Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Sipilä ja hömötiainen

Joskus aikoinaan ihmetystä aiheutti kiinalaisen päämiehen Maon Punainen kirja. Nyt ihmetyksen aiheet ovat kovasti erilaiset.

Nyt ihmetellään miksi hömötintit ovat vähenemässä. Lahopuiden vähäisyys on nyt se syy mitä virallisesti syyksi yritetään meille syöttää.

Evoluutio on siitä rankka laji, että se karsii niin lahopuut kuin talitiaisetkin jos maailma muuttuu. Oikeasti on aika tyhmää alkaa syyttämään ihmistä evoluutiosta. Jos hömötiaiset olisivat nousseet aikoinaan valtalajiksi ja ihmiset olisivat nyt hälyyttävästi vähenemässä. Tuskin yksikään hömötiainen nukkuisi öitään huonosti ihmisen kohtalon takia.

Nykyaikaan kuuluu selkeästi syyllistäminen. Jos sote ei mene maaliin on aika syyllistää, jos hömötiaisia ei ole tarpeeksi on aika syyllistää. Jos ilmasto lämpenee on aika syyllistää, jos se kylmenisi, olisi ilmeinen reaktio syyllistäminen.

Otetaanpa esimerkiksi pääskyset. Pääskyt tulivat Suomeen ja antoivat iloa meille vuosikymmeniä, ellei vuosisatoja. Sitten ihminen keksi salaojittaa peltonsa ja laittaa eläimet myös kesäksi sisätiloihin. No pääskyiltä hävisi kärpäset ja hyttyset. Ihminen ei halunnut hyttysiä, ja keksi hyttyskierukat. Pääskyt eivät saaneet enää ravintoa ja eivät viitsi enää lentää Suomeen.

Ihminen siis tekee erinäisiä asioita joista ei luonto tykkää, se on osa evoluutiota, koska ihminen on valtalaji joka määrä evoluution suuntaa.

Ihminen on syyllinen tai ansioitunut, miten se vain halutaan nähdä, hyttysiä on ainakin vähemmän. Kun entisaikojen rottalintu, eli varpunenkin on vähenemässä on todella muutos tapahtumassa. Varpusiahan oli ennen joka helvetin paikassa. Torikahvioiden emännät eivät niistä tykänneet jopa terveys- eli paskapoliisi vihasi varpusia.

Nyt sitten luemme punaisesta kirjasta, että syyssä onkin ilmastonmuutos, voi pyhä yksinkertaisuus. Ihminen on erinäisillä toimillaan, eli toimillaan omasta mielestään ihmisen parhaaksi tämän kaiken saanut evoluutiossa aikaiseksi. Se ilmaston muutoskin on ihmisen aikaan saama.

Nyt sitten on alettu syyttämään hiiltä ja toimimaan hiilinielujen parhaaksi, lahopuut sotii tätä teoriaa vastaan, eli ei lahoava puu ole hiilinielu, mutta kun oikein väitetään saadaan lahopuiden vähyyskin palvelemaan ilmastonmuutosuskovaisten liturgiaa.

Tämä sammalien häviäminen on tietysti typerästi eronneen toimituspääministeri Juha Sipilän syytä. Hän jos kuka olisi voinut laittaa asiat neljässä vuodessa reilaan, mutta mitä vittua, hän erosi viikkoa ennen määräaikaa. Voi vittujen vittu, nyt sitten hömötiaisetkin vetävät viimeisiään!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minulla on jälkikasvussa kaksi insinööriä ja olen varoittanut heitä pienestä pitäen etteivät iskisi päätään kahta kertaa samaan kaapinkulmaan. Sipilä iski päänsä kolme kertaa perustuslakikirjaan ja samalla hassasi kymmeniämiljoonia veroeurojamme, vuoden pölkkypään tittelin hän on siis omalla toiminnalaan ansainnut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Arto on nyt hakoteillä ja pahasti, ettet vain ole lyönyt päätäsi kaapinkulmaan.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Raanlunti on demari. Ei se muista, että sotea yrittivät myös parit demarit edellisen hallituksen aikana saada aikaan, mutta eihän ne päässyt edes alkumetreille. Sipilä sentään yritti tosissaan ja pääsi kalkkiviivoille asti. Voi vittujen vittu minkä värinen hevonen.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tuleva maailmanloppu on evoluution aikaansaannos. Taitaa se evoluutio olla jonkinlainen "korkeimman" työkalu? Millä säätelee maanpäällistä toimintaa.
Olikohan se "korkeimmalta" lipsahdus vai tarkoituksen mukaisuus, kun kehotti luomaansa ihmistä täyttämään maan? Ihmistä, joka on evoluution kehityskaaren yksi osatuloksista. Ja muiden maapallon lajien alistaja ja riistäjä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Hyvä, satiirinenkin/sarkastinen, kirjoitus, muutaman kerran jopa hymyilytti;tykkäsin :)
Samanlaista lisää kiitos!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näin oli tarkoituskin. Kiitos.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Viisaiden mukaan kasvien kasvu tyrehtyy lähes kokonaan, jos ilmakehän hiilidioksidipitoisuus laskee alle 0,02 prosentin.

Evoluution jakso 1800-luvulla, kun hiilidioksidipitoisuus oli alle 0,03 prosenttia oli koitua hömötiaisille myös kohtalokkaaksi. Onneksi pitoisuus on lähtenyt sen jälkeen nousuun.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jaa... itse sain tarpeekseni vihreistä (ollen jopa hiukan aktiivikin) liikkeessä esiintyvän epä-älyllisyyden, valikoivan totuuden sekä käytännönelämän tuntemattomuuden vuoksi. Liikkeessä oli myös sellaista uskonnollista fanaattisuutta dogmien kera, ettei tehnyt mieli kuulua porukkaan. Nämä Arin esiintuomat seikat nostivat vanhat muistot pintaan kyllä.

Hömötiainen on kuusikkojen lintu ja kannanvaihtelut ovat myös voimakkaita. Varpuset ovat modernin maanviljelystavan vuoksi vähentyneet olemattomiin, mutta kuinka paljon niitä oli sitten ennen maanviljelystä? Laji hyötyi lehmänpaskasta ja ohranjyvistä syksyisellä pellolla. Myös pääskyt hyötyivät rakennustavasta, missä seinän suojaksi rakennettiin räystäät (harvinaistunut).

Sitten Sipilään... ei ole muistanut itseään moittia muusta, kuin liian suuren kakkupalan hotkaisusta. Tarkoittiko muuten normienpurkutalkoilla alunperin perustuslain mitätöimistä, mene tiedä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Martti, varmaan on jossain taulukko jossa on määritelty miten mikäkin asia luontoon vaikuttaa, eli sellainen jossa ihmisen toimet on nollattu. Sellaisesta taulukosta sitten voisi todistaa mikä on ihmisen vaikutus evoluutiossa.

Kun lehmät olivat kesät laitumella ja sarkaojien väli oli seitsemän askelta oli maailma erilainen ja ihmisiä vain kaksi miljardia.

Nyt ovat pellot valtaosin salaojissa, elukat sisällä kesät talvet, kärpäsille ei ole paskaa missään, joten pääskyjen ruoka on tiukassa ilman kärpäsiä.

Sipilästä sanoisin, että ei yksi Sipiläkään sitä kesää tehnyt. Olisi tarvittu myös tukea vittuilun sijasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ari, poistit yhden kommentin, miksi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Poistin alatyylisenä. Laita parempia kommentteja jos aioit saada kommenttisi pysymään.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-mutta mitä vittua---- hän erosi--- voi vittujen vittu--

Tämä ei liene Arin mielestä alatyylistä, vaan asian korostamista? Jotkut ovat ehkä toista mieltä?
Tämän kommentin voit poistaa, kun sisältää monta rumaa sanaa. En pysty parempaan, mutta jääpähän meidän molempien tiedoksi mielipiteeni.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Näin maanviljelijän poikana kesä ja kärpäset ja lehmien käyskentely laitumella ja metsässä oli tuttua.
Kun pääskyset rakensi pesiä latoon meidän kissa seurasi tarkoin olisiko tullut vahingossa harha syöksy. Nyt on lato tyhjänä navetta tyhjänä ei ole pääskyjä, pellot kasvaa pajukkoa tulevaa hiilinielua.
Niin on elo muuttunut maaseudulla mutta aina kesällä on sydäntä lämmittää kävellä lapsuuden muistojen pelloilla ja metsissä sekä laittaa muikkuverkot pyyntiin.
Kiitos Arille tästä blogista se toi tunteita pintaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Seppo, niin se maailma muuttu ja me maailman mukana.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Hyvä ja huono lahopuu.

Tuulenkaatama pian korjattava että ötökät eivät leviä. Nyt kuitenkin ötökät kaipaa lisää lahopuita. Mitä teen jotta emme kaikki kuolisi??

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Minulta tuli 1. kommentti. Sanoin: "Alatyylinen rimanalitus". Alsio poisti. Kertoo sekin blogistista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kertoo sen että siivoaa blogiaan. Ensimmäinen kommentti ei saa olla tuollainen heitto, viimeiseksi se sopii mainiosti.

Eli jos sinulla ei jatkossa Arto ole muuta asiaa, niin voin poistaa sinut kokonaan kommentoijien listalta. Mitäköhän se silloin kertoo sinusta?

Kommenttisi siis poistettiin sääntöjen vastaisen kuvasi perusteella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset