Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Valheiden mittakaava

Ilmaston lämpeneminen on nyt otettu pelotteluaseeksi ja verotuksen tehostamisen käsikassaraksi. Ilmaston lämpenemisestä on tehty kauhukuva joka on kärjistetty joka suunnalta.

Kyseessä on kuitenkin erittäin pitkä prosessi. Nyt meitä pelotellaan metrien korkuisella merien nousulla, vaikka muutos on 0,5 mm vuositasolla. Sata vuotta elävän yksilön aikana merien pinta nousisi pahimmassa tapauksessa puolisen metriä. Nyt Aapeli myrsyn jälkeen Itämeren pinta on 80 cm alempana normaalista Pohjanlahdella. Yksi yö siis vaihtelee meren pintaa enemmän kuin pelätty ilmastonmuutos sadassa vuodessa.

Tätä tietoa vastaan sitten kovasti ihmettelen ilmastonmuutoksella perusteltua pakolaistulvaa. Jos merien nousun takia pakolaisia joskus tulee se tulva jakautuu tuhannen vuoden aikajaksolle. Miespolvi on 20 vuotta eli 500 sukupolvea puskuroi tuota pelkotilaa, mutta me käyttäydymme kuin pakolaiset olisivat jo huomenna oviemme takana.

Pitkätukkaista on ilmeisen helppo jymäyttää ja nostaa verorasitetta pelkotilojen varjolla. Jos emme tee mitään paha tulee ja perii meidät maksa veroa enemmän niin me säästämme sinut kauheuksilta. 

Tuollaiset puheet ovat paskapuhetta, yksikään veroeuro ei mene korvamerkittynä ilmastonmuutoksen torjuntaan, vaan sillä katsotaan olevan kulutusta muokkaava vaikutus. Eikö verotusta helpompi keino olisi laatia opetussuunnitelmat niin, että ilmaston muutos tulisi käytäntöjen kautta toteutetuksi, eikä verokepin avulla.

Verorahat voitaisiin ohjata sinne missä niitä oikeasti tarvitaan ja periä ne sen mukaisina kuin niitä tarvitaan. Esimerkiksi liikenteen verokertymästä ei ohjaudu liikenteen hyväksi kuin murto-osa. Reilun kaupan periaatteella verottaminen toisi veronmaksun mielekkääksi. Nykyinen pelkoon ohjastettu verokertymä ei ole hallittavissa, eli kansalainen ei voi mieltää mihin kulloinenkin vero oikeasti on menossa.

Ensin asetetaan sanktio ja sitten huomenna jo on laadittu suuryrityksille kompensoiva tuki joka kiertää asetetun sanktion, mutta pienyritykset ja kuluttaja maksavat täyden sanktion.

Suurpääomalle on laadittu myös verosuunnittelu niin, että verorasitus koskee lähinnä rehellistä yrittäjää ja kansalaista, joka ei periaatteellisita syistä asetu kiertämään veroja edes "laillisesti".

Kun peltipoliisit keräävät yhä kiihtyvällä tahdilla rahaa valtion kassaan meidän tekemien rikkeiden takia, niin se ei näy tiestön tai polttoaineveron kehityskaaressa, vaan joku muu taho nauttii rikemaksujen tuotoista kuin liikenne. Sama koskee ilmastonmuutosta, ei muutosta jarruteta sanktiorahoilla vaan sanktioiden vaikutus näkyy teollisuuden pienentyneenä tuotantona, joka kuitenkin siirtyy sellaisiin maihin joissa sanktioita ei ole asetettu.

Me suomalaiset kurjistamme oman elomme sanktioilla ja sitten ihmettelemme miksi tuotteemme ei enää käy kaupaksi maailmalla. Merenpinnan nousu on vakava asia, se tuottaa paljon rahaa joillekin jotka meitä pelottelevat. 

Ei tarvitse kuitenkaan kaikkea uskoa mitä pelottelijat sanovat. Merien pinnat nousevat tuhannen vuoden aikana vajaat viisi metriä jos kauhukuva joskus toteutuu. Siinä ajassa ennättää asutusta siirtää sisämaahan ja pakolaistulvaa ei sen takia tarvitse pelätä, kukaan ei ole jäämässä veden alle, niin hidasta etanaa ei olekaan, etteikö tuhannessa vuodessa ennättäisi sisämaahan siirtymään, kun nousu on 0,5 millimetriä vuodessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomessa kuten monessa muussakin maassa teemaa käytetään juuri verojen korotuksen perustelemiseksi, mutta koska maailmassa ei ole mitään valtioiden veroviranomaisten välistä yhteishallitusta, joka olisi moisen vippaskonstin yhdessä keksinyt, niin kyse on myös laajemmasta bisneksen teosta.

Kuinka paljon miljardeja pyöriikään päästökaupassa ja niiden keskinäisessä myynnissä? Taustalla lienee vielä paljon muutakin bisnestä, koska sen markkinointiin on palkattuy huippunimiä politiikan puolelta reissaamaan lobbareina ympäri maailmaa. On arvioitu, että pelkästään Al Gore laskutti toistasataa miljoonaa dollaria omasta paasausjaksostaan.

Eräänlainen bisnesintressi on myös IPCC:llä. Se on välillisesti tuhansien hyvin palkattujen ihmisten tulonlähde. Kukaan heistä ei haluaisi tulla määritellyksi tarpeettoman työn tekijäksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näin se menee, isoja ihmisjoukkoja voidaan kusettaa mielin määrin, eikä yksikään poliitikko käy vastustamaan. Ei käy, koska se olisi hänelle vastavirtaan astumista, jossa yksilön käy aina köpelösti.

Esimerkiksi otan vaikka Trumpin, ei ole sillaista risausta josta ei Trumppia syytettäisi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Myös autokannan ylinopeaa vaihtumista lietsotaan ilmastoargumenteilla. Auton valmistaminen saastuttaa enemmän kuin sen käyttö, joten ympäristön kannalta parasta olisi pitää jo olemassa olevat autot ajokunnossa ja käyttää niitä mahdollisimman pitkään sen sijaan että ne vaihdetaan upouusiin sähköautoihin.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Muistan kun kävin katsomassa Al Goren "dokumentin", jossa Al Goren nousi saksinosturilla pysyäkseen graafinsa perässä. Eniten minua ihmetytti se, voisiko sanoa amerikkalainen, räikeän läpinäkyvä tapa manipuloida vaikuttamalla tunteisiin. Ja että se uppoaa moneen katselijaan totena.

Suhteellisuudentaju on karannut myös koskien merenpinnan nousua. Aiheellinen nosto aiheesta. Eikä anekauppa ei pelasta ketään. Ne menevät ilmastouskonnon pappien taskuihin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Moralisointiliiketoiminta on tämän päivän kannattavin, nopeimmin kasvava ja epärehellisin liiketoiminnan muoto. Yksi sen haaroista perustuu ilmaston lämpenemisen uhkaan. Vaara sinänsä on varteenotettava, mutta ne asiat, joita sen nimissä ajetaan vähentävät sitä vaaraa vain harvoissa tapauksissa. Monissa tapauksissa ne päinvastoin kasvattavat sitä, usein yhteyttä ei ole lainkaan ja sellaisia olennaisia asioiota jopilla uhkaan voitaisiin vaikuttaa, jätetään kokonaan huomiotta. Mieleen tulee renessanssiajan katolinen kirkko, anekauppa kukoisti, aneiden myyjät rikastuivat ja kansaa pidettiin kurissa pelottelulla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ilmaston nimissä tehtävä anekauppa olisikin pantava verolle myös.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vihreys on uususkonto muiden uususkontojen rinnalla. Muita tulee mieleen: Liikunta/terveys, talous, kaupungistuminen...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Niin no, vihreys on lähinnä sairaus.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

ottamatta kantaa asiasisältöön (eli mikä ilmastopuheessa on totta), niin

... se asenne, tapa, jokapäiväinen saman toistelu, hokemalta kuulostava kirjoittelu tuo ajoittain mieleen 1700-luvun ja 1800-luvun herännäisliikkeet, hurmosliikkeet, herrnhutilaiset, paavoruotsalainen, körttiläiset, mitä niitä oli.

Samaan aikaan jotkut toistelijat lentelevät mm. Japaniin ja lähettävät sieltä päivittäin omahyväisiä itsekehujuttuja mm. twitteriin. Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson - en nyt muista oliko hän nimenomaan ilmastoaddikti mutta feministiaddikti ainakin - postaa päivittäin itsekehuntaa Japanista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin kyllä ihmisten tulisi saada muodostaa oma käsitys rauhassa ilman ylenpalttista painostusta.

Ilmeisesti päättäjät eivät itsekään usko meren nousuun, koska yhä vain annetaan rakennuslupia rannikolle. Helsinkiin valmistui juuri uusi kirjastokin, vaikka ilmastonmuutos on ollut tiedossa pitkään.

Jos puheissa olisi siteeksikään totta, niin pääkaupukiamme siirrettäisiin jo kovaa vauhtia Tampereelle tai Hämeenlinnaan. Vihreät kuitenkin löytyvät pääosin Helsingistä.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Helsingin Oodi, uusi kirjasto. Todellakin. Aluehan on vanhaa merenpohjaa, paikalla oli kai aiemmin salmi joka sitten 1800-luvulla täytettiin. Lännestä, jostain Lapinlahden merialueelta ulottui salmi Kluuvin alueen kautta nykyisen Kauppatorin luo.

Myös Hakaniemen tori, Ympyrätalo ympäristöineen on täytetyn salmen päällä. Salmisaari oli saari.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...niin hidasta etanaa ei olekaan, etteikö tuhannessa vuodessa ennättäisi sisämaahan siirtymään, kun nousu on 0,5 millimetriä vuodessa."

Eeei, ihmisethän jäävät niille sijoilleen ja tuhannen vuoden päästä hukutaan jos vesi on noussut. Sitä ennen taloissa on jo pitkään talvisin pilkitty pirtin lattialla kairaamalla siinä vaiheessa kun merivesi nousi tulipesiin.

Toimii myös toisin päin: Jos Pohjanmaalla näkee jonkun onkivan kuivalla maalla se johtuu maannousemasta, siinä oli ennen meri. Ei ihmiset osaa sopeutua näihin nopeisiin vaihteluihin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomen rannikolla itse asiassa maa nousee noin puoli senttiä vuodessa kun maaperä toipuu jääkauden aikaisen jääpeitteen painon poistumisesta. Mutta sillä ei tietenkään ole maailman mittakaavassa merkitystä. Mainitsen sen vain kuriositeettina.

. . .

Ympäristöhaitoilla ei tosiaan ole rahallista hintalappua, vaan haittaveroilla yksinkertaisesti rajataan köyhät pois kulutuksen piiristä.

Vihreiden haittaverojen epäsosiaalinen profiili

Paljonko maksaa uusi maapallo?

Maapallon elinkelpoisuuden säilyttäminen edellyttää sosialismiin siirtymistä

Maapallon elinkelpoisuuden tuhoaminen on taloudellisesti kannattavaa

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos Oulun seudulla ranta nousee 0,5 cm vuodessa ja merenpinta nousee 0,5 mm niin jokainen voi laskea mikä kiire meillä on.

Minä tilaan lämpimän maan kasveja ja nautin niistä kun ilmasto lämpenee, ostakaa te muut tuontihedelmiä;)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Ympäristöhaitoilla ei tosiaan ole rahallista hintalappua, vaan haittaveroilla yksinkertaisesti rajataan köyhät pois kulutuksen piiristä."

Kyse on juuri tästä. Väitetyn rajun ilmastonmuutoksen varjolla rakennetaan uusi uljas luokkayhteiskunta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Äänestetään vaan hihhulit valtaan ja saadaan lisää pelotteita ja velvotteita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ari,

Kiitos lohdutuksen sanoista. Taidan sittenkin selvitä loppuun asti kuivin jaloin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikös Mooses valuttanut vettä kalliosta, nykyisin valutetaan ilmastovalheita Kalliosta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mooses löi kepillä kalliota, mutta nykypoliitikot koettavat kepillä jäätä.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Rahvas ei tarvitse kiinankopioroleksia. Parempi onkin oikea Rolexi ilmastopapin ranteessa. Sen valmistus saastuttaa paljon vähemmän, kun tuhannen kopiorolexin valmistus.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Ilomastonmuutos on paljon muutakin kuin merenpinnan nousua.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei "valtiolta" kyllä mielikuvitusta puutu kun on keksinyt rangaista veron muodossa ihmisiä siitä että ilmasto on kaaottinen jatkuvasti muuttuva ja hallitsematon ikuisuuten jatkuva normaali luonnon"ilmiö" . Apuna valtiolla on iso lauma ihmisiä jotka tienaa sitä enemmän mitä enemmän ilmastopaniikkia saadaan levitettyä.

Pikkasen varsinaisen aiheen vierestä senverran että telsussa jonkun sähkösiirtovirman heksa syytti sähkökatkoista "ilmastonmuutosta" vaikka syy on siinä että eivät raivaa riittävästi puita pois johtojen läheltä, ehkä rahaa ei riitä raivaukseen kun osinkojen jako on tärkeämpää.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Täysi tosi sähkönsiirtofirmoistamme. Raivaavat työntekijät potkittu jo aikoja sitten ulos. Reagoidaan jälkijättöisesti ilmastonmuutosselitystä visertäen ja usein vain päivän valossa yötyökorvausten välttämiseksi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Aurinko on mennyt ”horrokseen.” Toivottavasti ei niin pitkäksi ajaksi kuin oli Maunderin minimin aikaan 1645 – 1715. Silloin vietettiin mm. talvimarkkinoita jäätyneellä Lontoon Thamesilla.

Auringonpilkkuja ei juuri ole ja aurinkotuuli on heikkoa.

https://sohowww.nascom.nasa.gov/

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toivottavasti väitetty hiilidioksidilisäyksen vaikutus lämpenemiseen hiukan balansoi tuota siten, että emme vajoa aivan samalle tasolle minijääkauden kanssa. Takuuta tästä ei kuitenkaan ole.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mitään "takuuta" ilmastoon liittyen ei ole eikä tule, se menee just sinne minne haluaa maksamme aneita tai emme.

Jos ajattelee pikkasen kierosti niin nimenomaan lentoliikenteeseen ei pitäisi puuttua jos pelkää lämpenemistä, elikkä lentoliikenteen vähentäminen verotuksella aiheuttaa lisää sitä mitä yritetään vähentää. Niinkuin on yleensä aina kun veroilla yritetään vaikuttaa luontoon.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Verotus/raha on hyvä tulokulma tähän asiaan, minäkin olen tehnyt yli 25 vuotta tuotteita joista biohajotessaan muodostuu aineita joita kasvit käyttää ravinnokseen eli jätettä ei synny ja luonnon kiertokulku on täydellinen, silti pitää maksaa öljyjätemaksu (vero).
Aikoinaan kyselin mihin näitä rahoja käytetään, tuli oikein selväksi että älä sinä kysele asioita jotka ei sinulle kuulu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olin "alihankkijana" tekemässä Turun jätteenhuollon kompostointilaitosta -90 luvulla. Kaikkiin kysymyksiin laitoksen järkevyydestä vastattiin samalla tavalla, älä kysele jos meinaat olla täällä töissä.
Kun sitä aloitettiin tekemään niin oli jo tiedossa että se ei tule koskaan toimimaan. Poliukot ja -akat ei vaan suostunu sitä uskomaan koska olivat ilmeisesti päättäneet että vaikka muualla ei niin Turussa kyllä. Ja siihen palo parisataa miljoonaa verorahaa jolla olis ollu muutakin käyttöä. Muistaakseni yksikään poliukko tai -akka ei kantanu vastuuta silloinkaan, ilonen veronmaksaja tämänkin lystin mahdollisti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta sinähän sait siitä palkkaa. Verothan siihen nähden omalla kohdallasi olivat vain marginaalisia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #30

Jos työnantaja määrää sinut kaatamaan suuren tammen linkkuveitsellä, niin on sinulla lupa vitutukseen, vaikka siitä saisikin palkkaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #30

Olin jo silloin päässy "turun taudista" eroon, kävin vain tienaamaassa siellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset