Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Politiikka on uuden etsimistä

Politiikka on aina tahdon asia, mutta hallituspolitiikka ja oppositio muodostavat tavallisesti vastakkaisen tahdon. Sosialismi vastaan joku, jota ei ole vielä keksitty., koska vapaata markkinataloutta ei ole. Sitä ei ole edes teoriassa mahdollista toteuttaa, koska se olisi kaaos.

Sosialismilla on taipumus totalitarismiin, eikä siitä siksi ole tasa-arvoiseksi demokratiaksi. Ei vaikka tahtoisi miten lujasti, sillä politiikalla on matemaattinen kaava, josssa sosialismi johtaa fasismiin vääjäämättä.

Nykyisen poliitikon tulee taistella kaikkea vastaan jos aikoo etsiä jotain uutta. Hänen on taisteltava marxilaisuutta, sosialismia, uusliberalismia ja myös keynesläisyyttä vastaan. Peto on irti eikä sitä pysäytä enää mikään, nuo kaikki suunnat on jo nähty.

Meidän naapurissa kuningaskunnalla menee paremmin kuin tasa-vallalla, mutta emme luota monarkian tuomaan viisauteen, koska naapurimme kuningas on vain juhlakalu, eikä osallistu hallituksen päätöksiin.

Hallitukset johtavat valtioita ja kuninkaat ovat jäänne menneisyyttä, vaikka Ison-Britannian kuningatar Elisabet II olisikin toista mieltä. Monarkiat ovat historian havinaa globalisaatiossa.

Emmanuel Macron ei ole kuningas, vaikka häntä syytetään hirmuhallitsijaksi. Keltaliivit ja suomalainen ay-liike saavat nousta demokratiassa hallitusta vastaan. Mutta hallitus ei saa tehdä keltaliivejä tai ay-liikettä haittaavia lakeja, mitä demokratiaa se sellainen on?

Maailma on murroksessa ja kaiken maailman desibelidemokratiat hallitsevat meitä ja mediaa, kukaan ei ota holttia siitä mikä järjestys on paras.

Iskemme leimoja toistemme otsiin, mutta miksi me emme etsisi totuutta yhdessä?

Ei ole selkeätä tietä jota kulkea siksi olemme harhautuneet oikeasta tiestä jopa oikeasta suunnasta. Pitää sitten tallata uusi tie, mutta ensin on oltava tahto löytää uusi suunta politiikkaan.

Nykyisen velkavetoisen vastineeksi toivon uuden suunnan olevan talouskuriltaan tiukka, mutta keskustelun olevan avointa. Jatkossa tekisimme avoimen keskustelun jälkeen tiukkoja päätöksiä, nykyisten löysien mutta petettyjen vaalilupausten sijasta.

Sääntelyn vähentäminen on välttämätöntä, että kansalaisen elämä olisi tarkoituksenmukaista. Kuka pöljä haluaa elää maailmassa jossa kaikki tapahtuu ylhäältä kaskien lakien ja säännösten kautta. Nykyihminen kaipaa omaa vapautta ja vapauden tuomaa vastuuta onkin nyt ensimmäiseksi alettava tuottamaan.

Olemme liian pitkään olleet vain nappuloita politiikan sekameskassa. Koska politiikassa ei ole logiikkaa ei kansaltakaan voida sitä vaatia.

Tahto pitää ensin yksilöidä, eli haluammeko kaiken ohjauksen tulevan valtion taholta ja siirrymme ikään kuin julkisen vallan kautta jakelutalouteen jossa valta on ylhäällä ja kansalainen saa mitä politiikot tilaavat.

Vai tahdommeko vapauden ostaa mitä haluamme ja tehdä mitä itse tahdomme. Antakaa meidän tehdä, kyllä me osaamme, jos jostain saamme ensin riittävästi vastuuta. Vastuu on siis politiikan a&o.

Kun yrittäjät pyörittävät tulevaisuutta, heillä pitää olla selkäytimessa kansalaisen mittainen vastuu. Tämän kokoisen vastuun selkäytimeen kasvattaminen ei onnistu äänestäen, vaan se vaatii siirtymäkauden. Se siirtymäkausi on vain jonkun aloitettava nykyisten poliitikkojen päätöksillä. Se tässä juuri huolettaakin, onko heistä sellaisen suunnan osoittajaksi?

Tahto tehdä muutos ei toteudu jos kukaan ei tahdo sitä tehdä eikä edes älyä mitä tahtoo.

On helpompi tehdä vanhentunutta politiikka ja puhua vanhoilla kliseillä, kuin se, että etsisi uutta suuntaa ja kulkisi vastuuta ja avoimmuutta kohti. Sellainen pyrkyryys ei saa edes tarvittavaa äänestäjien kannatusta, koska äänestäjät rakastavat poliittisia pellejä. Rakastavat pellejä ja vihaavat totuuden puhujia.

Missä on se saatanan suunnannäyttäjä joka näyttää meille missä tulevaisuus on, ja missä on se perkeleen lättäjalka joka tallaa sen polun sinne tulevaisuuteen? Ei taida olla Macron tai Sipilä, sillä he yrittivät väärillä keinoilla. Ei työttömän aktiivimalli ole oikea askel tulevaisuuteen, aktiivimalli on pellejen pyrkimys paikata omia housujaan työttömien etuja heikentäen.

Tulevaisuuteen ei aktiivimallin avulla noin vain hurauteta. Tulevaisuuteen tarvitaan isompi tahto, kun jonkun yksittäisen puolueen pyrkimys valtaan. Eihän tulevaisuus ole valta, vaan tulevaisuus on yksilön vastuu ja yhteiskunnan avoin keskustelu.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Politiikassa on aina kyse vallasta. Niin se on puolueiden ja vallankumouksellisen tilanteen vallitessa. Puoluepoliittista demokratiaa voi halveksia, mutta tilanne saattaa kehittyä myös ihan selkeän totalitarismin suuntaan, missä ihmisarvo laskee alle prosenttiin "Ihmisoikeuksien Julistuksen" tasosta.

Ranska on kova rähisemään sisäisesti, mutta heikko yhteenotoissa ulkoista vihollista vastaan. Pari kertaa Ranskassa käyneenä en ymmärrä sitä ylpeyttä, mitä ranskalaisilla tuntuu olevan yli kapeiden hartioiden.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Voi kai mitä tahansa tapahtua, mutta se ei ole pointtini. Minun pointti on se, että pitää olla yhteinen tahtotila ja sitten se muutos ja katse tulevaisuuteen ei valtaan vaan vastuuseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset