Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

EU:n jumala ja peto hakusessa

EU on instituutio sinä missä kaikki muutkin, sen sisällä on jumalia ja mörköjä. Jumalat saavat tehdä mitä tahtovat, heitä ei koske häpeä eikä rangaistukset.

Lainsäätäjät säätävät lakeja eivät ole lakiensa orjia, tee aina kuten lainsäätäjä neuvoo, älä niin kuin lainsäätäjä itse elää.

EU:n luottamusnokkamies Jean-Claude Juncker on noussut useasti otsikoihin hilpeän iskiaksensa myötä. Mitä suurempi on miehellä selkäsärky sitä tuuheampi on tervehdittävän tukka. Iskias kun laittaa suukottelemaan ja läpsimään kaveria poskelle, kuten myös pörhäyttämään tukasta.

Tämä kaikki on vain keulakuvaa, jota joudumme valitettavasti katsomaan sivusta, sillä ei tuohon ongelmaan näytä olevan ratkaisua. Iskiasta ei saada hoidettua, vaikka työyhteisö on Euroopan kermaa.

Jean-Clauden lähin virkamies ja Jean-Clauden entinen kampanjapäällikkö Martin Selmayr on tunnustettu strategi, mutta itse en näe tässä suurta eurooppalaista strategiaa, kun pääkomissaari tekee johtamastaan unionista naurunalaisen.

Martin Selmayrin suhteet Angela Merkeliin ovat erinomaiset, saksalaisena Selmayr pitää tietysti muutenkin saksalaisten puolta, vaikka se suomalaisten komissaarien toimissa ei ole kotiinpäin vetämisenä lainkaan sallittua.

Martin Selmayr onkin virkamies, joten hänen on hoidettava suhteita eri tavoin kun luottamusmiesten. Martinin ei tarvitse ottaa äänestäjiä huomioon, eikä paljon muutakaan, mikäli lukee ja uskoo eurooppalaista lehdistöä. Siellä hänen valintaansa pidetään kiistan alaisena. Onko Selmayr velkaa valinnastaan Junckerille, mene ja tiedä, mutta sormien lävitse mies katsoo esimiehensä iskiasvaivoja.

EU:n artiklassa todetaan, että komission pääsihteeri ei ole poliittinen päällikkö, vaan elinikäinen virkamies. Miksi sitten poliittisesta kampanjapäälliköstä leivottiin elinikäinen virkamies jos ei varsin poliittisessa  tarkoituksessa?

On muistettava, että saksalaiset ovat 18 prosenttia koko EU:sta. Heidän edustuksensa EU:n työntekijöinä on vain 8 % kaikista EU:n henkilöistä. Laskelma ei osoita hierarkiaa, eli onko komission pääsihteeri jyvitetty yhdeksi henkilöksi, vai onko hänellä ehkä valtaa enemmän kuin laki sallii?

Laatu korvaa määrän sanotaan, mutta onko tässä nyt siltikään kyse laadusta, vain ainoastaan määräysvallasta ja vaikuttamisesta. Voihan pääsihteeri olla laadullisesti hyvä huolehtimaan pienen piirin asioista, kun laaduntarkkailua ei tarpeeksi ole.

Kerrotaan parlamentin käytävillä sellaistakin kaskua, että Selmayr ja jumalan väliltä on löydetty eroavaisuus. Jumala ei luule olevansa Selmayr, vaikka Selmayr uskookin olevansa jumala.

EU:n jäsenmaissa monesti asetetaan saksalaisuus voimatekijäksi ja toiset jäsenmaat ovatkin kompensoineet omia henkilöitä suhteessa enemmän EU:n sisäpiiriin ja uskottelevat näin pitävänsä sakemannit kurissa. Nyt Saksa on saamassa värisuoran, jos Jean-Claude Junckerin seuraaja on saksalainen.

Suomalaiset hukkuvat Brysselin yöhön kuin pieru Saharaan, meitä ei auta edes se, että olemme Merkelin kavereita. Meitä vahvempia on niin paljon käytävillä, että meidän on parempi olla vain kusi sukassa ja antaa presidenttimme tukea iskiaisvaivoistaan kärsivää Junckeria. Ei auta mennä osoittamaan sormella, että hei tuo jätkähän on kännissä kuin käki.

Belgialaiset, puolalaiset, kreikkalaiset ja italialaiset ovat onnistuneet saamaan vahvan aseman henkilöstössä. Saksalaiset ovat ehkä viisampana antaneet enemmistön muiden käsiin mutta pitävät vallan tiukasti omissa käsissään. Jean-Claude Juncker istuu tukevasti saksalaisen pääsihteerin Martin Selmayrin taskussa. Niin pitkään kun Martin haluaa iskiasvaivaista Jean-Claudea katsella Juncker saa sooloilla miten haluaa.

Mikäli saksalaiset puuttuvat peliin se tapahtuu, muiden maiden on turha hötkyillä horjuttavansa pääkomissaarin asemaa. Hiljaisuus on myöntymisen merkki. Ei tarvita kuin Merkelin katse ja puudeliarmeja istuu ja antaa tassua.

Se miksi Merkel tai Selmayr haluaa, että EU näyttää naurettavalta, Yhdysvaltoihin, Kiinaan tai Venäjälle. On vain voiman osoitusta, siitä, että pellen takana on Saksa ja vain Saksa. Saksalaisille on aivan sama kuka heille nauraa kunhan vain he ovat se jäsenmaa joka päättää kaikesta.

Jos EU olisi vahvempi, se ei ehkä olisi niin helposti Merkelin hanskassa, sekasortoista koneistoa on helpompi johtaa takaa. Edestä EU:ta ei ole johdettu siten sen perustamisen.

 

"The Beast of Berlaymont" eli kuka on se peto joka johtaa Eurooppaa, Jean-Claude Juncker se ei voi olla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Jaa että mitä? Saksahan on menettänyt täysin otteensa.Tälläkin viikolla autojen päästötiukennukset ja sopu Italian budjetin tasapainokiistassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei nuo mitään todista, ei Saksa ole otettaan menettänyt eikä menetä. Eihän Italia Saksaa vastaa otellut vaan itseään vastaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ari, uskoisit jo nyt vähitellen: Ei EU:lla ole hakusessa sen paremmin jumala kuin petokaan.

EU:n jumala on kapitalismi ja EU:n peto on sosialismi.

Tuo on päivänselvää jokaiselle, joka vain suostuu avaamaan silmänsä ja ymmärtämään, mitä nuo käsitteet tarkoittavat.

EU:n perustuslakiin on kirjattu, että EU:n alueella toteutetaan markkinataloutta (eli siis kapitalistista taloutta).

Jokaisen, joka haluaa ymmärtää kapitalistisen talouden toimintamekanismeja, kannattaa lukea Karl Marxin Pääoma. (Ja ei, sinä et noita mekanismeja ymmärrä, vaikka niin kuvitteletkin. Tämä siis kaikille tämän kommentin lukijoille, ei pelkästään Arille. Jos joku tämän kommmentin lukeva on lukenut Pääoman, niin hän kyllä antaa anteeksi...)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU:n perustuslakiin on kirjattu, että EU:n alueella toteutetaan markkinataloutta (eli siis kapitalistista taloutta)."

Mitäs markkinataloutta tuo kreikkalainojen maksattaminen veronmaksajilla oli? Huonon sijoituksen tehneet pankit olivat vuosia saanaat hyvät tuotot ja veronmaksaja maksoi kun Kreikka meni konkurssiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Konkurssiin? Millä mallilla luulet Suomen olevan jos kurssi ei muutu. Suomi oli 1990-luvun lamassa, mutta siitä selvittiin kun pankit pelastettiin. Suomi ei ehkä ole konkurssissa, mutta ei taida kovin hyvin kansalaisella pyyhkiä, jos mitataan ostovoimalla hänen tilaansa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #8

Ei Suomen taloutta auta mitenkään että maksamme muiden maiden velkoja, konkurssi tuollaisesta älyttömyydestä tulee.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvää joulua Janne jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi, ei Sinunkaan elämä olisi ilman pääomia onnistunut.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Itse taas odotan mielenkiinnolla, mikä Annegret Kramp-Karrenbauer on naisiaan. Hänhän luo nyt seuraavan kuvan siitä, mitä Saksa haluaa.

Tuo vallanvaihto Saksassa näyttää menevän juuri oikein. CDU:lla on nyt uusi puheenjohtaja mutta Merkel jatkaa edelleen liittokanslerina. Kannattaisin myös Suomessa samaa käytäntöä. Mikäli pääministeripuolue haluaa vaihtaa puheenjohtajaa kesken vaalikauden, pääministeri istuisi kuitenkin kakkunsa loppuun ja uusi puheenjohtaja tulisi sitten pääministeriksi vain hallitusneuvottelujen kautta. Jos tulisi…

Niin, Junckerhan on vain kuva. Mitä enemmän hän on otsikoissa täysin politiikkaan kuulumattomista asioista, sitä rauhallisempaa on hänen takanaan olevilla poliitikoilla. Komissiolla on aikaa enää vajaa vuosi, joten tuskin Junckeria tässä vaiheessa pois potkitaan. Tosin jotkut voivat kiroilla, että olisi valinta voinut aikanaan jäädä tekemättäkin.

Jälkiviisaus on se kaikista suurin viisauden laji, vaikka tällä kertaa taisivat ennusmerkit kyllä olla nähtävissä. Tosin se kertoo, että itse EPP:kin on kuin varpusparvi. Tai ehkäpä nuo komission paikat ovat sellaisia, että niihin tarvitaan enemmän halua kuin kykyä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos ei ole kenellekään sitä kykyä, mutta halua enemmän kuin ilmapallossa ilmaa. Esimerkiksi Jyrki Katainen lähti pääministerin paikalta soitellen sotaan, mutta nyt lopettaa koko politiikan omalta osaltaan. Kyllästyikö katselemaan juopottelevaa esimiestä vai mikä hänen tuli?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katainen sanoi vuosia sitten TV-ohjelmassa Hjalliksen kanssa että aikoo tehdä elämässään vielä muutakin, niin että kaipa se oli pitkän tähtäyksen suunnitelma.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Onhan hänellä lupa muutakin tehdä, mutta mistä äkkikäännös, oliko todellisuus liian karua, vaiko tuloksen teko liian vaikeaa? Näkikö mies sisällä sisäpiirissä sen kaiken moskan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset