Ilmastomallin aivopesu ei lopu

Aivopesulla saadaan yleinen mielipide muokattua, mutta poliittiset päättäjät eivät silti ole ajan hankaimella. Kymmenisen vuotta on taas jauhettu niin sanotusti paskaa.

Ilmastomuutoshöpinää tulee joka päivä tuutin täydeltä, mutta Pariisin sopimuksessa ei vain pysytä.

Ilmaston muutos kuulemma ajaa Suomen uhanalaisimman nisäkkään Suomesta pois, kun kettu nousee yhä pohjoisemmaksi ja vie naalilta elinmahdollisuuden.

Mitä naalin murheita me ihmiset olemme kantamaan? Evoluutio toimii ilmastonmuutoksen mukaisesti, naalit savat painua missä on tilaa ja jos ei ole niin naaleja ei tarvita. Näin se elämä menee. Ketun onni on naalin murhe, mutta turha asialla on ihmisten sekoilla.

Tuskin 98 % suomalaisista on koskaan nähnyt naalia Suomen luonnossa, eli olisiko suuri murhe jos naali vain katoaisi. Oikeasti naalin ajaa pois kettu ei ilmaston muutos. Ilmaston lämpenimen vain mahdollistaa ketun reviirin laajenemisen pohjoiseen.

Jos kettuja ei olisi naali voisi asua Suomessa ilmastonmuutoksesta huolimatta.

Tulisiko ketut kaikki laittaa häkkiin tai rakentaa kettuaita napapiirille tyyliin Donald Trump ja Meksikon muuri.

Minulle ja minun hedelmäpuille sopisi myös ilmaston lämpeneminen, kuten ketuillekin sopii. Samoin sinivalaat hyötyvät yhdessä ryhävalaiden kanssa ilmaston lämpenemisestä. Mitä on yksi naali sinivalaan rinnalla?

Ilmasto on nyt lämmennyt koko milleniumin ajan, kohta 20 vuotta. Missä ovat ne usean metrin merenpinnan nousut? Ilmastonmuutoksessa on laskettu, että jäät sulavat tuhannen vuoden aikana, meillä on siis tuhat vuotta aikaa kunnes ne meret ovat nousseet siihen tasoon josta meitlä nyt pelotellaan. Kuka meistä on tuhannen vuoden päästä tuota todistamassa?

Jos jääkauden ihmiset olisivat paheksuneet yhtä paljon ilmaston lämpenemisestä ylläni olisi yhä kolmen kilometrin paksuinen ikijää.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu