Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Vapaassa maassa

Elämme vapaassa maassa, jossa on turha märehtiä natsilipun kieltoa. Ei ole tarvetta tehdä hakaristilipusta tabua. Lippu lippujen joukossa ja jokinen saa kantaa mielestäni vapaassa maassa myös hakaristilippua.

Jos Saksassa ja Itävallassa on se lippu kielletty, ei nuo kaksi maata ole Euroopan valtavirta, vaan heillä on omat syynsä kieltää lipun heiluttelu omassa maassaan.

Suomi on vapaa maa, eikä meillä ole tarvetta kieltää hakaristilippua.

Kieltämällä lippu tehdään siitä samalla "kielletty hedelmä", joka tunnetusti saa arvoa enemmän, kun hedelmä joka olisi vapaasti saatavissa.

Esimerkiksi kun kiellettiin yksi tunnus oli tuloksena se että hakaristilippu nousi tilalle. 

Kieltämällä saadaan vain huonommat vaihtoehdot tilalle.

Jos hakaristilippu kielletään se ei takaa mitään, jäljelle jää aatepohja ja sen kannattajat. Parempi on että saavat heilutella lippuaan rauhassa. Jos joku pelkää, että siitä saa alkunsa jotain suurempaa, niin sehän on kiinni ihmisistä. Demokratiassa, kun ihmisillä on valta.

Emme luota itseemme jos joudumme kieltämään kaikki itselle epäilyttävät asiat.

Eikös juuri sitä varten Suomi puolustanut itsenäisyyttä, että saamme olla vapaita. Jos kiellämme jotain olemme kieltojemme vankeja.

Kiellot eivät ole se juttu mitä tarvitsemme lisää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Juuri näin. Natsilipun kanssa marssivat saavat huoletta osoittaa ne arvonsa joihin heidän toimintansa perustuu. Suomalaiset voivat sitten tehdä päätöksiä onko toiminta heidän mielestään idioottimaista vai kannatettavaa. Kun 5,5 miljoonaisesta väestöstä natseja kannattaa muutamia kymmeniä, eiköhän kannanotto valtaväestöltä ole melko selvä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Täydellinen aloitus Pasi, juuri näin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kieltämisessä ei ole järjen häivää.

Silloin tällöin, kun muutamat ajatusten tonavat hakaristilippuja tai muita punalippuja heiluttelevat, tilanne muistuttaa meitä hyvin historiasta - " Never Again ".

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Pekka Siitoimen jälkeläisten edesottamukset eivät mahdu edes marginaaliin. Kannattaako koko höpöporukalle antaa edes palstatilaa. Tietty, sopiihan fasistien, natsien jne osoittelu jollekin poliittiseen agendaan. Motiveja tuohon sopivuuteen voidaankin sitten miettiä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Siitoin oli valtakunnanklovni, tai ainakin täällä Suomennurkilla. Muistelen että armeija-aikoina tykkäsi istua samassa uimahallin saunassa meidän varuspoikien kanssa ja kertoilla mielipiteitään ja me naurettiin. Tai kävelytti Naantalin unikeonpäivillä susikoiraansa muutaman kuulapään seuraamana univormu päällä. Teki sitten vähän vakavampaakin kuten tuhopolttoa ja jonkun kyläkaupan muka ryöstön. Sen mökillä Vehmaalla oli ladonseinässä pari hakaristiä väärinpäin ja kaljamahat kävivät siellä treenamassa sotaa.

Tekis mieli sanoa että näihin pitäisi asennoitua juuri kuin Pekkaan, nauramalla räkäisesti päin naamaa.

Itsenäisyyspäivän lähestymistapa oli hyvä: Poliisi pyytää käärimään liput ja kun ei tottele, panee pariksi tunniksi rauhoittumaan. Ei kai tässä muuta tarvita.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Jos mietin mitä tunteita herättää tuollaset liput . Ei oikeastaan yhtään mitään . Lähinnä tuntuu lapselliselta jotta huomion kipeät aikuiset miehet jaksaa tuollasii kantaa .

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jo Li Andersonille pistetään natsilippu käteen, se ei tee Listä natsia. Se, joka oikeasti kannattaa kansallissosialismia, ei luovu aatteesta siksi, että lippu kielletään.

Mutta voidaan myös kysyä kuinka moni tuon lipun perässä marssijoista oikeasti kannattavat kansanllissosialismia, tuskin monetkaan edes tietävät mitä se oli.

Ehkä kysymys oli pelkästä ärsyttämisestä. Älkäämme siis ärsyyntykö jos ärsytetään.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Niin kauan kuin meidän kansallinen lainsäädäntömme ne liput ja muut tunnukset sallii, niin kauan me niitä nähdään, koska voimassa oleva lakimme näin sanoo:

11 §
Kokousvälineet

Yleisessä kokouksessa saa käyttää julisteita, tunnuksia, äänenvahvistimia ja muita tavanomaisia kokousvälineitä sekä tilapäisiä rakennelmia. Järjestäjän on tällöin huolehdittava siitä, etteivät ne aiheuta vaaraa tai kohtuutonta haittaa osanottajille, sivullisille tai ympäristölle.

Lähde:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990530

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kannatan vapautta munata itsensä aivan vapaasti.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Suomessa kiellettiin jo 1930-luvulla sekä itä- että länsifasistiset järjestöt tunnuksineen, SKP ja Lapuan liike. Se oli oikea ja laillinen ratkaisu, joka onneksemme ajoissa eheytti panfasistisen hyökkäyksen kohteeksi 1939 joutuneen kansan.

Pariisin rauhansopimuksen 1947 Suomea koskevat osat saneli kaikissa suhteissa rikollinen fascistisluonteinen diktaattori Stalin. Niihin vetoaminen osoittaa mitä suurinta halveksuntaa ihmisyyttä kohtaan yleensä ja karjalanevakkojamme ja petsamonpakolaisiamme kohtaan erikseen. Onneksi itäfasistiset sirppi ja vasara tai natsien hakaristi eivät enää ole minkään olemassolevan valtakunnan lipussa lukuunottamatta putinistisen sortovaltion sotalippuja, joissa sekä punatähti että työkalutkin taitavat taas komeilla. Panfasistivaltakuntien kanssa tehtyjä sopimuksia nimenomaan ei tule luulla tällä vuosituhannella voimassaoleviksi.

NSDAP-puolueen ja natsi-Saksan valtiolipun kantaminen pohjoismaisen demokratian suurimpana juhlapäivänä 6.12. on törkeä provokaatio kansakuntaamme ja ihmisyyttä vastaan, melkein kuin Stalinin ja Hitlerin Molotov-Ribbentrop-sopimuksen ja samanhenkisesti rikollisluonteisen YYA-sopimuksen hyväksymistä jälkikäteen. - Hyi helvetti! Natsien ja Neuvostoliiton liput ovat haittalippuja.

Presidentinlinnassa ja maailman onnellisimman maan puolustusvoimien paraatissa nähdään joka itsenäisyyspaivä hakaristisymboleita ja hakaristilippuja, jotka eivät ole haittalippuja. Tasavallan presidentin lippu ja Ilmavoimien lentosotakoulun lippua käytetään osana kansanvaltaisen ja ihmisarvoa kunnioittavan yhteiskunnallisen järjestelmämme perinteistä heraldista ilmiasua mm. muistuttamassa suuresta isänmaallisesta puolustussodastamme 1939-44.

Ihmisillä on aina ajattelun ja järjestäytymisenkin oikeus, mutta väkivaltaan ja sortoon kiihottamisen oikeutta ei ole. Sellaiseen käytettävien haittalippujen tunnustuksellinen esittäminen on paikallaan kieltää ainakin kohtuullisen selkeästi yksilöiden. Kielletään siis esimerkiksi tunnetusti laajamittaiseen ihmisyydenvastaiseen toimintaan raa'an väkivaltaisesti siviileihin kohdistuen osallistuneiden ääriainesten aatteen ja toiminnan hyväksyntään tähtäävän lietsonnan provosointiin käytettävät
- natsiliput
- kommunistiliput
- islamistiliput
- anarkistiliput
- putinistiliput
- ym. kiistattomat pahuudenilmentymäsymbolit. Ks. Haittasymbolien tunnustuksellinen lietsontakäyttö kiellettävä
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265442-h...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jos natsiliput kielletään, tulee perustuslakiakin muuttaa, koska 6 § sanoo yhdenvertaisuudesta mm. näin (1. ja 2. mom.):

"Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

---

Pitäisi siis määritellä, mikä on hyväksyttävä peruste kieltää natsiliput? Osaatko sinä asiallisesti määrittää tuon perusteen, rikkomatta perustuslain 6 §:ää?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Antisemitismi ja rodullinen ylemmyys saattaisivat riittää (s. 556 ja 557):
"Und ein Symbol ist dies wahrlich! Nicht nur, daß durch die einzigen, von uns allen heißgeliebten Farben, die einst dem deutschen Volke soviel Ehre errungen hatten,
unsere Ehrfurcht vor der Vergangenheit bezeugt wird, sie war auch die beste Verkörperung des Wollens der Bewegung. Als nationale Sozialisten sehen wir in unserer Flagge unser Programm. Im Rot sehen wir den sozialen Gedanken der Bewegung, im Weiß den nationalistischen, im Hakenkreuz die Mission des Kampfes für den Sieg
des arischen Menschen und zugleich mit ihm auch den Sieg des Gedankens der schaffenden Arbeit, die selbst ewig antisemitisch war und antisemitisch sein wird."
https://agiw.fak1.tu-berlin.de/Scriptorium/Zu%20S3...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos kannattaa aatteen symbolia, se tarkoittaa että kannattaa myös aatetta.

Natsiaate on tarttuva ja koukuttava ja sen aatteen leviäminen yhteiskunnassa ei ole suotavaa.

Natsiaatteen leviäminen sen levittäminen suomalaisten keskuuteen ei ole suotavaa.

Sananvapaudella ja muulla ilmaisun vapaudella pitää olla rajat.

En kannata natsiatteen levittämisen sallimista sanan voimalla enkä lippujen voimalla.

------------------

Suomen lipun heiluttelu on muuten myös kyseenalaista kansallismielisyyden lietsomista, mutta sen lipun kieltäminen on kyllä vähän vaikeaa.

Estäkäämme siis ainakin natsilippujen liehuttelu niin pitkään kuin se on mahdollista.

Mitä enemmän kannatusta natsilipun liehuttelu ja se aate saa osakseen sitä vaikeampaa se on kieltää. Kannattaa siis olla kaukaa viisas ja kieltää se hullutus niin kauan kuin kieltäminen on vielä mahdollista.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Oma mielipiteeni on, että tunnuksien käytön kieltäminen ei auta asiaa - päinvastoin. Jos kielletään nyt natsiliput, myöhemmin joudutaan ehkä kieltämään keltaiset liivit jne. Loputon tie.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Poliisi otti liput pois ja nakkasi pojat jäähylle. Eiköhän se riitä =)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos oltaisiin johdonmukaisia, tulisi hakaristit poistaa myös kunniamerkeistä ja joistakin ilmavoimien lipuista yms. Hakaristi on aina hakaristi...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Väänäselläkin on melkoinen aukko sivistyksessä hakaristi- ja natsilippurinnastuksessaan.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ne kuitenkin rinnastetaan toisiinsa muualla maailmassa. Suomalaisten sisäpiirin tietoa ei maailmalla noteerata.

Suomien ilmavoimat poisti hakaristitunnuksen lentokoneistaan liittoutuneiden valvontakomission (Neuvostoliitto ja Iso-Britannia)vaatimuksesta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Hakaristi ja natsilippu eivät ole sama asia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ne kuitenkin rinnastetaan toisiinsa muualla maailmassa. Suomalaisten sisäpiirin tietoa ei maailmalla noteerata.
Suomien ilmavoimat poisti hakaristitunnuksen lentokoneistaan liittoutuneiden valvontakomission (Neuvostoliitto ja Iso-Britannia)vaatimuksesta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mm. Tarjamme joskus kantamaa tasavallan presidentin lippua ja Ilmavoimien lentosotakoulun lippua hakaristeineen käytetään osana kansanvaltaisen ja ihmisarvoa kunnioittavan yhteiskunnallisen järjestelmämme perinteistä heraldista ilmiasua mm. muistuttamassa suuresta isänmaallisesta puolustussodastamme 1939-44. Presidentinlinnassa ja maailman onnellisimman maan puolustusvoimien paraatissa nähdään joka itsenäisyyspaivä hakaristisymboleita ja hakaristilippuja, jotka eivät ole ns. haittalippuja.

NSDAP-puolueen ja natsi-Saksan valtiolipun kantaminen pohjoismaisen demokratian suurimpana juhlapäivänä 6.12. on törkeä provokaatio kansakuntaamme ja ihmisyyttä vastaan, melkein kuin Stalinin ja Hitlerin Molotov-Ribbentrop-sopimuksen ja samanhenkisesti rikollisluonteisen YYA-sopimuksen hyväksymistä jälkikäteen. - Hyi helv*tti! Natsien ja Neuvostoliiton liput ovat haittalippuja.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tältä palstalta on mm. filosofointi ja älykkäämpi pohdinta kielletty kuten Hankamäen bannit osoittavat mutta tätä nyt on vaikea muuten käsitellä eli juu natsilippu yöks kuten femakoiden pilluheijastimet* sitten toisaalta mitä hyvää ja huonoa molemmat kuvaavat (mukamas tai ei mukamas) ja ennekaikkea entä sitten, ellei tosissaan ole päästään vinksahtanut ja usko johonkin puhe(kuva)tekoihin.

Sanan ja ilmaisunvapus ovat pyhiä joskaan eivät aina ihan helppoja aiheita (agendajournalismin julkaisivapaus on pyhä mutta ei se sitä tarkoita etteikö pitäisi sanoa sitä, että agendajournalismi on agendajournalismia)

*https://holvi.com/shop/unioni/product/26f49d3ee7667cc4ef81f84f4692ba5f/

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Voiko noita pilluheijastimia ostaa jostain? Kuka pillua koskaan on yökkinyt?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sananvapaus on hyvä asia, tyhmyys on paha asia jos tyhmyys pääsee valloilleen.

Sananvapautta ei puolusteta niin että annetaan natseille sananvapaus.

Kun natsit saavat sananvapauden, kuten Hitlerille se annettiin, natsit ottavat pois sananvapauden muilta kuin niiltä jotka ylistää natsiastetta.

Sananvapautta kannattaa puolustaa, mutta ei pidä olla tyhmä.

Jos natsit saavat sananvapauden julistaa aatettaan, rasismia ja totalitarismia, he ottavat sen sananvapauden ja muunkin vapauden muilta pois.

Näin on jo käymässä muuallakin missä totalitarismin kannattajille on annettu liekanarua ja valtaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Sananvapautta ei puolusteta niin että annetaan natseille sananvapaus."

Tämä on yksi näistä tärkemmistä kohdista missä Artonkin ajatuksen menevät solmuun eli juuri päinvastoin natsit sanaillaan kasaan natsien sananvapautta ei kavennetta natsien sanojen typeryys osoitetaan avoimessa sanailussa ei Huuskon bannailulinjalla josta ei mitään hyvää seuraa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Populismin kanssa on turha sanailla siinä mielessä että popolisteilla, toisin kuin vastuullisilla toimijoilla, on käytössään rajaton määrä argumentteja, todet ja epätodet argumentit, sekä lisäksi tunteet.

Totuuden harrastajilla on arsenaalissaan vain epävarmuutta ja epävarmoja faktoja, kun taas populistilla on tarjolla varmuutta epätotuuksien ja totuulsien muodossa, sekä voimakkaat tunteet, sekä joukkopsykologia.

Kun lähdetään taistelemaan kansalaisten sieluista, populisteilla on käytössään verrattomasti parempi asearsenaali, eikä voittajasta ole epäselvyyttä.

Toki on ihantellista ja ylevää yrittää taistella populismia vastaan puhtain asein, mutta se on toivotonta, siksi, jos aikoo selvitä voittajana, on pakko olla kaikki mahdollinen arsenaali käyttövalmiina ja sitä tulee käyttää tarpeellisessa määrin, Valehtelu vaikka se ei ole ihanteiden mukaista.

Se vain on niin ettei roistoja vastaan voi taistella ihanteilla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

Eli pitää siirtyä totalitarismiin, jottei totalitaristit pääse valtaan. Suorastaan nerokasta.

Toinen vaihtoehto tietysti on luottaa vapaaseen demokratiaan ja sen ihanteisiin.

Itse valitsen jälkimmäisen. En ole yllättynyt, että sinä kannatat mieluummin totalitarismia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Jyrki Kankaanpää on niin oikeassa, vain vapaus on tärkeää. Ei kielloilla saada asioita oikenemaan, valistus ja hymy ovat tehokkaampi ase.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Toinen vaihtoehto tietysti on luottaa vapaaseen demokratiaan ja sen ihanteisiin."

Luotat natseihin siitä huolimatta mitä he edustavat ja mitä he tavoittelevat.
Se on OK siinä tapauksessa että kannatat sitä että Suomeen tulee totalitaristinen komento.

Minä en luota natxeihin. He eivät kunnioita niitä sääntöjä joita nyt kunnioitetaan ja jotka takaavat maassamme sen mielipiteenvapauden josta nyt saamme nauttia.
Olen varma siitä että siinä vaiheessa kun natsit pääsevät valtaan, sellaisia mielipiteitä joita minä edustan ja joita tällä hetkellä 99% suomalaisista edustaa, ei kannata enää julkisuudessa esittää, eikä niitä voi esittää.

" Itse valitsen jälkimmäisen. En ole yllättynyt, että sinä kannatat mieluummin totalitarismia. "

Näin juuri katoaa ero totuuden ja valheen välillä kun valheesta tehdään totuus ja totuudesta valhe.

Natsi-ajattelu on totalitarismia ja sehän on se aate jota sinä tässäkin keskustelussa kannatat. Minä puolestani vastustan ja kammoan tätä sinun esittämääsi vaihtoehtoa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #31

Joko on vapaa demokratia, joka suvaitsee kaikenlaiset aatteet tai sitten ei ole vapaata demokratiaa. Vapaassa demokratiassa pitää vain luottaa siihen, että ihmiset pitävät sitä parhaana yhteiskuntamuotona ja totalitarismia kannattavat pysyvät marginaalissa.

Luottosi vapaaseen demokratiaan on hyvin vähäistä, kun pelästyt viittäkymmentä nassukkaa niin paljon, että olet valmis heittämään vapaan demokratian ihanteet romukoppaan ja tukahduttamaan sinusta (toki minustakin) vastenmieliset aatteet totalitaristisilla keinoilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Luottosi vapaaseen demokratiaan on hyvin vähäistä."

Tämä on totta. Luottoni vapaaseen demokratiaan ei ole järin suuri jos sitä pyritään toteuttamaan sinisilmäisesti, sillä tavoin että natseille annetaan vapaat kädet huseerata miten tahtovat.

Natsit kiittää, ottaa vallan ..... ja siinä se on ..... vapaa demokratia loppui siihen sinisilmäisyyteen.

Eihän minua tietenkään uskoa tarvitse .... mutta tämä mitä juuri sanoin on silti faktaa ja realiteetti.

No... minä sitten kyllä muistutan että mitä minä sanoin, jos saan sen sitten vielä sanoa. Mutta silloin on jo myöhäistä katua.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #34

Ovathan kommaritkin saaneet huseerata vapaasti välillä jopa hallituksessa, mutta mainiosti vapaa demokratia on tämän kestänyt, vaikka kommunisteilla jossain vaiheessa oli huomattavakin kannatus. Yhtä totalitaristisia järjestelmiä sosialistiset diktatuurit ovat, kuin kansallissosialistinenkin.

Et luota vapaaseen demokratiaan ja ilmeisesti et sellaista kannatakaan, kun olet valmis rikkomaan sen keskeisintä periaatetta vastaan. No onneksi melkein kaikki me muut sitä kannatamme.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

"Ovathan kommaritkin saaneet huseerata vapaasti."

No, ei nyt niin kauhean ole ne aina saanut huseerata. Mm sata vuotta sitten huseerasivat lähinnä oikeistolaiset ja kukistivat punakapinan Suomessa. Sen jälkeen huseerasivat vielä rajummin ja melkein tappoivat työväenluokan sukupuuttoon kapinan jälkimainingeissa.

Vaan ei se punaisuus siihen lahtaamiseen loppunut. Maa kun tarvitsee myös työläisiä ja herrat tarvitsee palvelijoita.

"välillä jopa hallituksessa, mutta mainiosti vapaa demokratia on tämän kestänyt"

Niin, kyllähän vasemmistolaiset liikkeet ovat joskus olleet myös demokratian uhka. Valitettavasti vain se vasemmistolaisuus lähtee siitä että herrat haluaa sortaa ja hallita ja kyykyttää. Se synnyttää vasemmiston ja kapinamielen, mutta kaikkia palvelijoita ja työläisiä kun ei voi tappaa, niin minkäst teet. Eivät herrat halua tarttia luutaan tai tiskirättiin, eivätkä mielellään mene sorvin ääreen. Sitten pitää siinä vaan yrittää sovitella ja kitkutella niiden punaisten kanssa.

"vaikka kommunisteilla jossain vaiheessa oli huomattavakin kannatus. Yhtä totalitaristisia järjestelmiä sosialistiset diktatuurit ovat, kuin kansallissosialistinenkin."

Se on ihan totta että kommunisteilla on myös vaarallisia ääniaineksia, mutta suurin osa vasemmiston kannattajista haluaa vain säädyllisen toimeentulon ja elää sitten rauhassa. Toisin on näiden natsien laita. Ne kannattaa rasismia ja jotain ihmeen kansallista yliherruutta.

"Et luota vapaaseen demokratiaan ja ilmeisesti et sellaista kannatakaan, kun olet valmis rikkomaan sen keskeisintä periaatetta vastaan."

Keskeiseksi periaatteeksi ottaisin sen ettei natseja päästetä uudelleen huseeraanaan. On vastenmielistä että levität tuollaisia valheita minusta, siis että en kaannattaisi vapaata demokratiaa. Se on niin tyypillistä populistista retoriikkaa. Toki tuollaista on helppo väittää ja kun sen valheellisen väitteen joku esittää niin joku siihen sitten aina uskoo.

Toki kannatan vapaata demokratiaa sydämestäni ja toivoisin että se toimisi ideaalisella tavalla, mutta siihen toimivuuteen uskominen on valitettavasti idealistista haihattelua. Demokratia ei toimi sillä tavalla kuin sen pitäisi ja miten juhlapuheussa senotaan. Se toimii ontuen ja välillä rimaa hipoen ja välillä riman alittaen, mutta se toimii kuitenkin jotenkuten ja se on parempi kuin natsien ajama diktatuuri ja totalitarismi.

Ihmiset eivät nimittäin osaa äänestää rationaalisesti asiakysymykset huomioon ottaen. Ihmiset äänestävät tunteella ja toiveisiinsa perustuen. Kun ihmiset valitsevat mitä äänestävät, he valitsevat mieluimmin miellyttävältä kuulostavan valehtelijan kuin kuivalta, tylsältä ja ikävältä kuulostavan totuudenpuhujan.

Sellaiset valkoisia punaisia ja sinivalkoisia valheita levittävät politikot tulevat aina myös valituiksi ja sen takia jokaisen puolueen vaalikamppanjat ovat populistisia. Sen takia kansa, eli äänestäjät myös joka kerta pettyy edustajiinsa, koska ne kauniit valheet eivät sitten toteutuneetkaan, koska niitä ei ollut mahdollista toteuttaa, eikä niitä ollut tarkoituskaan toteuttaa. Sitten politikkojen pitää vaan keksiä selitykset, syyttää muita politikkoja, tai olosuhteita ja keksiä taas uusia valheita, tullakseen uudelleen valituksi.

En tee tässä nyt eroa kokoomuslaisten tai kommunistien välillä. Kaikkiin puolueisiin pätee demokratiassa nämä samat lait. Valehdella pitää, jotta vaalitulos olisi suotuisa. Perussuomalaiset on eri asia, heidän valheensa on eri luokkaa, samoin heidän äänestäjiensä pettymys, sitten kun ne valheet paljastuvat.

Noniin, tässähän tätä demokratian arvostelua jo tulikin. Siksi sanon että demokratia on varsin surkea juttu, eikä varsinaisesti mikään ideaali, mutta valitettavasti parempaa ei ole, eikä tule ja tämmöistä tämä nyt on ja se pitää hyväksyä.

"No onneksi melkein kaikki me muut sitä kannatamme."

Ettekä edes huomaa että demokratiassa on puutteensa. Mm ne puutteet joita tuossa otin esille. Demokratian pahin puute on se että se vaatii populismia ja se mahdollistaa myös vastuuttomien populistien valtaan nousun.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #41

Demokratiassa ei demokratia voi periaatteessa olla heikko, koska olemme sen itse itsellemme valinneet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

"Demokratiassa ei demokratia voi periaatteessa olla heikko, koska olemme sen itse itsellemme valinneet."

Minä en ymmärrä tätä selitystä lainkaan.

Olemme itse valinneet itsellemme demokratian, jossain on valittu joku muu systeemi. Jossain diktatuureissa haluttaisiin demokratiaa, joissakin demokratioissa näköjään haikaillaan diktatuurista.

Jossain demokratia on vahvaa, jossain se on heikkoa. Demokratia voi välillä vahvistua ja välillä heiketä. Se riippuu demokraattisesti valittujen päättäjien vahvuudesta ja johtajankyvystä, sekä siitä miten demokratiaa kannatetaan.

Kaikki eivät edes ymmärrä mitä demokratialla tarkoitetaan. Esimerkiksi Suomessa jotkut persut ajattelevat että se ei ole demokratiaa että menetellään kansan enemmistön tahdon mukaisesti, mutta se olisi sitten heidän mielestään denokratiaa jos meneteltäisiin pienen persuvähemmistön tahdon mukaisesti.

Demokratian heikkoudesta kertoo sekin ettei sen olemusta edes ynnärretä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #28

Sammallahti edustaa blogissaan samanlaista jokotai-ideologiaa.
http://teresammallahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Natsisymbolit on kielletty muun muassa Saksassa, mutta varsin harva kehdannee väittää valtiota totalitääriseksi.

Maailma ei ole noin mustavalkoinen. Suomikin ryhtyi "Waffenbrüderiksi" natsi-Saksan kanssa, mutta ei omaksunut natsismin ideologiaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #36

Muun muassa Saksassa. Mahtaako ollakaan muualla kiellettyjä, kuin Saksassa ja Itävallassa? Niissä tuo kielto taitaa olla kirjattuna perustuslakiin ja tilanne on hieman eri. Kieltoon oli aikanaan varmasti olemassa painavat perusteet, sillä olihan puolueella ollut miljoonia jäseniä. Taustalla ei siis ollut muutaman herkkähipiäisen triggeröityminen parin nassukan itsensä nolaamisesta.

Jos hakaristi (ja muut natsitunnukset esim. Stieg heil huudot, kainalon tuulettaminen tai 88 kirjoittaminen) kiellettäisiin, niin miksi kommunismin tunnukset olisivat sitten sallittuja? Vähintään yhtä karmea historia ja nykyisyys on sosialistisilla diktatuureilla. Entäpä muslimien uskontunnustus? Pitäisikö senkin kirjoittaminen kieltää, koska se lukee Isisin lipussa. Oikeusvaltiossa näitä kaikkia pitää kohdella tasa-arvoisesti ja edessä olisi kieltojen loputon suo, joka johtaisi yhä lähemmäs totalitarismia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #37

"Tilanne" on ehkä hieman eri, mutta ei kuitenkaan totalitäärinen.

Natsi-Saksan lipun ja ideologian välinen yhteys on selkeä, mutta muiden mainitsemiesi oman tietämykseni mukaan ei niinkään.

Neuvostoliitolla oli oma lippunsa, mutta en ole tietoinen sen (tai muiden kommunistivaltioiden lippujen) tarkoista perusteluista.

Myöskään "muslimit" ei ole valtio.

Mainitsemasi kieltojen loputon suo, joka johtaisi yhä lähemmäs totalitarismia ei nähdäkseni ole johtanut siihen suuntaan Saksassa eikä Itävallassa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Latvia ja Liettua: hakaristi ja kommunistitunnukset kielletty.

Puola:Hakaristi ja SS-tunnukset kielletty.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomenlippu sevisi maailmansodasta toisin kuin saksanlippu,jos Suomi olisi hävinnyt olisi lippummekin.
Miksi palvotaan hävinneen valtion lippua?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Koska siitä lipusta on tehty tabu, jos ja kun sitä heiluttamalla saa huomiota osakseen, niin aina on niitä huomionkipeitä jotka niin tekevät. Jos lipulta vietäisiin tuo leima ei kukaan jaksaisi sitä enää heilutella.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hakaristisymbolit (mm. kunniamerkeissä) tulisi korvata kuusenhavusymboleilla. Kuusenhavusymbolit ovat oikeastaan enemmän nykysuomalaisia kuin hakaristisymbolit.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hakaristisymboli on yleinen ja 12.000 vuoden ajan maailmalla käytetty kuvio monissa eri yhteyksissä.

Sirppi ja vasara ovat vain 100 vuotta vanha verinen ja vain punalippuun liitetty totalitarismiin pyrkinyt tunnus vain 1900-luvulta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset