus mikä hyvänsä niin 400 ihmisen siirtyminen kortistoon aiheuttaa melkoisen kulutuksen vähentymisen ihan automaattisesti joten kyllä tuollaisilla toimilla maailma pelastuu. Ei saa ajatella ahdasmielisesti vain suomalaisten etua , pitää olla mielessä koko maapallon etu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näin juuri asiasta on löydettävä aina valoisat puolet.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä lainaan sinua itseäsi Teuvo:

"Olen lueskellut tämän foorumin juttuja sen syntymästä lähtien. Silloin tietomääräni oli aika suppea. Nyt olen paljon viisaampi. Kiitos blogistien ja kommentoijien".

Kiitos hyvin sanottu!

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Tekisi mieli syyttää Herra Alsiota murhayrityksesta, niin hyvin meni pullakahvit väärään kurkkuun. Vieläkin on vedet silmissä.
Jos edes viisi prosenttia tämän palstan lukijoista reagoi laillani voidaan puhua jopa joukkomurhan yrityksestä.
Mitä mainiointa sarkasmia, kertakaikkiaan!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ruotsin ei tarvitse pysäyttää paperikoneita, he voivat pitää markkinat omaa valuuttaa säätelemällä ja saattavat jopa ostaa lisää paperikoneita Suomesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toki paperikoneitakin Suomesta mielellään myydään paperin lisäksi, mutta mitenkäs köyhät ruotsalaiset niitä ostaisivat, kun kruunun kurssi on mennyt alkuvuodesta tähän päivään jo viitisen prosenttia alemmaksi.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Ehkäpä saavat nämä käytöstä poistuvat edukkaasti?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mitä yhteistä on savolaisella poikamiehellä ja ruotsalaisella kapitalistilla?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #44

Vietän tänään huonojen vitsien päivää, sekä omien että varastettujen...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #44

Pohajalaaset voi tehä sen halavalla, iha ilmaaseksi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kerrannaisvaikutukset ovat myös myönteisiä. Varmasti erityisesti talviautoilu Oulussa vähenee, ja arktinen luonto pelastuu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oulu pelastuu ja valtio korvaa työttömille, sähköä saadaan töpselistä ja akkuja ilmestyy tyhjästä, hiilijalanjälki ei kasva ja se on hyvä juttu se.

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen

Osuva kirjoitus Arilta!

Tätähän vihervasemmisto juuri haluaa. Eihän pelkällä autoilun alasajolla maailmaa pelasteta kun liikenteen päästöt ovat vain viidesosa Suomen hiilidioksidipäästöistä. Järeämpiä keinoja tarvitaan ja tässä tuli.

Tietenkään paperin kysyntä ei pienene. Loppupeleissä kaiken tuotanto tulee kasvamaan, siitä pitää huolta maapallon 83 miljoonan vuosittainen väestön lisäys.

Kyse on vain siitä, missä tämä lisääntynyt tuotanto tapahtuu. Vihervassarit haluavat sen pois Suomesta ja nyt siis näin tapahtuu.
Riemuitkaa siis ilmaston pelastajat.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Risto Laine

Emma Kari on nähty Alkossa ostamassa skumppaa !

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pullotettua ilmaa säilöttynä hiilen kanssa sokeriliemeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisipa tuo ilmastopolitiikka ollut yhtä paljon tapetilla silloin, kun Stora Enso ajoi alas Kemijärven sellutehtaan. Siitähän se vasta gloria olisi yhtiölle saatu aikaiseksi, vielä paljon enemmän kuin tästä pienestä paperintuotannon supistuksesta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Arin sarkasmi on hyvä vastine vouhotukselle!

Aikanaan Warkauden paperitehtaan hajuja haistelleena, kylillä puhuttiin, että 'raha haisee ja töitä riittää'!

Kansa puhui Römmistä (Ahlström), jolla oli merkittävä rooli kaupungin kehitykselle ja ihmisten hyvinvoinnille.

Ilmaa oli mukava hengittää, vaikka väliin nenästä pidellen. Ei ahistana!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

"16 Ari
-Valkosen kaverit saavat vallan.-

Heh heh. Elä naurata. Nämäkö "huru-ukkoikäkaverini" vallanpitäjiksi, joista pari kannattaa demareita, pari kokomusta, yx SMP:tä ja yx Maalaisliittoa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Nyt jäävät sitten Pohjois-Suomen kasvatusmetsät rankautumaan hiilivarastoksi kun eihän täällä ole pian ketään ostamassa harvennuspuuta. Pitäisköhän laittaa klapikone-investointi aluille?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Älä etes ajattele lisääväsi klapinpolttoa se on vihonviimeinen temppu. Saunankiukaat ja leivinuunit ovat kohta luvanvaraisia ja niitä saa rakentaa vain jos pystyy pätevästi todistamaan ettei niissä polteta puuta tai muuta saastuttavaa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Voihan Jummi Jammi...

Minä jo kerkesin luulla että irtisanomiset johtuisi siitä että Enso saisi jakaa osinkoja enemmän reilusta 16 miljoonan vuotuisista yritystuista mitä se saa...

No saahan se kuitenkin...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös tukia pitäisi nyt lisätä ekotekojen vuoksi? Sen lisäksi, että päästöt jäävät tulematta se uhrautuu jopa lisäämään Pohjois-Suomen metsän kasvua.

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen

Halla-aho ja Eija-Riitta Korhola samoilla linjoilla?

Halla-aho:

On ympäristöteko suosia paikallista tuotantoa ja elvyttää sitä.
–Se vähentää myös kuljetuksista ja pakkaamisesta syntyviä päästöjä. Paikallista, kotimaista tuotantoa pitää tukea verottamalla ankarammin tuontitavaraa, etenkin sellaisista maista, jotka saastuttavat eniten. Tällainen politiikka myös ohjaa kyseisiä maita kohti kestävämpiä tuotantotapoja.

Eija-Riitta Korhola:

Minä näen äärimmäisen vastuuttomana politiikkana sen, että ajamme maailman puhtaimman tuotannon ahtaalle ilmastotoimien nimissä. Meidän pitäisi pikemminkin pitää puhdas tuotanto elinvoimaisena ja kiilata isojen päästäjien kylkeen tarjoamaan heille osaamista. Sen pitäisi olla ensisijainen ilmastotoimemme. Suomalainen teräs ja paperi on vähäpäästöisintä maailmassa tuotantotonnia kohden.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Löytää se sokeakin kana joskus ohranjyvän silmästään. Meinaan, minäkin olen tässä asiassa Halla-ahon linjalla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Paras ympäristöteko tehtiin jo silloin kun Valkeakoskella lopetettiin liimapaperin valmistus. Vietiin luokkaretkellä niihinkin tiloihin ja sen jälkeen ymmärsi miksi maantiellä katsomattakin tiesi missä on Valkeakoski aina kun sieltä päin tuuli - seis maailma, en tahdo ulos kun siellä haisee.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minä olin aikoinani 50-luvun lopulla Enso-Gutzeitin Kaukopään tehtaalla asentamassa kartonkikonetta (k.k.3:sta). Nyt se taannoin purettiin. Kukaan ei sanallakaan viitannut ilmastotekoon. Taloudellisista ja tuotannollisista syistä se vanhana romuna "susitarhaan" saatettiin. Meikä sentään annetaan vielä toimia jonkinlaisena kuluttajahyödykkeenä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Hieno uutinen kerrassaan. Kyllä päästöjen vähentäminen on suomalaisten etu. Vielä, kun mayerin telakka lopettaisiin, niin edut leviävät ympäri maailmaa. Risteilyt ovat turhia ja erittäin saastuttavia rakentamisesta alkaen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Voidaan ottaa lainaa ja palkata ihmisiä kunnille, kunhan lupaavat olla tekemättä mitään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nyt kun lainakorot on miinuksella: "Me tienaamme vielä, kun otamme lainaa"!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

SE:n hienopaperikone ensimmäisenä pois käytöstä Oulussa?

Jäämme odottelemaan, mikä hienopaperikone sammuu Suomessa seuraavana ?

Jos joku ei tiedä, niin hienopaperia tehdään pitkäkuituisesta sellusta esim. kuusikuidusta, jota meillä ei sitten ole Suomessa riittävästi, vaikkakin kiinalaiset suunnittelevat ko. raaka-aineelle useita valtavia vessapaperin tuotantojättejä maahan.

Suomalainen näre taipuu siis jatkossa totutusta Voguen kansipaperista kiinalaiskodin alapintojen pyyhkimiseen.

Merkittävä hyppäys ...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Liekö eukasta jo Oulussakin tehty hienopaperit?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Aikanaan puhuttiin neitseellisestä sellusta väripainatusmahdollisuuksineen, mutta nyt paperi on pyyhkimistä varten.

Käyttäjän mauritem kuva
Mauri Temisevä

Nyt Oulun koululaiset saivat lakollaan konkreettisen ilmastoteon, jota he aikuisilta ovat vaatineet.
Missä seuraavaksi? Raahe olisi poikaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tarkoitat varmaan, että ampukaa hanhi kivellä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Wallenbergien omistaman Saabin tarjoamaa JAS hävittäjää ei tulisi valita Hornettien seuraajaksi näiden massairtisanomisien jälkeen.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Nii eli ilmastontorjunta luo työttömyyttä ja mistä rahat, valtion velka nousee kait , velkamäää tulee nousemaan ja luokitus voi pudota, vai?

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Johtaako ilmastontorjunta Suomessa siihen, että teollisuus karkaa muualle, vaikkapa Kiinaan

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset