Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Mitä vastaan?

Mietin mitä vastaan jos minulta kysytään kumman puolella irtisanomiskiistassa? En ole yrittäjiä vastaan, mutta en myöskään ay-liikettä vastaan, en myöskään hallitusta vastaan.

Tuskin demokratiassa olisi viisastakaan sanoa olevansa eduskuntaa vastaan? En siis ole ketään vastaan, mutta minulla on silti mielipide.

Suomen politiikassa tulee aina olla jotain vastaan ja siitä se syntyy vastakkainasettelu ja hallitus vastaan oppositio.

Eihän elämä noin mene kuin politiikkomme nyt tuntuvat ajattelevan. Pää pitää saada auki, jotta tulevaisuudessa voidaan nakertaa aukkoa suuremmaksi hallituksen mennä mielensä mukaan. Ei, ei se noin voi kulkea.

Asiat pitää pilkkoa pienemmiksi  eriksi, niin kuin norsukin syödään haarukkapaloina, mutta politiikka ei ole norsun syömistä, vaan yhteisten asioiden hoitoa. Eduskunta päättää Sinun puolestasi, mutta hallituksen pitää ensin esittää asia josta päätetään.

Irtisanomissuojan lieventäminen yrittäjää ajatellen on hieno ajatus, mutta ei pienyrittäjälle niin tärkeä asia kuin on annettu ymmärtää.

Ay-liikeellä taas tapojensa mukaiset ylireagoinnit, jotka yrittäjien puolella lakkoaseiden käyttäjinä tunnetaan.

Mitä vastaan tässä taistellaan? Hallitus ei ole esittänyt mitään, ei mitään mistä voisi edes neuvotella. Kirjallisuudessa tunnetaan taistelu tuulimyllyjä vastaan, mutta mitä vastaan tässä taistellaan?

Yrittäjänä voin sanoa, että hallituksen uumoilu alle 10 hengen yritysten irtisanomissuojan lieventämisestä on  pumpuliin kusemista. Hätä helpottuu mutta ääntä ei kuulu eikä mikään valu lattialle.

Ei pienyrittäjä irtisanomista pelkää. Hän pelkää ammattiyhdistysliikettä, joka astuu yrityksen ovesta sisään  sinä päivänä, kun ensimmäinen työläinen yritykseen palkataan. Nyt ay-liikkeen puolelta tehty rähinöinti ei helpota yhtään tätä pelkoa, eikä hallituksen uumoilema lievennys tätä pelkoa poista.

Hallituksen on hallittava, ja ammattiyhdistyksen on pidettävä jäsentensä puolia. Missä on sitten pienyrittäjän luottamusmies? EK. SY, vaiko Perheyrittäjien Liitto? SY ja EK ovat perinteisesti olleet "sotajalalla" tai ainakin yhteistyö on hyvin ontuvaa. SY on pienyrittäjän "paras" kaveri, mutta sillä on heikkoutensa, sillä SY ei ole tähän päivään saakka päässyt niihin pöytiin joihin se olisi kuulunut.

Nyt sillä oli tilaisuutensa olla "vahva", mutta ay-liike näytti heti kyntensä.

Ay-liikkeen tulee muuttaa käytöstapojaan, muuten mikään aktiivitoimi ei enää riitä poistamaan pienyrittäjien pelkoa työllistää. Yrittäjällä pitää olla luottamus siihen, että ay-liike on reilu, eikä mielipuolen lailla joka asiassa heilu.

Yrittäjien tulee kuitenkin kantaa vastuunsa. Mielestäni yrittäjät ovat nyt kantaneet vastuuta ilman poikkipuolista sanaa. Miksi siis ay-liike ahdistaa yrittäjiä lakkouhkillaan, kun samalla todistelevat olevansa pienyrittäjien puolella työllistämistä edistämässä?

Kuten sanoin en vastusta yhtäkään osapuolta tässä kiistassa, mutta keinot joita osapuolet ovat käyttäneet tai aikovat käyttää ovat vääriä kummallakin puolella barrikadia.

Aina sanotaan, että kritiikki ilman raknetavaa ehdotusta on turhaa pään aukomista, kuten se onkin.

Niinpä ehdotan, että hallitus puhaltaa välirauhan asiassa, ei vedä mitään pois vaan laittaa asian pöydälle siksi aikaa kunnes kaikki tähän asiaan kohdistuvat ay-liikken työtaistelu-uhkat ovat poistuneet. (Lakot tosin voivat kestää ikuisesti, mutta ei sen ole väliä).

Hallitus tekee sen mikä hallituksen kuuluu tehdä, mutta se ei voi tehdä päätöksiä kiristyksen alaisuudessa.

Ay-liikkeelle sanoisin, että se mörkö jota vastaan nyt taistelette on omissa tiloissanne. Se on se pelko, että menettäisitte asemanne, mutta muistakaa, että ei pelolla johdeta asioita. Eikä joukkovoiman käyttö pienyrittäjää kohtaan ole lainkaan johdonmukaista tai kunnioitettavaa.

Suomen yrittäjistä leijonan osalla ei ole yhtään työntekijää, joten ei hän ole voinut pärstäkertoimen mukaan halventaa tai käyttää yhtäkään teidän jäsentänne väärin, koska hänellä ei yksinkertaisesti ole jäseniänne töissä.

Hävetkää ay-väki.

Moni pienyrittäjä on ehkä lähtenyt riveistänne tekemään töitä itsenäisesti, ei sitä ole kenenkään syytä heille kostaa. Jokainen yksinyrittäjä ansaitsee omalla työllään jos hänellä ei kerran palkkatyöläisiä vielä ole. En tiedä mistä kumpuaa mainoskampanjanne yksinyrittäjiä kohtaan. En ymmärrä, koska yksikään yksinyrittäjä ei ole syyllistynyt pärstäkertoimen perusteella ketään irtisanomaan, koska sellaista mahdollisuutta ei heille ole annettu.

Tulee mieleen tarina isästä, joka antoi pojalleen selkään joka kerran kun poika lähti kouluun, ihan vain siltä varalta, jos poika sattuisikin tekemään jotain väärin koulupäivänään, kun ei ole isän vahdittavana.

Tätä tekee juuri nyt Riku Aalto ja kumppanit. Yrittääkö Riku Aalto nyt "ansaita" suurta palkankorotustaan jäsenten silmissä, jonka sitten yrittäjät joutuvat kärsimään taseissaan.

Rikulle sanon, että etpä sinä käy nukkumaan yhtään kylläisempänä kuin minä käyn suurista tuloistasi huolimatta. Minä olen päähänpotkittu varaton yrittäjä ja sinä mahtava ay-pamppu, eli kenen puolella demareiden nyt kuuluu olla, kun sanovat aina olevansa pienen ihmisen asialle?

Muistutan sinua Riku, että pelkkä korotus entisen jo ennestään  kovan ansiotasosi päälle oli sellaiset 60 000, 00 euroa vuodessa jos mediassa olleet luvut yhtään stemmaavat totuuden kanssa.

En ole sinua vastaan. Tienaa vaan hyvin ja syö hyvin, olethan esimerkillinen demareiden mannekiini.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Näin se menee.
Albin Salpakarikin totesi Akseli Koskelalle että voimalla pitää olla vastavoima.

Vai oliko se toisin päin?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Tienaa vaan hyvin ja syö hyvin, olethan esimerkillinen demareiden mannekiini."

Rikuakin parempi ay-mannekiini on hyvinsyönyt Turja, jolla oli valokuvassa vielä työpöytänsä kulmalla avattu Karhu-oluttölkki.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tässä touhussa ei ole kertakaikkiaan mitään järkeä. Tässä ei kukaan voita, vaan me kaikki suomalaiset häviämme. Hallituksella on oikeus tehdä esityksiä ja viedä ne eduskuntaan käsiteltäväksi. Mitäpä, jos hallitus tekisikin lopulta sellaisen esityksen, joka ei olisi edes sitä, minkä takia ay-liike nyt järjestää työtaistelutoimenpiteitä? Saisiko ay-liike ja sitä tukevat demarit ja vasemmisto silloin pitkän nenän? Mitä siihen sanoisivatkin kansalaiset, kun osoitettaisiin, että tässä kävikin näin? Ay-liike järjesti kymmenien miljoonien, kenties jo satojenkin miljoonien eurojen tappioita yrityksille ja kaikki lopulta turhan takia.

Nyt tekee mieli sanoa, että vittu mitä skeidaa. Syökää särkeä, se kasvattaa järkeä. Hieno kirjoitus sinulta Ari. En minäkään haluaisi olla kenenkään puolella, mutta vähiten kuitenkin ymmärrän näitä poliittisia lakkoja, joita pidetään jo ennen aikoja ja täysin sivulliset kärsivät ja Suomelle aiheutetaan taloudellista vahinkoa, mainehaittaa ties mitä, vaikka nyt pitäisi takoa, kun rauta on vielä kuumaa. Kohta se taantuma taas tulee ja demaritko meidät vie siitä pois kaikilla lupauksillaan paremmista eläkkeistä sun muusta, siihenkö se kansa taas uskoo kuin piru raamattuun?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Mitäpä, jos hallitus tekisikin lopulta sellaisen esityksen, joka ei olisi edes sitä, minkä takia ay-liike nyt järjestää työtaistelutoimenpiteitä? Saisiko ay-liike ja sitä tukevat demarit ja vasemmisto silloin pitkän nenän?

Ei tuo onnistu, jos hallitus tekisi niin, se tasan sataisi ay-liikkeen laariin, kun he kokisivat, että painostustoimet johtivat siihen.

Hallitus on nyt patissa, he eivät voi voittaa niin jos eivät sitten laita asiaa pöydälle ja odota työtaistelutoimien rauhoittumista.

Kiristyksen aikana ei voi tehdä järkeviä päätöksiä omaan lukuunsa, se menee aina kiristäjän piikin kautta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Johan Sipilä ehdotti Rinteelle, että palataan siihen alkuperäiseen esitykseen ja olisi halunnut lyödä kättä päälle Rinteen kanssa. Kokoomuksen Orpo ei pitänyt asiaa huonona, vaikka työministeri Lindströmille tämä tuli yllätyksenä. Tekisivät mieluummin tämän esityksen eduskunnalle ja katsoisivat sitten miten hölmistyneinä ay-liike ja oppositio demarit ja vasemmmisto katselisivat toisiaan. Minusta tämä olisi hyvä veto, sillä nyt tämän kiistan ratkaisemiseksi tarvitaan ihan jotain muuta kuin viedä irtisanomislakia eteenpäin. Mitä tässä on oikeastaan enää menetettävää? Jos ay-liike jatkaa lakkoiluaan, vaikka irtisanomislakiesitystä ei edes tule, niin kyllä se jotain kertoo ja ainakin sen, että lakkoilevat vain lakkoilemisen vuoksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

KUka on tämä Johan Sipilä;)?

No vitsi vitsi. Muistaakseni sellainen sanonta on olemassa, että viisas ei mene vipuun. Nyt tarvitaan tuota oppia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #16

Missä on se oppi ja kuka sanoo tässä järjettömässä tilanteessa mitä se on?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #13

Sipilä tarjosi tassua väärälle henkilölle. Rinne ei ole neuvotteluosapuoli.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #56

Laaksonen, tuo on vähän väsynyt lausunto:

Miksi ay-liike ja demarit väittää hallituksen rikkovan kiky-sopimusta? Eihän hallitus ole sopimuksen osapuoli.

Jos Rinne olisi tarttunut tassuun, lakko olisi peruuntunut. Tiedät sen ihan hyvin itsekin. Lakkouho on demareille suunnattu kädenojennus.

Käyhän tämä näinkin. Kansa jakautuu kahtia. 41 % ay-liikettä vastaan, 46 % hallitusta vastaan. Loput 13 % on alsioita.

Raision demarikaupunginjohtaja ei antanut päiväkotien ja koulujen ruuanjakelua kaupungin kauppiaiden hoidettavaksi. Lakkorintaman ei haluta murenevan. Demareille tämä lakko on tilaustuote.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Alsio, mietin hallitukselle antamaasi "neuvoa" asian pöydälle laittamisesta. Ilmeisesti se ei tarkoita asian valmistelun poisvetämistä. Ay-pomot laidasta laitaan ovat julistaneet päivästä päivään ettei heille riitä poliittisten lakkojen lopettamiselle mikään muu ratkaisu, kuin neuvottelujen aloittaminen p u h t a a l t a p ö y d ä l t ä. Näin ollen en jaksa uskoa, että heille riittäisi asian pöydälle laittaminen.
Ay-pomot elävät nyt niin suuressa hurmoksessa, että kuvittelevat olevansa kansalaisten silmissä suuria sankareita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #43

Puhdas pöytä tulee vasta sitten kun lakot ovat loppuneet, eli silloin on aika asia ottaa uudelleen keskusteluun. Niinhän siinä joka tapauksessa tulee käymään, eli silloinkin kun lakot eivät lopu ja keskustellaan "likaiselta pöydältä"! Eli ei sopimusta ilman keskustelua, mutta pöytä kannattaa kattaa oikein. Hallitus pohtii ja esittää ja eduskunta päättää, ay-liike sitten tyytyy osaansa demokratiassa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ohhoijaa..niin ne jutut vain unohtuu joka on tyypillistä yrittäjille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kerrohan Vellu mitä tässä on unohtunut? Ei ainakaan ne mainokset joita ay-liike levitteli hetki sitten;)))

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Moni pienyrittäjä on ehkä lähtenyt riveistänne tekemään töitä itsenäisesti, ei sitä ole kenenkään syytä heille kostaa. Jokainen yksinyrittäjä ansaitsee omalla työllään jos hänellä ei kerran palkkatyöläisiä vielä ole. En tiedä mistä kumpuaa mainoskampanjanne yksinyrittäjiä kohtaan. En ymmärrä, koska yksikään yksinyrittäjä ei ole syyllistynyt pärstäkertoimen perusteella ketään irtisanomaan, koska sellaista mahdollisuutta ei heille ole annettu."

Kynnys palkata tulee olemaan vielä isompi tämmöisten prokkisten jälkeen. Itse osallistuin haastatteluun mikroyrittäjänä, jossa kyseltiin yrityksen laajentamisen ja työntekijöiden palkkaamisen perään. En voinut kuin todeta, että ei juurikaan mahdollisuuksia. Työtäni näet ei pysty tekemään kuin toinen, täysin samalla osaamisella oleva henkilö. Täytyy tietää, olla 100% varma, siitä, että palkattu henkilö osaa työnsä. Joten kyllä, myönnän, pärstäkertoimella, henkilöllä, on erittäin suuri merkitys, kun palkkaamista edes mietin yksinyrittäjänä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Outi, esittämäsi "pärstäkerroin" on positiivinen pärstäkerroin, mutta sekin on nyt saatu mielikuvana tuhottua.

Jos positiivista pärstäkerrointa ei olisi olemassa, ei koskaan olisi keksitty sellaista ryhmää kuin headhunterit;)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Juu. Tämäpä ehkä johtaakin siihen, että jatkan ahneena, kapitalistin perkeleenä, yksin puurtamista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Näinhän se menee Outi, ay-liike on katkera pienyrittäjille, vaikka eivät sitä ilkeä ääneen tunnustaa.

Sen näkee niin monesta asiasta;)))

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #10

Outi, jos sinä olet Eero Pyykkölän tarkoittama "kiiluvasilmäinen kääpiöyrittäjä", olet koko perkele.
Liity johonkin ammattiliittoon. Vaadi itsellesi muhkea palkankorotus. Nyt kun irtisanominen helpottuu, voisit antaa itsellesi potkut ja nauttia liiton ansiosidonnaisesta työttömyyskorvaksesta:))

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Henkilö ja raha ratkaisee, kun ei ole varaa ylimääräisiin missauksiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Toisaalta tätä yrittäjät pelkäävät ehkä liikaa, eikä sitä pelkoa poista tuo ay-liikkeen elämöinti.

Työllistämistä helpottaisi se, että ay-liike olisi luotettava eikä tuollainen öykkäri niin kuin se nyt näyttää olevan.

Ensimmäistä työpaikkaa ja sen rekrytointia pitäisi tukea, eikä vastustaa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #9

" https://www.kaleva.fi/uutiset/talous/konkurssihakemusten-maarassa-raju-kasvu-viime-vuoteen-verrattuna-koskettanut-liki-10-000-tyontekijaa-katso-grafiikka-oulun-tilanteesta/808298/"

Tuskin ay-liike on syyllinen tähän tilanteeseen syyt pitää olla paljon syvemmällä, olisiko se väärin harjoitettu talouspolitiikka? Yrittämisen kynnys vain nousee kun lukee näitä uutisia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #30

Kaiman esille tuoma asia on eri asia, mutta huomion arvoinen. Kyllä yrityksissä osataan sössiä ilman ay-liikkeen avustustakin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #35

Ari. En syylistänyt yrityksiä en pieniä en suuria, kysyn vain onko hallitus turvannut yritysten toiminta edellytykset. Entä jos hallitus on sittenkin sössinyt?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #72
Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ari: Ei pienyrittäjä irtisanomista pelkää. Hän pelkää ammattiyhdistysliikettä, joka astuu yrityksen ovesta sisään sinä päivänä, kun ensimmäinen työläinen yritykseen palkataan

Jos tämä väittämä pitää paikkansa on kai kaikki muu touhu asian ympärillä sanahelinää, populismia, lobbausta, provosointia, keppihevosilla ratsastamista ja myrkyn kylvöä. Ja johtopäätös olisi että parannusta saadaan aikaan vaan jos AY muuttaa toimintatapojaan paremmin elävää elämää ja yrittämistä tukeviksi. No tietysti silti unohtamatta työntekijää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näinhän se on, eli kyllä ne mainoskampanjat ainakin myrkynkylvön kriteerit täyttävät.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ay-liike, Antti Rinteen demarit ja vasemmistokommarit ovat menneisyytensä vankeja. Niillä ei ole haluakaan uudistua tai uudistaa Suomea. Rahaa on helppo luvata jaettavaksi, mutta mistä jaat, jos ei tule sitä kasvua ja uusia työpaikkoja? Globaalissa maailmantaloudessa vain nopeat elävät ja nopeat ovat niitä, jotka kykenevät uudistumaan ja uudistamaan.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

AY väittää että hallituksen esitys pienten yritysten irtisaanimissuojan keventämiseksi heikentää työllisyytta ja hallitus siis on päinvastaista mieltä.

Kiinnostaisi tietää mitä mieltä ovat itse pienyrittäjät. Onko asiaa tutkittu ja jos niin miten kattavasti ja mistä saisi lukea tuloksia. Olisihan se paljon mukavampi väitellä asiasta kun voisi nojautua johonkin kättä pidempään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onhan meillä ainakin pienyrittäjä Outi Maran mielipide jo esillä tässäkin ketjussa.

Jos olet hyppäämässä benjihyppyä, ei sinua paljon auta se, että kuminauhaa lyhennetään pari metriä. Pelkotila on ja pysyy, sitä mieltä on rauhoitettava toisella tapaa kuin kiistelemällä ja lakkoilemalla.

Yrittäjän benjihyppy on ensimmäinen palkollinen, eikä se pelko haihdu nyt esillä olevin keinoin.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

”Ei pienyrittäjä irtisanomista pelkää. Hän pelkää ammattiyhdistysliikettä, joka astuu yrityksen ovesta sisään sinä päivänä, kun ensimmäinen työläinen yritykseen palkataan. ”
Näin on , ja pitää pelätä sen tiedän kokemuksesta.
Uskon että tämä lakkoilu, uhkailu, kiristäminen, rahalla vaikuttaminen kehittää siihen suuntaan ettei tälläisia ammattiliittoja tarvita lainkaan.
Mainoksen tekivät itsestään, pöljät ;(

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jotenkin tuntuu siltä, että tämä on tapahtunut ennenkin: SAK vetää kritiikin kohteeksi joutuneet mainoskuvat pois.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ylilöynteihin on sorruttu puolin sekä toisin, mutta tuo mainoskampanjateema on heille ominaista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Poliitikkojen tehtävä on purkaa yrittämistä vaikeuttavaa sääntelyä, ei SAK:n mainoskamppanjoiden.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja tässä taas sitä yrittäjän näkökulmaa jota tuolla aiemmin kyseltiin. Kyllä viesti on ollut selkeä jo vuosikymmeniä, ei se tämän hallituksen vika ole ollut, jos työpaikkaa ei yksinyrittäjät oikein uskalla ottaa.

Pelkoa ei poista älämölö asian tiimoilla, vaan yrittäjä tarvitsee selvyyden tulevaisuudesta, eli onko työntekijälle töitä jatkossa ym. Ei yrittäjä tarvitse irtisanomissuojan helpotusta vaan palkkaamisen helppoutta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomessa vouhotetaan natseista aivan tolkuttomasti samalla kun SAK haluaa luopua demokratiasta ja siirtyä fasistisen korporatian puolelle.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Minusta keskustelussa on unohdettu se, että Sipilän mukaan kolmikantaisesti on väännetty paikallisesta sopimisesta ym. asioista 1,5 vuotta. Valmista ei saatu. Miksi ei saatu? Kyllähän tuo osoittaa, että kenelläkään ei ole todellista liikkumishalua asioiden muuttamiseksi. Mutta, onko nyt valittu tie oikea? Eikö mielikuvitus riitä esittämään keinoja, jonka kaikki voisivat hyväksyä. Neuvotteluaikaa on taas menetetty ja Suomi ajaa seinään. Mitä ihmettä varten nämä asioitamme ajavat tahot oikein ovat? Puolentoista vuoden palkka saamatta mitään näkyvää aikaan. Hei herätys siellä vallan kabineteissa. Osan voi äänestää pois ja osan voi pakottaa pois.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jahkaaminen on synti, jota pitää vieroksua, mutta poliitikot ja ay-liike eivät sitä ole huomanneet huomioida omaksi huoneentaulukseen.

Tukkanuottaset kun saavat huomion aikaan, ja kaikki me olemme huomionkipeitä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Jari kysyy "miksi ei saatu". Helppo vastata, kun Ay-liikkeillä kelpaa vain heidän omat ehdotuksensa. Muuten pannaan Suomi kiinni.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Ei tuo taida ihan noin mennä. Paikalliseen sopimiseenkin on eriävän mielipiteensä ilmaisseet myös työnantajatahot. Toisaalta Kiky saatiin aikaan ja uskon, että ainakaan heikennyksiä eivät ay-liikkeet ajaneet?

Painostustoimia on kyllä osanneet käyttää muutkin. Kalevan juttu, jossa Lasse Laatunen sanoo näin:

– Vuonna 1988 pääministeri Harri Holkerin (kok.) aikana oli sama tilanne, joskin käänteisenä. Palkansaajat olivat hiljaa, mutta työnantajat nostivat taistelusepelit hallitusta vastaan. Kyse oli työajasta. Hallitus oli vähällä kaatua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaija kaikilla näköjään on omat "Nuorisosäätiönsä", raha otetaan vaikka väkisin, että saadaan lakkoilla.

https://www.paivanlehti.fi/ay-liike-on-riistanyt-j...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

EK:n Häkämieskin huutelee puskista, että pahalta näyttää. Tulisi sieltä puskista ulos ja kertoisi, että EK on taas valmis kolmikantaan. En tiedä auttaisiko se enää, kun homma on mennyt jo näin pitkälle, mutta nyt kaivataan niitä uusia avauksia ja kompromisseja kaikilta osapuolilta. Neuvottelemalla ja puhumalla ne asiat parhaiten selviää vai onko parempi vetää lakkoilemalla Suomi taas kymmenen vuoden takaiselle lasku-uralle kertaheitolla, sitä sopii kaikkien osapuolten nyt miettiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

-Työsopimuslain mukaan työsopimus on voimassa toistaiseksi, jollei sitä perustellusta syystä ole tehty määräaikaisena. Jos määräaikainen työsopimus on työnantajan aloitteesta tehty ilman perusteltua syytä, pidetään sopimusta toistaiseksi voimassa olevana.

Yksinkertaista, miksi tästä pitää tehdä niin vaikeaa?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

https://www.tek.fi/fi/tyoelama/lakipalvelut/lakiti...

Määräaikainen sopimuskin on sopimus, eli siinä voidaan sopia monesta asiasta haluttaessa. Uskon, että tätä ei osata riittävästi käyttää.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Vaikeata olla ketään vastaan, mutta Jari Lindströmin puolesta voisin olla. Harvinaisen reilu ja rehti ministeri.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Lindström sattuu nyt olemaan Kokoomuksen ja Sipilä-Bernerin kynnysmatto, ei häneltä kysytä, vaan annetaan valmiit A-neloset kouraan. Sääliksi käy vaikka tiedossa on jokin palkintovirka tämän souvin jälkeen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ehkä häneltä riittää sympatiaa ja sydäntä myöskin monille vaikeuksissa kamppaileville pienyrittäjille?.. Minusta Lindström on aito rehti mies, joka myöskin tuntee alan joka kantilta.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #71

Pienyrittäjien ongelmat ovat aivan toisaalla kuin nyt annetaan ymmärtää. Pienyrittäjän isompia peikkoja ovat rahoituslaitokset, suuret ehdot sanelevat asiakasyritykset, eri viranomaiset ja heille suoritettava paperisota, olematon sosiaaliturva epäonnen sattuessa, markkinoiden näivettyminen asiakaskunnan ostovoiman hiipuessa, jatkuvan sitoutumisen aiheuttama loppuunpalaminen yms. Jos niin kuin ensin raivattaisiin nämä edelläolevat ongelmat pois päiväjärjestyksestä ja sitten siirryttäisiin näihin marginaaliongelmiin, kuten irtisanomisen vaikeus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #75

Martti Haverinen ampuu suoraan napakymppiin, tästä on kysymys.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #75

Totta puhut Martti. Mutta, mutta, jos tämä on sinunkin mielestäsi vain pieni marginaalinen juttu, niin miksi Ay-herrat nostavat sitten tästä ison metelin?.....Koko Suomi kaaokseen, jotta demarit saavat siitä ainakin omasta mielestään lisäpisteitä seuraaviin vaaleihin. Voi käydä kyllä ihan päinvastoin, kuin herrat nyt haaveilevat?... Ehkä duunareillekin selviää, että tämä on vain herrojen ikiomaa falskia peli? Häviäviä ovatkin juuri itse duunarit, vaikka eivät sitä vielä itse tajua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #82

Samaa mieltä Kaija, eli demarit ehkä aloittivat vaalikirin liian kaukaa ja se kostautuu heille. Alamäki on alkanut jo.

Seuraavat vaalit ovat silti aika merkitykselliset, joten kannattaa laittaa ehdokkaat lujille jo nyt.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #83

Senhän me kaikki tehdään!! Aina valveilla ja valppaana.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #82

Työllisyysvakutuksiltaan ja yrittäjän arjen helpottamisessa tämä on marginaalinen juttu, mutta irtisanomissuojan murentaminen on ay-liikkeelle kova juttu ja voi poikia laajennuksia ja ennakkotapauksia, jos tälle tielle lähdetään. Lisäksi lakko-mittari on täyttynyt jo aiemmista työelämän huononnuksista. Siitä lakko.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Yrityksiin joissa yrittäjä itse toimii rekrytoijana, irtisanojana j.n.e. ei liiton porukalla pitäisi olla mitään asiaa.
Lait ja asetukset ajan tasalle niin että minimiehdot on selvät, nythän esim. palkat on niin pienet että suorastaan pakotetaan eri luukuille koska eihän näin korkean elintason maassa jollain alle kympin tuntipalkalla voi tulla toimeen.
Kyllä enemmistö kuitenkin haluaisi tulla toimeen omillaan.
Muuten yksi ammattiliittojen puolustaja antoi meille pienyrittäjille hyvän nimityksen ”kiiluvasilmäiset kääpiöyrittäjät”, muistakaa yrittäjät käyttää nimeä !!!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ay-liike käyttäytyy lapsellisen vastuuttomasti. Esim. kieltäytyivät ns. aktiivimallin kolmikantaisesta valmistelusta, vaikka olivat tähän prosessiin kutsutut ja tervetulleet, mutta järjestivät myöhemmin poliittisia lakkoja ja mielenilmauksen ko. lakiesityksen valmistuttua.

Täysin sama asia nyt pienyritysten irtisanomisen helpottamisessa. Lapsellista mielensäpahoittamissirkusta - mielenilmauksia ja poliittisia lakkoja, eikä mitään vastuuta todellisista ongelmista.

Ne ovat kuitenkin ne pienet yritykset ne, jotka tähän maahan työpaikkoja luovat, jos luovat. Ne ovat myös ne pienet yritykset, jotka tämän maan suosta nostavat, jos nostavat. Suuryritykset ovat vähentäneet työvoimaansa ja siirtäneet toimintojaan ulkomaille kaikessa hiljaisuudessa jo vuosien ajan, ja jatkavat tätä käytäntöä edelleen.

Miten käy Rinteen seuraavan hallituksen, jos pienet yritykset eivät innostu työllistämään SAK/SDP aktiivimalli- ja irtisanomisteatterien jälkeen ? Seuraavan taantuman tullen meillä on yllättäen taas 600.000 työtöntä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eikös se ollut niin, että jo yli puolet kaikista Suomen yrityksistä on näitä ns. yhden ihmisen työllistäviä yrityksiä? Mielestäni jostain tarttui tällainen tilasto silmiini vai muistanko väärin. Kuitenkin näitä mikroyrityksiä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kaikista pyritään tekemään ”yrittäjiä”. Kaikki eivät sovi yrittäjiksi. Tällä pedataan seuraava ylivelkaantuneiden joukko, joka on pilannut tulevaisuutensa mikroyrittäjänä kontollaan ylipääsemätön velkataakka, joka sitten levittäytyy takausvelkojien maksettavaksi. Suomeen pitää saada mahdollisuus hakea henkilökohtaista konkurssia.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Tuo ei suoraan vastaa kysymykseen yhden hengen yrityksistä, mutta eiköhän tuosta suunta selviä.

https://www.tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_yri...

lisäys:

https://www.yrittajat.fi/sites/default/files/yritt...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #48

Mikroyritykset, eli 0-9 työllistävät. Mitä tapahtuu kun mikroyritys jossa on 9 työntekijää palkaa sen yhden lisää ja astuu eri irtisanomiskäytäntö päälle jos huhupuheiden mukaiseen esityksen tulevaisuuteen on uskominen???

Jos jokainen yksinyrittäjä palkkaisi työntekijän olisi vaikutus paljon suurempi kuin aktiivimallilla työllisyyteen.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #50

Olen yrittänyt pohtia tätä lakivalmistelua Lindströmin blogissa, joten en mene siihen enempää.

Itse uskon, että yrityskoolla ei ole niin suurta merkitystä. Kyllä työntekijä saadaan pois potkittua, jos todellinen syy on olemassa. Uskon myös, että mikäli todellinen tarve on olemassa, niin silloin työllistetään. En usko kauhuskenaarioihin siitä, että kun 10 hengen yritys saa "oikeilla" perusteilla yhden työntekijän ulos, niin sitten taivas aukeaa pärstäkerroinkohtaisen irtisanomisen autuudelle. En usko myöskään autuuteen turvasta toisinpäin mentäessä.

Mielivaltaisuuteen tämä irtisanominen ei saa kuitenkaan mennä. Irtisanomisessa helposti leimakirves merkitsee molempia tahoja, jos perusteet eivät ole selviä. Kollektiiviset syyt on paljon vaikeammin määriteltävissä, kuin esim. jatkuva viinanjuonti.

Se mikä tässä harmittaa aivan sairaasti on se, että nyt yhteistyön edellytykset heikkenevät merkittävästi. Sadan vuoden takaiset haavatkin ovat aikaajoin auki, joten uutta repivää selkkausta ei olisi tarvittu. Toipuminen vie aina kohtuuttoman pitkän ajan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Millä muulla esim. talonmies muistuttaisi olemassaolostaan kuin sillä, että jättää päiväksi hommansa tekemättä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyse on vallasta ja siksi ei talonmiehelle anneta isännöintioikeuksia, paitsi jos isännöitsijä hoitaa myös talonmiehen hommat, kuten yksityisyrittäjät tekevät kaiken itse.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos se isännöitsijä hoitaa hommansa niin päin persettä että talonmiehen työ siitä vaikeutuu, mitä mahdollisuuksia talonmiehellä on osoittaa mielipiteensä muuten kuin huomauttaa olemassaolostaan asukkaille, jotta nämä edes huomaisivat ongelman?

Ja se ainoa mahdollisuus on jättää päivä tai pari tekemättä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, onneksi hallitus toimii ryhdikkäästi vai mitä? Viikon saavutuksiin kuuluu mm uusi lakiluonnos, josta työoikeuden professori totesi heti, että se on hutiloiden muotoiltu ja siten perustuslain vastainen. Olipa yllätys...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/262165-professori...

Lisäksi pääministeri Sipilä vetää hihastaan ehdotuksen, jonka mukaan voitaisiinkin korjata työaikalakia. Tästä taas ei ollut asiasta vastaava työministeri kuullut lainkaan ennenkuin televisiosta. Ryhdikästä johtamista ja sopimista vai mitä?

Työministeri itsekin ihmettelee jo hallituksen toimien hätäisyyttä ja keskeräisyyttä.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005869975....

Ilmeisesti sopiva lakkoajankohta pitäisi kysyä Keskustan puoluetoimistolta - aktiivimallissa liian myöhään ja nyt sitten liian aikaisin. On hyvä muistaa, että hallitus itse tuli tämän asian kanssa julkisuuteen jo huhtikuun korvilla ilman kunnon ajatusta siitä, miten tämä toimii ja ontuvin perusteluin. Nyt mennään lokakuun loppua ja edelleen saadaan aikaan hätästä juosten loroteltua huttua.

Eilen Korkeimman oikeuden presidentti kertoi kuinka hallitus suoltaa lausuntopyyntöjä jopa hatarista lakihahmotelmista – "Meno ei voi jatkua tällaisena".

Ylen artikkelissa todetaan:
"Lainvalmistelua on viime vuosina syytetty hätiköidyksi. Arvostelijoiden mukaan yhä useammin lakiesitykset ovat puolivalmiita ja hätäpäissään tehtyjä poliittisia kyhäelmiä."

"Hallituksen lausuntopyynnöt lakiesityksistä KHO:lle ovat jatkuvasti lisääntyneet. Vuonna 2017 Korkein hallinto-oikeus antoi 35 lausuntoa valmisteilla olevista laeista. Tyypillisesti KHO:n lausuntoa pyydetään jo ennen lain jatkovalmistelua."

"Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kari Kuusiniemi sanoo, että esitykset tulevat KHO:hon yhä useammin luonnosmaisina ja aiheuttavat paljon työtä."

"– Lausuntoja pyyydetään keskeneräisistä luonnospapereista. Meille aiheutuu siitä valtavasti lisätyötä. Meno ei voi jatkua tällä tavoin näillä voimavaroilla."

https://yle.fi/uutiset/3-10456799

Joten kyllä hallituksen pitää katsoa peiliin tässä touhussa.

Edellisestä juosten lorotellusta laista eli aktiivimallista tuloksena noin 150 000 ihmistä, joista 97 000 työmarkkinatuen varassa, nauttii sanktioista joka kuukausi. Työmarkkinatuen saajista vain yksi kymmenestä on onnistunut täyttämään ehdot, miten meni noin omasta mielestä?

Tästä olisi luultu opittavan vaan ei, sutta ja sekundaa viedään taas eteenpäin vailla kunnon arviointeja.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Pienessä yrityksessä ei voi palkata varalle ei ole eri osastoja minne voi siirtää tarvittaessa työntekijän ei ole vararahastoja mahdollisiin oikeus tai muihin prosesseihin, melkein aina on yrittäjän koko omaisuus kiinni yrittämisessä.

Muuttujia on paljon jotka vaikuttaa nyt eikä huomenna, ratkaisut on tehtävä heti jotka on sopeutettava tai yritettävä sopeuttaa olevassa oleviin sääntöihin.
Liittojen säännöt ei paljon auta koska liittojen toiminta on mitoitettu vähintäin 250 työntekijää oleviin yrityksiin, mieluummin yrityksiin joissa on 1000 tai tuhansia työpaikkoja.

Joskus mutta hyvin,hyvin harvoin voi syntyä tilanteita joissa on ongelmia irtisanomisissa mutta varsinainen ongelma on se kuinka saada työntekijöitä jotka haluaa tehdä töitä varsinkaan ”näitä paskaduuneja”.
Kyllä irtisanominen porukalla jotenkin hoidetaan mutta ei sitä vaikeuttaa tarvitse, yrittäjällä on muutakin tekemistä varsinkin kun ei ole kenelle niitä tehtäviä voisi siirtää.

”Kiiluvasilmäinen kääpiöyritys” nimitys kuvaa hyvin sitä ideologiaa ja unelmaa mikä joillain on, kun kuitenkin tilanne on se että Suomessa ei ole ainoastaa yksi iso yritys vaan 300 000 pientä yritystä en ylimääräisiä haittatekijöitä haluaisi.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

AY ja demarit syyttävät että ollaan luomassa kahdenlaiset työmarkkinat, jopa perustuslakiin vedotaan että tasa-arvoisuus ei toteudu. No työantajapuolella on kahden tason toimijoita niinkuin Turpeinen kirjoittaa. Olisiko siis välttämättä poissuljettu että olisi todellista tarvetta luoda kahdenlaista menettelyä irtisanomisissa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hiukan erikoista että juuri irtisanomissuoja on nostettu yrittäjien ykkös huoleenaiheeksi, kun todellisuudessa esim. kaupanalalla on käytössä määräaikaissopparit. Nämä yrittäjät säästyvät loma-ajan palkasta ja lomarahoista, eikä sitä pahemmin irtisanomisaikaa ole.

Itse kun olen ex-yrittäjä ja tunnen paljon yrittäjiä, niin kyllä heidän prioriteetti huolenaihe ykkönen on järkyttävä byrokratia, joka on ensimmäinen este palkata työntekijä. Monet ovat kokeneet, että juuri Kokoomuksen vallanaikana se on vain lisääntynyt.

Tässä poliittisessa keskustelun lomassa, jokainen voisi laittaa soimaan "Parodia".

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Tästäkö Suomen Yrittäjät älähti? Ks. alla:

"Lisäksi laissa olisi säännökset järjestäytymättömän työnantajan oikeudesta soveltaa yleissitovan työehtosopimuksen laista poikkeavia määräyksiä."

https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2018/2018015...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ari, lue Lasse Laatusen tänään IL:a julkaistu kolumni. Sipilä ilmeisesti on luvannut jotain, vastineesta jostain uskonveljelleen yrittäjien tj, Pentikäiselle ja siksi tämä koko soppa on eskaloitunut. Rinne, ei SDP, ei oppositio ole osapuolina tässä keitoksessa, vaan ay-liike, kokoomusjohtoisen Tehyä myöden. Ykkösaamussa eilen Sampo Terho, ilmeisen paniikissa Sinisten kannatuksesta johtuen, lasketteli "lööperiä" jollaista harvoin, jos koskaan politiikon suusta kuulee. Tuossa samassa ohjemassa Tehyn edustaja kertoi mitan tulleen täyteen, on naurettavaa väittää Kokoomuslaisen tehynkin tekevän vaalitytä SDP:n ja Rinteen hyväksi. Suosittelen Ari värittomiä silmälaseja päähän.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Muistini ilmeisesti pätkii, en muista sanoneeni, että ay-liike tekee töitä demareille. Kirjoitin, että Riku Aalto saa minun puolestani olla varakas ja siksi hyvä demareiden mannekiini.

Sotket ilmeisesti johonkin ketjussa olevaan toiseen kommenttiin, jota olen voinut peukuttaa, mutta peukutus tulee vain osallistumisesta, kuten sinullekin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Suosittelen Ari värittomiä silmälaseja päähän.

Minulla Artsi on neutraali katse toisin kuin sinulla;) Sinähän tunnustat julkisesti olevasi jollakin puolella, minä en.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kyllä tässä on ainakin yksi Tytti sopassa, Tuppurainen:

JHL:n ilmoitus irtisanomislakia vastustavasta lakosta nosti hälyn, joka osoittaa Demarinaisten mukaan naisvaltaisten alojen yhteiskunnallisen merkityksen.

– Eikö naisilla ole oikeutta nousta puolustamaan työelämän oikeudenmukaisuutta? Kummastelee Tuppurainen.

https://www.demokraatti.fi/eiko-naisilla-ole-oikeu...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onko käytäntö sellainen, että ensin masinoidaan lakko ja sitten ympätään siihen mahdollisimman monta pointtia mukaan, että huomenna ei sitä selvitä erkkikään mistä on enää kysymys? Ei Tytti ole ensimmäinen nainen joka puolustaa naisten oikeuksia, eikä valitettavasti viimeinenkään.

Parasta olisi jos olisimme tasa-arvoisia jo nyt, eikä 15. päivä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #68

Luulin että se JHL:n lakko on hallituksen aikeita vastaan, mutta niin sitä ihminen erehtyy.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #69

Kuten sanoin siihen halutaan laittaa kaikki mahdolliset herkut mukaan, kun kerta soppaa keitetään.

Olihan se hallitus naisten itsemääräämisoikeuden luottamusäänestyksessä tässä taannoin Timo Soinin kainalossa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #69

Jos naiset haluavat lakkoilla muusta syystä kuin pienyrittäjien vapaammasta sopimisesta, niin asia on sitten kokonaan toinen juttu. Eli ratsastusta väärällä hevosella. Hölmöä hommaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jari Lindström sanoi, että työlliseksi laskettan jo 1 tunti viikossa työtä tekevät.

Kuinkahan paljon tuosta hallituksen upeasta 115000 uudesta työntekijästä on näitä tunti viikossa tekijöitä?

Olisi kiva tietää, onko kyseessä kusetus vai oikeat työlliset.

Minäkin mikroyrittäjänä lupaan työllistää heti yhden pitkäaikaistyöttömän 1 tunti viikossa sopparilla, enkä vaadi parempaa irtisanomislupausta.

Jos jokainen pieni yritys tekee saman, niin työttömyyshän on ihan kohta poistettu.

Hienoa :)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Olen kritisoinut juuri tuota tapaa miten työlliset lasketaan. Minusta työllä pitää pystyä elämään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei se tälle hallitukselle ole tärkeää, pääasia on kauniit luvut, ei totuudella ole mitään väliä.

Aktiivitoimetkin olivat menestys, valtaosaltahan leikattiin heti, kun ei ollut mitään aktiivitoimia tarjolla :)

Tällaista pätöksentekoa ja lakien valmistelua joku sitten kehtaa vielä puolustella.

Kyllä kokoomus ja keskusta on ideologia edellä työtä tehneet, mielessä ei ole kansan hyvinvointi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No venkoilu on aina ollut suomalaisten sydäntä lähempänä kuin laamapaita.

Naurettavaa tuo 1 tunti viikossa ja sillä parannetaan tilastoja.

Täällä on kehuttu Jari Lindströmiä ruville saakka, mutta minä sanon, että häpeä mies tunnin viikkotyöllistämisineen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Esimerkillistä toimintaa Petteri;)))

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

"En ole ketään vastaan"
Blokin viimenen kolmannes kyllä kertoo jotain ihan muuta. Muutamat viimeiset kappaleet on omistettu asialle joka ei liity millään muotoa käsiteltävään asiaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tätä tekee juuri nyt Riku Aalto ja kumppanit. Yrittääkö Riku Aalto nyt "ansaita" suurta palkankorotustaan jäsenten silmissä, jonka sitten yrittäjät joutuvat kärsimään taseissaan.

Rikulle sanon, että etpä sinä käy nukkumaan yhtään kylläisempänä kuin minä käyn suurista tuloistasi huolimatta. Minä olen päähänpotkittu varaton yrittäjä ja sinä mahtava ay-pamppu, eli kenen puolella demareiden nyt kuuluu olla, kun sanovat aina olevansa pienen ihmisen asialle?

Muistutan sinua Riku, että pelkkä korotus entisen jo ennestään kovan ansiotasosi päälle oli sellaiset 60 000, 00 euroa vuodessa jos mediassa olleet luvut yhtään stemmaavat totuuden kanssa.

En ole sinua vastaan. Tienaa vaan hyvin ja syö hyvin, olethan esimerkillinen demareiden mannekiini.

TÄTÄKÖ tarkoit;))))

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset