Prkln Brexit

Theresa May on tukkipuun kuoren alla, vastassa koko EU ydin ja kuorena oma kansanäänestys. Jokainen voi kuvitella mihin päin jousto tulee jos May ponnistaa. Kyllä siinä kuori ratkeaa ennemmin kuin ydintukki kaatuu. Kokeilkaa itse neuvotella yksin 27 neuvottelijaa vastaan, niin että saatte kiukkuisen oman joukkonne edut niin suureksi, että voitte olla ylpeä neuvottelutuloksesta.

Kansallisen edun mukainen sopimus on siis aika mahdoton ajatuksenakin, jos vastassa on EU, joka ei tietystikään voi antaa 27 maan edun kaatua yhden eroavan jäsenmaan eduksi.

Mikään ei ole niin helppoa, kuin arvostelu, ei tarvita kovinkaan kummallisia leukaluita kun voi arvostella ja loukata.

Tähän sopii mielestän vanha suomalainen sananlasku, että ei ole peilin syy jos naama on vino. Ei ole Mayn syy, että vaalitulos oli mikä oli. May toimii tässä kansanäänestyksen peilinä, hän otti tehtäväkseen saattaa kansanäänestyksen tulos voimaan, vaikka itse äänesti aikoinaan toisin.

Nyt kaikki ovat huomanneet, kuinka vähän valtaa yksittäinen kansakunta omistaa kun neuvottelee EU:ta vastaan. Suomessa on kehoitukset EU-erosta kadonneet kuin pieru Saharaan, kukaan ei enää julista oman markan edullisuudesta, koska sen hinta on niin kova, että kuviteltuakaan hyötyä ei saa enää koskaan takaisin palautettua.

Cameronin tyhmyydestä tässä nyt maksetaan. David Cameron ihastui liiaksi omaan egoonsa, onhan hän kuninkaan jälkeläinen, mutta ei mitään muuta enää. Se fantasiamaailma, jossa David Cameron eli on nyt paljastunut ankaraksi, eikä May sen enempää kuin kukaan muukaan olisi voinut parempaa Brexittiä neuvotella.

Hankalaksi tämän asian tekee se, että voittajia ei tässä sotkussa ole kummallakaan puolella pöytää. Vaikka kuinka britit nyt haluavat suurta läpimurtoa tai osa jopa uutta kansanäänestystä asiasta, niin sitä ei ole näkyvissä, eikä tule.

David Cameronin kadottua politiikasta on tilalle noussut Jeremy Corbyn, siinä missä Corbyn pelaa sisäpolitiikkaa, kun May yrittää selvitellä vain Cameronin sotkua. Missä olikaan Corbyn silloin kun May yksin taisteli ja neuvotteli, no hän oli hiomassa omaa taktiikaansa hiljaisuudessa.

Sokea reetakin pystyi ennustamaan kaikkia tyydyttävän neuvottelutuloksen mahdottamaksi, joten oli paljon antoisampaa jättäytyä kaikesta tästä paskasta pois ja alkaa nokkia sitten kun tulos oli lautaselle aseteltu.

Theresa May jätettiin yksin, mutta nyt hänet voidaan uhrata, kun neuvottelut on käyty. Tuskin kukaan uskaltaa avata tätä pakettia kuitenkaan, vaan ärinä ja purina on näennäistä uhoamista. Tähän mahdollisuuteen Theresa Mayn usko perustuu, kun hän sanoo pysyvänsä pääministerinä. Rohkea yksinäinen nainen, joka on kovin aliarvostettu niin EU:ssa kuin omiensa joukossa kotimaassaan. Ehkä arvostus tulee joskus myöhemmin kun kansakin saa etäisyyttä nykyiseen tunnemyrskyynsä.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu