Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

En ole loikkari - olen jojo

Eräs prosenttiliike Suomessa jonka nimi on enteellisesti Siniset. Sinisille on povailtu parhaimmillaan jopa 2 prosentin kannatusta. Siksi siniset keksivät hyvin luovia ratkaisuja päästäkseen takaisin eduskuntaan, jonne menivät aikoinaan perussuomalaisten listoilta.

Nyt edustaja Ari Jalonen on saninut, että ei ole loikkari, vaikka on loikannut perussuomalaisita sinisiin ja on nyt eronnut sinisitä ja kiipinyt kokoomuksen listoille sitotumattomana. Viestien samalla, että palaa mahdolliseti takaisin sinisiin, jos sellaisia enää vaalien jälkeen edes on.

Kaima ei ole loikkari, mutta hän on jojo! Aikoo siis käväistä kokoomuksessa sen aikaa, että äänestäjät tekevät kokoomuksesta pääministeripuolueen, mutta pala sitten takaisin sinisiin. Mikä siellä sinisissä sitten niin kiihottaa? Ei varmasti mikään, mutta tuolla lausumalla yritetään uskotella, että Ari Jalonen ei ole loikkari hän vain käyttää järjestelmää sinisten hyväksi.

Ari Jalonen ei siis loikkaa sinisitä kokoomukseen, vaan käyttää kokoomusta astinlautanaan. Hän siis lupaa omilla äänillään kokoomuksen pääministeripuolueen asemaan ja sitten kun se hyvä työ on tehty palaa takaisin sinisiin. Eikä jää yhtään kiitollisuudenvelkaa kenellekään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Sirkusta on monenlaista. Ei tällainen pokkuroiminen puolueesta toiseen (oman edun nimissä) vastaa alkuperäistä eduskunnan tarkoitusta. Suoraviivainen oman puolueen kautta tapahtuva vaikuttaminen ja vaalilupauksista kiinni pitäminen. Äänestäjää ei petetä, ei ennen kuin se on todistetusti tehty.

"Suomi kuntoon ja rötösherrat kuriin", se oli sitä Vennamoa parhaimmillaan. Nyt ovat perinteet perinteiseen tapaan katoamaan päin. PS on enää pienen sanoman puolue, Siniset ei se edes senkään vertaa. Loikkari vievät lopullisesti uskottavuuden puolueen sanomaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Onko niitä viisi edustajaa sinisistä jotka eivät enää asetu ehdolle vaaleissa. Kaksi on mennyt kokoomukseen yksi liike nyt ,ja kaksi jotka eivät enää asetu ehdolle. Muistaako joku onko vielä enemmän? Ruoho ei tullut sinisten kautta vaan liittyi heti kokoomukseen

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ari !

Ehdokashakemukset on jätettävä tiistaina 05.03.2019.

Odotan, että viimeisten ehdokkaiden värväys ja/tai ehdokkaan oma halukkuus tehdä itseään "tykö" on vielä monella taholla "vauhdissa".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

"Paljon on tapahtunut sen jälkeen kun lähdin mukaan politiikkaan, kokemusta on karttunut ja yhteistyöverkosto on kattava. Silti olen edelleen arvomaailmaltani se sama Ari joka toimi Porissa paloesimiehenä".

Ari Jalosen omilta sivuilta lainattu.

Eli sitä on sama mies, vaikka vaalikauden aikana puolueet vaihtuvatkin, mutta mielipiteet pysyvät samoina. Miksi sitten nämä loikkaukset tehtiin? Puolueet ilmeisesti muuttuivat?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

SJP: "Ehdokashakemukset on jätettävä tiistaina 05.03.2019."

Jääkiekon SM-liigassa siirtoikkuna umpeutui. Seurasta toiseen siirtyminen ja sopiva rahallinen korvaus vastineeksi tiettyyn hetkeen asti on mahdollista.

SM-liigassa(kin) saatetaan harjoittaa pelaajan lainaamista toiselle seuralle, yleensä niin, että huonosti pelikaudella menestyneen seuran joku hyvä pelaaja saa toisaalla pelimahdollisuuden.

Nyt kun pelikaudella 2015-2019 muodostettu Sininen joukkue on välittömän liigasta putoamisen edessä, pelaaja Jalonen on siis aiottu lainata sinimustaan joukkueeseen.

Auki on, onko kyse pelaaja Jalosen lainasta Sinisiltä sinimustille, vai aikooko pelaaja Jalonen allekirjoittaa sopimuksen sinimustaan joukkueeseen liittymisestä. Onkohan hänellä hankkeeseensa Sinisen joukkueen valmentajan lupa. Totean lopuksi, että pelaaja Jalosen liigalisenssi on voimassa kuluvan pelikauden loppuun.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Luin väärin. Olin lukevinani että nimesit Sinisiä prosenttijengiksi. Mutta he ovatkin kahden prosentin jengi eikä mikään liivijengi. Ja sitäpaitsi heillä on pikkutakit. Yhden prosentin jengistä ei niin vain loikata toiseen jengiin. Mutta heillä onkin jonkinnäköiset säännöt keskenään jengin sisällä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Satakunnan vaalipiirin tulos 2015 kertoo sellaista tietoa, että PS oli suurin (25%) tuloksen mukaan ja kokoomus "jäi jälakoihin" (15%). Ari Jalosen PS:ssä saama äänimäärä oli 5753, jota ei varmaankaan tule saamaan nimeksikään kokoomuksen listalla.

Selvää on se, ettei siniset tule ainakaan Satakunnassa saamaan äänikynnyksen vuoksi yhtään edustajaa, joten yritys on kova kokoomuksen listalla. Loikkarit eivät noin pääsääntöisesti ole seuraavissa vaaleissa onnistuneet läpimenossa, joten taitaapa Jalosenkin kohtalo olla rannalle jääminen. Onkohan Jalonen edes ainoa, joka on mukana muiden puolueiden listoilla?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miten rehellistä peliä on verhoutua kannattamaan kokoomusta kun sydän on alkujaan perussuomalainen? Muistan Puheenvuorossa Reijo Tossavaisen perälauta vuotaa ilmaukset, nyt perälautaa vuotaa sinisillä;)))

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Yksi absurdi elementti tässä jojoilussa on se, että Lex Soinin myötä jos Jalonen tulisi valituksi ja loikkaisi sinisiin, niin puoluetuki jäisi neljäksi vuodeksi Kokoomukseen.

Kokoomuksen pointtia toimia näin en käsitä ensinkään koska Jalosen uskottavuuden puute virtaa nyt kokoomukseen. Mutta kokoomus on kieli pitkällä olttanut näitä persujen jämiä, onhan siellä eräs kuuluisa Pekka Korpivaarakin kokoomuksen listoilla kaakkois-suomessa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Siniset ja sinimusta ovat mitä ovat.

Fazerin Sinistä sen sijaan arvostan - oops, livahti tuotesijoittelua/mainosta mukaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kokoomus pääsi "lehmänkaupan" makuun Sipilän kepun kanssa ja eräänlaisesta "lehmänkaupasta" tässäkin on kysymys. Eniten tästä kärsii koko poliittinen järjestelmä, sote-sohlaus on jo koetellut kansalaisten järjenjuoksua aivan riittämiin ja kun poliitiikot valittavat asemastaan kansakunnan "kusitolppana" niin hyvin paljon he saavat syyttää siitä itseään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Koko komeus on osa Kokoomuksen ja KRP:n yhteisyritystä nostaa Kasitien vaaliliitto Satakunnan suurimmaksi ryhmittymäksi. SDP ja PS ovat alueella jyräävät puolueet ja nipistämällä SDP:ltä yhden "varman" paikan, liittouma voisi parhaimmillaan jopa estää Rinteen pääministeriyden.

Siksi Jalosenkin muutama tuhat ääntä palvelevat isompaa tarkoitusta.

https://ls24.fi/uutiset/kokoomus-vaaliliittoon-rkp...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

RKP ja kasitie on ok, samoin kokoomus ja Ari Jalonen, mutta olisiko AJ voinut tehdä osansa reilummin, eli kertoa suora vastaus, kun Iltalehti kysyi jotain viisi kertaa asiasta?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämä on jo noloa toimintaa, niin Jaloselta kuin kokoomukselta. En tiedä mikä sinisten osuus tässä on. Iltalehden jutun mukaan, oleellista on.... Luultavasti se, että Jalonen ylittäisi riman, mutta voiko sen näin tehdä? Toivottavasti äänestäjillä on ymmärrystä torpata tällainen pelleily.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Politiikassa ja rakkaudessa on kaikki luvallista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eiköhän tässä pelissä suurin merkitys ole sillä, että saadaan kerättyä mahdollisimman tarkkaan äänet, jotka eivät solju SDP:lle tai PS:lle, kasitieliikkeen hyväksi. Jalosen äänethän olisivat ilman tätä konkkausta jääneet tyystin käyttämättä. Nyt ne menevät "yhteiseen hyvään".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eli ei uskota kasitien kannatukseen, ilman rusinat pullasta tukea?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset