Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Ikestä Trumpiin

Dwight David ”Ike” Eisenhower oli rapakon takana presidenttinä kun synnyin. Eikä minulla ole muistikuvaa että Ikeä olisi moitittu erityisemmin. Ehkä siksi ei ole, kun ei ole muistikuvaa miehestä muutenkaan. Hänen seuraajan kyllä jo muistan.

John Fitzgerald Kennedy oli kiistelty joskin Suomessa melkoisen pidetty yhdysvaltalainen presidentti, mutta hänet murhattiin kesken ensimmäisen kautensa. Hän siis kuoli Texasissa 22. marraskuuta 1963 .

Suomessa oli kova kähinä myös tapauksen tiimoilta, se oli yksi silloisen televisioajan suurimpia uutisia. Meillä ei ollut televisiota, ei ollut edes sähköjä torpassa jossa asuttiin Laukaassa. Mutta naapurissa oli telkkari ja naapurin poika oli samalla luokalla ja kävin heillä usein, vaikka välimatkaa oli kilometrin verran, eikä katuvaloja siellä korvessa ollut. Naapurin juopon isännän kanssa löin vetoa Kennedyn seuraajasta.

Minä voitin vedon, kun Lyndon Baines Johnson (LBJ) valittiin varapresidenttinä  presidentiksi, naapurin isäntä oli vahvasti sitä mieltä että ei valita.  Hän vei Yhdysvallat yhä syvemmälle Vietnamin sotaan, eikä asettunut enää 1968 ehdolle.

Richard Milhous Nixon sai sitten mummoni ja suomalaisen mediankin haukut osakseen, ei auttanut vaikka kuningas Elvis Presley piti miehest ja lahjoitti hänell jopa Colt-revolverin kommunisminvastaiseen taisteluun. Nixon oli hyvin vihattu mies meidän mummolassa, jaka ikinen jutti Nixonista päätyi lehtileikkeleenä mummoni päiväkirjaan rumien saatesanojen kera. Nixon toimi mummoni vihasta kahdella kaudella Iken varapresidenttinä ja kahdella omalla kaudellaan kunnes Watergate-skandaalin murtamana Nixon erosi tehtävästään 9. elokuuta 1974.

Gerald Rudolph Ford Jr. jatkoi suoraan varapresidentiksi ensin tultuaan sitten presidenttinä. Taitaa olla ainoa mies, joka on ilman vaaleja valittu varapresidentiksi ja sitten vielä Yhdysvaltojen prsidentiksi. No Ford ei ollut niin paha mies kuin Nixon oli, mutta paha kuitenkin, kun hän oli Yhdysvaltain presidentti. Vihaa nostati kuitenkin se, että Gerald menia antamaan Nixonille armahduksen. Hyvän miehen teoksi voidaan mainita Vietnamin sodan loppuminen hänen kaudellaan. Mies kuitenkin yritettiin surmata ainakin kaksi kertaa presidentikaudellaan.

James Earl "Jimmy" Carter, Jr. oli yhden kauden presidentti, joka sittemmin on toiminut ihmisoikeus- ja hyväntekäeväisyys hankkeissa. Jimmy voitti Fordin erittäin niukasti 50,1-48. Fordin tappio selittynee Nixonin armahduksella ja taluoden alkaneella alamäellä. Myös Carteria media ilkkui Suomessa pähkinänviljelijäksi, kuten jokaista presidenttiä tyylikkäästi oli totuttu ilkkumaan jotenkin. Ehköä sellaista ihmistä ei ole syntynyt vielä, joka presidentiksi tultuaan saisi olla ilkkumiselta rauhassa.

Ronald Wilson Reagan , hän se vasta saikn ilkuntaa osakseen. Lehdissä oli artikkeleita hänen b-luokan näyttelijänä saavuttamista ansioista, tyyliin heh heh. Tämä entinen demokraatti joka nousi presidentiksi republikaanina, on ehkä jälkeenpäin ajateltuna rukasti silloista mainettaan parempi mies. Reagania tosiaan hävysteltiin kovasti, mutta hän leikkasi veroja ja sai talouden nousuun lisäämällä kierroksia talouteen suuren puolustusbudjetin avulla. Reaganissa oli esihuhtasaarelaista ajatusta, kun hän yritti saada kreationismistä opetusta evoluutioteorian rinnalle. Häntäkin yritettiin murhata toimikaudellaan. Vihattu ja parjattu, kuten presidentit yleensä.

George Herbert Walker Bush joka oli toiminut Reaganin varapresidenttinä, joutui tulikasteeseen säästöpankkikriisiin avajaisiin jossa pelättiin tuhoa tulevan 50 miljardia, mutta loppulasku oli jopa kolminkertainen. Myös Irakin sota oli syy tätä sinänsä säyseää miestä kehuttiin ja kirottiin, enimmäkseen kirottiin. Bush oli voittoisa Persianlahdella, mutta Reaganilta veroleikkausten ja asevarustelun paisuttaman budjettivajeen (200 miljardia dollaria) vuonna 1990 sai Bushin nöyrtymään demokraattien painostuksessa veronkorotuksiin ja miehen uskottavuus katosi. Ehkä Suomessa vähiten haukuttu edellä lueteltujen haukkuihin verrattuna.

William Jefferson ”Bill” Clinton presidentti, joka teki Monica Lewinskistä hetkeksi kuuluisan, mahtoi jopa sortua väärään valaan asian tiimoilta, mutta sai armon käydä oikeudesta. Clintonin kaudella demokraatit menettivät otteen alahuoneeseen. Jostain syystä Clinton on myös saanut silkkihansikkain käsittelyä mediassa, ehkä media tunsi myötähäpeää tässä Lewinsky- jutussa. Nykyisessa MyToo ilmapiirissä Bill olisi mitä ilmeisemmin tapettu pystyyn, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

George W. Bush  oli suomalaisten mielestä täysi pelle, jos mediaa on uskominen. Mutta jos Wikipediaa on uskominen mies sai paljon aikaan:

"George W. Bush kasvatti liittovaltion budjettia historialliset 700 miljardia dollaria. Hänen Medicare-lakinsa oikeudesta lääkkeisiin aiheuttaa 800 miljardin dollarin lisämenot vuosikymmenessä. Koulutusmenoja Bush lisäsi reaalisesti 58 %. Ensimmäisenä presidenttinä hän käytti 3 % BKT:sta köyhyyden vastaisiin ohjelmiin. Pelkästään vuonna 2008 Bush lisäsi julkista velkaa 2500 miljardilla dollarilla.[43]

Bush lisäsi Yhdysvaltain opetustoimen budjettia yli 60 prosenttia, sosiaali- ja terveysalan 22 prosenttia, työvoimahallinnon 56 prosenttia ja liike-elämän sääntelyyn käytettäviä liittovaltion varoja 30 prosenttia. Yhdysvaltojen kotimainen, ei-sotilaallinen varainkäyttö on lisääntynyt 8,2 prosenttia vuodessa (yhteensä 88 prosenttia), suhteellisestikin enemmän kuin kenenkään muun presidentin aikana toisen maailmansodan jälkeen.

Bush lisäsi julkisia menoja 70 prosenttia, yli tuplasti sen mitä Clinton. Bush oli ensimmäinen presidentti 176 vuoteen, joka ei kaatanut veto-oikeudellaan ainuttakaan esitystä.[53]

Jo ensimmäisten 4,5 vuoden aikana menot lisääntyivät 26 %, ei-puolustusmenot 18 %.[54]"

Ei ihme että mies valittiin toiselle kaudelle, näin paljon kukaan ei ole jakanut vaalibudjettinsa kautta rahaa köyhille.

Barack Hussein Obama II saikin Nobelin- rauhanpalkinnon ainaostaan siksi, että väki pääsi eroon poika Bushista.  Toistaiseksi ainoa teko rauhan hyväksi hänellä taisi olla Osama bin Ladenin murhauttaminen Muammar Gaddafin tuhoaminen. Suomen median lellipoika.

Donald John Trump ja jos Obama oli median lellikki niin Trump on toista maata. Hän ei ole saanut apinaa selästä putoamaan. Kaikki mihin nhän ikinä ryhtyykään nujerretaan somessa ja mediassa alta aikayksikön. Tähän ei enää ehkä riitä syyksi että on Yhdysvaltain presidentti, pitää olla jo synnynnäinen kyky saada ihmiset narskuttelemaan hampaitaan sanan Trump kuullessaan. Mielenkiinnolla voidaan siis vielä odotella pitkä tovi, että Trump saisi kuparisensa rikottua eli apinansa tapetuksi.

Hänelle on annettava tunnustusta siitä, että mies puhuu, eikä huomenna enää kanna vihaa arvostelijoilleen, koska suoltaa jo uusia ihmeellisiä asioita, joita ei taida ymmärtää aina itsekään, kuten suomalaisten metsien haravointi. Demokraatit ovat hanaksti Donaldin kaskessa kantoina, haravoi siinä sitten kultaa sekä kunniaa.

Alan jo sääliä seuraavaa Yhdysvaltojen presidenttiä, sillä ei hänkään tule saamaan suomalaisilta kovin suurta arvostusta tehtävässään. Sen jo kertoo meille tuo lyhyt historia tuossa yllä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Itse olen vuotta sinua vanhempi ja muistan vain tuosta JFK murhasta alkaen.Se on jäänyt jotenkin mieleen.Maksoiko se naapurin isäntä koskaan sitä vetoaan?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei maksanut, mutta hyvä mies oli. Kuoli tapaturmaisesti paljon myöhemmin purkaessaan hirsiaittaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Tämä entinen demokraatti joka nousi presidentiksi republigaanina.."

Kas, kun ei huligaanina? Demogratiassa sanomme republikaani.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Laitoinpa ihan sinun härnäämiseksi, kun sinä aina takerrut noig´hin täkyihin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Älä viitsi. Sivistyssanat vaan eivät ole parhain vahvuutesi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Voisitko toistaa en saanut selvää?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Eisenhower oli kolmas* kenraali, joka nousi presidentiksi (vähän muinaisen Rooman tyyliin siis) ja ehkä keskinkertaisin heistä. "Maan isä" Washington on tietysti omaa luokkaansa, ja sisällissodan kenraali Grand oli presidenttinä jokseenkin täysi katastrofi. Eisenhowerin jälkeen armeijan johdosta ei ole presidentiksi noustu. Eipä ole kyllä ollut paljon tilaisuuksiakaan. Ensimmäisen Persianlahden sodan voittajakenraalilla olisi ollut tilaisuus ja suosiota, mutta osoittautui viimeisen päälle ammattisotilaaksi kieltäytymällä kunniasta.

*Neljäs, jos omaa vapaaehtoisrykmenttiään Kuubassa johtanut "Teddy" Roosevelt lasketaan kenraalipresidenttien kastiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pitkään kestäneen tarkistuslaskennan jälkeen republikaanien Rick Scott voitti senaattorivaalin Floridassa, eli tarkaan siellä lasketaan, eikös vaaleista ole jo kotvasen aikaa?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mikähän siinä onkin, että USA:n presidenteille oli niin paljon helpompi naureskella kuin Podgornyille, Hrushtsheville tai Brezhneville, vaikka nämäkin olivat hassuja ukkoja kukin tavallaan?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rapakon taakse on paljon helpompi virnistellä kuin rajan taakse.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Bush vanhempi, jonka totesit päässeen meikäläisen kritiikin suhteen melko vähällä, oli Mauno Koiviston kaveri. Miehet olivat jokseenkin saman ikäisiä ja maailmansodan veteraaneja. Omaa valtionpäämiestään suomalaiset kunnioittavat joskus aivan kohtuuttomasti, eikä tämän ystäväpiiriäkään siten tohdita arvostella.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #18

Bush vanhempi joka aloitti vieläkin jatkuvat sotatoimet Lähi-Idässä onneksemme sotakokemuksellaan.
Silloin ystäväänikin kysyttiin sotilastukikohdan rakentamiseen Saudeihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olikos se Kekkosen viesti kansalle, että ystävät läheltä viholliset kaukaa...?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Lieneekö Gerald Fordin uran huipennus ollut osallistuminen Helsingin ETYK-kokoukseen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ainakin se oli UKK:n uran huippukohta. ETYK on ehkä piste josta lasketaan muutamien maiden vapautuminen kahleistaan alkaneeksi. Ensimmäisenä tsekit ja sitten muut.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Alan jo sääliä seuraavaa Yhdysvaltojen presidenttiä, sillä ei hänkään tule saamaan suomalaisilta kovin suurta arvostusta tehtävässään".

Ei kannata sääliä. Minulla on vahva tuntuma siitä, että Yhdysvaltain presidenttiä ei pahemmin hätkähdytä, olipa Suomen media hänestä mitä mieltä tahansa. Ja sen median mielipiteen ja presidnitn onnistumisen suhde puolestaan on hyvin satunnainen. Ainakin ulkopolitiikan alueella sen kovasti pilkatun Reaganin tilinpäätös oli peijakkaan hyvä (kulmän sodan voitto) ja kovasti kehutun Obaman kovasti huono (Lähi-Idän sotkujen sotkeminen entistä sotkuisemmaksi).

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Lienee aika yhdentekevää kuka vuorollaan keikkuu USA:n pressana.

Todellisia muutoksia tulee tapahtumaan vasta kun USA:n suurvalta-asema lopulta murtuu.

Nythän kuvio menee kutakuinkin niin, että reservivaluuttajärjestelmän (petrodollari) ansiosta USA rahoittaa toimintaansa myymällä valtionvelkakirjoja ulkomaalaisille sijoittajille (Saudi-Arabia, Kiina, Japani..) ts. voi sanoa painamalla ja myymällä dollareita ulkkiksille. Tällaisesta bisneksestä ei kukaan tietenkään vapaaehtoisesti luovu.

Toimintaa pönkittää sotateollinen kompleksi (MIC), jonka ylivallasta Ike-setäkin varoitteli jäähyväispuheessaan. USA:n jatkuvasta sodankäynnistä ja jättimäisestä puolustusbudjetista päätellen näin onkin päässyt käymään.

Jenkeille käynee kuten muinaisille roomalaisille: ylimitoitettu armeija ja sen laajamittaiset sotatoimet lopulta ylivelkaannuttavat ja kaatavat suurvallan.

--

Mike Maloney on tehnyt havainnollisen animaation USA vs. Rooma ylivelkaantumisesta ja sitä seuraavasta romahduksesta:

"In episode 9 of Hidden Secrets of Money, Mike Maloney draws eerie parallels to the misguided leaders and monetary policies that doomed civilizations from Ancient Rome to modern-day America."

https://www.youtube.com/watch?v=OuOcnGAv4oo

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Hauskasti kirjoitettu blogi. Alla olevaa kohtaa en voi allekirjoittaa tekstistä:

"Hänelle on annettava tunnustusta siitä, että mies puhuu, eikä huomenna enää kanna vihaa arvostelijoilleen,"

Ymmärtääkseni hän on hyvin pitkävihainen henkilö, joka arvostelee ja suoranaisesti haukkuukin tilaisuuden tullen henkilöitä, ketkä ovat olleet erimieltä hänen kanssaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Samaa mieltä pitkävihaisuudesta, tarkoitin tietystio, ettäö mediassa on jo huomenna uudet haasteet. Tänään on selvinnyt, että Trump käytti oikein sanaa hara, mutta saihan some nauraa Trumpille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset