Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

The European People’s Party

Vuosi vaihtui, mutta politiikka ei ehkä vaihdu vielä. Muutos on hidasta ja hitaammaksi tulee jos politiikkaa johdetaan viinaksien voimallla. EPP ja Jean-Claude Juncker ovat suurin ja kaunein eurooppalainen poliittinen liike.

Naurattaa ajatuskin siitä mitä kaikkea EPP voisi tehdä paremmin. Maataloudessa tunnetaan ajatus siitä, että maaperän heikoin tekijä määrää sadon suuruuden ja laadun. Politiikassa vain suurin on jumaloitu ja arvostettu. 

Miksi sitten suurin ja kaunein valitsee itselleen juopon keulakuvakseen?

Tänään presidentti Sauli Niinistö puhui Euroopan heikkoudesta, mutta oli itse "piilottelemassa" Jean-Claude Junckerin horjumista ja meille uskoteltiin, että kyeessä oli iskias. Nyttemmin taudille on saatu määritelmä, eli vesilasissa eteen kannettua giniä.

Voidaanhan sitä puhua kauniisti paskaa, kun ei ole selkärnkaa sanoa asioista oikeilla nimillä. Puheessa voidaan tuomita anarkistit ja natsit, mutta mitään mainintaa ei puheessa ole omasta selkärangattomuudesta eli heikkoudesta valua valheiden pohjattomaan suohon iskiaksesta ja armottomista selkäkivuista jotka humalluttavat johtajan jota demokratia meidät on pakottanut seuraamaan.

Toivotan kaikille hyvää ja parempaa alkanutta vuotta, mutta en usko siihen itse. Ei uusi vuosi tuo meille parempia aikoja. Tulevaisuus on tehtävä itse. Ei oman käden oikeudella kuten keltaliivit. Keltaliivit rukkasivat kelloa taaksepäin, eli sinne jonne ei meillä ole enää paluuta. Mitä autojen polttaminen ja kauppaliikkeiden ryöstäminen meidän elämäämme edistää?

Mitä meitä auttaa presidentin perinteiset puheet paremmasta huolesta? Mitä vallattoman päämiehen puheet meitä auttavat? Puhe antaa vain hetken kriitikoiden mellastaa kliseillä joita puheeseen on retorisesti ja taidolla ympätty.

Tekoja tarvitaan ruohonjuuritasolla, jotta saamme syrjään itseensä tyytyväiset paskiaiset poliittisesta johdosta. Se ei tapahdu autoja poltellen ja toisillemme kiusaa tehden kuten varastamalla yrittäjän elinkeinosta tai lässyttämällä kliseitä jokavuotisissa puheissa.

Ei me tarvita puheita paremmasta, ei puheita heikkoudesta vaan ohjeita miten rakennamme yhdessä paremman tulevaisuuden ilman suurempia maljapuheita.

Ei Roomaa yhdessä vuodessa rakennettu, mutta se voidaan kyllä yhdessä päivässä tuhota mitä ihmiskunta on tähän saakka rakentanut.

Ei meitä auta naureskelu Trumpille tai Putinin kauhistelu. Meillä on omat narrimme, eikä heidänkään pilkkaaminen meitä paremmaksi tee. Me tarvitsemme oman suoran selkärangan ensin ja sitten vasta voimme auttaa muita.

EPP on uudistuttava, sen haastajat tulevat sitten perässä. Presidentti Sauli Niinistön on puhuttava totuudessa ei kielikuvissa joissa on vanha hapate mukana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Ei oman käden oikeudella kuten keltaliivit."

Häh? Ettäkö pitäisi tyytyä vain kiltisti äänestämään parin vuoden välein ja sillä hyvä? Mielenosoituksiin ei pitäisi lähteä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se on demokratian kultainen sääntö. Ei autojen polttelu ole demokratiaa, jos haluat anargiaa äänestä sen puolesta sitten.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Paljon asiaa, siksi suositukset, vaikken kaikesta samaa mieltä olekaan.

Globalisaatio vie kohti yhteistä palkkataso, joka on lähempänä kiinalaista nykytasoa kuin suomalaista tasoa. Tämä aiheuttaa ongelmia, jos on tottunut enempään kuin riisikuppi päivässä. Tästä keltaliiveissä on ainakin osaksi kyse. Kiinalaisella palkalla ei elä Ranskassa vanhaan malliin, jos ollenkaan. Eihän Helsingissäkään elä pienellä palkalla tai eläkkeellä ilman erilaisia tukitoimia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Shanghaissa kiinalainen insinööri tienaa enemmän kuin suomalainen insinööri Helsingissä. Kiinassa palkat nousevat huomattavasti joka vuosi, miten Suomessa? Kiinan BKT on kasvanut 42-kertaiseksi kolmessakymmenessä vuodessa, miten Suomessa?

”Rautainen riisikuppi” -ajattelu on 1970-luvun alun tilanne.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ja Ranskassa insinöörit olivat keltaliiveissä protestoimassa?

Tuotannon keskipalkkataso on edelleen alle Suomen minimin:
https://yle.fi/uutiset/3-8071164

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #9

Enpä osaa sanoa, paljonko insinöörejä keltaliiveissä oli tai on.

Kiina on hieman suurempi maa kuin Suomi. S-ryhmän hinnat eivät toteudu Kiinassa: Jääskeläiselle ruisleipä maksaa saman verran Helsingissä ja Ivalossa. Keskipalkkataso ei todellakaan kerro mitään ostovoimasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Yleensä palkkataso mitataan pois kaupassa, joten ostovoima on jotain muuta kuin palkkataso. Max on siinä aivan oikeassa. Suomessa pienet asiat jotka maksavat vähän ovat nostaneet eniten hintaansa, koska pieni asia käy helpommin kaupaksi, vaikka olisi hiukan ylihintainenkin. Esimerkiksi ABC:n kahvi, ei sitä hintaa voi mitenkään kuluilla perustella. Kahvin myynnillä kustannetaan kokonaisuutta, eli pienellä asialla tienataan enemmään ja sillä on helpompi ottaa katetta.

Todellista kilpailua ei ole huoltoaseman kahvilla, kun monopoli on jo saavutettu, eikä kilpailijolla ole mitään intressiä alkaa kahvikupin hintaa polkea.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #14

Työnantajan kannalta työntekijän ostovoimalla ei taida olla muuta merkitystä kuin se, että sentään pysyy hengissä. Kuollut työntekijä on huono työntekijä. Aina parempi, jos muut veronmaksajat kustantavat työntekijän elossapysymisen.

Ostovoimaero palkkasatasessa taitaa olla kiinalaisen eduksi, hän saa enemmän satasellaan kuin ranskalainen tai suomalainen työntekijä? Koska en ole talousviisas, en nyt täysin käsitä, miten kiinalalaisen suhteellisesti parempi ostovoima vähentäisi keltaliivien protestointihaluja Ranskassa. Kysehän on heidän palkkansa ostovoimasta Ranskassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Ranskalaisten keltaliivien logiikkaa ei talousopeilla voikkaan perustella. Mikään talousoppi kun ei kehota polttamaan autoja paremman tulevaisuuden täyttymiseksi. Ehkä vihreiden ideologia on lähimpänä tuota. Poltetaan autot, mutta ei anneta polttaa roskia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #16

Itsepähän aloitit puhumaan ”kiinalaisesta palkkatasosta” tietämättä siitä oikeastaan yhtään mitään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tämä oli yön paras kirjoitus!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

EU etenee umpijuopon presidentin kanssa eteenpäin kriisistä kriisiin. Maasta toiseen tyytymättömyys lisääntyy lähes yhtä nopeasti kuin eri EU-maiden velkaantuminen. EU olisi voinut valita toisin... lähinnä stubbien ja muiden federalistien unelma uhkaa tuhota koko EUn - se varmasti käy mm. Venäjälle.

En myöskään ole suuri ymmärtäjä EU-politiikalle maahanmuuton suhteen... joku halu itsetuhoisuuteen? Enkä edes tarkoita mitään "islam valloittaa Euroopan" hommia, vaan eivätkö aidosti tajua että valtarakenteet maasta toiseen muuttuvat rajusti mikäli hoitavat maahanmuuttopolitiikan päin helvettiä... Taisin kysyä samaa eri foorumeilla jo 10 vuotta sitten. No asiat vedettiin silloinkin päin sitä itseään eli en odottele kivoja muutoksia. Nyt esim. odotan 10 vuoden sisään EU:n kaatumista tai totaalista rämpimistä minimissään, Venäjän uusia valloituksia ja muuta "mukavaa". Todella mieluusti olisin väärässä. Suomen/suomalaisten omat ongelmat siihen vielä niin vaikea saada hyviä fiiliksiä tilanteestamme. Toki pahimmista koettelemuksista tunnetusti oppii eniten ... epäilen että hinta opille voi olla vain turhankin kova liian monille.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Miksi Ari Alsion "käyttäjän esittely" on englanniksi? Muistaakseni se oli aikaisemmin suomeksi (jonkin verran erilaisella sisällöllä). Miksi puolueen nimi otsikossa on englanniksi? Suomeksi nimi on Euroopan kansanpuolue.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Koska englanti on jo maailman kieli, vaikka ei enemmistö olekaan.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Kuitenkin kirjoitat suomeksi tänne esittelytekstiä ja otsikkoa lukuun ottamatta. En ymmärrä, mikä järki on kirjoittaa otsikko ja omat tiedot englanniksi, kun kaikki blogikirjoituksesi tänne ovat suomeksi. Eli lukijasi lukevat ja osaavat suomea, mutta joutuvat lukemaan esittelyn ja otsikon englanniksi. Eri asia olisi, jos kirjoittaisit myös samalla kielellä kuin käyttäjän esittelyssä ja otsikossa. Ja jos kirjoittaa usealla kielellä, myös esittelyn pitäisi olla niillä saatavilla ja otsikko tietenkin samalla kielellä kuin itse kirjoitus.

Täällä saa kirjoittaa millä kielellä tahansa. Kuitenkin englanninkieliset kirjoitukset hämmästyttävät ja järkyttävät, jos (kun) teksti on kuitenkin suunnattu vain suomalaisille. Minä kirjoitin esperantoksi, kun suivaannuin typerästä englannin kielen käytöstä täällä: http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266425-...

Englanti on päässyt asemaansa ja vahvistuu, koska suomalaisten tapaiset tollot toimivat "hyödyllisinä idiootteina". Mitään järkeähän siinä ei ole, että suomalainen viestii japanilaisen kanssa englanniksi. Englannin nykyinen kuristusote johtuu ei-englanninkielisten toiminnasta. USA:n, Britannian, Kanadan ja Australian väestö ja taloudellinen valta ei yksinään riittäisi lähimainkaan nykyiseen kuristusotteeseen.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Kehitys ei koskaan pysy paikallaan, jos se ei mene eteenpäin se menee taaksepäin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kehitys on hieman kuin letkajenkkaa, porukalla mennään kaksi eteen ja yksi taakse. Nyt olemme pois rytmistä ja hankaamme paikoillaan. Kehitys junnaa siksi kun mietimme lillukanvarsia, vaikka isompiakin asioita olisi ratkottavaksi ja suunta kokonaan hukassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Meillä on Suomessa kaikki ihan hyvin, aina tietysti voisi olla paremmin, mutta ei täällä nyt mitään suuria ongelmia ole.

Hyvä täällä on tallustella, ei kannata liikaa vaivata päätään koko maailman asioilla, paljon mukavampaa on vaan nauttia lumipyrystä ja takan lämmöstä. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siksi juuri Sauli olisi voinut ottaa vaimakkaammin kantaa todellisiin epäkohtiin joita voisimme jopa ratkoa. On aika turhaa puhetta pitää älämölöä asioista joihin emme voi vaikuttaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset