En, en

Yksi pilkku yksi, eli samma på svenska, en,en.

Eli taas on mittailtu eri puolueiden kannatuksia ja virhemarginaaleja. Minua ihmetyttää tuo kannatusten mittaus, miksi ei julkaista tilastoja siitä kuka on tehnyt hyvää yhteiskunnan eteen eniten, Eli sitä mitä tällä kannatusmittauksella yritetään epätoivoisesti kuvata.

Kannatus kuitenkin perustuu paljolti puolueuskollisuuteen ja puolueet saavat pitkään puukottaa omia selkään, että kannatus siitä kehnoontuisi.

Sama toimii myös toiseen suuntaan, kerran hylättyä ei ihan heti oteta takaisin. Paitsi jos on sellainen viha-rakkaussuhde, jossa äänestäjä hyppää kahden puolueen välillä kuin siksak-singer. 

Prosenttiluvuista tänään silmään osui siniset, joiden kannatus on tuo 1,1, eli ruotsiksi en, en.

EN, en puolueen kasvu ei vain ota tulta alleen, ja kun katselen prosentteja pidempään huomaan, että Suomen Keskustan kannatus on pudonnut kokonaisen sinisten puolueen verran eli yksi pilkku yksi prosenttia.

Jos Keskustan kato olisi siirtynyt sinisille, olisi sinisten kannatus tuplaantunut, mutta kun ei. Siniset ovat pysyneet ja pysynevät jatkossakin en,en puolueena eli puolueena jota en missään tapauksessa koskaan "never" äänestäisi.

No, ei se mitään, tuleehan noita gallubeja yhtenä kyrpänä kuten sanotaan.

Sitten on nuo spekulaatiot. Vihreät uskottelevat, että seuraavaksi he haastavat jo keskustalaiset, ja kokkarit uskovat, että saavuttavat demarit. Persut taas uhoavat päihittävänsä vassarit ja krisut sinnittelevät rkp:n kannoilla.

Mielenkiinto on vain kannatuksessa niin syvällä, että kukaan ei muista, että oikea puolueiden työ on muualla kuin meikkipöydän ääressä ihastelemassa omaa kannatustaan.

Kun kyse on nollasummapelistä, niin tappiopuoluiden töppäykset näkyvät toisten puolueiden kannatuksena ja he puolestaan röyhistelevät sillä omana paremuutenaan, vaikka eihän toisen kaatuminen tee ketään yhtään ryhdikkäämmäksi. Paitsi politiikan gallubeissa.

Politiikassa on siis etua siitä, että naapuri töppäilee, eikä siitä, että itse tekee, eikä puhu paskaa.

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu