Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Perutaan hävittäjätarjouspyynnöt ilmastotekona

Suomi on hankkimassa omaksi turvakseen uusia hävittäjiä. Periaate on, että pelastetaan Suomi. Viimeaikaisten ilmastopuheiden valossa hanke on typerä.

Näytetään esimerkkiä maailmalle, että Suomi on esimerkillinen joka suhteessa. Se että pelastaisimme oman nahkamme, pelastetaankin koko maailma ja jätetään hankkimatta ilmaa saastuttavat hävittäjät.

Meille tavan pulliaisille on aivan sama kenen vallan alla olemme, kunhan vain saamme haistella raitista ilmaa.

Oman maan rajojen puolustaminen on kallista ja ilmassa tehtävät harjoituslennot tuhoavat omaa ilmatilaamme. Olemmehan onnistuneet jo kieltämään muoviset mehupillit. Nyt seuraavaksi voimme keskittyä pelastamaan maailman ilman.

Jokainen lihaa syövä alkaa piereksimään sisäänpäin ja kukaan ei lennä enää ikinä milloinkaan yhteenkään ilmastokoukseen, vaan jos sellaisia järjestetään on sinne mentävä resiinalla tai sähköautolla. Sähköautoa tulee myös käyttää ilman akkuja, koska akkujen valmistus tuottaa hiilijalanjäljen joka ei lopu koskaan.

Silloin kun isoisä öljylampun osti ja lopetti päreiden polttamisen, niin silloin olisi pitänyt jo herätä vastustamaan ilmastonmuutosta. Silloinhan siirryimme uusiutuvasta päreestä fossiiliseen öljyyn. Voi perkele esi-isät mitä menitte tekemään!!!

Jos palaamme takaisin hävittäjäkauppohin, niin hävittäjän nimi on ainakin osattu sille oikein antaa, eli hävittäjä. Mihin rauhallinen suomalainen sitten tarvitsee hävittäjää? Mehän olemme viimeaikoina hävinneet kaikessa maailmalle, jopa entinen ylpeytemme mäkihyppy ja hiihto ovat joutuneet tappiokierteeseen. Ei me tarvitaa enää yhtään uutta hävittäjää, meidän häviämiset on taattua ilman niitäkin.

Voihan se olla totta, että uskottavuutemme menee, jos meillä ei ole 64 uutta hävittäjää, mutta uskon, että noilla hävittäjillä ei ole mitään sanomista tosipaikan tullen jos joku päättää meidän ilmatilan ottaa haltuunsa, se ottaa. Ja jos kukaan ei halua, niin miksi sitten haluamme ajella itse hävittäjillämme ilmatilamme saasteita täyteen?

Varustelu kun johtaa vain varautumiseen. Jotkut haluaisivat, pitää rajat kiinni, toiset taas rajat auki kaikille. Mutta ketä varten tarvitaan 64 hävittäjää? Meidän itsetuntoamme varten, eli tuhoamme ilmaamme ollaksemme polleita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Ilmatilan valvonnan voitais ostaa venäläisiltä kun ne muutenkin lentelee siinä.
Jokainen vois laittaa letkun perseeseen kerätä kaasut pulloon ja ajella biokaasulla sitten töihin ja olla tekemättä mitään siellä.
On paljon asioita joilla voimme pelastaa maapallon.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Niin ja tuli tuossa äsken mieleeni, että voisimme lisätä kiinalaisten tuotteiden ostamista. Jaa niin, että miksikö kiinalaisten, no yksinkertaisesti koska heidän co2-päästönsä ovat pienemmät kuin meidän, eikö eräät tahot jatkuvasti vetoa siihen. Siis jos menee sanomaan jotain Kiinan päästöistä, niin heti tulee kommentti, että Suomella ne on nelinkertaiset, tosin per pää mutta sillähän nyt ei ole mitään merkitystä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikös me kautta vuosikymmenten ole ostettu kiiinalaista, riisiä, maalipensseleitä, ja nyt hieman teknisempääkin tuotantoa?

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Eikös me kautta vuosikymmenten ole ostettu kiiinalaista, riisiä, maalipensseleitä, ja nyt hieman teknisempääkin tuotantoa?"

No mutta sittenhän me olemme jo toimineet ilmaston parhaaksi, miksi tämä mielenosoitus.

En tosiaankaan pidä lasten huolta ympäristöstä turhana, ja ilmahan on yksi osa sitä, mutta alkaa hiljalleen valumaan tämä ilmastohömpötys jo korvistakin, ja siksi ehkä on pakkokin välillä ottaa kaikki hymöörin kannalta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Nyt kun puhumme lähiruoasta, niin miksi ostamme kaukopensseleitä, kun meillä on lähipensseleitäkin ja laadultaan huippua?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #8

Niin ja Australiasta asti kuskataan esim viinipulloja. On minusta aivan älytöntä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #5

Sydänkeskiajalla myös lapsia ja nuoria lähti joukoittain ristiretkille, vaikka homma oli ammattisotilaiden työtä. Huonosti noille kasvaville kävi. Aikalaisille tapahtuneessa ei välttämättä ollut mitään kummeksuttavaa.

Me olemme omia aikalaisiamme, joten osalle raaemmasta eli vihreämmästä väestä tapahtuva näyttäytyy luonnollisena. Ilman ajallista etäisyyttä emme näe, kuten syytä olisi. Tulevat (psyko)historioitsijat sitten kirjoittanevat 2000-luvun ilmastoahdistamisesta, -ahdistumisesta ja -ahdistuneista.

JV: "En tosiaankaan pidä lasten huolta ympäristöstä turhana, ja ilmahan on yksi osa sitä..." Samaa olen mieltä, mutta järki ja mielekkyys on hukattu tässä touhussa. Mitään hyvää ja kestävää en usko aikaansaatavan muutoin kuin mielenrauhasta (olosuhteista riippumatta) käsin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Suomen co2 päästöt ovat hieman alle kymmenen tonnia/naama. Ne ovat laskusuunnassa.

Kiinan päästöt ovat 7,5tonnia/naama. Ne ovat kasvussa ja kukapa tietää noiden todenperäisyydestä edes. Ei ehkä ihan kaikkein luotettavin maa ole.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hengittävätkö suomalaiset raskaammin? Vai korreloiko BKT jotenkin myös tuota vertausarvoa? Mitäisikö hiili ilmoittaa tuotettuina tavaroina?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Mitä tiheämmin valtiossa asuu ihmisiä sitä pienempi hiilijalanjälki/asukas pitää olla, että näin! ;)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eduskunnan tulee säätää laki, että jokainen suomalainen velvoitetaan pidättämään henkeään minuutin ajan joka toinen minuutti.

Henkeään pidättäen Suomen kansa taistelkoon tulevaisuudessa ilmastonmuutosta vastaan.

P.S. Osa suomalaisista jo tämän tekee öisin (ylipainoiset uniapnea-potilaat) mutta huonokuntoisina läähättävät päiväaikaan sitäkin tiheämmin tuhoten rajusti ilmakehäämme ja näin nettovaikutus on nolla.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Onhan Suomessa tehty historian aikana suuriakin ympäristö tekoja..

1800 lulla alettiin pelätä että Helsinki hukkuu hevosen paskaan, niin paljon liikkui Vossikoita, työhevosia sekä haitallisia yksityis hevosia kärryineen..

Sitten keksittiin polttomoottorilla kulkevat rattaat, joka syrjäytti hevosen, eikä enää ole pelkoa että Helsinki katoaisi hevosen paskaan...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ilmastonmuutoksella ja hävittäjähankinnoilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Eikä maanpuolustuksella vs. kiinalaisilla maalipensseleillä!

Hävittäjiä, ja muuta kättä pitempää, tarvittiin jo aikoinaan ettemme joutuneet haistelemaan bolshevikkien Gulagin kaikkea muuta kuin raikasta ilmaa. Orjatyökaivosten pölyjä. Kolhoosien katkuja.
(Tosin tällaista joutuivat kokemaan itänaapuriin muuttaneet tai paenneet tuhannet työläiset.)

Sama on ilmatilamme mahdolliseti "pilaava" vihollinen edelleenkin. Se ei jätä tänne hyökkäämistä toteuttamatta kun otollinen hetki tulee. Sitä ei silloin ehkäistä minkäänlaisilla ilmastoteoilla. Hävittäjiä tarvitaan.

"Meille tavallisille pulliaisille on sama kenen vallan alla olemme."
ET VOI OLLA ARI ALSIO TOSISSASI?!!!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En voi sille Pertti mitään, että olet tosikko;)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ehkäpä! Mutta kyllä Sinun jatkuvat vitsailusi ovat vähän liiallisia. Ja asioista, joihin huumori ei millään sovi. :(

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #32

Haluaako Pertti Rampanen rajoittaa avaajan sananvapautta?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #36

Mistä niin päättelet??
Kirjoittele pois mitä kirjoitteletkin, on Sinulla hyviäkin tekstejä, mutta onko se sananvapauden rajoittamista jos minä en pidä joidenkin asioiden vitsiksi pistämisestä blogissasi? Eikö sitä voi tuoda esiin? Sehän vasta sananvapauden, ainakin keskustelun rajoittamista onkin!

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Eikö blogi ollut huumorimielessä kirjoitettu? :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikö? En tiedä, mutta kieli poskessa kyllä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AA: "Jos palaamme takaisin hävittäjäkauppohin, niin hävittäjän nimi on ainakin osattu sille oikein antaa, eli hävittäjä."

Nimimagian perusteella polttomoottorikin on hävityksen kauhistus, sehän nimensä mukaisesti polttaa. Kaikki kieltoon: niin entiset nykyiset kuin tulevatkin polttomoottorit.

Koska tiedämme, että metsät voivat hiilinielun sijaan toimia myös massiivisina päästölähteinä ja vihreän tieteen mukaan ääri-ilmiöt, kuten kuumuus ja kuivuus lisääntyvät, me Euroopan metsäisin maa on alueellisen pahan alku ja juurisyy. Hävitetään siis metsät, tyystin. 338 000 neliökilometria kuivaa erämaata sekä järviä ei sitten enää riskeeraa ilmastolle tuskaa ja bonuksena: kukapa haluaisi ottaa erämaata itselleen, vaikka tuon metsättömän erämaan asukkailla ei olekaan hävittäjiä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Pata ja luhka: kaikki vain pataluhaksi.

Silti mieleeni muistuu: samaan ja eri aikaan toisaalla pieni ranskalainen kylä säilytti taitelutahdollaan ja itsenäisyyshalullaan itsenäisyytensä ylivoimaista uhkaa vastaan, sillä he olivat myös sopivalla tavalla aseistautuneita. He eivät myöskään pelänneet mitään, paitsi ehkä sitä, että taivas saattaa pudota niskaan. Jos heillä olisi nykyajan mahdollisuudet ja lentokenttä, he olisivat - tuossa maassa kun elivät - saattaneet hankkia turvakseen vaikkapa 64 kappaletta Dassault Rafalea*.

*Huomaan kommenttiin livahtaneen myös mainosta/tuotesijoittelua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jouni Suonpera siis vastustaa henkeen ja vereen, että Suomeen tulee Milanon ilmasto.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Jos pannaan kaupan päälle Alpit Suomeenkin estämään kylmiä pohjatuulia, niin tehdään kaupat ja perustetaan Milanon ilmasto tännekin :).

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Ilmastonmuutoksen kauhukuvissa ei tarvita alppeja, siellä puhutaan vain ilmaston lämpenemisestä. Minä odottelen tässä että saan laittaa uunista pellit kiinni, ja keväällä sitten istuttelen aprikooseja puutarhaani.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #16

Nostetaan tunturit Alppien tasalle siirtämällä maata tuntureille Westerbackan tunnelista. Loppuu pohjoistuulet p...le.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #18

Ja saadaan vihdoinkin talviolympialaiset Suomeen!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tärkein ilmastoteko jonka vaikutus on lähes välitön: lopetetaan se hiilidioksidin puhaltelu eli lopetetaan uloshengitys

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja ollaan kaikki hiilipulleita michelinukkoja;)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tai vähennetään puhaltajia ?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä täytyy ostaa hävittäjät ja puolustautua c02 päästöjä vastaan. Venäjän päästöt perasukas on suuremmat kuin suomen. Joten jos venäjä valtaa suomen, niin suomalaisten c02 päästöt/asukas kasvat. Voisimme antautua intialle, niin c02 päästöt/asukas laskisivat pariin tonniin. Ne on tärkeitä ne päästöt/asukas. Sanoo yle ja vihreät.

Kokonaispäästöt maailmassa kuitenkin sitten jatkavat kasvuaan, mutta meidän syntisäkki olisikin äkkiä pienempi.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Emmekö voida antaa Suomen vaikkapa Israelille? Israelilaiset ovat kekselijäitä ja neuvokkaita, ottavat juomavettä merestä vähemmillä päästöillä kuin mikään muu valtio. Voimme toki antaa Suomen myös jollekin hyvin köyhälle afrikkalaiselle valtiolle, jolloin päästöt/asukas alenee huomattavasti...

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Ei päästöjen kanssa tarvitse hätäillä, tehdään niinkuin biodieseliä, tehdas on viritetty neitseellisille raaka-aineille muttä ne kuuluvat, ainakin osin, jäteluokitukseen.
Päästöjä tulee vain sellaisissa maissa jossa jäteluokitus on erilainen.
Kyllä siihen lentämiseenkin keksitään jotain että ei ne saastuta Suomessa :))

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kielletään lentokoneet samaan aikaan kuin polttomoottoriautotkin. Kielletään hiilivoimalat heti, kun kerran lapsemmekin sitä vaativat. Kielletään samalla vihreä liike, niin omatuntomme on jatkossa puhtaampi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ilmaston takia kannatan Suomen liittämistä takaisin Venäjän vallan alle. Tämä on suurempi ongelma kuin joidenkin tupajäärien leijona lätkäfantasiat. Yhtä hyvältä se voitettu lätkä-kulta maistuu venäläisenäkin.
Säästö on myös fantastista voidessamme ostaa Venäjän halvempia hävittäjiä taantumuksellista länttä vastaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rami on huumorimiehii ja sitten ruotsalaiset tulisivat tänne meille tuomaan länsimaista hapatusta kuten hapansilakkaa ja me vastaisimme hapankaalilla:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Mietin hetken ennen kuin painoin Ari kirjoitukselle suositukseni. Sinä on se itselleni vakava ristiriita, että olen ainakin ollut vahva Naton kannattaja ja minusta Suomen pitää myös pystyä puolustamaan itseään. Ilman minunkaan isäni yhtä pientä panosta osallistumisesta talvi-ja jatkosodassa Suomi ei olisi nyt itsenäinen maa. Kuinka arvostankaan näitä miehiä, jotka talvisodan paukkupakkasessa jaksoivat pitää puoliaan ylivoimaista vihollista vastaan.

Entä nyt? Meillä on edelleen ainoa mahdollinen syy ostaa hävittäjiä kalliilla hinnalla vain siksi, että vain paras puolustusväline on meille riittävä. Vai onko?

Entä jos vihollinen tuhoaa alta aikayksikön täsmä-ohjuksillaan koko hienot ja kalliit koneemme heti aloitushyökkäyksessään? Samoin kuin lämpö- ja sähkölaitokset, kaikki lentokentät ja satamat? Ei tulisi ennakkoon edes niitä kuuluisia Mainilan laukauksiakaan, ei tarvittaisi alkuun muuta kuin salamasota.

Juu, anteeksi vain, mutta yritän nöyrästi ja arasti ottaa tähän naisnäkökulman, joka ehkä monia armeijan käyneitä poikia vain naurattaa. Otamme aina vain lisää velkaa ja pihistämme sieltä ja täältä - yleensä myöskin niistä haavoittuvimmista ihmisistä alkaen. Ei sekään tunnu yhtään hyvältä, vaan jopa moraalittomalta rahan tuhlaukselta. Tehdäänkö toisin, vai voimmeko?

En tarkoita sotaväen ja armeijan alasajoa, vaan keskittymistä enemmän korpisotaan, joka on enemmän meidän heiniämme, kun kaikki hienot koneet ja laivat olisivat heti sodan alussa käyttökelvottomia. Ilmaston puolesta jo pelkissä harjotuslennoissa säästääme käsittämätöömän paljon. Toki lentokoneitakin tarvitaan, mutta ei viimeistä huutoa olevia huippukalliita hävittäjiä.

Suomen miehitys oli ymmärtääkseni jo Stalinille hyvin epämieluisa ajatus, kun hän tiesi kuinka vaikeaa meitä olisi pitemmän päälle hallita. Siihen tarvitaan vain paljon erilaisia käsi- ja mukana kannettavia konekivääreitä, sisukkaiden miesten ja naisten lisäksi. Ja voimallista puolustustahtoa lisättynä ripauksella pohjatonta kiukkua hyökkääjää kohtaan, joka uskaltaa edes yrittää meidän omaa isänmaatamme valloittaa.

Odotan kiivasta kommenttia, kuinka naiset ovat tyhmiä, mutta entä jos emme olekaan?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Naiset eivät ole tyhmiä, naiset ajattelevat vain eri tavalla. Jos eri tavalla ajattelu olisi tyhmää niin viisaita ei olisi lainkaan, koska me kaikki ajattelemme eri tavalla.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Itseasiassa tuo kommenttini ei ollut vain leikkiä, vaan olen myöskin tuota mieltä. Kunnon nykypäivän sodassa ei Suomi pärjäisi suurelle ja mahtavalle naapurilleen hienoilla aseilla, vaan vain upeiden suomalaisten miesten pirullisella sisulla ja oveluudella tuolla metsien kätköissä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vapaamatkustus on ratkaisu! Aletaan vapaamatkustaa NATO:ssa ja annetaan toisten tuottaa moiset päästöt, niin saamme puhtoisen omantunnon ja mainetta maailmalla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sitähän jo natomaat tekevät , jos Trumppia on uskominen. Ja miksi emme uskoisi?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Parhaiten vapaamatkustajina jonossa pärjäämme pitkään, kun pidämme rauhallisen hiljaista tahtia, mutta aina vain uusien vaatimusten ja vaikeita lisätoimintoja vaatien... kaikkiin uusiin hävittäjiin. Vetkutetaan vaan:) Eivät myyjät sitä kovin helposti ja nopeasti edes huomaa... Tulee halvaksi meille ja voimme samalla täydentää hissukseen korpisotilaiden aseistusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset